Gå til innhold

Hvordan ta gode bilder i mørke omgivelser?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Til det bruket du snakker om, altså bilder fra en nattklubb

er nok din beste mulighet å skru ISO verdi så høyt som du kan tåle

og ikke bruke noe særlig zoom. Bildene du får blir nok ikke akkurat veldig bra men hvis det er til enkelt web bruk kan det duge.

 

Men her tror jeg du er i grenseområde for hva et kompaktkamera kan klare. Her trenges det nok et DSLR kamera med et svært godt objektiv, da helst noe fastoptikk med blender ned mot f1.4

Til og med da kan du vel få problemer :)

Lenke til kommentar
Lyssterke objektiv og eller rikelig med naturlig innebelysning.

 

Tja, vet ikke om dette duger. Med normal festbelysning og en Nikon 50mm 1.4 og 1600 ISO får jeg en lukkertid på ca 1/10 og det er dømt til å bli uskarpt.

Dere får leke "sitte stille leken" Og den som vinner får med seg en dame hjem :p

Endret av Inc
Lenke til kommentar

Ser ut som om dette egentlig er et stort problem. Objektiver med f/1.4 har jo også problemer, i tillegg til DOF problemet. En kan lure på hvorfor kameraprodusentene ikke vil lage lysterke kameraer... ^_^

 

Er det ikke mulig å lage et kamera med større sensor? Mulig kameraene må øke litt i størrelse, men ser ikke det som et problem om vi fikk et realt "natt" kamera. Med flere mp og høyere ISO er jo på en måte ikke støy fra ISO noe problem, men vi vil vel ikke ha støy, vil vi?

 

Er nok mulig at de dyrere kameraene greier mørke omgivelser bedre, men hvor mye? Og man kan jo ikke be alle om å fryse stillingen.....

 

Fotograf DJ:

*party*danse*danse*FRYS!*knips*party*danse*danse.... ^_^

Lenke til kommentar

Når det gjelder festbilder i dunkel belysning er nok selv de dyreste løsningene for dårlige, og i en slik prisklasse hadde jeg vurdert to ganger om jeg ville benyttet det på en fuktig fest :)

 

Men en god ekstern blitz vil gi gode stemningsbilder uten det skarpe blitzlyset, pek blitzen skrått opp i taket så blir lyset riktig så fint. Men ta bilder i Raw format for i etterkant og justere hvitbalanse da den ofte blir litt merkelig med denne teknikken. Jeg har en ekstern Canon Speedlite580EX II som jeg har benyttet på hytteturer til stort hell !!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...