Gå til innhold

Ny rapport avslører løgner fra pelsbransjen - På tide med et totalforbud? Venstre og Lars Sponheim vil nedlegge næringen innen 2012!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvis det lages flere rapporter om samme tema er da ikke en uting?
Nei, men om det finnes en rapport fra en seriøs instans med samme konklusjoner som i rapporten det refereres til i denne tråden vil jeg gjerne vite om den. Og da snakker jeg om en hel rapport og ikke en kommentar tatt ut av sammenheng.

 

Og det kan vel neppe kalles "avsløring" som i tittelen på denne tråden om andre rapporter allerede inneholder samme informasjon og konklusjon.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Jeg vil våge å påstå at rapporten jeg har bygget denne tråden rundt, kommer fra en uavhengig instans og ikke fra kilder som blir sponset av bransjen selv for å lage en rapport som passer best for oppretthold av industrien. Ja, de har en agenda med sitt budskap, men de dokumenterer det som faktisk skjer

Endret av roberteh
Lenke til kommentar
Jeg vil våge å påstå at rapporten jeg har bygget denne tråden rundt, kommer fra en uavhengig instans og ikke fra kilder som blir sponset av bransjen selv for å lage en rapport som passer best for oppretthold av industrien. Ja, de har en agenda med sitt budskap, men de dokumenterer det som faktisk skjer.

Feil, for at en rapport skal tas alvorlig må de som lager den være både uavhengig og kompetent. Selv om intensjonene er de beste er de som har laget denne rapporten ingen av delene.

Lenke til kommentar
Sjekk lenkene jeg har lagt ut, robertaas.

http://www.dyrevern.no/Emner/pels/Nyheter_om_pels/482

Her er rapporten i sin helhet, hvis du ikke vil lese utdrag:

http://ec.europa.eu/food/animal/welfare/in...al/out67_en.pdf

Nå kommer du slengene med en rapport igjen. Har du lest gjennom den?

 

Konklusjonen i rapporter er at man ikke går for nedleggelse av pelsdyrnæringen, men at det finnes mange forbedringsområder. Det kommer også frem at det er et akseptert nivå av sykdom (lavere en i naturen). Ut i fra det jeg leser er det tilsvarende lik konklusjonen i denne rapporten som rapporten fra VKM.

Lenke til kommentar
Ah, så når noen spør om kilder og jeg gir dem det, så er svaret "nå kommer du slengende med en rapport igjen". Jeg tror jeg gir opp nå, dette blir bare tåpelig.

Kjære Tabris da. Nei, nei og atter nei … :nei:

Forstår du ikke dette? Er enig i at dette er tåpelig når du kommer med dine forklaringer, men nå skal jeg prøve å forklare hva jeg mener om henvisningene dine, så godt jeg kan.

 

Først så kommer du med en henvisning til at politikerne ønsker å gjøre noe uten at du har sjekket hva som er gjort. Du skriver på en slik måte at det ser ut som om pelsdyrnæringen vil bli nedlagt eller at det er store endringer i gjære. For å si det slik hvorfor viser du ikke til de endringene som er utført. Den nye forskriften. For å minne deg på hva de politiske partiene mener , så se HER.

 

Deretter linker du til flere rapporter hvor mange er over 10 år gamle og var et pressmiddel til å få gjort noe. Her er det blitt gjort noe. Ny forskrift trer i kraft til neste år. Du viser til bl.a. EUs veterinærvitenskapelige komité som ikke har konkludert med nedleggelser, men endringer, samt viser du til Den Norske Veterinærforening som pr. i dag går god for pelsnæringen når forskriftene følges.

 

Så kommer du en gang til med EUs veterinærvitenskapelige komité sin rapport og har en formening om at denne viser til at pelsnæringen må avvikles (du skriver slik at vi skal tro rapporten på en slik måte). Muligens du bør lese rapporten og forstå hva som står der før du bruker små utdrag i rapporten. Jeg mener også at representanten som var med og utarbeidet denne rapporten, var samme person som var med og utarbeidet rapporten til VKM.

 

Ja, derfor er dette tåpelig. Det virker som du kun ønsker å slenge ut linker for du tror det vil underbygge dine påstander uten tanke hva som virkelig står skrevet på disse sidene du viser til.

 

Og til slutt vil jeg nevne at du i mange av innleggene dine kommer med påstander som du ikke kan dokumentere. Du gir i alle fall ingen svar når vi spør om denne dokumentasjonen.

Lenke til kommentar
Jeg er klar over at det skjer verre ting utenfor Norges grenser. Men å bruke det som argument for å opprettholde en bransje jeg er grunnleggende i mot blir for meg en fallitterklæring. Å avvikle pelsdyrnæringen i Norge vil være et steg i riktig retning, på samme som at avviklingen av næringen i andre land også var et steg i riktig retning. Dette må gå mot både politikerne for å få gjennom et lovforslag og mot forbrukerne for å jobbe med en holdningsendring.

 

 

Det du er villig til å gjøre er og fjerne den Norske pelsnæringen,den som vi har kontroll over.Dette på bekostning til dyrenes velferd,da antall solgte pelser ikke vil bli redusert av et sånt tiltak.

På toppen av alt kan det hende at prisene på importerte pelser vill synke betraktelig da Norge ikke lengere er i posisjon til og kunne forsvare tollavgifter på importerte pelser"toll på importerete varer er tilrettelagt for og sikre lik konkurranse for nasjonale bedrifter i forhold til importerte produkter"så en produksjon i foreksempel kina ville jeg tro er billigere en tilsvarende produksjon i norge.

Hvis du virkelig vil gjøre noe for dyrene sin velferd,så meld deg inn i Dyrevernalliansen og bli en aktiv medlem der,de gjør mye godt for dyrene når det gjelder og drive med lobbyvirksomhet opp mot politikere og næringer.Vel jeg vet at det er kjedelig ting og drive,med men på den måten så får du gjort noe som har påvirkning på hele næringskjeder og ikke på et enkelt ledd,noe som gir forskyvninger i retninger som ingen er tjent med.

 

 

 

Problemet med å forsøke å spre informasjon til forbrukerne er at mange dessverre stempler det som "dyrevernsfanatikere og deres propaganda" uansett hvor saklig man forsøker å legge det frem, noe som jeg tror er med på å gjøre at det hele blir vanskeligere og tar lenger tid. Her tror jeg at et forbud fra politikerns side kan ha en sterk innflytelse på folks holdninger til hvor akseptert pels er, og kan være med på å gjøre at folk kjøper mindre importert pels.

 

 

Du kan vel ikke forvente noe annet her ? med de linkene du/dere henviser til.

 

Ta foreksempel Nettverk for dyrenes frihet ville ikke akkurat påstå at det er en seriøs organiasjon,bare ta og lese litt på hjemmesidene dem har så vet du hva jeg mener.

 

Har tatt meg den frihet og klippe ut noen formuleringer som kan tolkes i forskjellige retninger.

 

Alle som følger Nettverkets formål og retningslinjer kan benytte seg av navnet, og har selv ansvar for egne uttalelser og handlinger.

Denne viser at dem tar avstand fra hva medlemmer gjør.

 

Det finnes ingen administrasjon eller leder i Nettverket. Alle som følger Nettverkets formål og retningslinjer kan benytte seg av navnet, og har selv ansvar for egne uttalelser og handlinger. Strukturen i nettverket er preget av selvbestemmelse, initiativ og engasjement.

ikke sammelingninsgrunnlag forøvrig.vil bare påpeke at dette er samme type organisasjonsstruktur som enkelte terroristnettverk benytter angående bruk av blokker.

 

Alle kan aktivt bidra på den måten de selv vil. Gå ut og bruk fantasien!

Denne tar kaka,spesielt når dem bruker bilder lik dette.

 

 

post-151946-1229634932_thumb.jpg

 

 

 

 

Håper du og andre her forstår at enkelte her er skeptiske til måten dere fremstiller propagandaen mot pelsnæringen.

Alle her får jeg håpe er fullstendig enig i at ingen dyr er tjent med og leve i habitater som dem ikke er tilpasset for og leve i.

Det er ikke det som jeg har problemet med,er forøvrig enig med dere at dyrene ikke burde leve under sånne forhold,men måten dere vil løse dette på.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

SirEmanon: Jeg har aldri sagt eller ment at EUs rapport skulle dokumentere at de ønsket å legge ned industrien, du leser ting i mine innlegg jeg aldri har ment. Det var ment som et svar til robertaas hvor han spurte etter andre rapporter som sa tilsvarende som rapporten trådstarter viser til. Jeg måtte "komme en gang til" med den rapporten siden vedkommende fortsatte å spørre etter en slik rapport selv etter at jeg hadde henvist flere ganger til mine tidligere lenker.

 

Skal vi dokumentere alle påstander, SirEmanon, så har vel ikke heller du dokumentert påstanden din om at salget fortsetter som før.

 

Nautica: Dine argumenter om fortsatt salg av pels fra utlandet som vi ikke har kontroll over har blitt tatt opp før i tråden, og jeg har kommet med motargumenter.

 

Hvem er "dere"? Det er svært mange forskjellige mennesker som er motstander av pelsindustrien, og selv om det nok gjør verden litt enklere å slenge dem alle i en "dere"-kurv så blir det svært unyansert.

 

Nå reiser jeg bort i julen, så nå får jeg ta ferie fra denne tråden. Jeg har sagt det jeg har å si til de argumentene som har kommet så langt.

Lenke til kommentar
..........

Skal vi dokumentere alle påstander, SirEmanon, så har vel ikke heller du dokumentert påstanden din om at salget fortsetter som før.

......

......

Nå reiser jeg bort i julen, så nå får jeg ta ferie fra denne tråden. Jeg har sagt det jeg har å si til de argumentene som har kommet så langt.

Hvor har jeg kommet med påstanden om at salget fortsetter som før?

 

Men ellers, så får du ha en god julefeiring.

Endret av SirEmanon
Lenke til kommentar

Jeg fant følgende på Mattilsynets hjemmesider:

 

Mattilsynet har i høst ført tilsyn med et stort antall pelsdyrfarmer. Resultatene samsvarer i liten grad med inntrykket som ble skapt av dokumentarprogrammet ”Et skinn av velferd”.

 

Inspeksjonene har i relativt liten grad avdekket mer alvorlige forhold og dyrevernmessig lidelse for eksempel i form av mangelfull behandling av syke eller skadde dyr, stereotyp atferd, kannibalisme eller andre tegn på høyt stressnivå hos dyrene.

 

Dette viser at dokumentaren på TV2 ikke fortalte den fulle og hele sannheten om pelsdyrnæringa. Undersøkelsen til Mattilsynet burde være et tankekors for enkelte i denne tråden.

 

http://mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/...sten_2008_65641

Lenke til kommentar

Dette er interessant, men synes likevel du har vært litt selektiv i dine utdrag fra pressemeldingen boblikof. Tar med noen linjer til.

 

I et tilfelle ble det avdekket totalt uakseptable forhold som gjorde det nødvendig å fatte hastevedtak og gå til politianmeldelse, sier seksjonssjef Solfrid Åmdal i seksjon for landdyr og dyrehelsepersonell.

 

Mattilsynet arbeider også med revisjon av regelverk for hold av pelsdyr. Etter planen skal den nye forskriften tre i kraft i løpet av 2009. Det er ønskelig at kommende regelverk, i større grad enn gjeldende regelverk, baserer seg på funksjonelle krav som angår dyrenes velferd, sier Åmdal.

Dette viser altså at det har forekommet regelbrudd og at det er store rom for forbedring innen denne industrien. Fra pressemeldingen Uakseptable tilstander (også fra mattilsynet) kan vi lese følgende.

 

Mattilsynet reagerer sterkt på reportasjen fra en pelsdyrfarm som ble vist på TV2s dokumentar ”Et skinn av velferd” mandag. – Hvis de bildene som ble vist fra pelsdyrfarmen på slutten av dokumentaren er representative for situasjonen på den farmen, er dette helt uakseptabelt, sier seksjonssjef for landdyr og dyrehelsepersonell Mattilsynet, Solfrid Åmdal.

 

Hun viser til at dyrevernloven og forskrift om hold av pelsdyr gir klare føringer for hvordan dyr skal behandles, og at Mattilsynet ikke aksepterer brudd på dyrevelferdsregelverket. Enkelte av bildene i reportasjen viser helt klart uakseptable forhold.

Dette viser at det blir reagert.

Lenke til kommentar
Trådstarter ønsker et forbud da han mener at pelsindustri og god dyrevelferd ikke kan kombineres på en god måte.

 

Vitenskapkomiten for mattrygghet mener at velferden for rev og mink blir godt ivaretatt, altså kan kombineres på en god måte, se under.

 

 

http://www.vkm.no/eway/default.aspx?pid=26...0:5489:21:::0:0

 

Rapporten under fra Mattilsynet viser at dokumentaren ”Et skinn av velferd” som ble vist på TV2 samsvarer i liten grad med virkeligheten. Mye av motstanden mot pelsdyrnæringa i denne tråden bygger på feilaktig informasjon.

 

http://mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/...sten_2008_65641

Lenke til kommentar

Har lest pressemeldingen (er strengt tatt ingen rapport) fra mattilsynet og rapporten fra VKM. Til tross for at de ikke er fullt så kritiske som rapporten fra Nettverk For Dyrs Frihet konkluderer de begge med at det finnes en rekke kritikkverdige forhold. For meg er ikke dette akseptabelt. Dyr i fangensskap som blir mishandles psykisk og fysisk for at vi skal få tilgang til pels er forkastelig på alle måter.

Endret av roberteh
Lenke til kommentar
Har lest pressemeldingen (er strengt tatt ingen rapport) fra mattilsynet og rapporten fra VKM. Til tross for at de ikke er fullt så kritiske som rapporten fra Nettverk For Dyrs Frihet konkluderer de begge med at det finnes en rekke kritikkverdige forhold. For meg er ikke dette akseptabelt. Dyr i fangensskap som blir mishandles psykisk og fysisk for at vi skal få tilgang til pels er forkastelig på alle måter.

 

Mishandling av dyr er uakseptabelt uansett om det gjelder pelsdyr eller husdyrhold i landbruket.

 

Denne tråden kunne like gjerne vært omdøpt til "Pressemelding fra Mattilsynet avslører løgner fra TV2".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...