Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Kommet litt penger i kassa, så jeg går for å kjøpe et objektiv til, står denne gang mellom DA17-70 eller 16-50. I testene til Photozone får 17-70 bedre bilde kritikk enn 16-50. Hva mener dere? Taper litt på lyset, men er jo billigere også.
Det kan se ut som om det var store variasjoner i de første eksemplarene av DA* 16-50/2,8. Det kan forklare den relativt svake testen på photzone.de.

 

Jeg har inntrykk av at kvalitetskontrollen på DA* 16-50 er bedra, så sjansene for å få et godt eksemplar er nok større i dag. For meg har også den lille ekstra millimeteren i vidvinkleområdet betydning.

 

Dette er et vanskelig valg. Ett trinn mer lys og litt mer vidvinkel, men lenger rekkevidde på alternativet. Værtetting og SDM taler og for DA* Prisforskjellen utgjør jo og en del.

 

DA 17-70/4 yter forresten tilsynelatende ikke helt topp fra omtrent 50mm og videre opp. Dette er andrehåndsinformasjon. 17-70 har jeg aldri prøvd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Valget mellom DA*16-50/2.8 og DA 17-17/4 kan være vanskelig.

Jeg valgte 17-70mm p.g.a brennvidden, SDM, pris og at den overlapper med de andre objektivene mine, jeg har 12-24, 17-70 og 50-135mm. Jeg har nesten aldri behov for blender på f/2.8, jeg bruker som regel f/5,6-f/11.

 

Sigma 17-70mm er ett alternativ, men den er uten SDM/HSM. Koster kun 2400kr.

Tamron 17-50mm f/2.8 til 3499,-?? Uten motor.

Lenke til kommentar

Melder meg tenativt inn i tråden – bestilte tidligere i dag et K200D, i et innfall av moderasjon. Butikken ville ikke sende annet enn til min billing adress, da måtte jeg se meg litt om, og har nå kjøpt K20D med 18-55 og 55-300. Skal bli spennende å se hvordan det bærer i vei når det kommer.

Lenke til kommentar
Forresten gjorde en liten vitenskapelig test når det gjelder skarphet og rawkonverteren til Pentax.

lående hvor lite forskjell det egentlig er. Dette er jo trossalt 100%. Og hvorfor skal man isåfall stille ned på sharpness, er det ikke skarphet man ønsker?

Syntes det var vanskelig å se, litt liten størrelse på bildet.

Lenke til kommentar
Melder meg tenativt inn i tråden – bestilte tidligere i dag et K200D, i et innfall av moderasjon. Butikken ville ikke sende annet enn til min billing adress, da måtte jeg se meg litt om, og har nå kjøpt K20D med 18-55 og 55-300. Skal bli spennende å se hvordan det bærer i vei når det kommer.

 

Tror du kommer til å bli fornøyd. Jeg har samme pakken og liker bare 55-300 mer og mer. Den er betydelig skarpere og bedre enn den noe blasse 18-55'n min. Håper på å bytte 18-55 med 30mm når den kommer til sommeren. Håper bare ikke finanskrisa tar helt knekken på fotoprisene..

Lenke til kommentar
Den er betydelig skarpere og bedre enn den noe blasse 18-55'n min.

Klar over at 18-55 ikke er allverden. Den skal få duge inntil jeg finner ut av hva jeg ønsker meg av fastoptikk innen den rekkevidden – hovedpoenget med å kjøpe den var at pakketilbudet var rimelig godt. (300kr mer for pakken enn for bare kroppen i Norge ... :))

Lenke til kommentar

Snappa opp et ganske interesant rykte, som i hvert fall bygger på noen fakta.

 

Samsung skal jobbe med en oppdatert versjon av den sensoren som sitter i K20D. De planlegger å bruke den i Samsung sitt svar på m43, altså en micro-K fatningn. De planlegger vist å lansere dette systemet i løpet av året. En viktig byggekloss i systemet er en K til micro-K adaptor. Samme sensor er og tenkt brukt i en K30/GX30.

 

Fakta her består i at Samsung allerede har sagt at de jobber med micro-K. Men de har vært vage på lanseringstidspunkt.

 

Stemmer dette så betyr det at K30 vil kunne få kraftige forbedringer på Live View. Slutt på skjermbilder som ikke tåler zooming. Da mangler det bare å få implementert en AF løsning som funger skikkelig på LV.

 

Stemmer det med K til micro-K adaptor, vil det trolig og bety et kraftig løft for K-fatningen :new_woot:

 

PMA som er bare to uker fram i tid, vil kanskje gi oss mer konkret informasjon. Foreløpig har jeg bare en kilde til dette ryktet. Men jeg liker logikken, siden det bygger på faktisk informasjon fra Samsung.

Lenke til kommentar
En skam at jeg ikke har sett denne tråden her. Pur pentaxfan som jeg er. Håper vi på en K30 offentliggjøring under PMA?

 

Det kan väre visning av en prototype kanskje, men jeg tviler på en lansering. Med den pågående finanskrisen tror jeg neppe at man kan spy ut nye modeller i hytt og pine. Mulig vi ser et etterfölger til k200d, ellers blir det vel DA15mm/F4 LTD, Ringblits, og kanskje DA* 60-250/F4.

 

mvh

.lars

Lenke til kommentar
Jeg og plages med å føle trang til "utroskap" innimellom. Hva er det som har holdt deg i skinnet, og hva får deg til å lyste andre systemer?

Jeg har jo et fantastisk kamera i K10D, jeg er fornøyd med det på nesten alle punkter. Og jeg har en akseptabel optikkpark, spesielt etter innkjøp av DA* 16-50. Jeg er ikke spesielt fornøyd med iso-ytelsen på 800 og over, men det er egentlig et minimalt problem i denne sammenhengen.

 

Ønsket om systembytte bunner i det at Aetius er Canonbruker og at han har en mye mer innholdsrik objektivkasse enn jeg har. Og jeg ble litt forelska i 50D etter å ha prøvd det en stund, gav meg godfølelsen kan man si. Jeg liker også bildesignaturen(?) til Canon litt bedre enn Pentax, men det er ikke noe en runde i ljosstoga ikke kan fikse.

 

Egentlig er det ingen god grunn til å skifte, foreløpige forsøk på rasjonalisering har ikke gått så bra. Det eneste er det at i de tilfellene jeg trenger litt spesiell optikk, sånn som f.eks. god tele, så er det mye lettere tilgjengelig for Canon enn for Pentax. Jeg har ikke noe godt teleobjektiv til Pentax pr nå.

 

Jeg er i tenkeboksen, altså. Ingen avgjørelse tas på en stund ennå.

 

 

 

Recercare: ringblits ble da lansert på Photokina i fjor, jeg fikk til og med prøvd den. Selv om representantene for Pentax lurte veldig på hvorfor jeg ikke hadde oppgradert til K20D ennå...

Lenke til kommentar
...

Ønsket om systembytte bunner i det at Aetius er Canonbruker og at han har en mye mer innholdsrik objektivkasse enn jeg har. Og jeg ble litt forelska i 50D etter å ha prøvd det en stund, gav meg godfølelsen kan man si. ...

Kvitt deg med den svarte badeanda og finn deg et skikkelig mannfolk du. En som har det du begjærer med kompatibel fatning :)

 

Eller still krav til gubben. Dra det vanlige argumentet om at kvinner er mer kompliserte, og at det derfor er enklere for menn å konvertere. Det krever kun en liten omskæring kan du si.

---

Men for å være litt seriøs. Hva slags teleoptikk er det du savner? Hvis du er fornøyd med K10, så er det kanskje like lurt å investere i det du lyster etter av optikk, før du bruker penger på nytt hus, eller komplett systembytte.

 

Foretar du systembytte, så vil nok det koste deg en del. Prisforskjellen mellom Pentax og topp Canon optikk er som du vet betydelig. Så enten må du ut med en del penger, eller så gjør du deg mer avhengig fra aetius.

 

De pengene kan du eventuelt heller bruke på å kjøpe den optikken du begjærer, i det systemet du nå er.

 

Men om det er sånn at Canon i seg selv passer dine behov bedre. Da ser jeg ingen grunn til ikke å bytte. Men om det stemmer at du er fornøyd med K10D, da ser jeg ingen grunn til å la K30 bestemme framtida for deg.

K30 er bare et hus. Det kommer stadig nye.

Endret av fototim
Lenke til kommentar
<..>

Veldig interessante rykter! Det kan bety at K30D/GX30 får videomulighet.

 

En adapter for K til micro-K vil bety at mine 30 år gamle objektiver har en lang fremtid i vente. Det er allerede vanvittig lang levetid på teknologier som er i stadig rivende utvikling. Bare for å skule litt over til PC-bransjen så er det nesten utenkelig å bruke en komponent som er mer enn 5 år i en ny PC. (Min eldste komponent er et 8 år gammelt PCI TV-kort, men de analoge signalene slukker jo snart så da ryker det ut)

 

Påsporing: Micro-K blir sikkert en glimrende kombinasjon med all pannekakeoptikken til Pentax.

Lenke til kommentar
<..>

Veldig interessante rykter! Det kan bety at K30D/GX30 får videomulighet.

...

Påsporing: Micro-K blir sikkert en glimrende kombinasjon med all pannekakeoptikken til Pentax.

Video? Det kan det bety, men ryktene sier altså ikke noe om dette.

 

micro-K og pannekake? Åhh du må tro jeg har tenkt den tanken. Det og den optikkdrømmen jeg skildra høyere opp i tråden, DA* 20-50/4. Da snakker vi turkamerat da.

 

EDIT: Men husk. Dette er et rykte med kun en ubekrefta kilde. Så ta det med en stor klype salt. Eneste grunne til at jeg formidler det videre det er som sagt at vi allerede vet at Samsung jobber med micro-K. Hvis ikke ville jeg bare trukket på skuldrene.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...