Gå til innhold

[løst]Problemer med utskrift fra fotobutikk, uskarpe bilder


Anbefalte innlegg

Jeg har sendt inn bilder fra mitt D300 til en fotobutikk (ikke navngitt, foreløpig) for å få laget forstørrelser størrelse A3 (30 x 45cm). Problemet er at de kommer tilbake med mange områder som er veldig uskarpe. Deler av bildet er veldig skarpt, men ca halvparten (fordelt i tilfeldige områder) ser ut til å ha blitt voldtatt med et photoshop "smudge" tool. Det er også veldig pixeliert på tilfeldige områder.

 

På PC'en er bildet helt fint og skarpt overalt. Det er også bildetekst til bildet som lider av samme behandlingen. Noen linjer på bokstavene er helt rette, mens andre steder er det helt forferdelig. Selve bildefilen har blitt kontrollert, og feilen ligger ikke i den. Størrelsen på bildefilen er over 10MP. Noen som har peiling på hva som kan være feil? Opplevt lignende feil? Eller som har råd til hva jeg skal gjøre overfor butikken? Jeg vil jo ikke ha slike forstørringer.

 

 

EDIT:

Etter 2,5 mnd, fire forsøk på å fremkalle bildene riktig (hvor jeg siste gang fikk ETT 10x15cm foto istedenfor 26 stk 30x45) gikk fotobutikken til konkurrenten et par kvartaler unna, fikk fremkalt bildene der, og jeg fikk til slutt perfekt skarpe og fargerike bilder. Dårlig at det skulle ta så lang tid med så mye styr, men sluttresultatet ble bra, og jeg fikk bilder til 5x prisen (den andre fotobutikken var langt dyrere).

Endret av e1dandil
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...