Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Handlingsreferat "Et dukkehjem"


Anbefalte innlegg

Nora Helmer bor sammen med sin mann Torvald Helmer og barn. Torvald Helmer liker å kalle henne for hans lille “lerkefugl” eller “ekorn” For en del år siden gjorde Nora en forbrytelse for å redde mannens liv; hun lånte penger ulovolig og skrev under med farens navn som døde noen dager tidligere. Torvald akter, som sjefen i aksjebanken, å ansette Fru Linde som er en gammel venn av Nora. Det innebærer også å sparke sakfører Krogstad, som Nora lånte pengene av. Sakføreren presser Nora til å få mannen til å ikke sparke han, hvis ikke vil han røpe hemmeligheten til Nora for Torvald. Nora klarer ikke dette, og sakføreren legger et brev om dette til Torvald. Nora ber Fru Linde om å prøve å få sakføreren til å trekke brevet tilbake. Linde kommer sammen med sin tidligere mann, og de lar brevet være værende. Helmer leser dette og blir rasende på forbrytelsen Nora har gjort. Snart kommer et gjeldsbevis og Helmers humør snus helt. Nora innser at hun bor i et dukkehjem hvor hun er undertrykt og ikke er fri, og drar fra sin ektemann og sine barn.

 

Er dette bra? :D

Endret av Crash
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva Torvald liker å kalle henne er vel ikke så mye en del av handlingen at det fortjener en egen setning. Hvis du vil ha det med bør du bake det inn i en annen, f.eks. "Nora Helmer, eller "lerkefuglen", som husbond Torvald liker å kalle henne ..."

hun lånte penger ulovolig og skrev under med farens navn som døde noen dager tidligere.

Her står det at farens navn døde noen dager tidligere. Er ikke det litt rart? :p

Ellers er det noen skrivefeil her og der, men de finner du selv. Hvilke krav du skal leve opp til aner jeg ikke. :)

Lenke til kommentar
"Nora Helmer bor sammen med sin mann Torvald Helmer og barn. Torvald Helmer liker å kalle henne for hans lille “lerkefugl” eller “ekorn” For en del år siden gjorde Nora en forbrytelse for å redde mannens liv; hun lånte penger ulovolig og skrev under med farens navn som døde noen dager tidligere. Torvald akter, som sjefen i aksjebanken, å ansette Fru Linde som er en gammel venn av Nora. Det innebærer også å sparke sakfører Krogstad, som Nora lånte pengene av. Sakføreren presser Nora til å få mannen til å ikke sparke han, hvis ikke vil han røpe hemmeligheten til Nora for Torvald. Nora klarer ikke dette, og sakføreren legger et brev om dette til Torvald. Nora ber Fru Linde om å prøve å få sakføreren til å trekke brevet tilbake. Linde kommer sammen med sin tidligere mann, og de lar brevet være værende. Helmer leser dette og blir rasende på forbrytelsen Nora har gjort. Snart kommer et gjeldsbevis og Helmers humør snus helt. Nora innser at hun bor i et dukkehjem hvor hun er undertrykt og ikke er fri, og drar fra sin ektemann og sine barn."

 

Er dette bra? :D

 

Joda, den økonimiske intrigen er vel slik. Men jeg synes nå det ville være fint om du tok med et par linjer om hvordan Nora gleder seg til "Det store underet, det vindunderlige" skal skje. Hun forventer at Helmer skal se den storheten hun har fremvist. Og kanskje se henne i et annet lys.

Lenke til kommentar

Jeg synes du må ha med hvorfor Torvald vil sparke Krogstad. Synes også du skal framstille Krogstad mer sympatisk i handlingsreferatet ditt, hvorfor handler han som han gjør? Hvordan Torvald ser på Nora kan kanskje komme klarere fram, dessuten synes jeg slutten ble litt uklar, synes ikke det er dekkende å si at Torvald blir rasende.

 

Du kan også jobbe med setningene dine, prøv deg litt fram, vei forskjellige setninger opp mot hverandre, og velg den du synes er best. Dette kan du gjenta i det uendelige ;) Lykke til!

 

Edit: Angående den siste linjen din, så mener jeg at Nora ikke drar fordi hun er undertrykt og ufri, men heller det innlegget til Johannne også berører, nemlig at Torvald ikke forstår henne, hvorfor hun har handlet som hun har gjort. Dette står selvfølgelig alle fritt i å være uenige i, ville bare nevne det slik at du kan reflektere litt over det.

Endret av magicgunnar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...