Gå til innhold

Handlet for 120kr, ble trekt for 1200kr (coop)


Anbefalte innlegg

Ja, som tittelen sier så var jeg på Coop å handlet varer på fredag. Jeg betalte med kort, det ble 120kr. Jeg logget nettopp inn på nettbank for å betale en regning, men det slapp jeg for der var det ikke penger igjen. Jeg oppdaget derfor at jeg var blitt trekt 1200kr og ikke 120kr for handlen på Coop på fredag.

 

Så lurer jeg litt på hvordan jeg skal gå fram for å få igjen pengene mine, hvis det er mulig i det hele tatt. Jeg har ikke no kvittering, men tror ikke det ville hjulpet uansett, for jeg kunne jo vært innom å handlet en gang til seinere for 1200kr?

 

Har tenkt litt på det, og de må vel kunne se at de har fått inn 1200kr for varer som egentlig skulle kostet 120kr? Eller noe i den duren.. noen som har noen råd eller tips eller erfaring, hva som helst?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg handlet på ica en gang for litt over 40 kr, men de trakk litt over 400kr. gikk bare ned, sa hva som hadde skjedd(hadde kvittering), fikk igjen pengene etter en liten krangel med en vanlig ansatt som til slutt fikk hentet sjefen som bare sa at det var greit og ga meg pengene. Hvis du går ned og forklarer situasjonen tror jeg det skulle gå greit. Kunderelasjoner er viktigere for dem enn 1000kr.

Lenke til kommentar

Hans: Jeg tror du har hatt flaks. Jeg tar det ikke for gitt at man får penger fra kassa på bakgrunn av en påstand.

 

Men hør med de, kanskje de vet at det har vært for mye penger i kassa den dagen eller noe sånt. Eller i beste fall, kanskje de kan sjekke hvilken kortterminal du betalte i og kan finne sin kopi av kvitteringen din i systemet (enten på papir eller elektronisk) og dermed få bevis for at det har skjedd en feil. Uten noen bevis tror jeg påstanden forblir ganske tynn.

 

PS. Jeg vil uansett oppfordre alle til å ta vare på kvitteringene sine. At butikker gjør feil er ikke noen sjeldenhet og da er det godt å kunne se over kvitteringen dersom man er i tvil om den er riktig. Det er egentlig en moderne uting at folk ikke gidder å ta kvitteringen. Stopper en sikkerhetsvakt deg på tur ut av butikken/kjøpesenteret og du ikke kan vise kvittering så kan du i teorien bli mistenkt for tyveri, inntil de oppklarer det med f.eks kassadama.

Lenke til kommentar

Når du taster pin- koden din er dette en godkjennelse av beløpet som vises i displayet, samme hvis du underskriver. Dette må man selvfølgelig sjekke før man taster koden.

 

Er du heldig så gikk den kassen du handlet i med ditt beløp i pluss, og du vil muligens få tilbake beløpet hvis butikken er grei.

 

Men hovedreglen er at det er du som kunde som har en plikt til å sjekke at beløpet er riktig.

Lenke til kommentar

Jeg ble trukket 475.000 en gang på Rubber Chicken da jeg kjøpte en pils. Dette rettet de opp i selv da de fant ut at de hadde noen kroner til overs i kassa den kvelden :D Men jeg hadde jo godkjent beløpet som KVTL snakker om over her. Det var en del mer penger enn de 1200 dine riktignok, men... Jeg tror du sliter litt uten bevis, men som KVTL sier kan det hende de kan spore det opp om du har et litt nøyaktig tidspunkt.

Endret av Martin A
Lenke til kommentar

Har vært borti ca det samme som riroil sier. Hadde en fyr som ringte oss og lurte på om vi hadde trukket for mye av han. Det vi gjorde da var å slå opp oppgjøret for den dagen, og se om det var noen store avvik. Det var det ikke, det stemte med en diff på rundt 20 kr eller no. Dermed kunne vi ikke betale tilbake til denne kunden ettersom han ikke hadde kvitering, og regnskapet vårt stemmte.

Lenke til kommentar

Har du fått snakket med butikken nå?

 

Hvis butikken er grei, og selv forstår at det er kanskje litt dumt å ta inn for mye penger av folk over lang tid, så er det absolutt en sikkerhetsnett ved kasseoppgjøret. Bare så lenge ingen har driti seg ut å rota med veksel, det vil si vekslet feil eller gitt andre kunder for mye tilbake.

 

Men som sagt så snakk med butikken, de vil fortelle deg om de har registrert noen glipp hos seg. Ingen tjener på å lure kundene sine for penger, og de færreste vil dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...