Gå til innhold

Vær så snill, hjelp en gammel, stakkars mann i Linux


Anbefalte innlegg

Feil!!  

 

'rpm -Uvh' er å oppgradere pakken.. skal du oppgradere pakken må du først vite om du har 'den eller ikke; 'rpm -q irssi' får du noe fornuftig output kan du bruke rpm -Uvh, hvis ikke bruk rpm -ivh

 

Jeg mener jeg brukte -Uvh både til installering og oppgradering da jeg hadde Mandrake. En kommando og huske i stedet for to, -Uvh fungerer som -ivh dersom programmet ikke er installert fra før.

Med forbehold om feil i hukommelsen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Feil!!

 

'rpm -Uvh' er å oppgradere pakken.. skal du oppgradere pakken må du først vite om du har 'den eller ikke; 'rpm -q irssi' får du noe fornuftig output kan du bruke rpm -Uvh, hvis ikke bruk rpm -ivh

 

 

Hva er det med deg da ??

 

Det har absolutt ingenting aa si om du skriver -Uvh istendefor -ivh.

Du boer virkelig ta og roe deg ned litt med den hjelpen du bedriver, vit hva du snakker om foer du svarer og kritiserer andre.

 

Foerst maa du faa litt hjelp selv.. Hjelp til selvhjelp kanskje..

 

Kan du fortelle meg hva det ville gjort i forskjell om han brukte -Uvh isteden for -ivh, jeg har saa mye aa leare av deg virker det som..

Please jeg vil leare aa installere rpm pakker.. pffffttt..

 

-Uvh sjekker foerst om pakken er installert, visst den ikke er installert saa installerere den paa vanlig maate som -ivh

Visst pakken han proever aa installere allerde er installert som en eldre versjon saa oppgraderer den pakken.

 

 

Slutt aa bjeffe lille guttevalp ..

Lenke til kommentar
Ja, ærlig talt... Må vel gå ann å la være å svare på ting dere ikke har peilling på?

 

Hvorfor bli så irritert over slike ting, det er vell det samme det. et forum er til å kommunisere med, jeg skrev også at det var bare noe jeg trodde det var. Så det er ikke sikkert!! Å feile det er menneskelig!! Det er vell heller bedre at folk er villig til å ta en sjanse, feile, for så at du og andre kanskje blir klokere!! det er ihvertfall ingen vits å hakke ned på andre for det!! Så spar deg for spydige kommentarer takk.

 

samtidig tar jeg forbehold om skrivefeil! så slipper det å bli et tema det også!!

Faktisk tror jeg et forum er en plass man spør, og får svar man har bruk for.

Hvis folk faktisk ikke har peiling, er det bare dumt å forvirre med antakelser som ligger hinsides all fornuft.

 

Bli som å sitte på en forelesing i "diskret mattematikk" og svare på alle spørsmålene en lærer spør, i tilfelle man kan være heldig å snuble borti no som kan høres bittegranne riktig ut.

Lenke til kommentar

(klipp klipp)

PS. Pakker som har src i navnet er pakker med source koden, det er kjekt noen ganger visst du har lyst aa gjoere forandringer osv i koden selv, men det er ikke mye vits aa installere med source koden visst du ikke har tenkt til a gjoere dette.

Det er en del programmer som har forskjellige kompilerings"alternativer". Det er ikke alltid de ferdige pakkene er best siden disse som regel er ganske konservative i sine valg. De skal jo helst kunne installeres på de fleste maskinene uten for mye krøll.

 

Jeg kompilerer de fleste programmene (som ikke følger med distroen). Spesielt siden rpm -<mange-teite-bokstaver-jeg-aldri-husker> pakke.rpm føles litt som å installere i wondows. Jeg vet at det blir installert mange filer, men er ikke helt sikker på hvilke eller hvor de havner.

 

tar -xzvf pakke.tar.gz - ./configure - (dobeltsjekke Makefile) - make - make install gir meg en god følelse av kontroll :wink:

Lenke til kommentar

bergetun:

 

Vel siden du først spør hvordan man installerer rpm-pakker så:

 

Skal man være helt sikker på at pakken ikke er installert fra før; noe den kan være, men med f.eks. et annet pakke-navn så vil ikke rpm oppdage det, men lage filene som .rpmsave eller noe slikt.. så den beste måten å faktisk vite om pakken er installert fra før eller ikke er å kjøre rpm -qa | grep <pakkenavn>.. Pleier forsåvidt ikke å være noe problem, men f.eks. xine-lib hender også kalles libxine.. her ville man installert xine-lib over libxine hvis man installerte xine-lib.. derimot ville 'rpm -qa | grep xine' gitt deg info om at libxine var installert..

 

Noe mer du lurer på? :D

Lenke til kommentar

Det gikk litt fort i svingene når jeg skrev den posten som står nederst på side 1, men poenget mitt er følgende:

 

Kjører du rpm -Uvh, så vet du ikke om du faktisk har denne pakken fra før eller ikke (så vidt jeg vet)..

 

derimot hvis man bruker rpm -ivh så vil man få en feilmelding om at man har noen konflikter e.l.. eller hvis man bruker rpm -qa | grep <pakkenavn> eller rpm -q <pakkenavn> så vil man kunne gjøre seg litt kjent med hva slaks pakker som faktisk er installert på maskinen...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...