Gå til innhold

Er pakken stoppet i tollen - eller?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ehm...

Burde ikkje denne vore sendt til taiwan land?

Det var faktisk noken batterier som kosta over 200... griseflaks!

(men igjen, kunne jo ha bestilt 1 og 1 sett med batterier, hadde bare blitt 14 pakker...)

 

 

29.10.08 12.03 UTLEVERT

29.10.08 10.17 OPPLASTET TIL DISTRIBUSJON

29.10.08 08.01 ANKOMMET POSTKONTOR

27.10.08 14.40 REGISTRERT OMLASTINGSTERMINAL 0001 OSLO

25.10.08 17.12 AVVIK I PRODUKSJONEN

Årsak: Antatt tollpliktig 0020 OSLO

25.10.08 16.30 ANKOMMET MOTTAKERLANDET 0001 OSLO

Lenke til kommentar

29.10.08 11.07 REGISTRERT OMLASTINGSTERMINAL 6025 ÅLESUND

28.10.08 17.34 VIDERESENDT 0024 OSLO

28.10.08 17.25 VIDERESENDT TIL MOTTAKER 0024 OSLO

28.10.08 15.47 TIL TOLLVURDERING 0024 OSLO

28.10.08 15.47 ANKOMMET MOTTAKERLANDET 0024 OSLO

23.10.08 11.06 SENDT FRA AVSENDERLANDET 9999 INGEN NY POSTADRESSE

19.10.08 22.44 INNHENTET 9999 INGEN NY POSTADRESSE

 

 

 

Så dette vil si at den IKKE ble tollpliktig? :)

Lenke til kommentar
Hei.

Tollen burde bruke mer resurser på å ta de som frakter ulovelige ting in i lande en de som frakter små dupedingser som er harmløse. lol

 

Nå er det ikke tollen som bruker ressurser her, men Posten som transportør. Som nevnt tidligere utfører Posten tolldeklarasjon etter avtale med tollvesenet. Noe som gjelder alle store transportører.

 

Posten stopper også utrolig mye ulovlig gjennom denne prosessen.

Lenke til kommentar

Dette er grunnen til at vi har norske nettbutikker. De er kanskje litt dyrere, men du betaler som oftes bare den ærlige momsavgiften på varen. Dette synes jeg er helt greit. Skal man klage på momsen får man bare flytte til et annet land. (ikke at jeg tror det hjelper noe på økonomien)

Det at posten sender varer som kommer fra utlandet gjennom tollen er for min del 100% greit. Jeg vil ikke at det skal flyve rundt ulovlige våpen, og andre farlige gjenstander rundt om der jeg bor. For ikke å snakke om anabole og andre rusmidler som ofte blir stoppet gjennom løsningen til posten.

Dersom noen varer blir sendt tilbake uten at det er noe "ulovlig" så er det jo synd, men dog noe man burde være klar over at kan hende når man bestiller varer fra andre land.

Lenke til kommentar

Hvis posten gjør jobben sin og pakken er skikkelig merket så skal ikke ting man bestiller fra utlandet bli sendt tilbake. Så det er ingen grunn til å tro at det er noe man skal være klar over. Å handle fra utlandet er lønnsomt, man har et vanvittig mye større utvalg i varer og ting blir ofte tilgjengelig mye tidligere i utlandet enn i norge. Heldigvis så har vi sånne som ikke skjønner seg på dette, eller som tror de utfører gode gjerninger og som får bedre samvittighet ved å handle dyrt i norge, slik at norske butikker kan fortsette med å overprise og holde de fleste selgerne vekke fra gatene og telefonene.

Lenke til kommentar
De er kanskje litt dyrere, men du betaler som oftes bare den ærlige momsavgiften på varen.

Du mener altså at norske nettbutikker taper penger ettersom de legger bare til moms og har ingen planer om å tjene penger på salget? Og hvordan tror du kostnader og lønninger til de ekstra leddene med salg, frakt, lager, pakking, osv dekkes inn?

 

Skal man klage på momsen får man bare flytte til et annet land.

En så latterlig uttalelse at den trenger ingen motargument.

 

Det at posten sender varer som kommer fra utlandet gjennom tollen er for min del 100% greit.

Tror du har misforstått helt hvordan tollvesenet jobber...

Lenke til kommentar

Ser ut som Posten ikke er fornøyd med at DX merker med rett verdi utenpå. De vil at faktura skal ligge vedlagt på innsiden av pakken også... fikk brev i posten fra de. Så nå har jeg sendt de en mail på [email protected] med en kopi av betalingen min via PayPal på hele 14$! I tillegg måtte jeg jo bare legge ved linken direkte til produktet på DX slik at de neste gang faktisk bare kan se hvilke SKU som er inne i pakken på utsiden for så å slå opp selv på DX :p Det vil ta mindre tid enn å sende ut fysiske brev til hver enkelt og behandle svarene de får fra disse da de fleste ordrene er på under 200 NOK.

Lenke til kommentar

Ren sløsing med ressurser mener nå jeg. Posten burde ha en "meldingsentral" lik nettbanken din der du kan melde fra om du ønsker papir eller e-post fra Posten.

At de i tillegg skal bruke mange timer for å sjekke om verdien på en pakke under 200 kr stemmer er det ikke helt uten grunn til at de setter opp prisene http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=523556

 

Som en kar hos Nettavisen sa det: "Den nye logoen til Posten ser ut som en boble som holder på og sprekke. Håper den snart gjør det!"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...