Gå til innhold

Robust steinplate til stekeovn


dePt

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tipset er då altså å få tak i granitt eller kleberstein, helst 2-3 cm tjukk. Steinbutikkar i ditt nærområde er ein god plass å prøve først.

 

Las ein kommentar på nettet om å bruke grillelementet i ovnen under steikinga. Han påsto det ikkje var noko poeng i undervarme når steinen først var varma opp.

 

Jeg bruker grillelementet. Når platen først er varm, blir den ikke nevneverdig kaldere i løpet av de fire-fem minuttene det tar å steke en pizza, så underelementet er ikke nødvendig, nei.

 

Bra oppsummert.

 

Hvor i ovnen plasserer dere plate når dere steker?

 

Sånn at det er plass til en pizza mellom den og grillelementet, men ikke så mye mer :thumbup:

Lenke til kommentar

Da kan jeg meddele at jeg har laget noen utrolig gode italienske pizzaer på pizzastenen min! Forvarmet ovnen til 250 grader (max på min ovn). Ventet 15 min til at temperaturen i steinen skulle varme seg opp (usikker på om det egentlig var nok). Byttet til toppvarme (grill) og stekte pizzaen kun i 5 min! Pga. skjev varmefordeling i ovnen ble den første pizzaen svidd innerst... snudde derfor pizza nr.2 etter 2,5 min :-)

 

Meget fornøyd med resultatet! Nydelig pizza med SPRØ bunn! Pizzasten anbefales til alle pizzaentusiaster!

Endret av Tanus
Lenke til kommentar

Eit lite tips til bruk av steinen: Kjøp maismel og strø over steinen før du legg i pizza, brød, boller eller kva det måtte være. Maismel er litt kornete og får alt til å gli så mykje lettare. Til pizza pleier eg å strø litt maismel på bakespaden, trykke ut deigen til den er tynn og fin, legge den på spaden og legge på saus og topping der. Når alt er klart er det inn i ovnen. Med maismel under glir den rett av. Kan gjerne droppe kjevla, går fint å dra den ut med hendene, då blir den fin og tynn, samt at du får litt tjukkare skrope ytterst. Sjå animert gif.

post-23219-0-93561400-1300292960_thumb.gif

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...