Gå til innhold

Raspeballer - hvorfor torsdag?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
Skrevet

Snakket med en av lærerne på skolen jeg går på, han mente det var pga torsdager var handledag i gamle dager. I min ungdom hadde butikkene bare åpent til 16.00, og torsdager var det utvidet til 18.00 eller 19.00. For å lokke slitne handlere til restaurantene, fristet de med billig og kanongod mat.. raspeballer.

 

Beste forklaringen jeg har fått så langt, i alle fall.

Skrevet

Æææææsj! Duppe på ballene! Det har ikke noe med hverandre å gjøre. Raspeballer består av saltkjøtt inni ballene og bacon eller flesk atåt. Søt duppe eller sirup har ikke noe med å ødelegge slik god mat. *sukk* Mine trønderske venner har misforstått dette totalt. Jeg er glad jeg har vokst opp med ekte raspeballer fra Jørpeland. :)

Skrevet

Smeltet brunost... Nei.

 

Det er brunost, sukker, melk eventuelt prim som raskt kokes opp i en kasserolle. Ekstremt godt og smaker ikke brunost hvis det blir gjort riktig.

Skrevet
Smeltet brunost... Nei.

 

Det er brunost, *snipp*

 

I rest my case. Ikke si at det ikke er brunost for så i neste setning å si at det er brunost da. :p

 

Jeg mente bare at å kalle det smeltet brunost er en stor forenkling. Blir som å kalle potetstappe, potet.

Skrevet
Jeg mente bare at å kalle det smeltet brunost er en stor forenkling. Blir som å kalle potetstappe, potet.

 

Nei, det blir som å kalle potetstappe for knust potet. Duppe er smeltet brunost, ikke brunost. :roll:

Skrevet
Snakket med en av lærerne på skolen jeg går på, han mente det var pga torsdager var handledag i gamle dager. I min ungdom hadde butikkene bare åpent til 16.00, og torsdager var det utvidet til 18.00 eller 19.00. For å lokke slitne handlere til restaurantene, fristet de med billig og kanongod mat.. raspeballer.

 

Beste forklaringen jeg har fått så langt, i alle fall.

 

Her jeg bor, i en bygd med 3,5 tusen inbyggere. Resturantene har alltid hatt komler (kompe) på torsdager.

Skrevet
Så "flesk og duppe" er flesk med brunost?

 

 

jeg trodde flesk og duppe var flesk og hvitsaus jeg :p har aldri spist det, men så det på han derre kokken som rydder opp på tv 3 - hellstrøm, synts det så ut som bacon og hvitsaus. :p

Skrevet

Har gjort researh nå, og oppskrifter på duppe varierer, fra en enkel hvit saus med flesekefett til mer avanserte søte sauser basert på prim og/eller brunost.

 

Jaja, da er man litt klokere :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...