Gå til innhold

Fremgangsmåte for å opprette bankkonto for skoleklasse.


Melkekartong

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

med mindre dere registrerer dere i brønnøysund og får et org nummer må dere registrere kontoen på en person og et personnummer.

 

dvs konto på fiktive kundenummer og navn som feks Klassekasse 7b/v Melkekartong går ikke (uten org nr)

 

ihvertfall i Dnb/postbanken, nordea og sp1 skal jeg ikke uttale meg om.

Lenke til kommentar

Kredittilsynet har satt klare regler for hvem som kan opprette konto. Det må være en person eller bedrift med tilhørende person/organisasjonnr. Fiktive nummer ble bruk tidligere, men dette er det ikke lov til lengre. Ett unntak er elevbedrifter som vel er en light-versjon av organisasjoner. Driver ikke med dette selv, men vet det er egne regler for disse.

Endret av learntofly
Lenke til kommentar

Jeg mener at da vi gjore dette (for lenge lenge siden i de gode gamle dager ;) ) fikk vi satt opp en konto der flere personer måtte signere for uttak. Hele poenget her tror jeg vel er at ikke en person sitter med tilgang på kontoen og på den måten enkelt kan underslå klassens sparepenger. Dersom amn alltid må være 2 eller 3 for å få tatt ut penger så ungår man at det gjøres "uatoristerte" uttak. Klassen kan da velge ut de personene de har tillitt til som vil ha ansvar for at ting gjøres riktig.

Lenke til kommentar

personen som står oppført som kontoeier er juridisk ansvarlig for pengene, så selvom det skulle finnes banker (så vidt jeg vet så er det ikke lenger mulig) som tilbyr en slik løsning/konto, vil den bli tolket som selvpålagt og kontoeier står fritt til å ved skriftlig melding til banken å oppheve denne sperren, det samme gjelder forøvrig tidsbegrensning på uttak mm, men det er ikke relevant.

 

hvis dere ønsker en konto der 2 må signere, må dere ha et org nr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...