Gå til innhold

Bruce Springsteen / Albumguide og en liten diskusjonstråd


saluttknall

Anbefalte innlegg

Det er sikkert riktig at Spirit in the Night og Growin’ up er sett på som noen av hans sterkeste låter blant mange.

 

Når det gjelder Growin’ up er jeg forholdsvis enig, men jeg har aldri forstått det spesielle med Sprit in the Night. Jeg liker verken melodien eller teksten (og ja, jeg har nå hørt albumet nok ganger til å vite at det virkelig er bra), og det faktum er for meg nok.

 

Born to Run er et bra album, ja.

Men, det er like fullt langt ifra å være noen 10er. Som sagt er Thunder Road og Born to Run svært gode låter. Backstreets er også god, men som jeg skrev i albumguiden er dette langt ifra nok til å hanke inn noen 10er for min del.

Jeg er klar over at dette albumet er hans mest ratede, men dette gjør det ikke automatisk til mitt favorittalbum.

 

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band er det mest ratede albumet The Beatles kom ut med, men det endrer ikke det faktum at jeg personlig synes at både Abbey Road og Rubber Soul er bedre (nei, jeg sier ikke at Sgt. Pepper er dårlig. Tvert imot).

 

Når det gjelder The Rising har jeg sagt mitt: svært kjedelig, intetsigende synth-rock.

 

(Beklager om jeg virker litt skarp i dette innlegget)

 

 

Jeg føler du er altfor partisk i vurderingene dine, du åpner ikke sinnet ditt helt og det renner bare ut masse personlige meninger, selvfølgelig skal du si din mening, men jeg synes du bør finne en mellomting.

 

Her er BTR et godt eksempel, når det er annset som et av de største verkene blir det litt for dumt at du kommer og sier ja de et 3 "ganske bra" låter og rater den 6 av 10.

 

Når det kommer til Greetings så er det jo obvious at du ikke har hørt albumet nok ganger siden du totalt slaktet det i første posten din, jeg tvinger deg seff ikke til å digge Spirit in the night, men synes at vurderingen din av den er veldig rar. Helt klart en av hans beste låter i mitt sinn. Synes den er fantastisk melodisk og lyrisk, han bruker stemmen sin på en helt annen måte enn han gjør resten av albumet og du ser ikke den fulle lidenskapen han har i disse 5 minuttene igjen før Darkness on the edge og town albumet.

 

Og nå gidder jeg ikke gå inn på The Rising albumet igjen, men må sette et stort spørsmåltegn ved utsagnet: " Synth-rock "

 

Du rater The River 10/10 et album som er helt klart mer syntha enn The Rising, dette albumet var faktisk starten på "synth rocken" til Springsteen. Jeg mener at han skuffer stort i dette albumet med tanke på hva han gjorde 2 år tidligere med det utrolige spennende og følelsesladede albumet "Darkness." The River sounden er mye kjedligere for meg.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Mikkiaveli: Jeg verdsetter også Darkness on the Edge of Town høyere enn The River, men er likevel uenig i kritikken din av sistnevnte album. I mine øyne er den like følelsesladet som DotEoT - bare på en helt annerledes måte. Riktignok er Hungry Heart, Crush on You, You Can Look (But You Better Not Touch) og Sherry Darling forholdsvis overfladiske og "lette". Men til gjengjeld bør heller ikke Independence Day, Fade Away, The River, Drive All Night og Wreck on the Highway oversees! Lidenskapen han viser i disse låtene blekner på ingen måte i forhold til dem på Darkness - med enkelte unntak, selvsagt: Candy's Room og Something in the Night står, i mine øyne, nærmest i en klasse for seg selv.

Lenke til kommentar

Ok ok, jeg er selvfølgelig enig med at The River har sine dype sider og jeg har aldri sagt at jeg ikke liker The River! Tvert i mot, jeg støtter dette albumet i veldig mange diskusjoner! Men jeg synes jo at Darkness er meget bedre!

 

Han klarer ikke å lokke meg inn i musikken på samme måte som det han gjorde to år før, jeg er lost hver gang jeg hører Adam Raised a Cain, Racing in the street og Streets of fire! Jeg synes alle disse er mye bedre enn de dype man finner på the river.

 

Jeg synes noen ganger at The River blir det litt for mye trummemaskiner og lette piano melodier. Dette finner man jo 2 eksempler på av på Darkness også med Badlands og Prove it all night som begge er to 'poppa' rockelåter i likhet med mye av det man finner på The River, men igjen så synes jeg låtene på the darkness blir mye bedre!

 

For å nøste opp litt! Så må jeg si at jeg liker The River veldig godt, men ønsker at han hadde fortsatt på samme linje som Darkness!

Lenke til kommentar

Klart, klart ... jeg tar poengene dine. Med Darkness on the Edge of Town avsluttet han på mange måter en musikalsk periode i livet sitt, og selv om jeg på ingen måter ville vært foruten The River-albumet, "døde" en del av Springsteen i overgangen DotEoT/The River. 70-talls Springsteen måtte gi tapt for en "helt ny" Springsteen, liksom - og hans aller beste periode som låtskriver lå bak han. Men veiene han tar deretter - og det faktum at han tør å prøve ut nye ting, til tross for "suksessformelen" han kunne fortsette på - er et av de definerende trekkene ved Springsteen som musiker. Lidenskapen går som en rød snor gjennom hele karrieren hans - fra Greetings from Asbury Park, N.J. til Magic - men utover det er forskjellene innad i diskografien hans enorme. Og det er herlig. Man har en Springsteen-låt for samtlige sinnstemninger.

Lenke til kommentar

Hehe. Det er godt. Men fra det ene til det andre: Ryktene skal ha det til at Springsteen vil starte en ny Europa-turné for å fronte Working on a Dream-albumet - og hvis han først kommer til Europa, tar han garantert turen til Norge. Det vil i så fall bety hans fjerde konsert i Norge på under halvannet år, men jeg sier ja takk!

Lenke til kommentar

Shit! Dersom dette er bekreftet blir det bare noe så utrolig, helvetes bra! Gleder meg som en nystekt hund til albumet og konsertene! Jeg MÅ bare få biletter til 1 av disse konsertene. Håper han spiller mye fra Darkness... The River og Nebraska, samt Born in the U.S.A. Håper han spiller mindre fra The Rising og Human Touch! Håper også at han ikke bare spiller klassikere. Working on a Dream blir jo også fett, selv om jeg har mine tvil til hvor bra det egentlig er. Han har jo ikke stilt særlig sterkt de siste årene.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Blir vanskelig for meg å fastslå noen 'favorittøyeblikk' i farta. Alle sangene er bra på sin måte, men har fellestrekk som gjør albumet bra. Avslappende musikk som siger inn i hodet ditt etter å ha hørt på noen minutter. Hvis du spoler til 3:50 ut i 4th of July kommer en herlig bit. Starten på Incident on 57th er og veldig bra. 7:20 ut i New York Serenade liker jeg måten musikken utvikler seg på. Høres ut som en oppsummering av sangen.

 

De sangene jeg liker best på det nyeste albumet 'Working on A Dream' er Life Itself og Kingdom of Days.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...