Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sandboxie er en 'sandkasse' hvor du skal kunne kjøre hvilket program du vil uten at det porgrammet klarer å gjøre ugang på resten av systemet. Jeg har hatt det på noen maskiner siste året men bruker det ikke voldsomt mye.

 

Såvidt jeg vet* gir det veldig god beskyttelse mot alskens faenskap men det har et par begrensninger du bør være klar over.

 

Den kanskje viktigste begrensningen er at sandboxie ikke prøver å skjule sin egen eksistens for programmer som kjører i sandkassa. Det betyr at du *ikke* kan bruke dette programmet for å sjekke om noe du finner på nett er trygt. Mange virus sjekker nemlig spesielt for å se om de kjøres i sandkasser og avstår fra å finne på tull hvis de er 'innesperret'. (Noe som er ganske frustrerende for dem som jobber med å studere malware i detalj men ikke så farlig for resten av oss.)

 

En annen begrensning er at program som kjører under sandboxie har lesetilgang til alt, så selv om et virus ikke kan slette bildene dine kan det godt kopiere dem og sende dem tilbake til sin skaper (mulig betalversjonen kan beskytte 'hemmelige' filer for deg)

 

 

 

*Jeg har ganske god greie på datasikkerhet men jeg har ikke studert og testet sandboxie i detalj så jeg kan ikke uttale meg om hvor bra det egentlig er, annet enn at jeg synes det ser bra ut og anbefaler det til alle som vil ha en litt tryggere surfeopplevelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...