Gå til innhold

steinrawr

Medlemmer
  • Innlegg

    1 883
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. steinrawr's innlegg in [Løst] 2 måneders oppsigelse, og nye leietakere. ble markert som svaret   
    Det har vært en del tråder om akkurat dette før, se svaret til Krikkert i denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1714198&p=23133103
     
     
    Altså, dersom du avtaler med utleier at hen kan leie ut boligen i oppsigelsestiden din, så skal ikke du betale leie for den perioden boligen blir utleid til noen andre. 
  2. steinrawr's innlegg in [Løst] førstehjelpskurs må tas i en trafikkskole eller? ble markert som svaret   
    https://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/veien-til-f%C3%B8rerkortet/personbil-b/trafikalt-grunnkurs
     
    Verken førerkortforskriften eller trafikkopplæringsforskriften sier noe om krav til førstehjelpskurset, men i læreplanen for "førerkort klasse B" under avsnittet om "trafikkalt grunnkurs" finner du et avsnitt om omfanget av førstehjelp: 
     
    Men så er jo du over 25. og "unntatt trafikalt grunnkurs", så i mine øyne bør et førstehjelpskurs i regi av Røde kors være "godt nok". Jeg ville ringt Statens Vegvesen og spurt dem, eventuelt tatt kontakt med en kjøreskole.
     
    Du må uansett gjennomføre mørkekjøringsdemonstrasjon.
  3. steinrawr's innlegg in Ulovlig effektanlegg på lett-mc ble markert som svaret   
    For det første, og litt på si, kan økning av effekt være utslagsgivende for regress på forsikringen om du havner i en ulykke. Dvs at forsikringsselskapet holder deg helt eller delvis ansvarlig for de økonomiske konsekvensene (les: dyrt). 
     
    Å kjøre med for høy lyd på anlegget kan gi mangellapp i kontroll ifølge mc24. Du blir neppe avskiltet, men må trolig vise sykkelen i etterkontroll.
  4. steinrawr's innlegg in [Løst] lov med ledlys under bilen? ble markert som svaret   
    Jeg ville faktisk tatt en telefon til vegvesenet og spurt hva som skal til, og hvor grensa går. 
     
    Som The Avatar skriver så brukes jo slikt på showbiler, men jeg vet heller ikke sikkert om de montere/avmontere hver gang. Noe de faktisk også gjør iblant er en lampe under bilen. La merke til det på en bil inne på gardermoen en gang f.eks. 
     
    Det kan jo hende at du kan legge opp ledningenett f.eks. slik at du kan skru inn og montere kun selve pæra/lyset hver gang det skal brukes. Bryter i baggasjerommet, som koblet til et rele som bryter strømmen når bilen skrus på kan kanskje være en ide? 
     
    Det er i alle fall helt klart ulovlig å kjøre på veien med påslått, og muliggens også montert. Jeg fikk 2-feil på EU-kontroll for to ekstra fjernlys, selv om de ikke var koblet og ei heller hadde pære. Det at de var monterte, var nok til at jeg ikke besto kontrollen.
×
×
  • Opprett ny...