Gå til innhold

Labelle

Medlemmer
  • Innlegg

    1 204
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Labelle

  1. Trippelure skrev (På 25.4.2024 den 10:37 PM):

    Den bør renses for å fjerne bakterier og evt mugg, og forhindre at det etablerer seg. Trenger ikke dyre renseprodukter. Bruk eddik. Og så kjører du et kort program med natron etterpå for å fjerne eddik-lukt og evt flekker. 

    http://birgittemagnussen.no/eddikrens/

    https://www.cnet.com/home/kitchen-and-household/you-really-shouldnt-use-vinegar-to-clean-your-dishwasher/

    • Liker 1
  2. Hei,

     

    Kjøpte nylig en Bosch 55 GKT GCE Dykksag. Den har tilhørt en snekker så bladet var noe sløvt. Tenkte å kjøpe et litt rimeligere og kanskje et litt dyrere med flere tenner til bedre kutt.

    Kan jeg f.eks bruke sagblad fra clasohlson og jula som skal i utgangspunktet passe. Men står at de er beregnet til sirkelsager. Er det egne blad til dykksager?

  3. Hei,

     

    Fikk gjort en liten rørleggerjobb i uke 1 2024. Dette er av et rørleggerfirma med 7 ansatte. Har enda ikke mottatt faktura for jobben.  Har heller ikke etterspurt den. Ikke at det har betydning,  men det var en liten lekkasje etter jobben rørleggeren utførte. Hva er normalt når det kommer til fakturering her? Har forsåvidt lest de kan la det gå så langt som 3 år før fristen er ute. 

  4. Hei. Installerte en oppvaskmaskin av typen bosch i Januar. Den varsler om at renseprogram bør kjøres. Sikkert hver 100 vask eller. Er dette nødvendig? Å kjøpe eget rensemiddel som ofte er veldig dyrt. Ser rent ut inni oppvaskmaskin og jeg er av typen som skyller av før jeg setter i. Bruker også 60++ grader vask ofte.

  5. NULL skrev (7 minutter siden):

    Har bilen mulighet for å koble ut 4WD? Jeg mener å huske at ifølge instruksjonsboken for min bil, så skal 4WD kobles ut ved bruk av reservehjulet. 4WD-systemer er ganske så forskjellig, så her kan det nok være enklere å svare og sjekke om du oppgir hvilken bilmodell det er snakk om.

    Så vil det ellers kunne være en forskjell på å kjøre noen mil fram til fiksing, eller kjøre lang og lenge med reservedekket.

    Er en octavia med haldex. Så ingen mulighet. Er det bare å kaste det ut da?

  6. Takker for utfyllende svar.

     

    Jeg har også et litt annet spørsmål utenom. Bilen har 4x4 og et orginalt reservehjul med helt annen dimmensjon i bagasjerommet. Hvordan er det å kjøre med dette hvis en skulle være uheldig å punktere? Vil 4x4/differensial/ hjullagre ta skade?

    Svigerfar opplevde tilsvarende da han hadde skiftet til sommerdekk. Men så slo været om til vinter. Da byttet han kjapt over igjen til vinterdekk kun på  foraksel for å komme seg på jobb. Like etter røyk hjullageret. 4x4 her og.

  7. kremt skrev (6 minutter siden):

    Jeg har kjørt på mye eldre dekk enn disse. Så lenge sommerdekk er over 1.6 mm mønster er de lovlige. Ikke dermed sagt gode, men så lenge man er klar over hva man har og tilpasser kjøring og fart etter dette bør det være null problem. Et sett dekk kan koste mange, mange tusen, ingen vits å kaste bort halvbrukte dekk. 

    Det jeg også tenkte. Har alltid vært nøye med vinterdekk. Men sommerdekk blir faktisk noe helt annet. Syntes det er god skikk å kjøre "opp" dekk. Min største frykt er egentlig at et dekk punkterer på en lengre tur...

  8. Idag kan man lære utrolig mye via bilrelaterte forum og youtube. Jeg er ingen mekaniker men har en viss interesse for mekaniske virkemåter. Bytter selv mye slitedeler på min bil ved hjelp av instruksjonsvideoer på youtube. De som legger ut disse videoene er stort sett folk med høy interesse.

    Anbefaler da en bil med god tilgang til bildeler. 

    • Innsiktsfullt 1
  9. Hei,

     

    Driver med fluefiske og prøver å bruke solbriller uansett forhold for å beskytte øynene.

    Ønsker tips om gode polariserte solbriller med høy VLT. Altså briller som slipper inn mye lys som kan brukes i overskyet vær og skumring.

     

    Har sett litt på Smith low light ignitor.

    Hører også mye bra om Tonic, bajio og costa del mar. Disse er forsåvidt dyre briller. Noen med gode erfaringer? Finnes det billige gode briller?

    • Innsiktsfullt 1
  10. Hei,

    Skal selge et toalett og har funnet en kjøper. Under "klargjøringen" av det fant jeg en tynn sprekk på baksiden. Usikker hvor lenge den har vært der og av hvor stor betydning den har. Den går et stykke oppover langs kanten og ikke inn mot festepunkter (ovalt hull).

    Er det slik at dette toalettet er ubrukelig?

    20240223_114233.jpg

    20240223_114226.jpg

  11. Professor Balthazar skrev (3 timer siden):

    Det finnes flere varianter av denne sensorkabelen. På noen varianter er det bare brukt en vanlig ringekabel hvor det er to sammenlimte ledere som samlet danner en kabel hvor tverrsnittet har en 8-tallsform. En slik sensorkabel kan du lett lage selv med å bruke denne ledertypen "NRF   5648615 WATERGUARD Sensorkabel 2,5m". Samme kabel brukes også ofte til ringeknapper. Pass på å skav av issolasjonen på enkelte områder (sjekk den du fikk hos rørleggeren). På andre Waterguard-produkter er det brukt en helt flat sensirkabel som gjerne ender opp i en 3,5mm stereojack. Da kan du skjøte på en forlenger på selve matekabelen med en 3,5mm han/hun kabel.

     

     

    Hei,

     

    Ser slik ut.  Dobbel kabel ja.

    Screenshot_20240115_191412_Chrome.jpg

  12. Hei,

     

    Fikk en rørlegger til å montere "waterguard" koblet mot oppvaskmaskin og kjøkkenkran. Etter enighet med han la jeg sensorkabelen selv da jeg skulle bytte ut oppvaskmaskinen etter han var ferdig. Sensorkabelen går rundt under koblinger under vask og så mot drypplaten under oppvaskmaskinen. Skulle så gjerne hatt en 30-40 cm mer kabel. Kan denne kabelen skjøtes videre på?

    20240111_102427.jpg

×
×
  • Opprett ny...