Gå til innhold

Dark Archon

Medlemmer
  • Innlegg

    1 938
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dark Archon

  1. Er spent på Littlefinger i fremtiden. Han kalte seg for "a betting man", og regnet med at Boltons tapte mot Stannis. Hvordan kommer dette tapet til å påvirke han? Kommer det til å påvirke han i det hele tatt?

     

    Jeg tror Baelish nå vil prøve å dra nord ut av Boltons hender, han har fått bifall fra kongen virker det som, og han kan kanskje alliere seg med wildlings og/eller misnøyde hus i nord. Ulikt nord som har tappet mye av styrken sin i diverse konflikter, er Dalens styrker fortsatt intakte og det er mulig og få tak i leiesoldater også, om pengene er der.

     

  2. lillebroren til Bran er på uvisst sted og nå til slutt Stannis , Sansa og Snow og Renley.

     

    Han er nok ved the Last Hearth (setet til Umbers) nå, om da Osha har gjort jobben sin.

     

    stannis hadde vel gitt opp og eneste grunnen han gikk inn slik han gikk var for å dø, er eneste grunnen jeg ser det, det var enten å dø i kamp eller å dø av sult/frost, men enig det var merkelig taktisk

     

    Han hadde ikke gitt opp, det var først når han så den enorme mengden fiendtlig kavaleri han ga opp. Han hadde hatt en mulighet til å beleire om han ikke hadde tapt slaget. Og han ga ordre om å grave grøfter og sende ut jaktgrupper til generalen sin, før han ble angrepet.

  3. HVORFOR skal Davos drepe Melisandre? Ja han liker henne ikke. Men han vet ikke at HUN drepte Shereen. Han vet bare at alle er døde.

     

    Hvorfor skal han ikke drepe henne? Den eneste grunnen til at han ikke har gjort det før, er at han ble stoppet. Han holder henne ansvarlig for sin sønns død, og nå også sikkert Stannis og etterhvert Shireen. Tror ikke Davos er så naiv at han ikke klarer å tenke seg til at Melisandre hadde noe å gjøre med Shireen sin død, han virker som en nokså oppegående mann.

     

    Det kan hende jeg tar feil og han lar henne gå, eller at han blir stoppet av Alliser eller noe slikt. Kanskje han begår selvmord og blir skrivet ut av serien, hvem vet? Med Stannis død er jo hans oppdrag i livet avsluttet for godt virker det som.

     

  4. Lady Melisandre vil sikkert gjenopplive henne. 

     

    Myrcella? :p

     

    Synes det er litt pussig at alle fortsatt kaller Theon for Reek, nå når han tydeligvis er tilbake til sitt gamle jeg igjen.

     

    Jeg håper at Stannis, Sansa og Theon er døde, det virker usannsynlig at noen av dem skulle overlevd, Stannis hadde svære sår, og Theon og Sansa hoppet ned fra en høy borgmur. Men vi får sjå.

     

    Jeg tviler på at det blir noe opprør ved the Wall. Thorne virker å ha støtte fra de fleste der.

    Mer spennende blir det å se hva wildlings og Tormund vil foreta seg nå. Vil de havne i konflikt med Boltons f.eks.? Roose har jo ingen anelse om at flere tusen wildings er på vei for å slå seg ned i Nord.

     

    Jon er nok død, om da ikke Thoros kommer på besøk. Var litt overrasket at Davos ikke prøvde å drepe Melisandre, men det skjer kanskje noe der neste sesong.

     

    Myrcella har tydeligvis blitt forgiftet og det finnes nok ingen motgift ombord på skipet (det skipet har seilt :innocent:). Lurer på hva dette vil føre til mellom Lannisters og Dorne, kan se for meg at Cersei vil ønske Trystane død, men kanskje Jaime og Kevan kan forhindre dette.

     

    Tviler på at Cersei har endret seg, hun vil nok forsøke å hevne seg på de religiøse og sikkert også Kevan. Jeg vet ikke om det vil bli noen rettsak.

     

    Arya er trolig blind nå, jeg hadde ærlig talt håpet at hun skulle bli tatt av dage, men den gang ei.

     

    Dany er i kjempetrøbbel, men jeg tviler på at hun stryker med da dragene er viktige for historien.

    Dario og Jorahs jakt på henne kan bli spennende, jeg kan tydelig merke at Jorah ikke kan fordra Dario, men går ut fra at han legger stridsøksen ned til de eventuelt har reddet dronningen sin. Kanskje han vil smitte ham med greyscale?

  5. Må si at det var helt "greit" det Stannis nå gjorde og som viser at han tror ikke han har så mange andre alternativer. Problemet her ligger jo egentlig i at Stannis er rett og slett blind i forhold til hva han burde ha gjort rent taktisk og det sier jo seg selv at han dreit seg loddrett ut når han skulle på død og liv marsjere til Winterfell slik værforholdene var.

     

    Stannis er en erfaren general, han forlot the Wall fordi det ikke var nok forsyninger der til å brødfø hæren hans. Valget sto mellom å sulte der eller marsjere til Winterfell. Stannis valgte å marsjere mot Winterfell.

     

    Nå lurer jeg litt på om et alternativ til The Wilders kanskje blir å hjelpe til å ta Winterfell?

     

    Tvilsomt, jeg tviler på at Tormund og gjengen er særlig lysten på å hjelpe Stannis etter det han gjorde mot Mance Rayder.

     

    Hvem vet hvilke ordre de hadde. Kan hende det var viktig for dem at hu skulle tas levende. Å se slavenes frigjører i lenker hadde vært en stor symboleffekt.

     

    Kanskje, men det er i såfall pussig at flere harpies prøvde å bryte gjennom ringen for å nå Dany.

  6. Apropos Dondarrion, hvor er det blitt av han?

     

    Han og Thoros er på turne i Essos med sitt magishow. :wee:

     

    Vi har tidligere fått sett at Thoros of Myr, en red priest, brakte en eller annen tilbake til livet. Melisandre er også en red priest, og ikke så veldig langt unna. Hun har også vist en viss interesse for Snow. Hun bringer ham tilbake.

     

    Melisandre kan ikke bringe mennesker tilbake fra de døde. Dette kommer tydelig fram noen sesonger tilbake når hun og Thoros møttes, og da virket hun overrasket over at Thoros hadde fått denne gaven fra lord of light og ikke henne.

     

  7. Hadde vært litt fet om han fikk en "redemption story" (alla det vi har sett med Jamie) hvor han blir nødt til å overleve i skjul blant vanlige folk og oppdager hvor godhjertet de kan være elns. 

     

    Dette kommer ikke til å skje, Ramsay er en psykopat, Jamie var en klassisk drittsekk.

     

    Spent på intensjonene til Littlefinger. Jeg tror virkelig ikke at han vil svikte Sansa, men man vet aldri med det fyren. 

     

    Jeg tror det er liten grunn til å anta noe annet enn at Lillefinger ønsker å overta nord og muligens gifte Sansa med Robert (som jeg tror kan være hans sønn, da Lillefinger lignet på ham som ung). Det er vanskelig å se at Lillefinger kan få noe ut av å drepe henne.

     

     

    Jeg synes denne sesongen har vært kjedelig så langt, men tar seg sikkert opp på slutten. Stannis mot Boltons og Tyrells mot Lannisters tror jeg kan bli festelig. Greyjoys og Highsparrows gutter kommer kanskje også inn som et mulig element senere.

  8. Vi gjør jo ikke dette primært for oss (utover den gode følelsen vi får av å hjelpe og den respekten vi tilegner oss av verdenssamfunnet ved å gjøre det)

     

    Hvem er dette "vi"? Aviskommentarene flommer over av folk som definerer seg ut av denne gruppen, og en betydelig andel av den voksne befolkningen ønsker ikke mer innvandring.

     

    Vi blir ikke respektert av verdenssamfunnet, de smiler oss i fjeset, og ler av oss bak ryggene våre. Japan tar nesten ikke mot noen innvandrere, gjør det at de blir respektert mindre i andre folkeslags øyne? Egentlig ikke, japanere har rykte på seg for å være smarte og hardtarbeidende, og kun utenlandske klakkører i presse og politikk og hjemlige selvhatere lager leven av at de ikke tar imot innvandrere.

     

    Om man ikke klarer å gjøre dette av ren medmenneskelighet så får man ihvertfall gjøre det for Norge, alle patrioter må da som meg ha ett ønske om at Norge og nordmenn skal gå fram som ett godt eksempel på alle måter. En gang var vi Vikinger, snart redusert til rikinger, kjipinger, med bilringer.

     

    Dette er den typen av patrotisme som er selve mottesen til nasjonalisme. Utenlandsk intervensjon, frihandel og åpne grenser. Disse rikingene du snakker om støtter stort sett denne politikken mer eller mindre helhjertet. Invade the world, invite the world.

     

    Det selvhatet du kaller "medmenneskeligheten" er slettes ikke noe nordmenn bør være stolte over, hvor er medmenneskeligheten med de eldre som får dårlig stell, de unge som ikke får jobb eller egen bolig, de narkomane som ikke får behandling osv.?

     

    Moral er smak og behag, jeg har generelt lite til overs for det. Men om man mener det er en legitim måte å dømme handlinger på, må man i det minste veie for og imot før man gjør sitt valg, i steden for å blåse i de menneskene som lever her i dag som journalister, politikere et al. elsker å gjøre.

  9. Er ikke dette en selvmotsigelse? "Enhver er seg selv nærmest", sier du, for så å beklage deg over at nordmenn ikke er det...

     

    Jeg skulle kanskje ha ordlagt meg annerledes, man kan jo være "seg selv nærmest" på mange måter. Den måten jeg henviste til er de fleste nordmenn desverre ikke "seg selv nærmest" på, selv om det ville vært bedre.

     

    Og nei, vi er ikke i nærheten av å skulle bli en minoritet i dette landet. 

     

    Nordmenn er i ferd med å bli en minoritet i Oslo, og om dagens politikk fortsetter, vil vi etter hvert bli en minoritet i andre byer også, og deretter i landet som helhet. Se på Kosovo, en gang for ikke så lenge siden var serbere majoriteten der. Jeg er sikker på at serbiske liberalister hardnakket påstod at serbere aldri ville bli en minoritet der heller.

     

    Nå kjenner jeg ikke dine forfedre, men mine var liberale mennesker (for sin tid) og ville neppe satt pris på å fungere som alibi for ditt politiske syn.

     

    Dette har lite å si, om man går litt tilbake i tid var det bred konsensus om at Norge var for nordmenn, at dette faller deg tungt for brystet er forståelig. Samene hadde ikke blitt utsatt for "fornorsking" om alle delte dine forfedres liberalistiske tanker.

     

    Vi får heller svette og bygge litt selv, de kommende generasjoner, istedet for å hvile på laurbærene.

     

    Ingen ønsker å "bygge landet", slik at mennesker vi har lite til felles med kan overta det, jeg håper at hele systemet faller sammen, så får vi heller lete etter muligheter i ruinene.

     

    Norge er i ferd med å bli "katolisert", ikke islamisert.

     

    Tvilsomt, katolikker har i moderne tid vært mindre aktive i å bruke vold mot meningsmotstandere enn islamister er, færre barn får de også. Nå som økonomien er bedriten, og vil være det i lang tid, vil mange arbeidsinnvandrere flytte tilbake til hjemlandene sine, og de som bor her vil få færre barn.

    Samtidig kommer innvandrerne fra Afrika og Vest-Asia til å øke sin andel av tallene, og fortsatt få flere barn enn nordmenn og øst-europeere.

     

    Greit nok. Jeg lever gjerne i samme samfunn som deg.

     

    Ja, det kan jeg skjønne. Om det politiske hegemoniet ikke stilte seg 100% bak "progressiv" politikk ville det nok vært annerledes. Det er enkelt å være tolerant om det kun er en side som må bøye seg.

  10. Jeg tror og håper indelig at vi som nasjon ikke begynner å tenke at "slik gjør de i Iran, så da er det rettferdig at vi gjør slik her."

     

    Festelig...liberalisten Geir taler til "nasjonen"! :rofl:

    Enhver er seg selv nærmest. Nordmenn er noen feige idioter som nekter å ta dette til hjertet, det kommer til å straffe seg, og snart er vi en minoritet i det landet våre forfedre svettet og slet for å bygge.

     

    Men det er ikke snakk om "ett" problem, men flere. Og ulike problemer har ulike løsninger. Det er for øyeblikket ca. 4 millioner registrerte flyktninger spredd rundt i nabolandene. De krever sine løsninger. Så er det over 6 millioner i innenlandsk hjemløshet. De krever sine løsninger.

     

    Og oppe i alt dette har FNs høykommisær identifisert 380 000 mennesker med særskilte behov for beskyttelse og hjelp, som ikke kan ytes på stedet.

     

    Det finnes nok av problemer i Europa og Norge som "krever sine løsninger" også. Jeg skulle ønske jeg slapp å leve i samme stat som "progressive" mennesker som deg. Det er det største problemet som krever en løsning, slik jeg ser det.

     

    Og ikke kom med "du kan flytte" etc., det kan dere også. Om det fantes et europeisk land med de rette verdiene som ønsket meg velkommen, skulle jeg flyttet på dagen, så kan dere seile videre med "Camp of Saints". :thumbup:

    • Liker 1
  11. "Hets" og "trolling" er ofte blitt enkle unnskyldninger for å slå ned på meninger som ikke er politisk korrekte. Det har ikke noe å si hvor vel man formulerer det om man har noe kontroversielt å si, man er uansett et "troll" og en "hetser". Løsningen blir nok at man i steden for å bruke mer "åpne kanaler" går over til mer lukkede, dette er jo allerede noe som er utbredt i dag og det kommer til å bli vanligere i fremtiden.

  12. Forøvrig er det flere menn som tar selvmord enn kvinner så tror menn er minst like sensitive.

     

    Nei, det tror jeg ikke. Slik jeg ser det tar kvinner seg mer nær av ting som blir sagt til dem enn menn gjør, når menn begår selvmord har det oftere sammenheng med katastrofale (fra deres synspunkt) hendelser i livet; lengre tids arbeidsløshet, samlivsbrudd osv.

     

    Personlig foretrekker jeg å spille mannlige karakterer. Faktisk hadde jeg foretrukket ends flere mannlige karakterer i spill, gjerne av den halvnakne atletiske typen. :)

     

     

    Vet ikke om dette er ment som ironi, men hvis det ikke er det; vi kan ikke alle se ut som Conan, du burde skamme deg! :p

     

    Ofte når en kvinne uttaler seg om noe blir hun anklaget for å sutre, men hver gang jeg ser på et kommentarfelt i avisene så er de fylt opp av menn, ikke kvinner så hvem som klager mest er jeg usikker på.

     

    Jeg ser det motsatte, når menn klager over ting de burde klage over blir vi beskyldt for å være sutrekopper og kvinnehatere, mens kvinner blir applaudert for å stå opp for "kvinnesaker".

     

    Kommentarfeltene i avisene er forøvrig ofte politiske og siden jeg tror at flere menn liker å diskutere politikk enn kvinner, er skjev kjønnsfordeling der ikke overraskende.

     

    Jeg ser det hver dag, og selv om jeg ikke blir utsatt for trakassering selv så er de holdninger der ute som skremmer meg.

     

    Men bør disse holdningene (i den grad de ikke er fysiske) sensureres? Jeg bør ikke kunne hindre deg i å kalle meg en drittstøvel kun fordi jeg ikke liker å bli kalt det.

     

    Mye? Vi har hatt ett idiot-innlegg i denne tråden. Det er naturligvis ett for mye, men det er likevel forholdsvis lite i forhold til hva man oftest får når litt kontroversielle temaer diskuteres på nettet.

     

    Nei, det er ikke ett for mye, meninger som eksisterer ellers på nettet bør kunne bli en del av diskusjonen her også.

     

    Den gryende forakten retter seg nok helst mot det at det tilsynelatende alltid er noen kvinner som skal lage en stor sak ut av det som rammer dem.

     

    Det at menn føler seg tilsidesatt er nok også en del av saken, gaming er et tradisjonelt mannsområde og mange menn (kanskje de fleste?) ønsker ikke at gaming skal forandres til det ugjenkjennelige for å gi innpass til kvinner.

  13. Jeg sitter alltid med litt blandede følelser når det kommer til dette, for meg blir ytringsfriheten likevel viktigere enn hensynet til andre.

     

    Personlig har jeg også null sympati for "gamer-girls", jeg vet ikke hvor mange det er snakk om, men at de eksisterer er klart, selvfølgelig vil du motta spesialbehandling (god og dårlig) blant mange manlige gamere når du konstant setter kjønnet ditt i fokus.

     

    post-92732-0-65031300-1414698154_thumb.jpg

    • Liker 1
  14. Overraskende indeed. Også ser det ut som om ikke alt er gått som det skal. Endless Legend Classic Pack som koster 34.99eur, får jeg opp til 31.99kr. Løp og kjøp!

     

    edit: Men så endres prisen til 240 når jeg skal betale. Likevel er det over 40 kroner billigere enn i euro.

     

    edit2: Stadig flere spill er tilsynelatende billigere enn det de egentlig skal være. Baldur's Gate 2: EE, kommer opp med en pris på 22.99 kroner, men koster 170 ved betaling. 1kr billigere enn i euro. .

     

    Under minst ett av salgene kjøpte jeg ting som var feilpriset, tror det bare var snakk om dlc-er dog. :wee:

×
×
  • Opprett ny...