Gå til innhold

Frank Stokke

Medlemmer
  • Innlegg

    300
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frank Stokke

  1. Spiller da vel ingen rolle hvilken motorstyring du har så lenge avgasser er OK..? Uansett har de fleste på BT såpass lav kompetanse at de vil vel ikke legge merke til det en gang. Hvis du lakkerer triggerhjulet i en anonym farge vil de ihvertfall ikke se det. Det er heller ingen selvfølge at en motor med triggerhjul har uoriginal motorstyring. All min erfaring ligger i BMW, og alle motorer fra de siste 20-30år har triggerhjul..

     

    Så lenge du ikke endrer noe mekanisk i/på motoren vil det ikke være noe problem å oppnå de samme avgassene med MS. Det er det blandingen og tenningstidspunktet som bestemmer, og dette justeres i programvaren. Ser heller ingen grunn til å ha et eget map for avgassene, for disse måles kun på tomgang og forhøyet tomgang, og kan ikke skjønne hvorfor motoren skal ha "feil" blanding/tenning her.

  2. Har selv en turbokonvertert BMW M50B25 uten vanos på MS2. Bruker COP med wasted spark på denne. Har gått problemfritt i ca 2 år.

     

    En kamerat har samme motor på MS3 med sekvensiell innsprøytning og tenning. Denne motoren er fortsatt NA. Har kun vært i drift et par måneder, så er ikke perfekt mappet enda, men fungerer meget bra.

     

    Begge bilene er mappet etter landevei, og er meget fornøyd med resultatet på begge to. Det er selvsagt ikke optimalt, men jeg mener bestemt at det ikke er langt ifra :)

     

    Jeg vil absolutt anbefale MS, men du må vite at dette systemet krever at du bruker mye tid på å sette deg inn i hvordan ting virker. Jeg mener den største fordelen i forhold til andre systemer, er at om du skulle få problemer i fremtiden har du mulighet til å feilsøke selv.

     

    Nå har jeg ingen erfaring med andre motorstyringer, men hvorfor MS ikke skal kunne måle seg med disse kan jeg ikke skjønne. En MS-styreenhet kan du jo bygge til å styre nærmest hva du vil..

  3. Meget spesielle pærer på BMW sine angel eyes. Også varer de vanligvis 60-100000, så det er ikke så ille som det kanskje virker.

     

    Men de er ikke barebare å skifte, hvis du har tenkt å gjøre det selv.. Du må av med hjulet og ta av plastskjermen foran hjulet for å komme til.

  4. Tror du bør sette av noe lenger tid enn rublings anbefaler. Det er ganske trangt og knotete (avhengig av utstyr på bilen). Jeg sier ikke det er vanskelig, men vær forberedt på at det kan bli litt prakk å komme til noen bolter. Et par timer er vel nærmere realiteten.

     

    Edit: Husk å rengjøre plugghullene!

  5. En waste gate lager ikke noen lyd.

    Ikke det?

    Dette er ifra en liten 0.6 eller 0.7 liters turbo motor (de har tatt av deksel over motor, derfor lydnivået).

    http://www.youtube.com/watch?v=6AweV2_qqig&feature=PlayList&p=ED2B93039E5F0998&playnext_from=PL&playnext=1&index=8

     

    http://www.youtube.com/watch?v=oTP9bVIT64o&feature=fvw

    Stort sett samme greia der.

     

    Ingen av disse lydene kommer fra wastegate. Eneste gangen du kan høre lyd fra den er når motoren har oppnådd innstilt ladetrykk, og wastegaten slipper eksosen forbi turboen via wastegaten. Dette kan lage en suselyd.

     

    Kvitringen du hører på filmene er av at turbo bråstopper (staller) pga at gasspjeldet stenges fort mens turboen spinner. Den bråstopper pga at luften mellom turbo og gasspjeld ikke har noen vei å gå, og det bygges opp et relativt høyt trykk. Det er dette man har dumpventil for, å slippe ut dette trykket, noe som reduserer turtallsreduksjonen på turboen ved f.eks. girskift.

  6.  

    Føring av motorvogn med alkoholkonsentrasjon i blodet på 0,4 promille eller lavere eller en alkoholkonsentrasjon i utåndingsluften på 0,2 milligram eller lavere per liter luft, skal normalt ikke medføre tap av førerett.

     

     

    edit: kilde: § 3–1. Vegtrafikkloven § 33 nr. 1 andre ledd

     

    Det står jo bare at man normalt ikke mister førerretten ved en promille på 0,4 eller lavere.

  7.  

    Man må ikke lete lenge for å finne en bil med galvanisert karosseri som er 99% rustfri etter 10-15 år. En slik bil blir etter all sansynlighet heller ikke ubrukelig på grunn av rust før den skrotes av andre årsaker.

     

    En bil på 1500kg som er 99% rustfri har faktisk 15kg rust. Dette anser i hvertfall jeg som svært mye...

  8. Mange fine forslag over her...

     

    Det som mest sannsynlig har skjedd er at calipper V.F. henger på. Dette er enten på grunn av at stempelet har rustet fast, eller at glidere/klosser har rustet fast. Du har da fått varmgang i skiven. Deretter har du kjørt i en dam e.l. Da fikk du kast i skiven. Siden bremsen henger på får du vibrasjon når du kommer opp i hastighet.

     

    Det kan naturligvis være andre feil, men dette er min teori.

×
×
  • Opprett ny...