Gå til innhold

fossxplorer

Medlemmer
  • Innlegg

    298
  • Ble med

Innlegg skrevet av fossxplorer

  1. Det burde jeg ha informert om, men det er bare en ide jeg har etter å ha vært i branjen i ca 15 år. Har ingen midler for å lønne ansatte i starten, men skal jobbes med framover som mål.

    Passer vel bedre for folk med fast jobb/inntekt, men som kunne tenke seg å investere tid hovedsakling i fritiden til å begynne med.

    Da blir det del-eierskap man får tilbud om for å være med å bygge opp et nytt IT-firma.

     

     

     

     

    Hva tilbyr du? :)

  2. Hei dere som kan litt om bil og dekk,

    jeg kjørte for en kort stund siden 4stk Goodyear Ice UltraGrip 16` så godt som nye med felger på Finn.

     

     

    Iflg selgeren kom disse fra en Renault Florence (EL-bil) og jeg sjekket på nettet at 205/60*R16 var en de dim som passet min MB E220 W211 fra 2003. Siden felgene ikke passet (de var spec'et ulikt det E-klassen bruker) la jeg de over på de felgene jeg hadde  (med dårlig dekk som måtte skiftes). Ble gjort av Ila dekk på Brobekk.

     

    Merket med en gang at det var unormalt høyt støy  og merket at noe var galt og  jeg fikk risting på rattet ved høy fart.  Gikk tilbake til Ila dekk som prøvde å avbalansere, men samme problemer. 

    Dro da til et verktsted som jeg kjenner til og de kunne se at de var helt feil avbalansert. For å teste la de over bakre dekk over på foran. Det hjalp noe, men fortsatt laaangt fra normalt. Dro igjen til Ila dekk, og påpekte at de hadde brukt loddene/vekt helt feil og de justerte det. Men 3 gangen jeg var der, kunne en (som kanskje kan dekk bedre enn de andre der) fortelle meg at han så kast i dekka og sa at felga måtte byttes.

     

    Hva bør jeg gjøre nå? Jeg har alt kontakta selgeren og sagt at det er problemer, men at jeg skulle komme tilbake hvis det var samme problem med dekka tilbake på hans felger (som ligger hjemme hos meg).

     

     

    Får man kast på dekk, felger eller begge kanskje? 
    Kan man ha kast på så nytt dekk sett? De hadde ca 10mm mønster og prod i ca 2013. Virker å være meget bra dekk på tester.

     

     

    Tusen takk for råd i denne saken!

     

     

     

     

     

  3. Hei,

    jeg har hatt problemer med at RPM ofte går opp til 1000 når bilen står på tomgang. Vag-com viser at det er kjølevæsketemperatorsensoren som er problemet. Jeg målte verdien og den viser under -10 grader som helt klart er feil.

     

    Nå har jeg kjøpt delen med pakning og lurer på hvor den sitter?

     

    Jeg har funnet ut det ikke er den som er i selve kjølevæskebeholderen.

     

    Info om bilen:

    VW Transporter, varebil, 2.5TDI 2002 model.

     

     

    Takknemlig for all hint :)

  4. Hei,

    håper det er greit at jeg tar opp en gammel tråd:

    jeg faktisk forvirret over problemer som de første W211 er berørt av! På nettet er det svært mange som klager på SBC-bremsen og dens svært høye kostnader hvis den "ryker". Noen skriver at det en teller som teller antall bremsninger og når den har nådd max vil man få en feilmelding i displayet om å besøke verkstedet og da blir det dyrt. Har også lest at MB, f.eks i U.K dekker dette for biler som er mindre enn 10 år gamle! Vil dette problemet komme før eller senere?

  5. Hei, jeg lurer litt på juss i forhold til ubetalt husleie/mislighold av sameiets regler.

    Det gjelder en selveier seksjon hvor eieren rett og slett har unnlatt (rotet bort) å betale husleie for mai 2011 og en annen faktura som eieren av seksjonen ikke har betalt. Eieren har nå fått brev fra regnskapsførerfirmaet om at hvis det ikke betales innen 2 uker så vil det bli tvangsalg!

     

    Er det ikke riktig at eieren skulle ha mottatt en purring, etter fristen i mai 2011, om at husleien for mai ikke er betalt?

     

    Er det riktig juridisk å sende varsel om tvangsalg ved først varsel?

  6. Det var fint å få en tilbakemelding på dette. Da vet jeg at det er noe galt med bilen til vennen min! Og da er ikke rart en E220 CDI bruker lengre tid :)

     

     

     

    sjekka i dag med min 2000mod e200 bensin siden jeg kom på denne tråden da jeg startet bilen, tok 9 minutter før den nådde 80c, var -5 da jeg startet å kjøre, kjørte da pent siden vegen så ut som et vaskebrett

  7. Lurer veldig på om en MB 220CDI (W211, 2003 modell) bruker mye lengre tid på å bli driftsvarm enn f.eks en Passat TDI? Bilen var inne i oppvarmet hall hos forhandleren før jeg prøvekjørte bilen, men synes den brukte over 15-20min på å bli driftsvarm. Kjørte da ikke i kø og lå på rundt 50-80 heleveien ca 10-15km.

    Temp. var ca -2 (+/- 2)

     

    Synes å ha hørt fra en annen venn som har MB E2000 bensin , 2000-model som visstnok bruker lengre tid enn min tidligere Passat 1.9 TDI på å bli varm.

     

    Da lurer jeg på, er det slik de fleste MB E-klasser er mtp tiden det tar for å få driftsvarm motor?

  8. Lurer veldig på om en MB 220CDI bruker mye lengre tid på å bli driftsvarm enn f.eks en Passat TDI? Bilen var inne i oppvarmet hall hos forhandleren før jeg prøvekjørte bilen, men synes den brukte over 15-20min på å bli driftsvarm. Kjørte da ikke i kø og lå på rundt 50-80 heleveien ca 10-15km.

     

    Synes å ha hørt fra en annen venn som har MB E2000 bensin , 2000-model som visstnok bruker lengre tid enn min tidligere Passat 1.9 TDI på å bli varm.

     

    Da lurer jeg på, er det slik de fleste MB E-klasser er mtp tiden det tar for å få driftsvarm motor?

  9. Lurer veldig på om en MB 220CDI (W211, 2003 modell) bruker mye lengre tid på å bli driftsvarm enn f.eks en Passat TDI? Bilen var inne i oppvarmet hall hos forhandleren før jeg prøvekjørte bilen, men synes den brukte over 15-20min på å bli driftsvarm. Kjørte da ikke i kø og lå på rundt 50-80 heleveien ca 10-15km.

    Temp. var ca -2 (+/- 2)

     

    Synes å ha hørt fra en annen venn som har MB E2000 bensin , 2000-model som visstnok bruker lengre tid enn min tidligere Passat 1.9 TDI på å bli varm.

     

    Da lurer jeg på, er det slik de fleste MB E-klasser er mtp tiden det tar for å få driftsvarm motor?

  10. Jeg tenker på MB E220 CDI. Jeg har gått for den, får den til helgen.

    Hmm, ok, jeg må høre nesten høre med en mekaniker som har service på MB taxi-biler.

     

     

     

     

    fikse: det er full historikk på BOS på bilen, men jeg fant aldri ut om girkassaolja er byttet. Jeg har bedt dem bytte olje+filter, men vet ikke om de gjør en ordentlig "flush". Holder det bare å bytte olja+filter på kassa?

    Er det Vectra-en du snakker om, eller en annen bil? På Vectra-en er det ikke filter som skal byttes... Men uansett er ikke oljebytte godt nok, det må "flushes" eller spyles. Til det brukes det en egen maskin, som flere verksteder har etterhvert. Det vil si, dette gjelder de kassene jeg kjenner, Aisin Warner. Om MB-kassene må flushes eller om bytte er godt nok, tør jeg ikke si noe om.

  11. Hei alle,

    har vært litt opptatt med å se på MB'en i helgen og har ikke fått svart her.

    Det ble litt prøvekjøring av bilen og den ser og virker helt grei ut. Synes bilen dro littegran til venstre under kjøring og det har jeg sagt i fra om at bør ses på/fikses. Det virket som den giret helt ok når jeg kjørte normalt, men ved bånn gass virket det som den var litt treg med å gå ned i gir. Lurer på om det kan være sånt med andre MB kasser?

     

    Det var ikke aktuelt å prute på prisen da det hadde vært veldig mange som hadde ringt om bilen og den hadde nok blitt solgt relativt fort tenker jeg.

     

     

    fikse: det er full historikk på BOS på bilen, men jeg fant aldri ut om girkassaolja er byttet. Jeg har bedt dem bytte olje+filter, men vet ikke om de gjør en ordentlig "flush". Holder det bare å bytte olja+filter på kassa?

  12. fikse: jeg skal se på den bilen imorgen (lørdag), hvis det ikke blir den bilen så skal jeg vurdere en Toyota Yaris Verso 1,3 aut som står til greie priser på nettet. Som finn kode 32127076 f.eks. Eller en Opel med finn kode 32518225.

    Jeg vil ha en bil med minst mulig problemer fremover pga øknomien!

     

    joka: har prøvd å ringe et par MB forhandlere men det er lange køer. Kom frem til et sted som bilen har vært inne på, men han som svarte meg kjente eieren, så han sier vel ikke alt...

  13. bIsk0p: Ok. Ja, jeg har egentlig tenkt å vente og ta tiden det trengs for å finne en god bil til vårt budsjett.

    Jeg har avtalt se på finn kode 32551486. Er jo over budsjettet men skal prøve låne litt mer.

    Vet den har kjørt mye, men likte bilen veldig godt og det foreligger en NAF rapport fra tidlig 2011. Samt en siste service på BOS. Men bilen har tydeligvis ikke full service-hefte. Er det verdt prisen? Får jo med 3mnd bruktbil garanti og kan i løpet av 3 mnd prøve å finne det som må repareres evt.

     

     

     

    fikse: Hva sier du? Du har nok meget god kunnskap om biler skjønner jeg! :)

     

    Vi likte bilen meget godt.

  14. joka: ja, den har manuell klima, noe jeg syns er for dårlig idag og ja, den er mest sannsynlig chiptrimmet og jeg er litt tvilsom til bilen. i Tillegg til at han skriver "kjørt" av voksen :hmm:

     

     

    fikse: Takk for et grundig svar. Jeg er helt enig med deg. Men å kjøre en 1.6 vs en TDI er to forkjellige verden for meg. Jeg klarer ikke å gå tilbake til en bensin på 1.6, så fall må jeg ha en bensin turbo og er vi nesten like langt hva angår utg. Jeg hadde en for 7 år siden en Audi A4 1.8 1995, den var helt grei bil. Jeg kommer nok til å kjøpe en TDI/CDI, men trenger råd en bil som er ok til under 70-80.000 kr. Har tenkt litt over plassen i Golf som sikkert er mye mindre enn passaten jeg hadde. Tror jeg heller gå for en sedan/stv. Helst stv :.)

    Billige biler blir jo solgt på minutter på finn, får ikke tid til NAF test etc. Hva skal man gjøre da? Bare unngå de?

     

     

     

    bIsk0p: ok, takk for info om forbruk, jeg er som sagt svært opptatt av det. Jeg synes rundt 0.7 er helt greit for en diesel aut.

  15. OK, takk for svar. Jeg kjører ca 20K KM i året.

    Min erfaring med bensin og aut er at forbruket er for høyyt. Dobbelt så mye som en dieselbil.

     

    Jeg pleier å bytte olje og diverse filtere selv, så kun deler koster si hver 15K KM. Jeg har også VAG-COM for å feilsøke VAG biler. Hvis det er VAG diesel, vil jeg gå for manuell kasse.

    HVa med finn kode 32441113? Er de greie biler?

     

     

     

     

    Skal du kjøre langt da? Du må ikke ha diesel for å få en grei økonomi av det. Skal du kjøre 30-40KKM eller mer i året, så kan det kanskje være gunstig med diesel, men bensinere er ikke håpløse i det hele tatt. Spesielt på servicekostnadene, er en moderne bensiner ofte enklere og rimeligere å holde. Det er ikke bare forbruk som koster, service og ,-)

     

    Uten at jeg skal si så mye om disse bilene, så er her et søk du kan starte med. Her er kun bensin, automat, mindre enn 100.000,-...

    Bla.a ser jeg en Astra i Arendal (finnkode=32363151). Selges av forhandler. Lite kjørt. Tar du den, og evt får utvidet kjølingen på girkassen (2-5.000,- vil jeg tro), så kan du ha en grei bil i en del år. Ikke noe spennende bil, men totalkostnadene kan bli ganske OK med noe slikt. Bare et forslag.

  16. Tja..jeg er svært opptatt av forbruk og økonomi slik at bilen skal brukes og ikke parkeres fordi den bruker mye drivstoff. Da blir det vel en turbo diesel?

    Ja, vi skal vel ha unge snart og bør være plass til det i baksete, så vi må ikke ha stv.

    Min teori er at stv bruker litt mer drivstoff og kan være dyrere i drift mtp rep?

    Har tenkt på Toyota i det siste...Er Golf 4/5 TDI pålitelige biler?

     

     

    Og jeg bor på Årvoll :)

     

     

     

    Hva vil du ha av egenskaper da? Stv? Diesel? Hengerfeste? Plass til unger? Plass til...?

    Det finnes nok helt greie kjøp i den klassen der, men utfordringen er at det er mye ræl mellom godbitene. Mitt råd er å finne en så liten og enkel bil som mulig, med så lite KM som mulig. Kanskje ikke så spennende å kjøre rundt i, men m.t.p. utgifter kan det lønne seg. Kan du gå ned en klasse, til golf-xsara-astra, vil du finne fler greie biler. Generelt er det mindre krøll med enkle bensinmotorer enn med turbomatede diesler. Er du ute etter sikkerhet, som ESP?

    Kom med hva du er ute etter, og noenlunde hvor du bor i landet, så er det sikkert flere her som kan blinke ut et par biler fra finn elns :thumbup:

  17. Jeg og kona trenger egentlig en aut. pga at kona har førerkort for kun aut.

    Men jeg har lest om så mye problemer med aut/tiptronickassene til VAG.

    Hvordan girer bilen din?

    Kan jeg spørre om hva du ga for din bil? Kanskje jeg vurdere en sånn bil hvis prisen ikke altfor høy og girkassa er i orden :)

     

    Ja, det kan jeg faktisk spørre om selger vil gå med på. Selv om jeg synes NAF test er bortkastet penger.

     

     

     

    Jeg har selv en 2003 1.9TDI 131HK automat, denne er snart kjørt 144' Har bare hatt den i 2 mnd, så ingen rep. kostnader så langt :) Men på en bil som har gått 180' ville jeg sjekket service historikken, det er en del som trolig er ganske slitt etter hvert. Så faren for en dyr reparasjon tidlig i eier-tiden er stor. Det du kan gjøre er å spørre om selger vil ta bilen på NAF kjøps-test. Dette kan avdekke en del.

  18. fikse: ja, det er nettopp slik rep, jeg frykter med en sånn bil.

     

    SirAmp: Ja, eieren skriver veldig lite om vedlikehold annet enn siste service med olje på motor.

    Står til 60.000.

     

    joka: Ja, tenker vel at det er på tide med reg.reim bytte nå. Jeg tror faktisk at de med 6-gear har 310Nm med motorkode ATJ. Girkasse er nok ikke byttet på den siden det ikke står det på annonsen. De som bytter kasser er flinke til å markedsføre det på annonsene ser jeg :)

    Men er det trøbbel med manuell 6-gear kassene også? Slik som VAGs automat/tip på dieselbiler ryker på nesten alle har jeg lest!

     

    Men jeg vurderte faktisk en 2003-2005 modell MB E220CDI, men fikk ikke lån. Så jeg ser etter en bil til under 70-80K. Jeg har hatt en Passat 1.9TDI 110hesters, har brukt en god del penger på rep. Har meget dårlig erfaring med den selv om motoren er utrolig økonomisk!

    Har dere noen anbefalinger?

  19. Hei,

    vi er på utkikk etter en ny bruktbil og lurer på om en Volkswagen Passat 1.9 TDI, 115 hk og 310Nm! fra 2000 med KM ca 180.000 kan være en pålitelig bil. Den har 6 gear fremover og lurer på om denne girkassa er pålitelig? Hva bør jeg sjekke på en slik bil?

    Jeg har svært stramt med øknomoni og har ikke råd til store reperasjoner etter kjøp av bilen :(

    Derfor er jeg svært takknemlig for råd i denne saken :)

  20. Hei, jeg fikk følgende feil på Eu-kontroll på en Audi A4 1.8 Automat, 2000 modell, sedan:

    - 2 stk støtdemper foran

    - Begge øvre bærekuler foran høyre

    - Begge fremre bremseslanger

    - Justere lys.

     

    Bilen har ikke kjørt mer enn 140.000KM

     

    Blir dette dyrt er jeg redd?

     

    Takker alle for svar på forhånd.

  21. Last ned og installer Motherboard Monitor.

    Den bør kunne vise deg temp fra hovedkortet/CPU:

     

    http://majorgeeks.com/Motherboard_Monitor_d311.html

     

    Evt. kan du laste ned Ultimate Boot CD og kjøre ulike tester, f.eks minnetest og CPU stress test.

    Link:

    http://www.ultimatebootcd.com/

     

    Du må laste ned .iso filen og brenne denne til en cd.

    Si ifra hvis du ikke får det til!

     

     

     

    hvordan sjekker jeg temp da? og blåst den ren for støv?

     

    den blir ganske varm, jeg tror faktisk den får bluescreen bare når jeg har den på fanget og ikke på et bord

×
×
  • Opprett ny...