Jump to content

atlemag

Medlemmer
 • Content Count

  289
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

251 :)
 1. Jo hvis du scroller noen linjer finner du: FIDO/U2F Support ---------------- ... Generating a FIDO key requires the token be attached, and will usually require the user tap the token to confirm the operation: $ ssh-keygen -t ecdsa-sk -f ~/.ssh/id_ecdsa_sk Generating public/private ecdsa-sk key pair. You may need to touch your security key to authorize key generation. Enter file in which to save the key (/home/djm/.ssh/id_ecdsa_sk): Enter passphrase (empty for no passphrase): Enter same passphrase again: Your identification has been saved in /home/djm/.ssh/id_ecdsa_sk Your public key has been saved in /home/djm/.ssh/id_ecdsa_sk.pub This will yield a public and private key-pair. The private key file should be useless to an attacker who does not have access to the physical token ...
 2. Du må lese kildekoden ja, evt at noen du stoler på leser koden. En som finner bakdør i åpen kildekode vil antagelig varsle resten av Internett. Kompilere kan alle gjøre.
 3. Fra før har IT-selskapet BT Signaal, som tapte anbudskonkurransen mot IBM, blitt tilkjent 27 millioner kroner i erstatning fra myndighetene i lagmannsretten, som fastslår at Vegvesenet begikk «vesentlige feil under anbudskonkurransen». Bare for å toppe det hele liksom?
 4. Outch, leste forumtråden. Det var ikke særlig bra, spesielt når han begynner å unngå tekniske spørsmål med miljø-populistisk prat
 5. Vi som ikke har extra, går det an å få et hint om hvem som kom med alle disse beskyldningene?
 6. Jeg kjenner mange hvite menn i 20-40 åra som har slitt stort med å få seg jobb i Norge initielt. Det har alltid hatt med at de ikke er stødige i norsk muntlig å gjøre - som igjen har med at endel nordmenn ikke er komfortable med å snakke engelsk. Tenk amerikanere, russere, europere - det er mange som er hvite. Så la oss prøve å ikke bruke "hvit" som noe du kan forklare alt mellom himmel og jord med. Det er nok gnål om "white supremacy" som det er. Et annet aspekt er selvfølgelig at det er bevist at utenlandske navn har innvirkning når bedrifter sorterer ut kandidater for intervju. Men det har fortsatt absolutt ingenting med hvit hudfarge å gjøre. Heller med det med at mange tror alt går greiere når alle snakker flytende norsk. Og/eller mulig at det eksisterer en aldri så liten fremmedfrykt blant endel nordmenn.
 7. Verdens første programmerer sies å ha vært en kvinne. Hvorfor det er skjevt fordelt har sikkert hatt forskjellige årsaker opp gjennom tidene, men akkurat i dag i Norge er det vel interesse det handler om
 8. Interessante problemstillinger. I Norge er det generelt mye mas om 100% faste stillinger som det eneste riktige her i verden. Men alt det er jo politikk, programvare burde absolutt tilrettelegge mer for hvordan verden faktisk virker.
 9. Er vel mye eksterne GPUer og kabinetter,men komboen med docking er kanskje ikke noe vi har sett før?
 10. Høres ut som de ikke helt vet hva de skal finne på med alle pengene og folkene. For all del, de får brynet seg iallfall.
 11. Joda kan godt hende at med gode kontakter får man til sånn at det blir offisielt ikke-open-source i Russland. Men resten av verden blir neppe særlig overbevist. Hvis Rambler selv har vært bruker er det jo enda vanskeligere faktisk.
 12. Kan godt hende det anses som en viss verdi å eie et åpen kildekode-prosjekt i seg selv. Men i det sekundet Rambler blir eier så vil jo bare noen kopiere kildekoden og utgi det med et nytt navn, helt lovlig. Hva blir verdien av å sitte på "den originale" NGINX da? Må jo være at de påstår det ikke egentlig skal være åpen kildekode da
 13. Her blander du noe fundamentalt. NGINX Inc, som ble solgt, er et firma som ble opprettet i USA i 2011 hvor businessmodellen er profesjonell support for NGINX samt diverse andre kommersielle produkter rundt programvaren. Og fungerer som en naturlig arbeidsplass og miljø for de viktigste utviklerne av programvaren. En helt normal modell forsovidt. Men enig i at det virker som det er de 6 milliardene som har vekket interessen til noen gullgravere. Men er vel tvilsomt at de klarer å få taki selve firmaet og de ansatte på noen vis, som tross alt er verdien her. Kildekoden kan jo bare kopieres.
×
×
 • Create New...