Gå til innhold

Kigulu

Medlemmer
  • Innlegg

    972
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kigulu

  1. jeg har haft spejlrefleks i nogle år, men da jeg ikke får brugt det nok/ gad slæbe det med har jeg nedgraderet til kompakt.

     

    Jeg startede med panasonic TZ5 som har 28-280 mm og tager nogle fine billeder. Jeg kunne dog ikke leve uden optisk søger og mulighed for manuelle indstillinger, så jeg kiggede videre udefra følgende kriterier.

    - mindst 6x optisk zoom - over 200 mm omregnet.

    - Optisk søger

    - Mulighed for blændeprioritet/ lukketprioritet/ manuel

    - Kompakt uden at være ultrakompakt (altså ikke spejlrefleks lign som FZ5)

    - Bruge AA batterier.

    - Hæderlige egenskaber ved høj ISO.

     

    Ting jeg ikke vægtede var drejbar skærm og blitz optagelser.

     

    Jeg kiggede på Canon SX 100 men det havde ikke optsik søger - ellers ganske interessant kamera, der lige er kommet i en nyere udgave.

     

    Jeg endte på Canon 720 IS som netop er udgået og i stedet er kommet A1000 og A2000. Jeg er godt tilfreds med det

     

    (du kan jo læse indlægget som du vil og se om der er noget du kan bruge)

  2. måske skal man lige tage højde for hvad folk fotograferer :hmm: jeg har taget 25000 billeder med 350D og 5000 med 30D

     

    Jeg bruger næsten altid f4-11 og har ikke oplevet støv som et problem, men har dog blænst sensoren ren et par gange eller 5. tager man mange billeder med lille blænde kan det meget vel være et problem da det oftest ses ved den slags billeder.

  3. acer290: Dit billede er ikke helt retfærdigt mod optikken. Med lukketid på 1/90 til en flyvende fugl på 200 mm kan du ikke forvente skarpe billeder. Vælg blænde prioritet, største blænde (mindste tal) og sæt iso så lukketiden mindst er 1/300-400

     

    I øvrigt vil jeg mene 200 er i underkanten til fugle (hvis det er det trådstarter skal bruge det til) Hellere 300-500 mm. Se evt. HER om afstande og størrelse (lavet i hast med canon, men det passer nogenlunde på pentax også.

  4. En god del af mine billeder er taget med "bigmaen" (fra efteråret 05 til efterår 06) på canon. Den fokuserer hurtigt og væsentlig hurtigere end sigma 80-400 med OS men uden HSM

     

    jeg var godt tilfreds, og havde egentlig ikke regnet med at bytte - men så var der en der ville bytte med canon 400 mm f5,6 og den er skarpere - men det er fast optik generelt.

  5. jeg er godt tilfreds til fest, ferie og fjellture. Det er ikke L optik men gør det godt til hverdag. generelt kan jeg sige Sigma 18-200: Købt til at have med når jeg ikke har plads til resten (eneste vidvinkel) God til fest, familie og fjeldture. (Bruger normalt på f/ 8) Medbringes i kombination med 50 mm til dårligt lys.

     

    søg på 18-200 sp har jeg lavet nogle mere uddybende kommentarer.

  6. mine erfaringer vedr. fugle og dyr (med canon, men mm kan du vel godt bruge) :

    Jeg havde konstateret at jeg aldrig brugte zoom, men altid kørte med max tele. Det sammenholdt med at fastoptik er skarpere gjorde jeg byttede bigmaen med:

     

    * Canon 400 mm f/5,6 L. Omkring 10.000 dkr. Den er god og skarp og noget lettere end "bigmaen", hvilket ikke gør mig noget.

    * Canon 300 mm F/4 (uden IS): Brugt 3.500 via e-bay. En ældre model jeg købte brugt til dårligt vejr og rådyr i skyggen af sommerskoven. God, skarp og lysstærk.

    * Kenko PRO 300 DG 1,4 x converter: Virker lidt plasticagtig, men fungere fint.

     

    Til dyr og fugle ville jeg hvis muligt vælge optik med USM eller HSM. Det er betragteligt hurtigere hvilket jeg specielt kunne konstatere ved skift mellem 80-400 og 50-500 HSM.

  7. jeg startede med sigma 18-125 og er nu gået over til sigma 18-200. Jeg syntes den er skarpest omkring blænde 8, så det står den primært på. Jeg bruger det til Fest, ferie og fritid billeder specielt når størrelse/ vægt spiller ind og 3-400 mm ikk kommer med (+ min eneste hvidvinkel)

     

    Billeder taget med 18-200

    Disse billeder fra slædeturene

    http://www.naturphoto.dk/cpg135/thumbnails.php?album=26

    Disse (undtagen dem om bålet)

    http://www.naturphoto.dk/cpg135/albums/use...IMG_0358-01.jpg

    Dem fra Ebeltoft zoo

    http://www.naturphoto.dk/cpg135/thumbnails.php?album=27

     

    men det er ikke særligt lysstærkt - jeg supplerer mit med 50 mm f1,8 til billeder i dårligt lys som f.eks. bålbillederne.

     

    jeg har i øvrigt en kammerat der har tamrons udgave til familiebilleder og han er fint tilfreds.

     

    jeg faldt over en anmeldelse der sagde at det ene var bedst på tele området og det andet bedst på de korte brændvidder. Kan ikke huske hvilken men kig evt. på linksene på min side ...

  8. Det handler om rutine - jeg har gjort det til en vane at "nulstille" kameraet til:

    - Blændeprioritet på største blænde

    - Iso 200

    - samt nulstille evt. eksponeringkompentation.

    Det er blevet en vane for mig når jeg formaterer kortet + en ekstra gang når jeg starter dagen (så burde jeg fange evt. fejl)

     

    Indstilligerne passer til mit brug (dyr og fugle) enhver må jo selv gøre op hvad der passer

×
×
  • Opprett ny...