Gå til innhold

photoguy

Medlemmer
  • Innlegg

    483
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av photoguy

  1. Jeg fatter ikke at noen kan kjøpe et objektiv til over 6000 spenn i utlandet og på denne måten sette garantien til side...hvis det skulle skje noe med objektivet er det seks tusen spenn rett ut i det store intet. Ikke har objektivet fått topp kritikk heller...

    6966951[/snapback]

     

    Mister da ikke garanti. Man mister retten til å bruke Forbrukerkjøpsloven, altså reklamasjonsretten. Garanti gis av produsent, ikke myndighet.

     

    Dessuten selges mange av objektivene på Ebay med Mack-garanti i opptil 7 år worlwide, så tar man forholdsregler er det ikke akkurat penger ut av vinduet, det kan gi bedre betingelser.

     

    At kompromissene i objektivet er mange er helt klart, og etter min mening for mange til å forsvare en pris på 6000kr. Nå kommer Sigma med en 18-200 med OS, så kanskje den blir et par tusen billigere og "like lite dårlig".. :cool:

  2. Men kan noen komme med et konkret forslag på 70-200mm eller 70-300mm fra Sigma eller Tamron? Finnes vel flere modeller. Er ikke interessert i det billigste. Det er viktig for meg også at autofokusen er rask.

     

    Noen som har prøvd dette?

     

    https://prisguiden.no/product.php?productId=2758

    6935515[/snapback]

     

    Hvis du ønsker dette brennviddeområdet, så kommer Nikon nå straks ut med det nye 70-300 objektivet med ED-glass som det du nevner, men i tillegg så har den innebygget stabilisator.

     

    For meg er vurderingen som nevnt tidligere at høy lysstyrke er bedre enn stabilisator. Det er på bakgrunn av at jeg tar bilder av ting i bevegelse (sport osv) og da er hurtighet i fokus og lysmengde inn på brikke på kortest mulig tid det som teller.

     

    Søk på sigma 70-200 review/test på google så får du opp masse bra.

    Er det pengene som er draw-back, velg Nikon som jeg har nevnt eller Sigma 70-200.

    Er penger noe som du har nok av så er Nikon 70-200 VR det klart beste alternativet, men så koster det litt også..

  3. Man "må" ikke ha det objektivet Øivind. Du er forelsket i det, men det er faktisk ikke løsningen på alle problemer. Det har sine svakheter. Jeg koser meg for eksempel mer med en 24mm og en 50mm enn jeg hadde gjot med 18-200. Har gått rundt med onkel sitt 18-200 (fra Sigma vel å merke) på hans *ist DL, og det eneste jeg savnet når jeg byttet tilbake til min egen med 24mm var (mye) mer tele. Dette kan trådstarter få med en 70-200. Denne vil også være mye bedre optisk.

    Poenget er at folks behov er forskjellige. Du anbefaler 18-200 til alle som spør, og det blir litt feil.

    6934928[/snapback]

     

    Dette er jeg helt enig i. Langzoomen har alt for mye (mildt sagt) tønne og pute fortegning, og er for meg for uskarp på lengste brennvidde (200mm).

     

    Min løsning har blitt Sigma 15mm, 24-60mm, og 70-200mm.. Da har jeg f/2,8 over hele fjøla, og god skarphet fra 15-200mm.

     

    Hurtighet og skarphet er viktig for meg, da faller desverre Nikon 18-200 VR gjennom selv om den har VR..

  4. Og egentlig alle andre modeller man kan få til den prisen.. ;-)

     

    Det er ikke kameraet det går på lengre, det er kunnskapen til personen som trykker.

     

    Det viktigste rådet er at et bedre utgangspunkt for fotograferingen får man ved å fokusere på objektivet, ikke huset. Kjøp gjerne 350D brukt, slik at du har penger til god optikk.

  5. Jeg har alle filtrene mine i 72mm og har step-ringer som gjør at jeg kan bruke dem på alle objektivene mine (alle objektivene er mindre). Fungerer brillefint!

     

     

    Det gjorde jeg en periode, men behovet for solblender på objektivet, særlig utendørs er vel verdt kostnaden å kjøpe forskjellige filtre på ebay.. I mine øyne er solblender vesentlig viktigere enn et UV-filter.

     

    Objektig + solbelnder + step-ring fungerer ikke særlig godt. Eneste er vel nikon sine metall solblendere som går litt ut i kantene..

  6. Hvis du har kjøpt UV-filter pga UV-belegget, så har du kjøpt feil... Alle digitalkamera har nemlig UV-filter innebygd på sensoren.

     

    Det du kan merke er at et dårlig filter forringer bildekvaliteten, pga ett ekstra glasselement som lyset går igjennom før det treffer systemet av glass inni objektivet.

     

    De aller fleste bruker UV-filter kun som beskyttelse, eneste måten du får verifisert om det funker er når det har kommet en ripe på filteret som ellers hadde vært på objektivet..

  7. Sikker på at kameraet ikke har hjelpefokus-lampe som ikke er slått på?

     

    Fokus på speilrefleks er som regel bedre og mer nøyaktig, men skal du ha rask fokus er det kun en ting som gjelder, høy lysstyrke på objektivet. Altså et objektiv med f/1,8-2,8. Dette koster, ivhertfall om du skal ha zoom.

     

    Speilrefleks er vesentlig bedre på ISO.

     

    Hva skal du ta bilder av? Er det mest mennesker kan du veks velge D50 eller 350D og et fast 35mm f/2 objektiv i tillegg til kit-linsen. Da har du et objektiv som fungerer som et alround objektiv når det er dårlig belysning.

     

    Kameraet i seg selv gir ikke bra bilder. Det er fotografen som tar bildene, og resultatet er på bakgrunn av kunnskap om utstyr, og optikkens egenskaper. Bruker man Tv/Av eller Autofunksjoner, får man ikke bedre bilder med D200 til 15000 kontra D50 til 5000. Det er i hovedsak bruksmulighetene som skiller, ikke bildekvalitet for den gjengse hobbyfotograf.

     

    Et nytt spennende kamera er Pentax k100D. Tror den er verdt en titt.

  8. Han skriver jo at han har en blitz, så da rettes vel denne mot folkene, og punkt 2 er løst?

    6848220[/snapback]

     

    Har du klart å belyse en hel bygning med en enkelt 430 blitz? Hvis bygningene er en viktig del av motivet så blir det utfordringer med tanke på lys..

     

    Skal man få alt riktig, ville jeg gjort eksponeringen med menneskene riktig eksponert i forhold til de (altså med evnt utbrendt himmel), og så en eksponering av motivet uten mennesker, og med riktig eksponering i forhold til himmelen. Så settes de to bildene sammen i PS. Han har jo stativ, så det bør gå greit.

     

    Alt kommer an på hva som er motivet, er det personen, bygningen, situasjonen, omgivelsene.. Det blir ikke presisert i første innlegg..

  9. Men har dere tips til hvordan jeg kan stille inn kamera på Manuell..

     

    slik at skyene blir synlige og kameraet "fryser" personen(e) som kommer med i bildet...

     

    Takk for svar ;)

    6839572[/snapback]

     

    1. Fotobok (feks Digital fotografi i praksis av Magnar Fjørtoft)

    2. Store kontraster medfører kompromiss. Her må du enten ta flere eksponeringer og sette sammen med HDR, eller fokusere etter himmel, og benytte ekstra lys på de mørke områdene du ønsker fremhevet.

  10. Hvorfor skal man ha penger for å lage en banner da? det er jo dritkult å si bare kunne si til vennene dine at det netopp er du som har lagd den. :cool:

    6845092[/snapback]

     

     

    Hvis du vet hvor mye et reklamefirma tjener på å lage en banner, så hadde du kanskje ikke sett akkurat slik på det. "Skryte"-effekten gjelder vel stort sett i ungdomsskolealder... Etter det så begynner man å skjønne at det kan settes en pris på ens egen tid som man bruker til å utføre et stykke arbeid for noen som bruker det til å tjene mer penger.

     

    Hva er forskjellen på å lage en banner som noen tjener penger på fordi siden vil få et fresht utseende, kontra om sjefen din ber om at du jobber en lørdag uten å få betalt?

  11. Jeg har ihvertfall funnet alt jeg savnet i 350D i den nye D80. Utrolig deilig å holde i, god og lys søker som gjør det lettere med manuell fokus, gode histogrammer, gridlines på søkerbildet.

     

    Jeg er ihvertfall veldig glad jeg sitter her med Nikon D80 istedenfor EOS 30D..

     

    Men til syvende og sist er det bare du som velger. Det er jo bare å gå ned til en butikk å prøve..

  12. Hvis du driver butikk så kjenner du vel behovet for å tjene penger?? Du tjener jo penger, hvorfor skal ikke du betale de som gjør en tjeneste for deg for samme måte som kundene dine gjør?

     

    Får jeg produkter gratis hos deg hvis jeg linker siden din opp på min side?

     

    Synes det begynner å bli mye slikt her på forumet av folk som skal ha ting gratis, men som driver forretning selv..

  13. Hey. Noen her som skal til IBC messen i amsterdam? ( www.ibc.org )

     

    Der skal dem iallefall vise frem et virkelig heftig videokamera.

     

    Kamera heter "Red One digital camera"

    Den kan filme over 4k oppløsning (4520X2540) med 60 bilder i sekundet. Alt i RAW ukomprimert kvalitet.  Sensorchippen er også på størrelse med super 35mm format. Det betyr at tradisjonelle 35mm linser kan brukes på den (for eks objektiver som blir brukt i filmkameraer som brukes i hollywood, eller vanlige objektiver til analoge speilreflekskamera.)

     

    Sjekk ut kamera hos www.red.com

     

    Prisen kan sikkert virke stiv(17 500 USD$) Men det skal jeg love deg det ikke er. For det du får er myemye mer. Men det er nok ikke for den vanlige konsument i gata:P

     

    Produksjonskonstnader til innspilling av reklamer, kort, spillefilmer etc.. kan trekkes ned betraktelig med dette kamera. Det kommer nok til å revolusjonere mediaverden.

    6818451[/snapback]

     

    Å snakke om oppgradering av minnekortparken blir liksom bare spytting i havet i denne sammenheng.. ;)

  14. zebramedia.com.. et lite tips..

    6813952[/snapback]

     

    ??

     

    Selv om prisene er i SEK er jo de så og si på samme prisnivå som i Norge.

    Men da får du jo toll og moms i tilleg + gebyr. Ikke nok med det, men du har litt ekstra arbeid om ting skulle ryke :)

    6814026[/snapback]

     

    1. Sendes som brev

    2. Betal med paypal, se hva som skjer.

     

    Kjøpt der flere ganger, spart mange hundre kroner.

     

    PS: Hvor har du fra at toll regnes inn i "vanlige" varer? Det er ingen toll på forbruksvarer man importerer, kun moms og evnt gebyr for arbeidet som gjøres (som kalles tollgebyr, fordi det er tollerne som gjør jobben).

  15. Er det noen som vet når D80 blir tilgjengelig? Har Japanphoto fått den inn ennå?

     

    Ser på prisguiden at Best-buy.no selger pakke med 18-70mm for 9999kr, som er det samme som de fleste andre selger bare huset for. Har noen hatt erfaringer med best-buy?

     

    Er det verdt å kjøpe 1000kr dyrere på japan eller fotovideo når best-buy selger til 10 blank?

     

    Sendte de en mail, og virker som levering av norsk/eu-modell er av samme prinsipp som japanphoto.

     

    Kommer japanphoto til å sette ned prisene, jp stoney? ;)

×
×
  • Opprett ny...