Gå til innhold

Investigator224

Medlemmer
  • Innlegg

    417
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Investigator224

  1.  Meritokrati har vært vestens verktøy for å oppnå storhet.   Det er blitt erstattet av er nepotisme, favorittisme eller klientilisme. basert på evnen til å gjenta skadelig woke sprøyt.  Dette fører ofte til at mindre kvalifiserte personer får makt og innflytelse, noe som har undergravet effektiviteten og kvaliteten på alle nivåer i samfunnet, inkludert underholdningsindustrien.

     

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  2. Red Frostraven skrev (18 minutter siden):

    Du tror atomkrig ikke medfører lidelse eller ødeleggelse av ressurser som ikke kan sies å rettferdig tilhøre dem som ødelegger dem?

    Helt seriøst?

    Målet må da være å utrydde alle mennesker i løpet av et så kort tidsrom som mulig.  Det bør være oppnåelig med tanke på alle atomvåpen i omløp i verden.  Da vil det bli slutt på all lidelse.  Så om det overordnede målet er å hindre mest mulig lidelse, da vil vel dette være den beste løsningen?

    • Hjerte 1
  3. Red Frostraven skrev (57 minutter siden):

    Godt er hva som fører til mindre lidelse i verden, uten at uskyldige utsettes for lidelse i prosessen.

    Så da er det med andre ord moralsk riktig å starte en mest mulig omfattende atomkrig så fort som overhodet mulig da? 

    Red Frostraven skrev (57 minutter siden):

    Godt er å sikre rettferdig fordeling av goder.

    Hvorfor? 

    Gengis Khan mente sånn ca "Den største glede en mann kan kjenne er å beseire sine fiender og drive dem foran seg. Å ri deres hester og ta deres eiendeler. Å se ansiktene til de som var kjære for dem fylt med tårer, og å omfavne deres koner og døtre."  Mellom 9 og 13% av jordens befolkning ble drept på grunn av han.  Gengis Khan er en suksesshistorie uten like og han har i dag ca. 35 millioner direkte etterkommer etter seg.

    I et ateistisk verdensbilde:  Hvorfor er dette galt?  Han er trolig den personen i verden som har spredd genene sine mest!

    Og hva er rettferdig?  Hvorfor er ikke du født som en av de grisene du eller jeg har spist i løpet av uka som gikk, som vokste opp i et trangt industrielt fjøs og de aldri fikk se dagslys før de ble slaktet?  

    Hvorfor lever du i en tid og sted hvor du kan sitte med et teknologisk under i handa og krangle med meg på nett, uten frykt for å bli spist av en løve?  Hva er rettferdig med dette?

     

    Red Frostraven skrev (57 minutter siden):

    Det kan oppsummeres;

    Man skal ikke gjøre mot andre hva man ikke vil at andre skal gjøre mot deg.

    Man skal gjøre mot andre som man vil at andre skal gjøre mot deg.

    Og man skal la andre gjøre som de vil, så lenge de ikke plager eller skader andre, eller ødelegger ressurser.

    ...

    Ingen av dem har opprinnelse i religion, men filosofi.

    Hvorfor?

    Hvorfor er ikke Hitlers filosofi like riktig eller god?  Drep de som er syke eller som ikke tilhører en begrenset etnisk gruppe? 

    image.png

    Den lille flekken der er jorda.   Tror du virkelig at jeg eller du betyr noe som helst i den større sammenhengen?

    • Hjerte 2
  4. skaftetryne32 skrev (7 minutter siden):

    Uansett så har ikke ateisme noe påvirkning på kommunisme, ateisme er ikke en egentlig isme det er ingen idelogi der, en ateist kan være venstre, sentrum, høyre og alt annet innimellom, det er bare en personlig vurdering av bevisene som per dags dato finnes, så påstanden om at diverse onde regimer er ateistiske, og at det er grunnen til at de er onde er kort og godt bullshit, og lite annet enn religiøse løgner å propaganda. 

    Hva er godt og ondt?

    Er det godt eller ondt å hjelpe en gammel dame over gata?

    Er det godt eller ondt å spise billig kjøtt fra butikken med alt som følger med det?

    Er det godt eller ondt å starte en atomkrig for å utslette all menneskelig lidelse?

    Er det godt eller ondt å ofre mennesker ved å skjære ut hjertet deres for å få bedre vær?

    Er det godt eller ondt å sparke en hundehvalp?

    Er det godt eller ondt å ikke ha sex før man gifter seg?

    Er det godt eller ondt å kutte ned trær for å bygge boliger?

    Er det godt eller ondt å bruke hvit løgn for å beskytte en persons selvtillit?

    Er det godt eller ondt å vise nestekjærlighet?

    Er det godt eller ondt å avstå fra å ta hevn?

     

    Hvis du tror du klarer å svare på noen av disse spørsmålene uten at den kulturelle bakgrunnen din spiller en overordnet rolle, så kjenner jeg en nigeriansk prins som sier at du har arvet han og at han trenger personopplysninger fra deg for å få overført pengene.

    Å hevde at enkelte onde regimer ikke var/er onde på grunn av at de er ateistiske er kort og godt bullshit og er lite annet enn ateistiske løgner og propaganda.

    • Liker 2
  5. skaftetryne32 skrev (15 minutter siden):

    Dette er forøvrig en løgn, det var intet ateistisk over nazismen.

    og når det kommer til kommunismen så var det ingenting ved ateisme som påvirket den i den retningen den tok, ateisme er egentlig ikke en isme i det hele tatt, bare en personlig mening om eksistensen av guder spøkelser og lignende. Det er dog liten tvil om at troende prøver å insinuere at ateisme og ateister har skylden i alt ondt, det er veldig gammelt nytt.

     

    Du har vel et poeng med at nazismen ikke var ateistisk.  De prøvde vel å lage en ny religion på samme linje som blant annet Nord Korea.  De prøvde vel å vinkle kristendommen til "positiv kristendom", men målet var å få kristendommen vekk på sikt.

    Ateisme bikker i mange tilfeller over i ren tro, da mange ateister er blindt overbevist over konsepter de ikke har noe belegg for.

    Forøvrig:

    Det er dog liten tvil om at ateister prøver å insinuere at kristendom og kristne har skylden i alt ondt, det er veldig gammelt nytt.

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  6. Markiii skrev (54 minutter siden):

    Nei, det er ikke noe spesielt. Vi hadde til og med statskirke inntil for noen år siden. Å påstå at kristne er undertrykket i Norge må være noe av det dummeste jeg har hørt.

    Eh, javel. Jeg så ikke på det engang. Jeg kommenterte bare det patetiske i at en mektig gruppe skal innta offerrollen ved enhver anledning.

    Vi er i Norge nå, og land med kristen kulturbakgrunn er uansett samlet sett de mektigste.

    Nå er vel strengt tatt Norge i all hovedsak ateistisk og de venstreradikale har makten og er de mektigste.  Jeg er enig i det med offerroller og hele pride er vel mer eller basert på offerroller.

    Jeg er glad for at vi har en kristen kulturarv og jeg tror de aller fleste har et utrolig naivt forhold til alt det positive dette har ført med seg.  Jesus var en revolusjonær som brakte med seg konsepter som toleranse og medmenneskelighet, selv for de på bunnen av samfunnet.  De fleste rene ateistiske samfunn har ført til ren skitt.  Røde Kmer i Kambodia, Maos Zedongs Kina, Stalins Sovjet, Hitlers Tyskland for å nevne noe.

    Det normale blant de fleste jeg kjenner og snakker med regelmessig er å klandre kristendommen for alt som er galt i Norge og det er underforstått om at vi bare får et ateistisk samfunn, så vil alt bli så fantastisk bra.

    • Liker 3
    • Hjerte 3
  7. Markiii skrev (2 minutter siden):

    Det ville egentlig bare vært "cringe". Å være heterofil og kristen er ikke noe spesielt. Faktisk er heterofile kristne tradisjonelt de som har makt i samfunnet.

    Å være heterofil og kristen er noe spesielt ja.  Det er veldig få av de jeg kjenner som er kristne, som tør å innrømme åpent at de er kristne.  Når noen ymter frampå om at de er kristne, så møter de etter min erfaring massiv motbør.  (PS. Jeg er ikke kristen)

    Eurovision i år var en oppvisning i ekstrem "cringe".  Han som vant fra Sveits var en utrolig dyktig artist, helt uten tvil.  De kombinerte vokal og danseprestasjonene hans var noe av det mest imponerende jeg har sett,  men kostymet og helheten i framførelsen var noe av det mest "cringe" jeg har sett.

    Markiii skrev (4 minutter siden):

    Heterofile kristne har aldri blitt undertrykket.

    Det stemmer rett og slett ikke.  Kristne er på verdensbasis de mest undertrykkede, hovedsaklig takket være muslimer.

    • Liker 2
    • Hjerte 2
  8. Baranladion skrev (4 minutter siden):

    Er nye problemer negativt? 

    I gamle dager hadde vi hester, utmerkede fremkomsmidler, tar seg frem over alt i god hastighet og kan i tillegg dra vogn slik at flere personer effektivt kommer frem. Så lager man bilen... Ikke særlig utmerket med en gang som fremkomstmiddel, dyrt, må ha gode veier, og krasjet du fikk du ansiktet fullt av knust glass eller døde fordi du stupte igjennom ruta. Den skapte altså nye problemer. 

    De problemene burde jo betydd at man skrotet bilen, de nye problemene var store, og i starten var man usikker på hvilke problemer den faktisk løste. Så jobbet man med problemene, og idag så er det jo åpenbart hvilke problemer bilen har løst.

    Så sett i retrospekt var det jo smart å finne opp bilen, og finne løsninger på dens problemer, og idag vil vi jo være veldig enige i at bilen var en god oppfinnelse. 

    Så kan vi for moro skyld hoppe 100 år frem i tid, og da skal vi ikke se bortifra at den siste personen på jorda, i sitt siste åndedrag, utsultet fordi verden er ødelagt pga klimaforandringer sier: Faen, skulle aldri funnet opp den bilen. 

    Poenget er, at vi må utvikle oss, selvom vi ser problemer i det fjerne, og det er ikke gitt at kvotering blir et problem fordi man kan bytte juridisk kjønn. Det er jo bare å løse kvoteringsordningen på en annen måte, når/dersom det faktisk blir et problem. Det er akkurat slik vi som mennesker og samfunn utvikler oss. Og på sikt så er altså målet egentlig bare at folk skal få lov å være den de er, så lenge det ikke skader andre. 

     

    Forskjellen er at bilen dekket et behov.  100+ kjønn er bare tøv.  Det er bedre å løse problemene knyttet opp mot at man har innført rent tøv og sprøyt ved å tone ned rent tøv og sprøyt enn å bruke ressurser på å fikse problemene som har oppstått på grunn av at man har funnet opp tøv og sprøyt.

     

    • Liker 3
  9. Psykake skrev (13 minutter siden):

    Ikke det samme. 

    Homofile for Palestina er basert på medmenneskelighet. 

    Religiøse for Israel er basert på at de er Guds utvalgte folk. 

    Homofile for sivile palestinere kan være basert på medmenneskelighet.


    Homofile for Palestina er basert på manglende virkelighetsoppfatning, eventuelt ren ondskap og ønske om destruksjon, drap og undertrykking.

    Religiøse for Israel kan være basert på at man ikke ønsker enda en nazistisk apartheid stat i midtøsten og at man støtter arabiske homofile, ikke muslimer og ikke ønsker dem drept av nazistene i Hamas og Islamsk jihad med flere.

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  10. :utakt skrev (1 time siden):

    Å si "hen" som et nøytralt uttrykk, der man ikke vet om man snakker om en han eller hun, er selvfølgelig helt uproblematisk.

    At noen omtaler seg som "hen", fordi de ikke vet om en selv er han eller hun, er litt mer komplisert. 

    Det er et godt poeng ja.  Jeg elsker hen som et nøytralt uttrykk, men å bruke det om seg selv, er i all hovedsak regelrett virkelighetsflukt. 

    • Liker 2
  11. skaftetryne32 skrev (7 timer siden):

    Hen er er bare et enklere ord for han/hun, om man ikke vet, jeg vet ikke om du er han eller hun så om jeg skulle omtalt deg på en sånn måte som krever det så hadde jeg brukt hen. Er det virkelig et problem ? 

    Hen er stort sett det eneste jeg syns som er positivt om har kommet ut av den nåværende kulturrevolusjonen.   Det er et utrolig praktisk ord i daglig bruk og jeg husker jeg oppriktig irriterte meg før over at det ikke fantes et ord for hun og han.

    • Liker 1
  12. Psykake skrev (5 minutter siden):

    Men det er ikke tilfellet.  Hvorfor skal jeg svare på ditt hypotetiske fantasi scenario som ikke har noe med trådens emne å gjøre. 

    Poenget mitt var at religiøse konservative er bekymret for barns vel og ve ref. kjønnsidentitet debatten, men samtidig er fanatiske støttespillere til Israel sin krigføring som tar livet av tusenvis av barn..

    Jo, det er nettopp det som er, dette er tilfellet.  I motsetning til ditt fantasi scenario, hvor bare man aksepterer at det fins 120 kjønn, eller hva det er nå og Palestina blir rent, fra kyst til kyst, så blir verden et utopia.

     

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  13. Psykake skrev (4 minutter siden):

    Nei, det synes jeg ikke. 

    Hvis det er tilfellet, hvorfor støtter du Hamas, som har det som sitt overordnede mål å utrydde alle jøder verden over uansett hvor de befinner seg og befolkningen i Gaza som i all hovedsak støtter Hamas da?

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  14. Psykake skrev (6 minutter siden):

    Ja til Pride.

     

    Nei til trangsynte som lager et oppkonstruert problem, basert på meningene til konservativt religiøse mennesker, pakket inn som " vi tenker på de stakkars barna".

    Samtidig støtter de Israel sin bombing av Palestinske barn. 

     

    Sirkelen er komplett. 

    Nei til trangsynte som lager et oppkonstruert problem, basert på meningene til komplette idioter i ordets opprinnelige forstand, pakket inn i "vi tenker på de stakkars barna."

    Samtidig støtter de utryddelsen av Israel og alle jøder verden over.   (Hamas har dette i sitt program, utryddelse av alle jøder uansett hvor de befinner seg i verden).

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  15. Nasjonalisten skrev (16 timer siden):

    Det er merkelig at det for noen skal være så selvfølgelig at pride symboler og arrangementer skal være OVER ALT i en hel måned, og om du nekter så er du av en eller annen grunn mot noe, eller en type ist/fob, det er virkelig totalitært, sosialt sett.

    Meget godt skrevet og oppsummert, men jeg vil argumentere med at det er langt mer enn en måned.  17. mai er blitt "pride" dag, eurovision er blitt en "pride måned", måten pride arrangeres på, slik at det ikke arrangeres samtidig i alle byer, men spres ut over et halvår.  F.eks er pride i Trondheim i september. 

    https://www.friosloviken.no/pride-2024/

    Pride bør samles til en dag, i likehet med 17. mai og arrangeres i Januar.

    Det å gi så mye oppmerksomhet til hvem man liker å knulle eller ikke og på hvilken måte, i stedet for å fokusere på hva man faktisk oppnår er vel rett og slett tydelige tegn på en sivilisasjon på slutten av sin livssyklus.

    Produktive folk ORKER IKKE dette her, de FLYTTER UT av Norge.  Ikke bare på grunn av pride men også på grunn av politikere som ikke bryr seg om Norge.  Jonas Gahr Støre, statsministeren vår har for eksempel INGEN innenrikspolitiske tweets sist år.  Han bryr seg rett og slett ikke om Norge og Nordmenn....  Han er satt til å jobbe for oss, men bryr seg ikke det spøtt...   

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 3
  16. skaftetryne32 skrev (10 timer siden):

    Takk for at bekrefter det jeg skrev, ingen samtidige skrifter om denne mytologiske figuren, ingen arkeologiske bevis.

    Fins det noen arkeologiske bevis for at Julius Caesar levde da?   Hvor er hodeskallen hans, og kan det bevises at den faktisk tilhørte Julius Caesar om den faktisk blir funnet?

    For å sitere deg:  "Det er litt av en påstand all den tid det ikke finnes et eneste bevis for at denne kristus noen gang har eksistert"

    Du skrev ingenting om arkeologiske bevis, du skrev bevis.  Dette er grovt unøyaktig.

     


    Det er stygt å sammenligne Jesus med den nordkoreanske "kongefamilien", men her her noen av miraklene de visstnok har utført:

    Den nordkoreanske lederfamilien, som består av Kim Il-sung, Kim Jong-il og Kim Jong-un, har vært gjenstand for omfattende personlighetsdyrkelse. Denne dyrkelsen inkluderer ofte påstander om mirakler og overnaturlige hendelser knyttet til dem. Her er noen eksempler på slike påstander:

        Kim Il-sung:
            Evne til å se gjennom vegger: Det hevdes at Kim Il-sung hadde en overnaturlig evne til å se gjennom vegger og forutsi fiendens bevegelser under Koreakrigen.
            Udødelighet: I nordkoreansk propaganda blir Kim Il-sung ofte fremstilt som en slags udødelig skikkelse som alltid vil være til stede i ånden for å lede nasjonen.  Dette førte til en teologisk krise når han faktisk døde.

        Kim Jong-il:
            Født på en hellig fjelltopp: Ifølge den offisielle nordkoreanske mytologien ble Kim Jong-il født på Paektufjellet under en dobbelt regnbue og en ny stjerne som dukket opp på himmelen. Historikere mener imidlertid at han ble født i Sibir i 1941.
            Værsjansel: Det hevdes at Kim Jong-il kunne kontrollere været basert på sitt humør. Hvis han var fornøyd, skulle været være klart, men hvis han var sint, ville det være stormer og dårlig vær.
            Mester i alle ferdigheter: Propaganda har påstått at Kim Jong-il var en mester i alle slags ferdigheter, inkludert å være en verdensklasse regissør, komponist, forfatter og idrettsutøver.

        Kim Jong-un:
            Produsert mirakuløse resultater: Propaganda har også tilskrevet Kim Jong-un overnaturlige evner, som for eksempel å ha produsert mirakuløse resultater i landbruk og industri.
            Ekstrem intelligens og ferdigheter: Kim Jong-un blir ofte fremstilt som et geni som kan alt fra teknologi til militær strategi, og han angivelig lærte å kjøre bil før han fylte 10 år.

     

    Få er i tvil om at "kongefamilien" faktisk har eksistert/ eksisterer, men hvorvidt miraklene er reelle er en annen diskusjon.

  17. Inspector skrev (22 minutter siden):

    Faderen, sønnen og den hellige ånd er alle hankjønnsord. 
    Hvor er kvinnene i ditt verdensbilde ?
    Religionen din kjemper tappert for å tviholde på et utdatert kvinnesyn, og dette ødelegger din troverdighet og respekt…

    Kvinner fins jo uansett ikke, de er visstnok bare en oppkonstruert rolle.  Man kan visstnok velge om man er kvinne eller mann.  Man kan også skifte dette etter hvilken "følelse" man har den dagen.

    Så problem solved.  Kvinner er menn da tydligvis i vårt "oppdaterte" kvinnesyn......

     

  18. skaftetryne32 skrev (På 20.5.2024 den 10:08 PM):

    Det er litt av en påstand all den tid det ikke finnes et eneste bevis for at denne kristus noen gang har eksistert, det meste som er skrevet om figuren er skrevet etter at den visstnok levde, med andre ord hva kan den egentlig være sentrert rundt ?

    Josefus Flavius:

    "Antiquitates Judaicae" (Jødisk antikviteter): Josefus, en jødisk historiker, nevner Jesus i to passasjer. Den mest kjente passasjen er Testimonium Flavianum, som beskriver Jesus som en vis mann og refererer til hans henrettelse under Pontius Pilatus.

    Tacitus:

    "Annaler": Den romerske historikeren Tacitus nevner Jesus i forbindelse med keiser Nero og brannen i Roma i år 64 e.Kr. Han skriver om "Christus" som led under Pontius Pilatus i Judea.

    Suetonius:

    "De vita Caesarum" (Livene til de tolv keisere): Suetonius refererer til "Chrestus" i en passasje om keiser Claudius, som skal ha utvist jøder fra Roma på grunn av uro forårsaket av denne figuren.

    Plinius den Yngre:

    Brev til keiser Trajan: I et brev til keiser Trajan beskriver Plinius hvordan han håndterte de kristne i Bithynia og nevner at de tilbad Kristus som en gud.

    Talmud:

    Babylonske Talmud: Flere referanser til en person ved navn "Yeshu" som ble henrettet før påsken. Dette kan være en henvisning til Jesus.

    Mara bar Sarapion:

    Brev til sin sønn: En stoisk filosof som nevner "jødernes vismann" som ble henrettet, en mulig referanse til Jesus. Dette brevet dateres til etter år 73 e.Kr., og sammenligner Jesus med andre vismenn som ble forfulgt, som Sokrates og Pythagoras.

     

×
×
  • Opprett ny...