Gå til innhold

ParadiseCity

Medlemmer
  • Innlegg

    314
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ParadiseCity

  1. 0laf skrev (21 timer siden):

    Nei, nei, nei, det var de allierte som fraktet syke på denne måten, tyskerne bare gasset ihjel de syke, som nevnt av andre.

    Army-Hosp-3-1024x780.jpg

    medic-jeep_orig.jpg

    Fy faen spar oss. Du troller nå eller? Dette er mental gymnastikk jeg aldri har vært borte i før. Dette må jo være helt nye nivåer av mental gymnastikk hahahs. Er det mulig😂

    • Liker 4
  2. Snikpellik skrev (41 minutter siden):

    Har lest mesteparten av tråden og kan ikke se at noen har gjort dette. Har du noen eksempler?

    Jeg ser derimot et par som prøver å få sentrum-høyre i EU-parlamentet til å bli "ytre venstre", noe jeg mener er helt absurd - og desto mer fascinerende at så mange trykker "liker" på ren løgn. 

    Derav poenget med at en påstand kan være populær selv om den er åpenbart usann, og funderingen over hvordan noen lager sin helt egen alternative fortelling og versjon av virkeligheten. "Klage på likes" er det ingen som har gjort. 

    Kulturmarxister er jo noe som blir brukt mot sentrumspolitikere som kanskje pusher til tider en liberal innvandringspolitikk eller har ganske så liberalt forhold til seksualitet, historiske kulturelle normer osv. Selvom for eksempel Merkel på ingen måte står politisk på ytterkanten av venstresiden, så blir hun jo og har blitt stemplet som en kulturmarxist nettopp på grunn av innvandringspolitikken hun førte. Hjelper jo heller ikke at hun var politisk aktiv som ungdom, i Øst-Tyskland... Dette går jo igjen med politikere som er for globalisme. Det er jo mange på ytre høyre som mener at globalisme og marxisme går hånd i hånd. Nå støtter jeg ikke og er ikke enig med noe av dette men det er slik jeg tolker det når de kaller EU sentrumspolitikere for marxister eller venstreradikale.  

    Forøvrig synes jeg det er dypt ironisk at ytre høyre partier i Europa som er ekstremt innvandringsfiendtlige (hvertfall mot innvandring fra Midtøsten)  nesten alltid blindt støtter Israel og ultrasionisme samtidig som at deres ideologiske søsterpartier i Tel Aviv åpenlyst snakker om å sende alt av Palestinere/Arabere som er i veien for det Sionistiske prosjekt til Europa. Kanskje hvis man klarte å se lenger enn sin egen nesetipp i for eksempel FRP/SD så hadde det vært en god idé og ikke blindt støtte en stat som har sammen med Iran vært desidert den største destabiliseringsfaktoren i regionen siste 10-15 årene som igjen har ført til massemigrasjoner inn til Europa.  

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  3. DukeNukem3d skrev (På 12.6.2024 den 7:51 PM):

    IDF er nok dyktige, men Hamas har forberedt dette i mange år og har et avansert tunnelsystem. Vanskelig å sammenligne da vestlige militære vel aldri har hatt samme utfordring. Og vi har fått krige ganske fritt lenge stort sett, har ikke vært fordømmelser fra dag 1 på samme måte som Israel får det.

    IDF har vel prestert å plaffe ned omtrent like mange gisler som de har klart å redde. Så jeg er nok uenig i det. 

    Det har jo under hele krigen blitt hevdet hardnakket av både IDF og andre at gislene er gjemt i tunneler men hvor dukker de gislene som de finner? Jo i hus og bygninger. Da kan man jo lure på hvor mange av de gjenværende gislene som nå ligger begravet under ihjelbomba ruiner. Bombet av IDF. Er jo russernivå ala Bakmuth/Mauripol/Tsjetsjenia på hele den hæren der. 

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  4. DukeNukem3d skrev (7 minutter siden):

    Det viser at det er en longshot at Hamas kommer til å faktisk følge en eventuell endelig fremforhandlet  avtale til slutt. Det kommer vel en unnskyldning etter et par uker. Svindlere og banditter hele gjengen.

    Hverken Hamas eller Netanyahu har noe å tjene på fred. Netanyahu er ferdig hvis krigen er over. Og jo lenger Hamas klarer å holde krigen i gang jo mer isolert blir Israel fra omverden mye takket være inkompetansen til IDF. Her snakker vi russisk nivå på inkompetanse. 

    • Liker 4
  5. Ørjanø skrev (Akkurat nå):

    Ingenting er opp til Hamas. Hamas er en terrororganisasjon som skal fjernes. Hamas er ikke i stand til å ta gode og riktige valg for sine egne. Dette sier også pro Israel gang på gang. 

    Så nå må Israel skjerpe seg, lytte til andre og ta Hamas. Ha en fungerende plan videre og begynne å oppføre seg som normale mennesker. Da kanskje vil det åpne for noe fred. 

    Slutt å legg ansvaret over på Hamas! Nettopp fordi de er ikke på noen som helst måte kapable til et slikt ansvar. De må fjernes. Og dette blir jo påpekt gang på gang. 

    Fortsetter man å ansvarliggjøre Hamas må man akseptere en tostatsløsning med Hamas i makten over Gaza og alt det innebærer. 

    Man kan ikke det ene øyeblikket mene at Hamas må fjernes, de er en terrororganisasjon, de bryr seg ikke om sivile palestinere, om menneskerettigheter etc. Forså snu å mene de har et ansvar! Det er helt motsigende. 

    Hvis ikke den fredsløsningen går igjennom så kan dette fort bli Israels Vietnamkrig. Hvis planen deres er å knuse Hamas, ja hva gjør de etterpå? Okkupasjon? Hvor mange IDF soldater vil bli drept i uken/måneden ved en slik okkupasjonen.  Hvor lenge orker Israelske samfunn det i lengden hvis 200 soldater blir sendt hjem i måneden fra Gaza i likkister. 

    Jeg tror heller ikke Biden-regjeringen er interessert i noe annet enn fred så nærme valget. Mektige interesseorganisasjoner har krevd stans av våpenleveranser/fred og det er isfront mellom Biden-regjeringen og Netanyahu. Her blir nok Israel presset ganske hardt til å inngå kompromisser for å få ut de gjenværende gislene. Men at Hamas forsvinner fra Gaza tror jeg neppe er realistisk. 

    • Liker 2
  6. Tussi skrev (Akkurat nå):

    Du påsto de fleste var kvinner og barn, uten dokumentasjon, jeg har sagt hvor du kan finne dokumentasjon, dette gidder jeg ikke, du får tro hva du vil, det er helt uinteressant for meg å fortsette en diskusjon på et slikt nivå. 

    Aldri sagt det. Les det jeg skrev igjen. 

    • Liker 3
  7. Tussi skrev (2 minutter siden):

    Jeg har ikke annet valg enn å tolke det som at du er lei deg for af gislene Bøe reddet, og at du mener IDF har ansvaret for alle handlinger hamas gjør. Heldigvis er det få som er så ignorante

    Gislene Bøe? Er det norske gisler der? 

    Jeg tviler sterkt på at det var Hamas som bombet markedsplasser med stridsvogner og kampfly i og rundt gisselaksjonen. Hvis de gjorde det kan du gjerne komme med kilder på det også.

    • Liker 2
  8. Tussi skrev (Akkurat nå):

    Er det forsvarlig å skyte lot rednkngsmennene slik at 300, de fleste var forøvrig menn, blir massakrert er vel spørsmålet? Du retter ansvaret mot feil folk

    Kilder på at de fleste var forøvrig menn? Er det greit å skyte menn selv om de er sivile? Mener du det? 

    • Liker 3
  9. Tussi skrev (2 minutter siden):

    Jeg applauderer en rednkngsaksjon av gisler, at det utviklet seg som det gjorde må nesten de som angrep rednkihsmennene og holdt gislene ta ansvaret for

    Så du mener IDF gikk inn i aksjon uten noe intel? De hadde null anelse om at dette hadde potensialet til å bli et massakre? Det viser vel egentlig bare hva slags menneskesyn IDF har på ikke-jøder, hvertfall Palestinere/Arabere. Skadedyr som kan fjernes uten noe grunn til ettertanke. 

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  10. Tussi skrev (1 minutt siden):

    At en operasjon utvikler seg slik det gjorde var fordi de ble angrepet , du mener vel  at de bare skulle latt seg bli massakrert i menneskerettighetenes navn?

    Tja er det forsvarlig å starte i gang en slik aksjon hvis 300 sivile kvinner og barn blir massakrert? Hadde du gjort det?

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  11. Tussi skrev (Akkurat nå):

    FN mener redningsaksjonen kan ha vært en krigsforbrytelse,  å holde gisler og skjule dem i sivile områder er visst ikke det ifølge FN, latterlig at FN mener det å redde israelere er en krigsforbrytelse... at det ble slike kamper kan ikke Israel lastes for, da situasjonen var som den var kg de ble angrepet hadde de ikke andre valg enn å gjøre alt for å redde dem ut.

    Hvis FN hadde vist bare et snev av omsorg for israelere kunne man tatt del seriøst når de kritiserer Israel, men dette her blir faktisk for dumt

    Du holder Israel i samme standard som en terrororganisasjon. Å massakrere 300 sivile (hvis det stemmer) for å få tak i 3 personer er en krigsforbrytelse. 

    • Liker 2
  12. Tussi skrev (3 timer siden):

    Ja. Sånn går det når man bygger tuneller under boligområder og lagrer våpen i skoler. Det unike her er jo at israel faktisk advarer sivile før de bomber, noe som medfører at hamas også til dels har sluppet unna noen ganger,  det er ganske ufattelig at 70% av Gaza er ødelagt, mens antallet døde er under 2%, det kan nesten se ut som at israel har gått etter Hamas infrastruktur og forsøkt å unngå store menneskelige tap...

    Ja enig. Det beste hadde vært kjemisk, biologisk våpen pluss taktiske atomvåpen. 

    • Liker 1
  13. shockorshot skrev (13 minutter siden):

    Alternativet uten USA hadde vært: USA betaler ikke for missilene eller Iron Dome, vi betaler vesentlig mer for en mye større opprydning pga. manglende presisjonsmissiler som fører til mye større ødeleggelser samt et Israel som hadde vært mye mer villig til krig siden de ikke kunne beskytte sin egen befolking fra rakettangrep. Og ikke minst et Israel som går i militært samarbeid med India.

    Hjelper fint lite med fancy presisjonsmisiller fra Amerika når de bruker det på samtlige bygninger på Gaza. Men samma faen det vel, er jo uansett amerikanske skattebetalere som får regninga uansett

    • Liker 3
  14. sveibuen skrev (1 time siden):

    Her bør Israel komme med ultimate til feks USA, en eneste kule mot Israel betyr fullskala krig og inn i Gaza igjen, å da uten begrensinger/innblandinger fra andre land! Å at de holder FN ansvarlig!

    Denne krigen hadde mest sannsynlig vert over på 3-4 uker viss Israel hadde fått lov å kjøre på som de ville!

    Hahaha, hva slags ultimatum kan Israel komme med til USA? De er fullstendig avhengig av amerikansk støtte 24/7. Her er det nok med sannsynlig USA med Blinken i spissen som har stilt et ultimatum til Netanyahu. Gå med på fredsavtalen til FN eller så stanser vi våpenleveranser

    • Liker 3
  15. Rhabagatz skrev (16 minutter siden):

    Her er det mest aktuelle utdraget fra resolusjon 2735:

    (c) Phase 3: the start of a major multi-year reconstruction plan for Gaza and the return of the remains of any deceased hostages still in Gaza to their families;

    Blir interessant å se hvem som får den regninga til slutt. Blir vel oss Europeere det. Ikke nok med at vi sender våpen til Israel, skal også betale for å bygge opp alt det de bomber.

    • Liker 3
  16. VifteKopp skrev (15 timer siden):

    Biden har vært en god president og kommer ganske sikker til å vinne. Trump vil trolig bety slutten på det amerikanske demokratiet, noe som er dårlig nytt for Norge og verden

    Det er absolutt ingenting som tyder på at Biden ganske sikkert kommer til å vinne. Hvor er det du får dette fra? 
     

    Alle seriøse og så nøytrale som mulig meningsmålinger viser jo at Trump kommer ganske sikkert til å vinne. Han leder i vippestatene. Da er det fullstendig likegyldig om 90% av befolkningen i California stemmer på Biden.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...