Gå til innhold

cthores

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av cthores

  1. Barn under 18 har i liten grad lov til å arbeide overtid. https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/tilrettelegging/ungdom-i-arbeid/arbeidstid-for-personer-under-18-ar/
  2. Hvis du finner produsenten så er det mulig å google litt, kan det være Blum metabox ? https://www.beslagteknikk.no/hengsler-skinner-skuffer/metabox
  3. Av en bonde som driver med ved-salg. Du finner ikke de prisene på finn.no men hvis man forhører seg litt med venner og kjente så er det mange små ved-produsenter der ute.
  4. Er det så mange som fyrer annet en for kos med disse små sekkene med ved ? Litt utenfor byen er det vel vanligere å kjøpe en stor sekk/pall til en helt annen pris. Jeg betaler 1200 for en storsekk (1200L) med bøkeved.
  5. Du trenger ikke et eget AS for å eie aksjer. Så lenge du skal ta utbyttene ut og ikke la de stå, eller invistere i andre selskaper, så lever du fint med å eie de privat.
  6. I et holdingselskap vil du pådra deg kostnader til regnskap og årsoppgjør. I tillegg vil vel de fleste av disse aksjene ligge utenfor fritaksmetoden så du vil skatte av utbytter og gevinster. Da kan jeg ikke helt se at det lønner seg med å ha dette i et holdingselskap. Om aksjer notert i USA er tryggere vet jeg ikke, men du får en valuta risiko i tillegg.
  7. Noen av de har sikkert et lag med stål i bunnen for å kunne benyttes på induksjon. "ramen pot stainless steel Yellow Aluminum"
  8. Denne er vel også laget av aluminium og funker dårlig på induksjon, hvis det var et poeng.
  9. Ser vel ut som en slangesølje https://www.sylvsmidja.no/kategoriar/bunadsolv/soljer/slangesoljer/produkt/182700-slangesoelje-gml-forgylt
  10. https://www.skatteetaten.no/person/ Fristen for levering er 30. april. Siden det er en søndag og fridagen 1. mai en mandag i år, regnes det ikke som for sent om du leverer til og med tirsdag 2. mai. Fortsatt god tid. .....Ser det var noen før meg
  11. Så lenge det ikke er næringsinntekter du får, men lønnsinntekter ser jeg ingen grunn til å lage et ENK. Beløpene er skattepliktig til Norge så lenge du er skattemessig bosatt her. Så selv om arbeidsgiver ikke rapporterer disse til Norge har du plikt til å føre opp inntekten i skattemeldingen selv. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/utland/inntekt-og-formue-i-utlandet/ Norge har skatteavtaler med mange land men disse kommer vel stort sett til anvendelse der begge land ønsker å skattlegge inntekten. Skatteetaten har stort sett grei oversikt over dette. Bare å ringe de å spørre.
  12. Renholdsvirksomheter må ha godkjenning fra arbeidstilsynet for å drive lovlig. Næringsdrivende får ikke skatt/MVA fradrag for kjøp av renholdstjenester fra ikke godkjente bedrifter. Så det er nok ikke så lett. Det er en ganske hard konkurranse på pris og det er normalt at det innhentes anbud fra flere aktører. Næringsdrivende er lite interessert i å betale for en tjeneste de ikke får , så det å prøve å skrive timer med gaffel funker dårlig.
×
×
  • Opprett ny...