Gå til innhold

skaftetryne32

Medlemmer
  • Innlegg

    4 121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av skaftetryne32

  1. Investigator224 skrev (2 timer siden):

    Jeg har fått nok!

    Så ikke delta i den på noe vis, det er ingen som tvinger deg vettu, hvorfor skal vi ha noe som helst av parader, festivaler eller noen form for aktivitet ? 

     

    Investigator224 skrev (2 timer siden):

    Gjør heller heller om pride til en 9 dagers festival for selvberging, skjermfrie aktiviteter for barn og heimevern!

    Nei jeg har fått nok av det gnålet der, eller er det bare ting som du liker vi skal ha ? Frihet for meg, men ikke for de jeg er uenig med ? 

    • Liker 2
  2. Det er faktisk så enkelt som å gå inn på nyhetssidene deres så får man nyheter, men man kan ikke ignorere det faktum at folk klikker på dette, med andre ord så er det interesse for løken, men faktiske nyheter er det ikke, noe man også ser på linken, det er kjendisnytt.

    https://www.vg.no/nyheter

    Så enkelt er det, at de har overskrifter som skaper interesse er bare en selvfølge, og antageligvis en nødvendighet skal de greie å gå i pluss. 

  3. Inspector skrev (5 timer siden):

    Enda et eksempel på aviser som fisker «clickbaits» på bekostning av fakta:
    https://www.vg.no/rampelys/i/XjgR0m/mount-everest-frank-loke-siste-nytt

    Jeg har sagt det veldig mange ganger nå, men det er fremdeles sant, forsiden på en nettavis er ikke det samme som forsiden på en papiravis, dette er rampelys, det står svart på hvitt i linken, gå rett til nyheter om du ikke vil ha kjendisnytt, og jo flere som klikker på linken, du har tydeligvis gjort det selv, jo mer sannsynlig er det at de fortsetter med sånne saker, men det er faktisk rampelys, klikkåte kan du godt kalle det, men det er fremdeles en person som tar åtet som faktisk kan la være å ta det åtet. 

     

    Inspector skrev (5 timer siden):

    På første siden står det at kroppen til Løke er ødelagt, dvs ute av stand til å fortsette.
    I artikkelen står det at Løke er sliten, men at han fortsetter.

    Søndag morgen, 19. mai har Frank Løke nådd Camp 3.

    – Vi er i Camp 3 nå. Kroppen er ødelagt og jeg er helt ferdig, skriver han på Instagram.

    Det er ganske normalt å si at kroppen er ødelagt som i ekstremt sliten, det skal litt godvilje til for å tolke det sånn som du gjør.

  4. DukeNukem3d skrev (1 time siden):

    "Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo mener venstresiden støter bort unge menn ved å være for «woke».

    Med «woke» mener Johansen kanselleringskultur, moralsk fordømmelse av feil holdninger og strenge regler for hva som er lov å mene."

    Det er ikke akkurat unikt for noen venstreside, spesielt siden dette som er såkalt woke kommer hovedsakelig fra amerikansk høyreside. De konservative, om en kan kalle dem det lenger, er ikke noe bedre i sin kansellering i sin moralisme og strenge regler for hva som er lov å mene, woke, antiwoke same shit, barely different name. 

    • Innsiktsfullt 1
  5. Selfuniverse skrev (7 minutter siden):

    Det er det at faren bruker verdens farligste rusmiddel fremfor sønnen sin som vekker bekymring i meg.

    Som tidligere nevnt, det som ser ut til å plage TS er at det er en drikk kalt øl som er alkoholfri, ikke at faren drikker store mengder, jeg ser fremdeles ikke problemet. Å sammenligne det med kokain/amfetamin blir bare søkt, effekten kan ikke sammenlignes så lenge far holder seg til en øl, og store mengder var aldri problemet, ellers burde det vært det som ble diskutert ikke at gutten drikker en eller annen form for alkoholfri øl. Det blir litt som å si at barn kan ikke drikke brus, for det fins rusbrus. 

  6. Selfuniverse skrev (3 minutter siden):

    Jeg vil vite hvilke meninger dere andre her har hvis denne faren bruker kokain fremfor sønnen sin, mens sønnen får spise noe hvitt godteripulver. (tror jeg husker noe sånt hvitt pulver som man kunne dyppe en kjærlighet i)

    Tror du at hvitt godteripulver vil føre til fremtidig bruk av kokain ? Lærer man å bruke kokain av dette hvite godteripulveret ? Hva med knott lærer barna å bli pillemisbrukere av dette ? 

  7. Selfuniverse skrev (14 minutter siden):

    Ulempen med internett for uekte/feil budskap er at man ikke generelt kan kontrollere informasjonsflyten som ender opp til folk.

    Jeg tror man kan det, og SOME operatørene har antageligvis nok penger til å gjøre noe med det, så da står det på viljen da, og er man ikke villig til å bruke noe av overskuddet til å bekjempe diktaturene på deres plattformer så må loven steppe inn, se bare til galningen musk som i grådighetens navn har gitt russland fritt spillerom på  det sosiale mediet tidligere kjent som twitter, greier de ikke å forholde seg til loven så er det bare å stenge ned driten, det er klart det er ikke noen lov akkurat nå, men det burde være.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  8. Selfuniverse skrev (13 minutter siden):

    Det er nok forsvinnende få. Den storstilte psykologiske flatjord operasjonen som ble utført rundt 2016 med svært god drahjelp av youtube førte til en vellykket utpressing av andre mye mer legitime temaer på samfunnsdebatten. Og også en illusjon om at så mange tror på flatjord, som ikke er tilfelle, med mindre jeg får se gode bevis utenom noen grupper på noen tusen mennesker.

    Om du ser hva jeg faktisk har skrevet så er det bare ett eksempel på mange dumme ting som folk faktisk tror på som de har lært på internetten, og det er mange når en tenker over hvor fantastisk dumt det faktisk er. 

    • Liker 3
  9. Selfuniverse skrev (12 minutter siden):

    Ja men det antyder at hvis det kommer fra en person, så skal det bekjempes med harde virkemidler. Som er uheldig.

    Du kan godt si at månen er en ost, men hvis du gjentar det 1000 ganger om dagen, så er det spam. 

     

    Selfuniverse skrev (13 minutter siden):

    Hvis jeg sier at månen er laget av ost. Så vil jeg at folk skal få argumentere mot meg, istedet for at jeg blir sperret ut.

    Men hva om en stat gjør det ?

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  10. Yakamaru skrev (57 minutter siden):

    det er en annen å lure på unger voksne vaner/smak/interesser. 

    Hvem lurer noen ? At de lærer seg å like bitre smaker er bare positivt. Det er ikke en interesse å drikke brus, vel stort sett ikke i det minste, ei heller en øl, det er stort sett bare smak og behag. Å holde seg hydrert er vel stort sett en god vane. 

     

    Yakamaru skrev (57 minutter siden):

    Det at de ser en ølboks eller to i kjøleskapet er greit i seg selv

    Er det ? Er det greit at de ser dette mystiske ulovlige forlokkende brygget i kjøleskapet ? Gi poden en alkofri øl så er kanskje det mystiske litt mindre mystisk. 

    • Liker 2
  11. Selfuniverse skrev (9 minutter siden):

    Jeg skjønner ikke helt hvor dette kommer fra, når du litt lenger opp snakket om at å brenne bøker ikke er bra.

    Jeg snakker om å bekjempe såkalte fake news, hatpropaganda og bottene som sprer dem med faktasjekking, hva har det med bok brenning å gjøre ? At botter bør sperres er vel heller ikke så kontroversielt all den tid de bare sprer løgner og det er noe som gjøres nå også, det er det samme som at det ikke er lov med spam på dette forumet heller, hvordan er det sammenlignbart med bok brenning ?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  12. https://en.wikipedia.org/wiki/Yasuke

    Om han faktisk var samurai, vel det er vel faktisk mer basert på anime serien kanskje.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Yasuke_(TV_series)

    Og manga som Afro samurai, og den kule anime serien med samme navn, Samuel L. Jackson i hovedrollen. Om yasuke faktisk var samurai, tja han fikk et sverd i det minste. 

    After this Nobunaga took a great liking to him and asked Valignano to give him over.[5][16] He gave him the Japanese name Yasuke,[d] made him a retainer at his side.[4][13] Nobunaga's nephew gave him a sum of money at this first meeting.[17] The Shinchō Kōki states:

    A black man was taken on as a vassal by Nobunaga-sama and received a stipend. His name was decided to be Yasuke. He was also given a short sword and a house. He was sometimes made to carry Nobunaga-sama's tools

    Yasuke var neppe en samurai sånn jeg har forstått det, men var alt annet i AC  basert på rene historiske fakta ? Ja de brukte noen historiske personer, men de blandet alltid med myter, legender og rent eventyr, hvordan er dette annerledes hvordan er dette blitt såkalt "woke" ? Dette viser vel egentlig bare at mange i anti woke gruppene  er akkurat hva de sier de ikke er. Det er helt utrolig at de har fått til dette bare basert på en svart samurai, skremmende utvikling i disse gruppene.  

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  13. FriskLuft skrev (1 minutt siden):

    Men også foreldre må lære sine barn å være kritisk til alt som står på nettet. 

    Det er det dessverre ikke alle som er i stand til, det finnes f.eks religiøse foreldre som har lært barna sine om religion siden de var veldig små, derfor er det lurt å ha en læreplan om religion som er basert på naturvitenskap, og ikke som i gamle dager der religionsundervisninga ga ingen alternativ lære til det de fikk hjemme, disse stakkars barna fikk falsk propaganda fra begge sider og det er veldig leit, og alt annet enn etisk riktig. 

    • Liker 1
  14. FriskLuft skrev (Akkurat nå):

    Tror skolen har god opplæring i kildekritikk

    Den trenger å være enda bedre og mer omfattende i møte med vår nye virkelighet, for forbud er nok ikke så aktuelt, men barn må lære at det som finnes på internetten ikke nødvendigvis er sannheten, det er så veldig mange godt voksne mennesker som tror f.eks at planeten er flat, der er det åpenbart noe som er gått veldig galt. 

    • Liker 2
  15. Løsningen er vel heller at dette svineriet som legges ut på SOME må bekjempes, dette må lovverket ta seg av, og deretter må eierne av SOME rette seg etter dette og fjerne løgner, hat propaganda osv på effektivt vis koste hva det koste vil, og samtidig vise til faktasjekk blir dette for dyrt for dem, synd da er det bare å legge ned driften. I skolen må kildekritikk inn, kanskje som eget fag, det kan erstatte KRLE, lære om religion og etikk kan andre fag ta seg av. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  16. FriskLuft skrev (1 minutt siden):

    Tja - jeg er ikke for å forby noen ytringer uansett hvor idiotiske og gale de måtte være

    Hovedproblemet er nok ikke at gale personer ytrer seg på internett selv om det åpenbart er et problem det også, men at stater bruker botter til å spre propaganda, av typen som de russiske trollfabrikkene som har forvandlet GOP, et normalt konservativt parti til et fascistparti som truer med å ødelegge selve demokratiet via massesuggesjon, enn trenger ikke å kikke så langt bak i historien for å se hva det fører til, det er allerede dukket opp bokbrennende politikere i USA, de er ikke så langt unna her heller.

    Det var vel en tysker som sa noe sånt som, der de brenner bøker brenner de etter hvert mennesker.

    • Liker 2
    • Hjerte 2
  17. FriskLuft skrev (3 timer siden):

    Er det en rasjonell frykt her

    Den er mer en rasjonell, men skal man forby tiktok så kan man like greit forby alt annet, for de er alle skadelige for mennesker, se bare på dette forumet hvordan mennesker lar seg påvirke av propaganda hovedsakelig i negativ å ofte hatefull retning med hjelp fra SOME. 

    • Innsiktsfullt 1
  18. Selfuniverse skrev (9 minutter siden):

    Blir kanskje litt mer utfordrende for denne 10 åringen da, siden faren hans viser ham regelmessig hvordan man kan bruke verdens farligste rusmiddel. Og fordi barn kopierer i stor grad.

    Vi vet ennå ikke farens bruk, men fokuset har hele tiden vært på at gutten drikker alkoholfritt øl sammen med faren, ikke på at faren drikker 20 øl med alkohol, det hadde vært et problem verdt å skrive om, men om gutten læres ett fornuftig bruk, en øl til maten, type søreuropeisk bruk så er det faktisk positivt i forhold til Norges nåværende drikkekultur.

    Øl uten alkohol er fremdeles øl uten alkohol, maks mengde noe man finner tilsvarende av i et brød, jeg tror ikke barn trenger å læres å drikke øl da det er som å drikke all annen leskedrikk, det er ikke noe som trenger å læres, hadde han ikke lært å drikke for 10 år siden hadde han allerede vært dau. Å lære å like bitre smaker er heller ikke negativt. 

    • Liker 1
  19. Et godt eksempel på hvordan dette svarte markedet og trappetrinnsteorien fungerer.

    Den 26 år gamle mannen er dømt til tre års fengsel for å ha solgt minst 14 kilo cannabis i perioden 2020–2023. Han er også dømt for oppbevaring av store mengder narkotika som kokain, hasj, marihuana, amfetamin og MDMA.

    Mannen forklarte til retten at han begynte å omsette cannabis for å finansiere eget forbruk, og at han etter hvert omsatte større mengder.

    Det ble altså solgt via snapchat, på hvilken måte er det bedre at kriminelle som også selger amfetamin å kokain eier dette markedet ? Har de tatt en fyr gratulerer, det er fremdeles bare en dråpe i havet og bakmennene fortsetter som før med en ny fyr, og pengebingene til mafia og karteller fylles, penger som brukes til faen veit hva av faenskap og terrorisme. Ja dette er virkelig bedre. 

    https://www.vg.no/nyheter/i/kwJOx9/mann-doemt-for-salg-av-narkotika-paa-snapchat

    • Innsiktsfullt 2
  20. Theo343 skrev (49 minutter siden):

    Men hvis det norske folk ønsker en populistisk leder som gjør store endringer, hvorfor kan ikke vedkommende få gjøre det den vil? 

    De som lar seg lede må vi alle beskyttes mot, de som lar seg lede vil også ha den beskyttelsen selv om de ikke nødvendigvis helt forstår det selv. Den type massesuggesjon som vi nå ser i SOME har vi blitt utsatt for før, dette er et godt lovforslag som sikrer demokratiet mot diktatorspirer, vi ser også at de fleste faktisk er for dette, så demokrati som i praksis beskytter demokrati. 

  21. RRhoads skrev (2 minutter siden):

    Det er nok til at personer skifter personlighet nok til at det er ubehagelig for barna. 

    Ja dem driver å sier det, men det tviler jeg på, ingen skifter personlighet av en øl, da har man toleransen til treåring, på meg høres det ut som skremselspropaganda, det kan traumatisere barna dine, høres ut som bullshit fra ende til annen, blir det mer så kan jeg gå med på det, men ikke en øl. 

×
×
  • Opprett ny...