Gå til innhold

s54s56d76

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av s54s56d76

  1. 1 hour ago, nomore said:

    Vær obs på at butikkpersonalet kan destruere kort som er tuklet med. Det er en del sikkerhet innebygget i systemet kortutsteder ikke ønsker at skal komme på avveie og tukler du med kortet så kan ikke personalet vite hvorfor du gjør det.

    Bankene og systemleverandørene ønsker å levere en så trygg og så effektiv løsning som mulig. Et steg her er å tilby kontaktfri betaling, og neste steg var å tilby belastning under ett beløp uten kode. De fleste synes dette er flott sp lenge banken fortsatt påtar seg samme ansvar som tidligere (og de gjør de).

    Behovet ditt er derfor veldig snevert og du er nok en veldig liten kundegruppe som ønsker det. Å finne noen som tilbyr dette kan bli både dyrt og vanskelig, selv om jeg heldigvis ser at du har fått ett mulig tips.

    Min anbefaling er å prøve det som er nevnt tidligere med å bruke mobilen. Da kan du legge kortet igjen hjemme. Og for hver gang du betaler så må du låse opp telefonen. Det erstatter da å bruke pin kode. Du blir altså ikke belastet før du låser opp.

    I forhold til det du nevnte tidligere med deling av kort så er det ikke en «standard» på noen måte. Ja jeg vet at noen gjør det men jeg vil på det sterkeste fraråde å gjøre det. Blir du svindlet og banken klarer å sannsynliggjøre at du har delt koden med noen så kan du risikere å tape stort. Har du felles økonomi med noen så er det like greit først som sist å få hvert deres kort til samme konto.

    Tusen takk, skal forsøke det skikkelige metoden fyrst. Låner ikkje vekk kort/kode sjølv lenger, men hadde særdeles ofte ærend for venner før, der de slengte kort og kode etter meg viss eg skulle innom butikken. Gjorde det samme sjølv av og til, men alltid med noko ubehagelig konsekvensutredning i bakhovet. Så kom Vipps.

    Skal sjekke om app er eit godt alternativ. Liker ikkje rfid uten kode.

    At det er dyrt/vanskelig for banker å utstede kort uten rfid eller legge til rette for sjølvkontroll i nettbank kjøper eg ikkje. Den eineste forklaringen eg kan tenke meg for at det er vanskelig for bankene er viss deiras overleverandør (av kortene) er den som vanskelig. Teknisk/kostnadsmessig er det ein bagatellsak å få til - det er eg i alle fall personlig overbevist om.

  2. 16 hours ago, knipsolini said:

    Vest-Europa er rødt mens Øst-Europa er grønt. Grovt sett. Øst-Europa har langt lavere vaksinasjonsgrad enn vest, men hadde vel også jevnt over langt mer smitte over vinteren? Er det noe data på om tidligere infeksjon (av variantene før Delta) kan gi bedre beskyttelse mot infeksjon enn vaksinen? Stusser spesielt over Romania som enn så lenge holder smitten lavt, som har så lav vaksinedekning. Kan kanskje også ha en sammenheng med at vestlige land har reist mye rundt i sommer og spredd Delta, og at det er kun midlertidig. 

    EDIT/OBS!: OI, FAEN! EG BLANDA ROMANIA MED BULGARIA! MERK MERK! (Gjelder ikkje EDIT 3, kun kommentar på neste linje og medfølgende kart)

    Isåfall litt påfallende at R̶o̶m̶a̶n̶i̶a̶ var det eineste landet i Europa som adopterte ivermektin på nasjonalt nivå.
    http://jja-contents.wdc-jp.com/pdf/JJA74/74-1-open/74-1_44-95.pdf
    https://ivmstatus.com

    image.png.98ae62084f154f438185d722b8ae01d7.png

     

    EDIT 2: Dette synes eg er interessant, men det kan sjølvsagt være eit tilfeldig sammentreff. Dette gjelder Tjekkia:

    3. Mars 2021,
    TrialSiteNews[Major Czech Republic Hospital Embraces Ivermectin and Many Other Hospital Physicians Calling as Pandemic Rages]:
    "Now in a recent entry in Czech Republic media the head cardiologist of a prominent hospital  reports that a major shipment of the drug has arrived at his facility"
    upload.thumb.png.3848c15ff82ead2b06763600a8f94513.png

    Edit 3: Ok, her kjem svar til @knipsolini og ein småvill teori sammenkokt frå mi side her, som éin mogleg forklaring på kvifor Romania kan ha så lave smittetall. Dette er fullstendig uten vitenskapelig dekning og kun basert på personlig erfaring og observasjon.

    upload2.thumb.png.63e28d1c4fc4e0e205f059ecb33018b2.png

    I Romania er det blandt mange ikkje uvanelig å handle med kvarandre, uformelt og uregistrert. Mange produserer og mykje av det ein trenger sjølv i eigen hage. Heimebrennning er også fullt lovlig og apparat selges på jernvarehandelen ved sida av plenklyppere og spader osv. Men Romania har også matvareproduksjon i storskala.. Det betyr at mange husdyr må holdes friske frå parasitter o.l.; og dermed må behandles jevnlig med gode gamle evomec, må antas- Altså ivermektin for veterinærsk bruk. Det har akkurat det samme virkestoffet som ivermektin for mennesker, men er uten FDA-godkjenning for mennesker (eller tilsvarende) og er dermed uforpliktet (etter alt å dømme) alt ansvar ved (ulovlig) bruk på nettopp mennesker, om noken så skulle finne på å bruke det slik... 

    Her legger eg sammen to og to og seier det slett ikkje er utenkelig (for meg i alle fall) om folk behandler seg sjølv grisebillig med evomec, som etter alt å dømme er vidt tilgjengelig i landet.

    Viss nyheiter frå Tjekkia e.l. frå rundt 3. mars (som det eg kom over i EDIT 2) har inspirert enkelte Romenere, så er det ikkje sikkert dei har villet vente på myndigheiter og treigt byråkrati og heller tatt saken i eigne hender, raskere og billigare. Og deretter spreidt det glade budskap, om det så har vist seg effektivt.

    Dette er ein mogleg forklaring (blandt sikkert dusinvis andre). Så værsegod. Boom.

    - Veit ikkje om dette henger på greip i det heile, men tanken slo meg, så eg deler det. Vennligst ta det med solid forbehold. Spesielt spørsmålet om ivermektin faktisk er effektivt, som isåfall må antas å være eit premiss for denne teorien.

    DETTE ER IKKJE FORSLAG TIL BEHANDLING, KUN SPEKULASJON TILKNYTT EIN PERSONLIG ANEKDOTE.

     

    EDIT 4: Kart; litt kjøt på beinet.

    covid-vaccination-doses-per-capita.thumb.png.e4fd6f2a28faf639aed59e66ec50337f.pngcoronavirus-data-explorer.thumb.png.a37ef30710c71fe1213132f17e48639d.png

  3. 14 minutes ago, Dubious said:

    Fra 2011: Fra 1. desember kan du kun betale med chip eller kontanter i butikkene. 

    Så fjerner du chippen så vil du mest sansynlig ikke få brukt kortet.

    Skal ikkje fjerne chippen; skal kutte av kontakten chipen har med rfid-chip/antenne. 

    Jadda! Og ikkje nok med det; då har eg vert på creditcardinsider.com og lært følgende:

    "Each time you insert a chip card, the chip and the terminal create a token that contains one-off, transaction-specific information used to make the transaction happen.

    So, rather than sending your actual credit card information, like a magnetic stripe would, an EMV chip sends data that’s unique to that purchase. Terminals can then decode this information in order to verify your credit card and complete the purchase."

    For meg betyr dette at eg mest sannsynlig skal forsøke å isolere chippen samt kverke stripa.

  4. 1 minute ago, Salvesen. said:

    Kast kortet og bruk mobilen? Forstår det slik at det er sikkerhet du er skeptisk til her? Ved nfc via mobil må den låses opp. Kort og nøkler har jeg kastet for lengst,  alt for distre til slikt.

    Er så klin kokkos eg at eg aldri har kobla banken mot mobilen heller :p, men skal sjekke det ut. Det eineste som er dumt viss eg kaster kortet er at eg då begrenser meg til nfc/rfid.

    Hadde berre banken krevd kode på alt hadde eg vert tipp topp fornøyd slik som det er. Viss ingen banker tilbyr det tar eg fram drillen.

  5. Just now, aklla said:

    Fordi det er styr og jobb, litt mye som at de heller ikke lar deg aktivere og deaktivere chip for f.eks hver gang man handler. Det krever i beste fall tilpassing og systemet i drift for noe antagelig ett forsvinnende lite antall personer ønsker.

    Godt mulig chip, magnetstripe og rfid er 3 sider av samme system også, slik at de ikke kan fjerne den ene uten den andre.

     

    Men om problemet er at betalinger går gjennom uten kode, så er det kanskje bedre å høre med banken om de gjøre slik at det kreves kode på alt?

    Har høyrt med banken, og et par til. Ingen som hadde noko å tilby av vegring, dessverre. Og heller ingen gode svar på kvifor.

  6. 51 minutes ago, Håvard said:

    Jeg har et bankkort hos DNB knyttet til en konto som ikke er del av et kundeprogram. Det støtter ikke kontaktløs betaling. Fikk som svar fra kundeservice at det ikke gikk så lenge kontoen ikke var knyttet til et kundeprogram som f. Eks dnb ung. Kanskje det er en løsning? 

    Det høyres heilt fantastisk ut. Skal høyre med dei kva dei kan tilby. Har kanskje fortsatt konto i Dnb frå før når eg tenker meg om.

  7. @nomore Det er først og fremst forebygging mot misbruk eg er opptatt av. Men deretter å kunne velge risiko/nytte sjølv.

    Det andre eg nevner er ein tanke for å bedre sikkerheiten rundt praksis som har de facto eksistert vidt og breidt såvidt meg bekjent, heilt uavhengig av bankens rettningslinjer, men som med litt tilrettelegging kunne vert betydelig sikrere. Riktignok har antageligvis vipps overtatt for ein god del scenario på den fronten heldigvis. Det er ein bra ting med tanke på sikkerheit.

    Apple Pay høyres kanskje heller ikkje dumt ut, men eg veit ikkje korleis det fungerer. Har ein telefon+kort med seg eller kun telefon? Og kan ein kreve pin/verifisering for alle 'kontaktløse' betalinger om ein velger å bruke det?

  8. sykkel-bolt.thumb.jpg.ba772bd93708f16eef66dc33dddff2be.jpg

    Hei, eg ser etter ein panhode-bolt som passer inn i delen over. Den skal holde et stag som går mellom styrestammen og sykkelstyre (veit ikkje kva den heiter) og har mistet originaldelen. Produsenten har ikkje svart endå og nettbutikken som solgte sykkelen er gått konk, dessverre.

    Håper noken har peil. 👍

    Edit: Indre diameter er 7 mm nokså nøyaktig, så kanskje det er m7  eg er ute etter?

  9. Hei, eg frykter det er litt på kanten å poste dette spørsmålet i denne delen av forumet, men viss det er relatert til korleis web-lesere- og servere fungerer så kanskje det ikkje er heilt feil like vel. Rett meg gjerne. 

    Problemet mitt er at eg får feilmelding "Initialization Error - Missing translations" når eg forsøker å logge inn på finn.no. Eg blir også videresendt til schibsted.no i samme operasjon. Feilmeldingen vises der. Før eg oppdaga dette problemet har rota litt rundt i web-consolen, men problemet virker som å være meir globalt fordi gjelder over to nettlesere på maskina. Det er kun i den eine av dei eg har brukt konsollen i. På ein tredje nettleser fungerte innlogging heilt fint riktignok. Samt innlogging går inn på finn.no frå andre einheiter også fungerer fint.

    Eg forstår ikkje kva det kan vere.

     

  10. 4 hours ago, knutinh said:

    Det finnes nesten alltid alternativer. Man kan bo trangere. Mindre sentralt. Med mindre lys/utsikt. Med kjipere naboer. Man kan leie. Man kan avvente å få barn.

    Problemet er at alternativene ikke er spesielt forlokkende. Mange vil bo sentralt. Nært kollektiv. Med kort vei til jobb. Og kafe eller uteliv. I en kul rustikk restaurert mursteinsleilighet med takterrasse og artig bakgård med masse sol og spennende naboer og litt grønt. Og heis. Og ferdig oppusset. Og... 

    For de som har aller dårligst råd kan man kanskje si at de ikke har noen alternativer. For alle andre finnes det alternativer.

    -k

    Her kjem språkpolitiet: "Eller, det vesentlige poenget: At folk låner til skaftet, fordi det ikkje finnes noken gode alternativ."

    Desse forlokkende kvalitetene du beskriver er noko eg forøvrig meiner fleire hadde hatt tilgang til om systemet la opp til eit meir rettferdig utgangspunkt til voksenlivet.

    edit: Eg håper ikkje eg fornærmer deg også. Eg er berre ein språkpolitimann som gjer det eg føler er plikta mi. Ha eit fint døgn videre.

  11. @Vaniman Eg er einig i at eg var vel krass her mot deg. Beklager. Men eg har verkeleg ikkje forstått kva du meiner meir enn at "markedsmekanismene fungerer", og med det så antar eg du meiner at markedsmekanismene fungerer godt.

    Mine argument imot at markedsmekanismene fungerer [godt] er:

    • Det er blir stadig betydelig dyrere for unge å komme inn på markedet enn før
    • Det legger opp til enorme sykluser som følge av ein lengre perioder med vekst i boliglån
    • Eg meiner systemet legger opp til at penger forsvinner ut av økonomien uten å produsere noko

    Eg sliter verkelig med å finne nokre gode argument for at systemet som eksisterer i dag tjener stort andre enn det som blir ei stadig mindre gruppe mennesker (Nei eg snakker ikkje nødvendigvis om antal eiere i seg sjølv, men kor mykje ein betaler i forhold til kva ein faktisk får tilbake).

    Etter min oppfatning er det blitt som eit obligatorisk ponzi-skjema (pyramidespel), der alle delta - og om ikkje så blir ein likevel direkte påverka igjennom å måtte betale stadig høgare leige. Og som i eit pyramidespel så er det dei som er tidlig med å investere som tjener mest, og dei som er sist inn som rammes aller hardest - Og den aller største vinnaren er sjølvsagt dei som driver ponzi-skjemaet: Private banker som låner ut kreditt - i form av boliglån.

    Og eg skulle ønske at eg nådde igjennom til deg med dette - og mange andre som eg oppfatter har liknendes meininger som deg: om at systemet me har i dag er heilt topp. 

    edit: Og nei, eg snakkar ikkje berre om Oslo eller store byar, men heile landet. Utslaget gjer seg kun større der, men mekanismene meiner eg hovedsaklig er dei same; og kreditt til eiendom aller verst.

    edit: Viss du f.eks sa "markedsmekanismene fungerer godt for meg og derfor støtter eg det", så hadde eg forstått det bedre fordi då hadde det berre vore to sider av samme mynt.

    - Og problemet mitt med dette er at det rammer grupper ulikt ut ifrå når dei er født, og ikkje ut ifrå kor mykje dei bidrar til samfunnet igjennom arbeid.

  12. @del_diablo Heilt einig, det er eit systemisk problem at det går i den rettningen det går.

    @Vaniman Eg synes det er tull å implisere at folk skal la vere å engasjere seg politisk, fordi dei istadenfor burde utelukkende fokusere på å gjere best mogleg innanfor systemet som eksisterer, istadenfor begge deler. Og heilt ok om du meiner det, men det er ikkje å svare på spørsmål du blir stilt som kjem fordi du har gitt påstander som t.d. 

    "..noen havner utenfor og er misfornøyd. I de fleste tilfellene vil dette derimot være selvforskyldt.."

    Påstandene dine er konkrete, men begrunnelsene dine er svært generelle og derfor blir du stilt fleire oppfølgingsspørsmål, slik at ein kan forstå bedre kvifor du meiner det du meiner.

    Det å forsøke å fortelle andre kvifor meiningane deira er feil, er saklig. Men då må ein finne ut kva motparten faktisk oppgir som argumenter fyrst. Og ikkje minst finne ut kva meiningane deira egentlig er.

    edit: synes det er vanskelig å formulere meg. Ferdig no.

    • Liker 1
  13. 25 minutes ago, Vaniman said:

    Hvorfor ikke snu litt på problemstillingen? 

    Hvis en person ønsker å komme inn på boligmarkedet, hva mener du han/henne bør gjøre:

    a) Fokusere på egne valg, f eks utdannelse, jobb, sparing?

    b) Fokusere på å endre norsk økonomi og politikk? 

    Bør ein person som vil få bedre helse:

    a) Ta tran?

    b) Ta vitaminer?

    edit: Ja, usaklig av meg. Men eg synes du burde svare Camlon litt meir skikkelig (viss du i det heile skal svare).

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...