Gå til innhold

Alexandroid

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Alexandroid

  1. On 3/16/2021 at 9:00 PM, ikkesidet said:

    Det at synden kom i verden har imidlertid ført til ekteskapelige vanskeligheter og til at den ekteskapelige ordning er blitt vanæret. (rom 5:12) Etter vannflommen fulgte igjen alle mennesker den opprinnelige norm for ekteskapet, den som gjaldt i Edens hage, for hver mann hadde bare en hustru. De åtte menneskene som overlevde vannflommen var fire ekteskap.

    Moseloven om forholdet mellom skyld og straff. Ikke alle synder og syndere ble betraktet på samme måte. Jo høyere stilling en person hadde, desto større ansvar hadde han og desto større var straffen for den synd han begikk. Overlagt synd ble straffet hardere enn uforsettlig synd. Straffen ble ofte utmålt i forhold til betalingsevnen. Dette prinsippet gjaldt også andre ting enn synd og straff for eksempel ved seremoniell urenhet. Jehova Gud formaner og ikke har behag i den ugudeliges død, men at han i sin barmhjertighet gir slike mennesker anledning til å forandre sin handlemåte. 

    Ofringen av de friske, lyteløse dyrene som ble frembåret som brennoffer og syndoffer, er et bilde på ofringen av kristi Jesus fullkomme, lyteløse menneskelegeme. ( Heb 9:13) (3.Mos 1:3 )  Jehova Gud har aldri sagt at menneske skal ofre ( jer 7:31)

    Etter at Jehova Gud hadde avskaffet Moseloven. Dette var et resultat av Jesu død og opprettelsen av en ny pakt. ( Ef 2:14-16) Den gamle lovpakt førte døden over de omskårne israelitter, ettersom den fordømte dem som syndere, som mennesker som hadde overtrådt Guds lov. Den nye pakt derimot frigjør fra dødens forbannelse og gjør det mulig å oppnå syndenes forlatelse ved kristi blod som stadfester den nye pakt. ( Jer 31:31-34)

     

     

    Beklager jeg ikke fikk svart på denne, men jeg fikk et prekært boligproblem som måtte ryddes unna og jeg trengte en pause som tok mye lengre tid enn jeg trodde.

    Den sanne Gud har aldri bedt om offergaver av hverken dyr eller mennesker. Slike offer tilhører verdens gud og i en fallen verden av godt og ondt.

    I et godt og sant samfunn kan jeg være med på den tiende, men strengt tatt burde penger være helt unødvendig da man ville ha eid alt i felleskap, men i starten kanskje. Et perfekt samfunn blir jo ikke til på en dag.

    Man kan bare ofre noe av seg selv.

    Pakten i Jeremia 31 gir ingen mening om ikke den omhandler hele menneskeheten og ikke bare Israel og Juda. Og pakten i Jeremia synes brutt som så mange andre pakter i GT. Forøvrig handler det om kringsettelsen av Jerusalem og rivingen av det første tempelet.

    Når det gjelder rivingen av det andre tempelet, ny pakt og nytt folk så se lignelsene om kongssønnens bryllup (Matt 22,7) og er sannsynligvis en henspeiling til romernes erobring av Jerusalem i år 70 og nedbrenning av byen og tempelet. Vi finner det også i Daniels bok kapittel 9.

    Se også lignelsen om vinbøndene og arvingen. (Mark 12,1-7)

    De to pakter som har betydning

    • Den første pakten (Den gamle Adam Hos 6,7)
    • Den nye pakten (Den nye adam Gal 4)

    - De brøt pakten i Adam, der var de troløse mot meg. For jeg har lyst til kjærlighet og ikke til slaktoffer, og til gudskunnskap mer enn brennoffer. (Hosea 6,6-7)

    Husk Jeremia 8,8. som sier at Herrens lov er skrevet med de skriftlærdes løgnpenn. Den er tilpasset gamle guder og herskere.

  2. On 3/18/2021 at 12:52 AM, Stu1 said:

    Har du hørt om DMT?

    Nei jeg har ikke hørt om DMT, men det du omtaler er psykedelika og jeg vet at folk får en masse rare opplevelser på det og kan se sammenhenger som man ikke ser med det blotte øyet. Ulike psykedelika fra planter er også endel brukt i religiøse ritualer i f.eks Sør-Amerika. Jeg har også hørt om folk med dype depresjoner og et vanskelig liv har sett seg selv i et nytt lys eller med en mye større forståelse med bevisthetsutvidende midler, noe som gjør at en del forskere ønsker å bruke det i behandling.

    Jeg har aldri selv forsøkt slike stoffer så dette er noe annet. Jeg har jo selv levd det livet jeg så og erfarte, så jeg er ikke i tvil om at det er ekte. Det spesielle er at man samtidig ser så mange ting rundt, sammenhenger og påvirkninger jeg ikke kunne visst bare av meg selv. Man blir nærmest slått ut av ydmyk beundring. Det var som å bli født på nytt. Livet er en så intelligent vev, både på materielt og spesielt immatrielt nivå, at jeg fasineres av ordet «Gen-i-alt».

    Men jeg er ikke fremmed for tanken på at bevisthetsutvidende midler kan bringe en i kontakt med sider ved livet vi normalt ikke oppfatter, om ikke annet så glimtvis.

    Som følge av min egen opplevelse kom jeg over en interessant bok av vitenskapsmannen og forskeren Erwin Laszlo, og som av mange regnes som verdens ledende system-teoretiker. Han beskriver noe som han kalles Psi-feltet og som vi alle er vevd inn i. Det handler om bevisthet. Kosmos synes å være en eneste stor og guddommelig bevissthet. Her er det bølger som merkelig nok kan skifte til partikler på mikroplanet og omvendt. De sies å ha et mystisk og uforklarlig aspekt som av enkelte forskere antas å utgjøre et minne arsenal der alt som er til og har vært til er arkivert og man tror at man i fremtiden kan fremkalle hva det skal være fra denne minnebank eller minnesfære. Liv og bevissthet er integrerte elementer i en større vev, som igjen er integrert i universet. Boken kan faktisk leses her

    Har du hørt om mennesker som umiddelbart kan summen på en ufattelig lang tallrekke? Det er som om at de vet svaret før de rekker å begynne å tenke. Kanskje hentes det frem fra dette bevisthetsfeltet.

  3. On 3/18/2021 at 3:59 AM, Hapi70 said:

    Jeg kan ikke forklare noe av det, og aner ikke hva som skjer, men du beskriver jo akkurat det som de som har hatt en nær-døden-opplevelse beskriver. Jeg har hørt på mange av disse beretningene de siste par årene, og det eneste jeg er overbevist om er at det er ekte. Det skjer virkelig, og oppleves mer virkelig enn denne virkeligheten. Det må være fantastisk å ha en slik opplevelse.

    Her er en youtube-kanal som har samlet mange historier: https://www.youtube.com/c/NearDeathExperienceHealedbytheLight/videos

    Beklager at jeg ikke fikk svart på dette, men jeg fikk et prekært boligproblem som måtte ryddes unna og trengte også en pause. Jeg svarte faktisk samme kveld jeg så det men det ble for langt og rotete så jeg fant ut at jeg måtte gå igjennom det på nytt og den pausen tok adskillig lengre tid enn jeg hadde trodd.

    Jeg kikket på den linken og så på etter døden opplevelsen til Tricia og må bare konstatere at slike opplevelser er veldig individuelle. Det kan skyldes at vi er forskjellige og befinner oss på forskjellige stadier i livet og at vi har forskjellige oppgaver. Nå var ikke min opplevelse en «etter døden opplevelse», men det er mange likheter. En likhet med Tricias opplevelse var dette med enhet at alt er ett og henger sammen, men bortsett fra det så var hennes opplevelse svært ulik min.

    Og ja som du nevner oppleves det som mer virkelig enn den virkelighetens verden vi lever i. Det er en «Life changer» og jeg kan ikke finne en bedre beskrivelse enn kristendommens «å bli født på ny». Og om jeg ikke trodde på gud og en skapelse før det så gjorde jeg det i hvert fall da.

    Det var som å være våken for første gang, som å våkne opp til virkeligheten... og samtidig den følelsen av å komme hjem.

    Ikke bare oppleves det som mer virkelig men også fargene, kjærligheten og alt annet overgår så til de grader det av denne verden som kun virker som en blek skygge av dette og på tross av hvor mye vakkert man kan se på jorden som flotte sydhavsøyer, blått hav og norske fjorder så overgår dette alt, mangegangen.

    På meg virker det som om det åndelige forsøker å vise oss noe, at det finnes en virkelighet som langt overgår vår egen og at vi skal søke denne. Det sier også jesus, og når det gjelder det å se alt fra sin egen fødsel og til der du befinner deg i livet så finnes det noe som kalles «livets bok» eller den levende bok og er Altets eller Guds egen hukommelse og den er absolutt. Den boken inneholder alt som har skjedd i universet, i menneskets historie, i alt levendes individuelle liv fra partikler, atomer, planter til de mest utviklede livsformer, både på materielt og immaterielt nivå. Det finnes ikke den ting som er skjult, ikke en gang våre innerste tanker. Alt er lagret slik vi mennesker kan lagre lyd, bilder og film, men på et mye høyere og avansert nivå, og det er som om det er lagret i et slags mektig lys.

    Jeg håper alle får slike opplevelser. Da ville verden endres fort.

    Takk for en flott kommentar og nok en gang, beklager sent svar

  4. Det finnes en rekke mennesker i verden og i historien som hevder å ha sett sitt eget liv passere i revy, inkludert meg selv De fleste knyttes til såkalte nær døden opplevelser og skjer i ekstreme situasjoner og alvorlige ulykker.

    Mange har forklart at de så seg selv svevende over sin egen kropp eller at de har sett livet sitt passere i en slags «fast forward film» i sitt indre. Mange opplevde at rommet ble fylt av et godt, kjærlig og sterkt lys, og at bevisstheten på et eller annet vis forlot kroppen. Noen har sett himmelen, andre døden. Noen beskriver at de ser seg selv på operasjonsbordet mens legene jobber med å redde livet deres.

    Det er i hvert fall ingen tvil om at folk virkelig opplever nær døden-hendelser, og at slike opplevelser ofte setter dype spor. Det er kjent at mange endrer tro og personlighet, og de begynner ofte å sette mer pris på både livet, andre mennesker og seg selv.

    Er dette et bevis på at sjelen eksisterer og overlever når kroppen dør? Eller skyldes opplevelsene kjemiske hendelser i hjernen, slik mange forskere mener, en krisetilstand hvor oksygenet er i ferd med å ta slutt og hjernecellene dør? Eller kan bevistheten vår være knyttet til noe større enn oss selv?

    Sam Parnia er dr. med. ved Weill Cornell Medical College i New York, og er en av verdens ledende forskere innen nær døden-opplevelser.

    – Det er ingenting i hjernecellene som henger sammen med tanker, så det er mulig at vi må tenke på bevisstheten, tankene og sjelen som en uavhengig og uoppdaga vitenskapelig enhet.

    Dette er en teori blant andre nobelprisvinner Sir John Eccles har vært talsmann for.

    Personlig tror jeg det er like forskjellig som vi er mennesker. Noe kan skyldes ting det finnes medisinske forklaringer på, mens andre ting igjen kan ha andre og dypere årsaker.

    Jeg har kun min egen opplevelse å bygge på og den skjedde ikke som følge av en ulykke, selv om at jeg må innrømme at livet mitt føltes knust på det tidspunktet, men den innledningen hopper jeg over her.

    Det er ettermiddag/kveld og jeg sitter på en madrass og er rimelig fortvilet over min livssituasjon. Da var det som om himmelen åpnet seg, slik også andre har forklart, og rommet eller mitt indre ble fylt med et ufattelig sterkt og kjærlig lys. Det var en kjærlighet så sterk at den ikke var av denne verden og jeg opplevde denne kjærligheten som gudommelig og gikk ut til alle mennesker i likt monn, og slik sett er det ingen forskjell på oss, men vi er på en måte lukket og skjermet fra dette.

    I lys av dette opplevde jeg et kunnskapsnivå hinsides vår forstand. Det var som et tidløst øyeblikk, et møte med uendeligheten og alt føltes som ett i en slags merkelig multidimensjonell opplevelse hvor jeg også så mitt eget liv passere i revy, eller hva det nå heter. Jeg både var det, var i det, kunne se meg selv og mitt liv fra innsiden, utsiden og ovenfra. Det er ubeskrivelig!

    Det var som om alle sanser var bevisst og selv spesielle lukter eller smaker ble gjenkjent eller gjenerindret slik en spesiell lukt eller smak kan gjenvekke minner fra barndommen man trodde man hadde glemt, men alt er der.

    Jeg kunne se meg selv fra fødselsøyeblikket og helt til der jeg befant meg i livet og med en hukommelse, innsikt eller bevisthet som gjorde at jeg følte meg som en liten dråpe i havet, i forhold.

    Dette lyset viste meg alt jeg trodde jeg hadde glemt og ting utenfor meg, sammenhenger jeg ikke kunne ha visst , om hvordan livet henger sammen og alt påvirkes av enhver bevegelse fra tanke nivå til fysiske bevegelser. Det var som ringårer i vann (dårlig beskrivelse) og om hvordan hver bevegelse, våre valg påvirker livet vårt og våre omgivelser, på godt og vondt. Om hvordan mine valg påvirket andre og omvendt og jeg kunne se og forstå i et mer historisk perspektiv, om hvordan generasjonene før oss påvirker de valg vi tar i dag, om hvordan det påvirker oss og skaper et livsmønster som gjør at vi lever feil, selv de beste av oss.

    Dette ga meg en evne eller følelse av å kunne tilgi alt, da alt som skjer har så dype underliggende årsaker at mange egentlig ikke har noe valg. Det er nesten som om vi lever et mekanisk liv hvor alt går i mønster og dette mønsteret er feil. Slik sett er alle avvik i denne verden sykdomstegn og alt vi oppfatter som ugjerninger, ondskap og kriminalitet, et uttrykk for at noe er galt med samfunnet.

    Jeg opplever at alt egentlig kan renses, men vi må selv ville det, åpne oss for det og delta aktivt, og at alt negativt i livet egentlig forsøker å fortelle oss noe. Det er som et eget språk i seg selv.

    Alle er like mye verdt, men vi er forskjellige i den grad at vi har forskjellig ståsted i verden og har forskjellige byrder å bære. Vi gjør alle så mange feil i livet at det meste glemmes underveis, og slik sett er det lett å peke på andres feil. Vi ser ikke bjelken i eget øye.

    Dette gir en dypere forståelse av Jesu ord om å elske våre fiender, be for dem som forfølger oss, osv. Det har en dypere årsak og vil endre seg med mer kunnskap, men kort sagt; bak skyene er himmelen alltid blå, som om vi har en felles kilde og i bunn og grunn kan alt gjenopprettes til den orden det var ment som. En slik opplevelse vil endre noen og enhver.

    Jeg opplever to former for kjærlighet. Den moderlige, grenseløse og betingelsesløse, og den faderlige som stille betingelser, slik du for eksempel må kvalifisere for å få låne bilen.

    Kjærligheten i dette lys er grenseløs, og som nevnt, går den ut til alt liv i samme styrke og slik sett er det ingen forskjell på oss, og uavhengi av gjerning, legning og tro. Det er som om alt har en felles kilde, som å vende hjem, og innerst inne kjenner vi dette, en kollektiv bevissthet i tillegg til den individuelle, som om hver av oss var en dråpe i det store havet eller en av solens stråler. En følelse av evighet, uendelighet og Guds allvitenhet og sannsynligvis fordi sjel eller ånd gjennomsyrer alt.

    Platon sier at sjelen har evig liv. Den har lært alt før vi ble født, og således kan erindre alt den tidligere visste, og det er ikke vanskelig for meg å tro på det da.

    Sett at dette er rett, at jeg har hatt en reell opplevelse og ikke en hallusinasjon eller lyver. Hvor i all verden er dette lagret og av hva?

  5. On 3/14/2021 at 4:07 PM, ikkesidet said:

    Helvete fins ikke fordi ifølge i bibelen Jer 7:31: De ( frafalne judeere) har bygd offerstedet Tofet i Ben-Hinnon-dalen, hvor de brenner sine sønner og døtre i ilden. Det har jeg ( Jehova Gud) ikke pålagt dem, det har aldri vært i mine tanker.

    Hvor kommer læren om evig pine fra? I det gamle Babylonia og Asssyria blir underverdenen skildret som et sted fullt av redsler og forferdelig sterke og rasende guder og demoner hersker over den. Men denne gudsbespottelige læren har egentlig mye dypere røtter. Alle de oppfatninger som er forbundet med læren om et brennende pinested, bakvasker Gud og skriver seg fra ham som i første rekke har bakvasket Gud ( Djevelen, hvis navn betyr bakvasker ) fra ham som Jesus kalte ( Løgnens far)

    Bibelen sier: Fork 9:5: De levende vet at de skal dø, men de døde vet slett ingen ting. (Når de døde ikke vet noen ting, kan de heller ikke pines)

    Dette frafallet fra Bibelens normer og lære begynte i de første århundrer av vår tidsregning. Jesus, kristendommens grunnlegger, visste at det ville komme et slikt frafall. Historien viser at slike ulv-lignende mennesker fikk mange til å vende seg bort fra bibelens normer og bli verdsligsinnet. Kristus Jesus hadde sagt: Mitt rike er ikke av denne verden. Disisppelen Jakob fordømte dem som søkte vennskap med verden som utro og sa: Den altså som vil være verdens venn, han blir Guds fiende.( Joh 18:36) ( Jakob 4:4)

    De frafalne kristne ignorerte disse bibelske uttalelsene. I det fjerne århundre av vår tidsregning ble den romerske keiser Konstantin angivelig ( Omvendt) Dette førte til at de frafalne kristne oppnådde de verdslige herskeres gunst. Strongs Cyclopædia forteller: Evangeliet ble berøvet sin enkelhet. Høytidelige skikker og seremonier ble innført. Kristendommens lærere mottok verdslige æresbevisninger og fikk lønn og kristi rike ble i høy grad et rike av denne verden.

    Dette var ikke den kristendom Bibelen framholder. Det var en falsk form for kristendom, et bedrag. Bibelen viser at kristus Jesus avviste Satan, Guds fiendes, tilbud om herredømmet over denne verdens politiske riker. ( Matt 4:8-11)

    Jer 7:31 handler om noe helt annet og kan ikke brukes i denne sammenheng, men når det er sagt har «Jehova» flere steder i GT bedt om brenning av mennesker. I Moseloven pålegges det at blant annet utro prestedøtre skal brennes på bålet, mm. (3. mos 20,14 – 21,9 – Jer 49,2) Kanskje opphavet til kirkens mange heksebrenninger?

    Dødsriket er en ting, ildsjøen noe annet og den evige avgrunn, sannsynligvis et tredje, men det VET vi ikke. Og bibelen er svært tvetydig på dette og mye annet, noe jeg har forsøkt å bemerke lenge.

    Om Jehovas brennende harme og fortærende ildslue...

    - For et brandsted er laget i stand for lenge siden; også for kongen er det laget i stand, dypt og vidt; dets bål har ild og ved i mengde; lik en svovelstrøm tender Herrens ånde det i brand. (Jes 30,33)

    - da skal du hugge ned innbyggerne i denne byen med sverd. Både byen og alt som er i den, skal du slå med bann og ødelegge. Også buskapen skal du hugge ned med sverd. Alt byttet som er tatt, skal du samle midt på torget. Så skal du brenne opp byen og hele byttet som et heloffer til Herren din Gud. (5. mos 13,16)

    - Og Herren sa til Moses: Hent alle folkets høvdinger og la hine menn nagles til pelen under åpen himmel for Herren! Så skal Herrens brennende vrede avvendes fra Israel. (4. mos 25,4)

    Og i en verden hvor løgnen regjerer og nesten ingen vet hva som er rett, er det kanskje lett å tro på det gudebildet man blir presentert for og skulle du være så uheldig å ta feil, så er det ingen nåde.

    - da skal du føre den mannen eller den kvinnen som har gjort ugjerningen, ut til byporten, og enten det er en mann eller en kvinne, skal du steine dem i hjel. (5. mos 17,5)

    - Vis ingen medfølelse: liv for liv, øye for øye, tann for tann, hånd for hånd, fot for fot. (5. mos 19,21)

    Problemet er at folk ikke forstår Jesu lære så de holder seg til det gudebildet som ligner dem mest. Øye for øye og tann for tann, og det som værre er. Og de har en god læremester i bibelen. Ikke utenkelig at denne skikkelsen har opprettet et helvete.

    Personlig tror jeg ikke på døden da livet er evig (Jes 66,24 - Mark 9,44). Det som kalles død er en midlertidig tilstand og det som kalles åndelig død er fravær av Gud. Jeg er mer tilbøyelig til å tro på reinkarnasjon og hvor menneskesjelene dømmes, og kanskje må lide og lære, men hele tiden får en ny mulighet til å modnes. Se bare på kong Nebukadnezar. Nærsynte tolkere har tolket syv tider som syv år, men det omhandler blant annet tidsperioden til fire verdensriker og det fjerde har alt vart i over 2000 år.

    Hvis tyranner og grusomme mennesker som Hitler bare går til evig hvile, har de jo ingen ting og tape og ordet kristen-dom er uten betydning, ei heller den store trengsel.

    Det finnes etter min mening en straff og denne uendelige avgrunnen er nok noe mer enn et dødsrike.

    • Liker 1
  6. 4 hours ago, bbolsoy said:

    For det første er det snakk om 66 F-16V-fly, og kontrakten til Taiwan er pålydende 8.1 mrd. USD. Dvs. 122 millioner USD pr. fly.

    Altså helt i tråd med det jeg skrev over: En ny F-16 koster omtrent det samme som F-35, men har ikke i nærheten av samme kapasiteter.

    Dette er epler og pærer. Mens siffrene til Taiwan er et tilbud på flyene representeter de norske tallene Norges totale anskaffelseskostnader bla. inkludert våpen, utbygging av baser og infrastruktur, våpen, innføring og drift i anskaffelsesperioden osv.

    Du har nok rett i at tallene mine ikke stemmer her, men de er basert på en avisartikkel som var feil og noen fant ut at journalisten tok feil av Taiwandollar. Jeg burde sjekket bedre og ville det, men han oppga ingen link. Husket ikke det i farta.

    Avisene gjengir en udefinert totalavtale som kan være verdt opptil 62 milliarder USD, men den summen gjelder en udefinert mengde fly de neste ti årene.

    Avtalen på 90 fly, henholdsvis 66 fly til Taiwan og 24 fly til Marokko, skal komme på 4,9 milliarder dollar, om jeg ikke bommer helt her også. En artikkel sa også at de 250 milliarder Taiwan dollar (8 mrd USD) inkluderte base, verksted etc. Altså en totalkostnad i Taiwan.

    I følge denne artikkelen på defense-aerospace heter det:

    Lockheed Martin has been awarded a $62,000,000,000 ten-year, indefinite-delivery/indefinite-quantity (IDIQ), fixed-price-incentive contract for new production of F-16 Foreign Military Sale (FMS) aircraft.

    The total value for the initial delivery order is $ 4,941,105,246 and will be awarded on the same date.

    The initial delivery order is for 90 aircraft, including both the pre-priced recurring core configuration costs at $2,862,797,674 and the engineering change proposal/undefinitized contract action for the non-recurring costs not-to-exceed $2,078,307,572 obligated at approximately $1,018,370,710.

    Da kommer jeg frem til 41 milliarder kroner for 90 F-16 fly, eller 450 millioner pr fly. Kan det stemme? Det betyr i såfall at vi kunne fått fire ganger så mange F-16, eller 208 fly.

    Et F-35 koster Norge 1,9 milliarder i innkjøp ( avhengi av dollarkurs). I tillegg til prisen på 98,8 milliarder er 30 års drift av flyene beregnet til 254,4 milliarder i 2015 tall. Det utgjør en kostnad på 350 milliarder for 52 fly, eller en totalkostnad på 6,7 milliarder pr fly.

    Hellas valgte å oppgradere sine F-16 fly til en kostnad av $19.5 million per jet

     

  7. 1 hour ago, bbolsoy said:

    Det er nok ikke helt riktig. Her er noen prissammenligninger for total anskaffelsepris delt på antall flymaskiner i senere år. Som vi ser koster en splitter ny F-16V omtrent det samme som F-35:

    F-35:
    Belgia: 125 millioner USD
    Nederland: 122 millioner USD
    Danmark: 115 millioner USD

    F-16V:
    Bulgaria: 159 millioner USD
    Taiwan: 122 millioner USD
    Bahrain: 147 millioner USD
    (110 mill uten våpenpakke)

    Gripen E:
    Brasil: 130 millioner USD
    Sveits: 149 millioner USD
    India:  Omtrent som Brasil i følge SAAB

     

    Du har rett. Det er nok ikke helt riktig. Vi snakker om 450 -500 fly. Jeg tok litt forsiktig i.

    Taiwan kjøper 90 jagerfly av type F-16 til 19 milliarder kroner (62 mrd taiwanske dollar)

    F-16 - Depending on the configuration, price varies from $12 to $35 million.

    Norge kjøper 52 fly av type F-35 til 98,8 milliarder kroner, og de er ufattelig dyre i drift.

    Toppsjefen for F-35 i USA er dypt bekymret over hvor mye det koster å bruke flyet. I USA koster det 400.000 kroner i timen å fly F-35. Men Norge tviholder på at prisen er 110.000 kroner.

    USA skal bruke sine F-16 i 30 år til og produksjonen fortsetter i 10 år til. Flyene oppdateres og USA ville neppe tillatt Taiwan F-16 om flyet var dårlig. De er USAs nærmeste alierte mot Kina

  8. 11 hours ago, Sampson said:

    Å sammenligne F-35 med F-16 blir feil. F-16 måtte hatt betydelige oppgraderinger for å i det hele tatt være relevant. Et godt eksempel på "neste generasjon VS forrige" er desert storm.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Medina_Ridge

    Hvis det handler om å forsvare Norge vil selvsagt 250-300 F-16 fly være bedre enn 52 F-35, men hvis det handler om å delta i USAs operasjoner i utlandet er det USAs interesse at vi kjøper disse flyene.

    Men det var andre ting her som også burde ha stor betydning, som den svarte boksen. I tillegg har kinesiske hackere stjålet all informasjon om F-22 Raptor og F-35.

    Det KAN bety at USA, Kina og kanskje også Russland har viktig vital informasjon om flyets hemmeligheter som ikke Norge har, og som kan gjøre at flyet i realiteten er ubrukelig i kamp.

    • Liker 2
  9. Nå er jeg en som synes all krig er djevelsk og det heter også «satans kokkekunst». Se bare på Afhanistan, Irak, Libya, Syria mm. USA har fått alierte til å kjempe sine kriger, og det handler om makt, olje og ressurser. USA som bare utgjør 5 prosent av verdens befolkning forbruker 40 prosent av jordens ressurser, om jeg husker rett, og like ved årtusenskiftet var det en forsker fra NASA som sa at om USA skulle forsvare sitt forbruk i verden fremover, måtte det skje ved våpenmakt.

    USA lever og vokser på krig. Det skaper velstand og de sikrer seg forsyning. Usa har over 900 militærbaser i verden og de får andre land til å være med å betale.

    Det er USA som ønsker at de allierte skal kjøpe F-35 av dem, og et fly med hemmeligheter bare USA vet og ingen vet hvem som styrer USA i fremtiden. Flyene vil bli ubrukelige om de alierte en dag skulle finne ut at USA er fienden.

    Andre land har takket nei til F35 pga dette med at man ikke skal kunne vite hva slags funksjon programvaren i den "hemmelige sorte boksen" gjør. Det burde være i en nasjons interesse å vite at man selv har 100% kontroll over sine kampfly. (mer om det her)

    Når det er sagt skjønner jeg ikke tankegangen. For prisen av 52 «Femtito» F-35 fly kunne vi fått 250 splitter nye F-16 fly.

    Men igjen, det finnes alltid alternativer til krig

    • Liker 1
  10. On 2/14/2021 at 9:05 AM, Kryptodebunker said:

    Forstår du ikke at om man dør av koronaviruset så dør man av koronaviruset. Å dø med koronaviruset er bullshit. Er man dø så er man dø. 

    Grunnen til at dødsraten er så lav i naturen studien er nettopp de strenge smitteverntiltakene. Bryter sykehusene sammen fordi vi får for mange syke på en gang vil dødsraten nærme seg 10%. Det har vi sett i New York, Italia og Brasil. 

    Mange millioner får influensa hvert år ikke bare 159 tusen som du skriver. 

    Du virker litt autistisk i din framstilling. Og jeg er autist selv. Vi har ofte problemer med å se ting fra flere sider. 

    Hva vil du at verden skal gjøre i kampen mot koronaviruset? 

    Slippe opp alle tiltak? Gratulerer da får du både koronaviruset og influensa samtidig. Sykehus over hele verden vil bryte sammen. Folk i uland og iland vil dø som fluer. Samfunnet vil kollapse og dødsraten vil nå 10%.

    har ikke fått meg meg denne kommentaren..

    Mange kan ha viruset i seg uten at det utvikler sykdom, og skulle du ha viruset i deg, men dør av hjertestans, så vil mange land registrere det som Covid 19 dødsfall, eller relatert.

    I MSIS kan man ikke skille mellom underliggende dødsårsak eller medvirkende dødsårsak. Derfor kaller FHI dødsfallene «assosierte dødsfall» eller «relaterte dødsfall».

    Det er også helt usannsynlig at 10 prosent kan dø om man åpnet opp. For det første er det begrenset hvor mange som kan dø av det, i tillegg vil man forsøkt å beskytte de mest utsatte.

    FHI - Ni av ti som døde med covid-19 hadde kronisk sykdom.

    Sverige stengte ikke ned og det er jo ikke slik at 800.000 til 900.000 døde da tallet var 8-9000, men det finnes andre land man også kan sammenligne med

    Dødsratene går ned som følge av ny kunnskap. Estimatene var for høye og vi snakker om risikoen for å dø om man blir smittet, så dette handler ikke om nedstengte samfunn.

    Når det gjelder influensa sier FHI at; I år med større epidemier kan 10-30 prosent av den norske befolkningen bli smittet. Tallene jeg brukte er hentet fra en overlege i Finmark og og handler om at 150.000 får diagnosen «influensa» i de årlige epidemiene, men mange har influensa uten å gå til lege. Altså de blir ikke registrert. Bruker du da FHI snakker vi normalt rundt 500.000 og ikke mange millioner som du sier.

    Overlegen sier også at; Risiko for død er fire ganger høyere hos pasienter som er svekka av høy alder og annen sykdom, mange av disse dør altså med influensa – ikke av influensa. Samme som av eller med Covid 19, bare at hele ni av ti som dør med Covid 19, hadde kronisk sykdom.

    4 prosent av de eldre over 80 år som er blitt smittet av Covid 19 i Norge, har mistet livet. For folk under 39 år, er risikoen for å dø 0,0022 prosent, ifølge nye FHI-anslag. Kan man da forsvare en så massiv nedstengning og med de ufattelige kostnadene, og hva med nå som snart 500.000 av de mest utsatte er vaksinert?

    Og når det gjelder kapasitet på sykehusene så har man på tross av frykt for tre smittebølger på ett helt år ikke klart å øke kapasiteten på sykehusene. Det så vi på NRK debatten her om dagen. Kanskje det mangler penger?

    Så det handler nettopp om å se ting fra flere sider. Kanskje burde man beskytte de svake og la samfunnet gå så normalt som mulig? Da kunne man også reddet 11 millioner som dør av sult og også mange av de 13 millioner som dør av andre smittsomme sykdommer. Bare de neste ti årene vil 111 millioner dø av sult...

     

     

    • Liker 1
  11. Og etter å ha studert bibelen i mange år og forundringen over alle feil og motsigelser som skaper splid, har jeg de senere år blitt like opptatt av oversettelser, oversettelsesfeil, og hvem som har skrevet hva og da dukker det opp mye rart, ja det er ufattelig.

    Allerede i 1707 fant den britiske forskeren John Mill 30 000 steder i teksten hvor det var forskjell mellom håndskrevne kopier av Det nye testamente på gresk. Han hadde gransket 100 manuskripter og brukt 30 år av sitt liv på studiene.

    I dag kjenner vi over 5700 manuskripter av Det nye testamente på gresk, og det er funnet mange hundre tusen avvik mellom dem. Ingen kjenner det nøyaktige tallet.

    Det finnes over 100 forskjellige bibeloversettelser, bare på engelsk, og det finnes et utall forskjellige oversettelser av de fleste av de igjen. Bare i Norge har vi fire forskjellige på bibelforlaget, men to av dem er fornyinger av de andre to og, alle viker de fra hverandre. Den beste oversettelsen var 2005 utgaven, og den ble fjernet til fordel for 2011 utgaven, dessverre.

    Statistikk viser at det finnes over 30.000 kristne trossamfunn i verden. Det finnes nesten 5000 i USA alene. Disse har funnet mer enn 30.000 ulike tolkninger av Bibelen og danner egne trossamfunn for å verne om sin tro, mens Jesus formaner om viktigheten av at de virker i EN menighet, i ETT legeme, og ikke bare fordi det gir stor styrke, men for at verden i det hele tatt skal kunne tro på Jesus. (Joh 17,21)

    Enda værre blir det når man leser hvordan kristne menigheter ble utryddet før man samlet seg om en romersk-kristen tro ved kirkemøtet, om hvordan troende som ikke ville underkaste seg denne nye «kristendommen» (med mye romersk tankegods), ble slaktet og hvordan kristendommen ble spredt ved sverdet.

    Men det var heller ikke bibelen som gjorde at jeg kom til tro. Den, i blant mange andre skrifter, ble først interessant etterpå.

     

    • Liker 1
  12. On 3/7/2021 at 5:40 PM, ikkesidet said:

    Bibelen nevner også et annet eksempel, nemlig Jesus. Han kom til helvete og ble der i tre dager og så ble han oppreist igjen ved den allmektige Jehovas kraft. Han ble ikke forlatt i dødsriket ( helvete ) ikke heller så hans kjød tilintetgjørelse. Denne Jesus oppreiste Gud som vi alle er vitner om. ( Agp 2:31-32) Hebraiske ordet som i Salme 16:10 er gjengitt dødsriket eller helvete er SHEOL. Men i det greske sitatet er det HADES.  Begge disse ordet betyr graven, en tilstand hvor det ikke er noen bevissthet. 

    Mange bruker oversettelser med helvete. Bibelens sanne lære er blitt fordunklet ved en misvisende oversettelse av den opprinnelige betydning av tre forskjellige greske ord og et hebraisk ord. De som skrev Bibelen brukte opprinnelig det hebraiske ordet sheol og det greske ordet hades som en betegnelse på begrepet graven, menneskehetens felles grav både for gode og onde, hvor de er uten bevissthet og ikke kan føle pine eller velvære. Det greske ordet Gehenna ble brukt som et symbol på tilintetgjørelse eller evig død uten bevisshet, en død som ingen kan våkne fra.

    Helvete er ikke en diskusjon jeg lyst til å begi meg ut på, og av flere grunner, men dødsriket du nevner er nok noe annet. Ordet «helvete» brukes en rekke steder, i tillegg til «avgrunnen» som har en bedre beskrivelse i den engelske versjonen hvor det heter «The Bottomless pit». Ildsjøen er igjen noe annet, og begrepet den evige ild brukes flere ganger.

    • de dødes oppstandelse og evig dom. (Hebr 6,2)
    • og disse skal gå bort til evig pine, men de rettferdige til evig liv. (Matt 2546)
    • evige lenker, i det de lider den evige ilds straff. (Jud 1,7)
    • den evige ild som er beredt djevelen og hans engler. (Matt 25.45)

    Det finnes mennesker i historien som har beskrevet, i nær døden opplevelser som følge av ulykker, både himmel og helvete, i tillegg til folk som har hatt mektige drømmer eller åndelige åpenbaringer, og helvete har vært beskrevet som å falle i en mørk uendelig avgrunn og sjelen var bevisst. Helvetesperspektivet er her vissheten om at det er evig, men her var ingen ild, heller en brennende tomhet og en sviende smerte som følge av vissheten om å ha feilet stort. Altså psykisk smerte.

    Slikt er egentlig umulig å debattere da alt som ikke er erfart og erkjent er basert på tro, og i et hav av forskjellige skrifter og tolkninger. Hva i all verden er riktig?

  13. En ting til

    Når det gjelder talldata bør vi huske på at det er mange mektige interesser som er tjent med at tallene er så høye og skremmende som mulig.

    Avisene er avhengi av klikk for å selge, derfor vet vi at krigsoverskrifter ofte er verst tenkelig scenario satt på spissem. I tillegg henter de ofte frem de verste mørkemenn fra helseindustrien slik NRK debatten fikk kritikk for.

    • Helsefarlig presse –Faren er at overskriftene blir så store at vi til slutt ikke ser dem.
    • Helsevesenet er presset og trenger bevilgninger
    • Eksperter er ofte betalt av industrien, i tillegg til at mange investerer i aksjer
    • En rekke firma ville ha penger til forskning og utvikling av vaksiner
    • Helsemyndigheter ønsker bevilgninger av regjeringer

    Dette er bare noen, og alle disse kan ha grunner til å overdrive og de kan være påvirket av de massive avis og nyhetsoverskriftene

    Og hvor mye tillit skal vi ha til den mektige legemiddelindustrien som lever av salg av medisin og utstyr og sponser rapporter?

    Problemene med sponset medisinforskning

    (Forskning.no) Sannsynligheten for at en eksperimentell medisin anbefales uten forbehold er over fem ganger større ved forsøk finansiert av legemiddelindustrien selv, sammenlignet med offentlig finansierte forsøk.

    I 2004 godtok Pfizer en bot på tre milliarder for juks. Forskerne ville tjene penger

    Her er en til fra 2009

    Pfizer må betale 14 milliarder

    Etter flere år i det amerikanske rettssystemet har legemiddelselskapet Pfizer og to av konsernets søsterselskaper gått med på å betale nær 2,3 milliarder dollar etter feilinformasjon om fire legemidler. Det blir rekordhøye 14,1 milliarder kroner.

    Og de er ikke alene

    • GlaxoSmithKline ble i 2012 bøtelagt for svindel - måtte betale 18 milliarder kroner
    • legemiddelfirmaet Johnson & Johnson måtte i 2013 betale en bot på 13 milliarder kroner. (Kilde)

    Det må være lov å være forsiktig, spørre og å tvile uten at man er idiot av den grunn

    • Liker 2
  14. On 3/1/2021 at 5:26 PM, Psykake said:

    Slapp av.

    Det er tanken på at det finnes så ufattelig lite intelligente mennesker folk flest reagerer på. 

     

    Det er ofte stor uenighet mellom ekspertene i Helsedirektoratet og FHI og ofte også stor uenighet innad, men også mellom land og organisasjoner som WHO

    Det er ofte stor uenighet i studiene som gjøres, her om barnesmitte. Helsetopper i Norge og Sverige er uenige om barns rolle i spredningen av Covid-19. Nå kaster også Islands assisterende helsedirektør seg inn i debatten. Det har også vært stor uenighet om bruk av munnbind og effekten av dette. Fagfolk strides også om den norske vaksinestrategien.

    Når det kommer til vaksiner har det vært kaos, om virkning, forskjellige vaksiner, om hvor stor andel som må, eller bør vaksineres for å oppnå flokkimmunitet, om hvor farlig viruset er, om dødsraten som spriker i alle retninger alt etter hvilken ekspertise som spørres, og disse til og begynne med svært høye dødsratene på opp mot 3-4 prosent er, som jeg har vist i kommentarer over, nede i 0,12 prosent for Norges del. De såkalte estimatene har vært alt for høye og ny kunnskap gjør at de stadig nedjusteres.

    Det er derfor rart at forumdebatanter har skjønt dette bedre, men har som de selv påpeker, mer mellom ørene og er mer intelligente enn alle som er uenige, mens ekspertene krangler om det meste.

    Så dere debatten på NRK i kveld, ikke bare er det stor uenighet, men på ett år og med tre ventede virusbølger er ikke kapasiteten økt på sykehusene. Det er den viktigste årsaken til all nedstengningen som koster astronomisk.

    Kanskje bør man være litt ydmyke når det gjelder påstander til etter epidemien og spesielt etter erfaringene av svineinfluensaen som viste seg og ikke stemme med alt som kom frem under krisen. Det ble kalt en av århundrets største medisinske skandaler. Det kom fram at flere av de som ga råd til WHO i forbindelse med svineinfluensaen hadde økonomiske interesser i legemiddelindustrien. Professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakk kalte det for en av de største medisinske forskningsskandalene i moderne tid.

    Her er enda en artikkel til ettertanke.

    Det har for lenge siden vært hevdet at C vitamin og D vitamin (Tran) kan ha positiv effekt og det ble slaktet som konspirasjonsteorier, sludder og tvilsom forskning, men etter hvert viser det seg at det faktisk kan ha noe for seg. Stadig flere studier tyder på at optimal mengde av vitamin D i kroppen er gunstig i kampen mot covid-19. Konklusjonen i studiene, som er blitt publisert i The Lancet og andre seriøse vitenskapelige tidsskrifter, er at riktig D-vitaminmengde ikke bare reduserer risikoen for å bli syk, men også risikoen for alvorlig utvikling hvis man likevel skulle bli syk. Her er en om vitamin C.

    Det er også funnet at Pasienter som blir svært syke av covid-19 mangler vitamin K.

    Time will show!

    • Liker 2
  15. On 2/28/2021 at 11:35 AM, Snikpellik said:

    I USA har over 3400 helsearbeidere dødd med Covid-19. Majoriteten av dem var under 60 år.

    https://www.theguardian.com/us-news/ng-interactive/2020/dec/22/lost-on-the-frontline-our-findings-to-date

    Er du helt sikker på dette? Artikkelen er fra 22 desember men tallene er fra 11 august og allerede dagen etter, den 23 desember har Guardian endret tallene til 2900 og så vidt jeg forstår har de bare aldersdata på ca halvparten

    65% av helsearbeiderne var fargede og hos dem er dødsraten mye høyere enn hvite amerikanere og dårlig økonomi og kosthold kan være en årsak. Halvparten av koronapasientene i Norge er født i utlandet.

    Jeg finner ikke dokumentasjon på disse påstandene om at majoriteten av helsearbeiderne var under 60 år hos helsemyndighetene i USA. Kanskje noen her på forumet har facts rundt dette?

    Se forøvrig kommentaren min over

  16. Det er rart at det er så voldsomt frorskjell

    I mai anslo FHI en dødelighet på 0,5 prosent. I oktober nedjusterte FHI anslaget i Norge til 0,31 prosent. Det gjaldt personer i Norge som ble smittet mellom februar og oktober.

    Nå viser dødeligheten seg å være enda lavere.

    FHI anslår nå at risikoen for å dø av korona er 0,12 prosent når vi ser på befolkningen som helhet.

    For eldre personer over 80 år i Norge er dødeligheten 4 prosent.

    • År 70-79 – 0,91 prosent
    • År 60-69 – 0,18 prosen7
    • År 40-59 – 0,020 prosent

    For personer under 39 år derimot er risikoen helt nede på 0,0022 prosent, ifølge FHIs siste risikovurdering.

    90 prosent av alle dødsfall i Norge gjelder personer over 70 år.

    95 prosent hadde kronisk sykdom

    https://www.aftenposten.no/norge/i/dl76KB/hva-er-risikoen-for-aa-doe-hvis-du-blir-smittet-i-norge-naa-har-fhi-gjor

    USA tallene kan man foreløpig ta med en klype salt

    Over 95 percent of Americans killed by COVID-19 have been 50 or older

    Åtte av ti COVID-19 dødsfall rapportert i USA har vært hos personer 65 år og eldre, ifølge de siste demografiske dataene som er tilgjengelige fra CDC. https://www.aarp.org/health/conditions-treatments/info-2020/coronavirus-facts.html

    • Liker 1
  17. Det er ingen hemmelighet at verdenssamfunnet er designet av menn og for menn, men er likestillingens løsning at kvinner skal bli menn?

    Det feminine prinsipp er usynlig, ikke kvinnene. Det feminine prinsipp er ikke likestillt selv om kvinner får like rettigheter til å entre verden på samme premisser som menn. Dvs. at verden er like maskulint tenkende og handlende i sin overbygning, men med flere til å bygge den med alt som var feil der. Mer kraft i gal retning.

    Det er jo ikke slik at kvinnelige ledere kommer inn i oljebransjen, finansnæringen, militærindustrien eller i kirken og endrer hele systemet så det får likevekt a feminine og maskuline verdier. Tvert i mot. De inntrer mannssamfunnet på det maskuline prinsipps premisser og er tilsynelatende et kjønnsløst invivid, en arbeider som gjør det samme som de andre arbeiderne, bare at man er flere. Det blir også flere kapitalister og mer grådighet

    Jeg har for eksempel ikke det minste i mot kvinnelige prester men problemet er at de legitimerer og viderefører den maskuline patriarkalske gudsbildet og alt som er galt der.

    Kvinner i ledende helsestillinger, sykehusdirektører og ministre... blir det mer omsorg og et bedre helsevesen av det? Nei, slik jeg ser det drives omsorg fremdeles med kalkulator og alt er like detaljstyrt som før. Penger øremerkes til f.eks flotte skulpturer og uteområder mens pasienter dør som følge av mangel på ressurser.

    Menn og kvinner tenker forskjellig. Kvinner er mer helhetsorientert mens menn er mer detaljorientert og det ligger i kvinnens biologiske natur, å ha oversikt over flokken, matforråd, fordeling, etc. Det feminine og det maskuline prinsipp har for eksempel helt forskjellig syn på hva verdier er, som f,eks materiell eller sosial eller kapital. Det er disse to tenkemåter og forskjellige verdier som må likestilles.

    Det har nærmest blitt et skjellsord å ville være hjemmeværende mor og oppdra barna selv. Barna skal helst parkeres i barnehagen dagen etter at de er født og mor er alt i arbeid igjen, og det må hun om hun skal kunne opptjene seg pensjonspoeng. Og er ikke det rart? Ved å plassere ungene dine i barnehage kan andre opptjene seg pensjonspoeng for å passe dine barn, mens du selv må ut i andre yrker for å kunne gjøre det. Mennesker du ikke kjenner eller ville betrodd lommeboka di skal passe det mest dyrbare som finnes. Det er kapitalisme!

    Det er ikke rart at det blir mangel på barn her i landet når det å få barn er så upraktisk og lite ønsket. Det passer liksom ikke lenger og kanskje er det også noe av forklaringen på over en milliard aborter siden årtusenskiftet.

    Verneplikt for kvinner og millioner av flere soldater til verdens krigføringer om makt, olje og ressurser gir bare mer kraft til det som allerede var galt. Det blir jo ikke mindre krig og jævelskap, men mer.

    Kvinner begynner å kle seg mer likt menn, de bukker fremfor å neie, damesykkel skal ikke hete damesykkel og skal ha stang slik menns sykler er, kvinner blir rådmenn, fylkesmenn, formann, lærer, og i den grad likestilling endrer disse ord blir det kjønnsløst. Vi får ikke rådkvinner, forkvinner, fylkeskvinner og lenskvinner. Det er kanskje upassende?

    Mange ønsker å skille gutter og jenter i gymnastikk fordi gymnastikken er lagd for gutter og jentene har ikke samme fysiske styrke, men jentene har noe annet og gymmen burde vært lagt opp slik at den, ikke bare styrker det fysiske legemet, men også slik at det maskuline og det feminine prinsipp sammarbeider slik disse to prinsipp utfyller hverandre.

    Jeg så en youtubevideo hvor en sterk gutt og en litt mindre jentekropp så kirsebær høyt oppe i et tre men kunne ikke nå dem. Jenta sier. Løft meg opp. Så tok gutten og løftet jenta opp slik at hun stod i hendene hans, på strake arner, og de var nesten dobbelt så høy, og der stod hun og plukket bærene. Sammarbeidet gjorde det umulige mulig, et sammarbeid mellom fysisk styrke og psykisk intelligens, og kanskje bør man tenke og bygge opp undervisningen slik. Utnytte de ressursene disse to prinsipp har, fremfor å skille dem eller gjøre de like.

    Selvsagt skal kvinner ha like rettigheter som menn, men kanskje bør man spørre seg om hva som er feminint og hva som er maskulint, og om hvorvidt dette er likestillt. Det feminine prinsipp må være en motvekt og ikke en likevekt til det maskuline.

    Det finnes en gyllen middelvei her

     

    • Innsiktsfullt 1
  18. On 3/3/2021 at 5:06 PM, ikkesidet said:

    Det ble lys og det ble lys. Gud kalte luset dag og mørket kalte han natt. Og det ble kveld og det ble morgen, første dag. ( 1.Mos 1:3,5) Solen og månen var selvsagt i verdensrommet lenge før denne første dag, men lyset deres nådde ikke fram til jordens overflate slik at en iakttager på jorden kunne se det. Det som skjedde nå på den første dag var tydeligvis at lyset ble synlig og den roterende jordkloden begynte å ha vekselvis dager og netter. Lyset kom tydeligvis ved en gradvis prosess, i løpet av en lengre periode og ikke plutselig som når du skrur på lyset.

    Geolog sa dette om skapelsesberetningen i 1.Mos : Hvis jeg i egenskap av geolog ble oppfordret til i all korthet å forklare våre moderne oppfatninger om jordens opprinnelse og om hvordan livet på jorden oppstod, for et enkelt hyrdefolk, et folk lik de stammene som 1.Mosebok ble stilt til, kunne jeg neppe gjøre det på noen bedre enn å holde meg nøye til språket i det første kapittel i 1.Mosebok. Denne geologen Wallace Pratt sa også at rekkefølgen av begivenhetene i alt vesentlig er den samme som rekkefølgen av de viktigste geologiske epokene først oppstod havene, deretter kom land til syne, så ble livet i havet til og deretter fuglene og pattedyrene.

    En gradvis prosess kan nok være riktig, og som det står kan en dag omregnes til tusen år i noen tilfeller og koranen bruker seks epoker eller tider, så det var neppe skapt på 24 timer

    Det er likevel to lysskapelser i den første skapelsesberetningen og det tyder på at den ikke er helt riktig skrevet her. Man skaper ikke dag og natt to ganger, den første dag og så på den fjerde, og hadde det tatt fire dager ville det nok stått så.

    I King James og også English standard versjon står det at «jorden var uten form og innhold», mens den norske sier «Jorden var øde og tom» Og her utgjør tekstene enormt stor forskjell for forståelse.

    Når jorden da er uten form har den ikke manifestert seg og befinner seg i et stoff som er tynnere enn materie. Vibrasjonshastigheten er for høy og skapelsen befinner seg på et punkt hvor materie dannes, men det er ikke synlig for øyet enda.

    Det store spørsmålet er likevel; Hva er Guds lys?

    Når Gud skiller lyset fra mørket helt på begynnelsen så vil jeg tro at dette er skillet mellom himmelriket og universet. Universet er det mørke rom og det ytterste mørke, helt til solen kommer på plass og lenge før solen ble til var det allerede lys i åndens rike, for der finnes hverken sol eller måne.

    I åndens rike trengs ikke sollyset og det står da også at himmelriket ikke trenger sol og måned for Guds lys opplyser himmelriket og det er som gyllen jaspis, og det er noe gjennomsiktig, Substansen det er bygget på ligner gullaktig gjennomsiktig glass.

    Johannes så i ånden, det himmelske Jerusalem som hadde Guds herlighet, og lyset dens var som den kosteligste sten, som krystallklar Jaspis. (Åp 21,11)

    • Stadens gate var av rent gull, som klart glass. (Åp 21,21)
    • Dens mur var også bygget av Jaspis, og staden var av rent gull, lik rent glass. (Åp 21,18)
    • Og staden trenger ikke solen eller månen til å lyse for seg; for Guds herlighet opplyser den. (Åp 21,23)
    • Og natt finnes ikke der. (Åp 21,25) Alt er en eneste stor dag

    Gull er materie og slipper ikke inn i åndens rike, så det er en sammen-ligning, (det ligner) men ser ut som gyllent klart glass i mangel på bedre ord for det mennesket ikke har ord på.

    Så himmelriket og vårt opphav er en lysverden uten sol og måne og dette lys kan åpenbare tilsynelatende skjulte ting og det får meg til å undres på hva Jehovas vitner egentlig vitner om?

    Et vitne er noen som har sett noe og har førstehånds kjennskap til det, slik Johannes som så det himmelske Jerusalem i ånden, skulle vitne om lyset, og Efeserbrevet som sier at alt som er åpenbart ER lys (Ef 5,13)

    Disiplene vitnet om Jesu gjerninger og fordi de var der. Paulus vitnet om Jesus fordi han så Jesus tale til seg i det gudommelige lys. Maria vitnet om at sannheten var oppstanden og fordi hun så det.

    Så skal man vitne om noe må man vite hva man snakker om, ha førstehånds kjennskap, ellers er man ikke et vitne men en som tror på det man hører fra andre, som har hørt det fra andre som igjen...

    Ordet Kristen-dommen betyr «Lysets dom» og ordet «Kristen» kommer av ordet «Chrism» som betyr salvet og dette handler om opplysthet og innvielse i Guds mysterier. (1.Joh 2,20 - 1. Joh 2,27 - Åp 3,18)

     

  19. On 3/4/2021 at 8:56 PM, ikkesidet said:

    Den falske religions motstridende læresetninger har også bidratt til at folk har reagert på denne måten. Hedenske læresetninger som blir forkynt i Guds navn for eksempel læren om at Gud vil pine mennesker i et brennende helvete i all evighet, vekker avsky hos Jehovas vitner rettsindige mennesker. De vender seg derfor bort fra all religion. Det tomrom som på den måten blir skapt, blir ofte senere fylt med evolusjonsteorier, agnostisisme og ateisme.

    Men bibelen forteller flere steder om dette helvete (Matt 9,43 - 10,28 – Luk 12,5 – Åp 19,20) så da er du kanskje enig i at skriften ikke alltid er til å stole på?

  20. On 2/27/2021 at 7:34 PM, ikkesidet said:

    Moses skrev i 1. Mosebok. Hvor fikk så Moses kjennskap til alt dette? Tydeligvis fra en som var til stede da skapelsen fant sted. Sannsynlighetsregning gir oss et tydelig bevis for at skapelsesberetningen i 1.Mosbok må ha kommet fra en kilde som har hatt kjennskap til begivenhetene.

    Beretningen nevner ti hovedtrinn i denne rekkefølgen: 1) en begynnelse 2) en urjord i mørke, innhyllet i tunge gasser og vann. 3) lys 4) en hvelving eller atmosfære. 5) store områder med fastland. 6) planter på landjorden. 7) solen, månen og stjernene kan skjelnes på himmelhvelvingen og årstidene begynner. 😎 de store sjødyrene og flygende skapninger. 9) ville og tamme dyr, pattedyr. 10) mennesket.

    Vitenskapen er også av den oppfatning at disse stadiene kom i denne rekkefølgen. Hvilken sannsynlighet er det for at den som skrev 1.Mosebok skulle kunne gjette seg til denne rekkefølgen? Like stor som sannsynligheten er for at du fra en eske med ti klosser med tallene fra 1 til 10 skulle ta opp klosser med tall i riktig rekkefølge. Sannsynligheten for at du skulle gjøre dette ved første forsøk, er 1 til 3 628 800. Det er derfor ikke realistiske å si at skribenten bare ved et tilfelle skrev ned en oversikt over begivenhetene i riktig rekkefølge.

    Ja, akkurat som Gud skapte himmelen, jorden og alt levende ved hjelp av sim mektige , hellige ånd, ledet han nedskrivningen av bibelen ved hjelp av den. Dette betyr at Bibelen har bare en forfatter, Jehova Gud. Han lot mennesker skrive opplysningene ned.

    Godt sagt og jeg er stort sett enig i det meste bortsett fra det siste. Fin sammenligning men det finnes en annen jeg også liker;

    - Hva er sannsynligheten for at en tornado kan lage en boing 747 ved å feie gjennom et komplett delelager?

    Så til det siste; «Dette betyr at Bibelen har bare en forfatter, Jehova Gud. Han lot mennesker skrive opplysningene ned»

    I utgangspunktet ja, men så har deigen gjennomgått en omveltning uten like og er etter min mening iblandet mye rart. Vi må tilbake til grunnoppskriften, til kilden som ikke spyr ut både rent og bittert vann, eller forbannelser og velsignelser om en annen, slik denne verdens gud.

    Jesus forsøker å lære bort dette i det han går i rette med det gamle verdslige gudsbildet, også i bergprekenen som vi ser.

    Når Jakob viser til det gjenreiste mennesket som er gjenreist i sin skapers bilde poengterer han at slike mennesker ikke har en så splittet personlighet at det ikke kommer forbannelser fra samme munn som det kommer velsignelser, ei heller kommer det friskt og bittert vann fra samme kilde. (Jak 3,11)

    På frukten skal de kjennes, men om boken eller oppskriften smaker søtt på tungen mens den blir bitter i buken, er det ikke lett å forstå Jesu lære.

    Jeg leste nylig om diamanten og det som kjennetegner den er dens evne til å fange lyset og spre det. Fasettene, måten den er slipt på sprer lyset i alle retninger og da jeg leste det tenkte jeg på bibelen. En bibel som er slipt riktig vil også ha høy spredningsgrad, altså skriften virker mot sin hensikt, den sprer de troende og samler dem ikke som Jesus formaner om.

    Men som i en god påskekrim vil forfatteren likevel kunne skjule gåtens løsning i boken slik at leserne kan finne svaret. Bibelen sier sannheten, men det spørs hvordan man leser og med hva slags verktøy. Legemet, sjel eller ånd?

    • Innsiktsfullt 1
  21. On 2/28/2021 at 10:24 PM, Capitan Fracassa said:

    Det her skjønte jeg ikke helt, men jeg tror du sier at det før må ha fantes et annet lyst, som vitenskapen fortsatt ikke vet om. I så fall må vi vel være enige om at det som står i bibelen ikke støttes av vitenskapen?

    Det er to lys. Det materielle og det immaterielle som er det materielle lysets opphav og kalles det indre lys og det var dette levende lys som opplyste profetene. Det kalles også en perle i det indre mennesket, skatten i leirkar og er visdommens lys. I skapelsesberetningen, som det er to av like etter hverandre, ser du i den første at det er to lys skapelser. (første og tredje dag)

    Også når man drømmer om nettene så kan drømmende bli svært levende, men hva slags lys ser man i? Øynene er jo lukket.

    Lys og mørke er egentlig samme ting, Det er forskjellige grader av to poler og glir over i hverandre. Man kan sammenligne med stigende og synkende måne. Det samme gjelder for kulde og varme, positiv og negativ og alt vi kan sanse. Det er ingen grense som skiller disse, som om mørket stopper et sted og lyset begynner. Se bare på skum-ringen.

    Lys er energibølger og oppstår i et samspill mellom det feminine og maskuline prinsipp. Det er friksjon og bygger på tiltrekning og avvisning. Friksjon skaper energi/varme og varme blir til lys, men det lyset vi ser med vårt fysiske øye er relativt.

    Relativet må finne sin vei til absoluttet og da må vi opp i høyere hastighet enn lysets, en grense som ikke kan brytes av materie og om materie skulle klare å komme opp i tilnærmet uendelig hastighet vil den ved lysets grense gå i oppløsning og bli til fri energi. Molekylene oppløses til atomer, videre til partikler for så å tilsynelatende å forsvinne, men det endrer bare form. Energien går tilbake til sitt opphav.

    For å bedre kunne forstå dette må vi som Tesla sier, tenke i termer av energi, frekvens og vibrasjon. Det tetteste form for materie er et resultart av at vibrasjonshastigheten nesten stopper helt opp

    Kunnskap er også en form for lys, og er reltatert til visdommen som lyset, den indre perle, men ilden vi ser i sol og stjerner er et ytterpunkt. Visdommens lys er det gudommelige lys og hun er mor til alt liv.

    Men jeg er ingen rakettforsker så kom gjerne med innsigelser. Eller kanskje jeg er en slags rakettforsker, en frilanser, men da mer på det indre plan. Jeg vender meg innover i rommet i stedet for utover og da med er-indring om at vi er i det skapendes lignelse og bilde. (Kjenn deg selv menneske)

    Astrofysiker og filosof, Jeremy Wasiutynski, sier at universet eller kosmos er menneskets sanne legeme, og ikke så ulikt Spinoza som sier at universet er Guds legeme.

    Slik jeg forstår det er materien og universet bare det ytre harde skallet, slik kroppen kalles sjelens hylster eller fartøy, og bibelen sammenligner også legemet med et telt, hytte eller hus.

    Sjelen er bindeledd mellom legemet og ånden, mellom den fysiske materielle verden og det åndelige, og det skille går ved lysets hastighet, mellom materie og antimaterie og dette lyset har sitt ytre og indre punkt. En slags sammenligning er regnbuen om man ser på den som en ufullstendig ring. Vi ser den øvre del og prøv å forestill deg at det trengs et helt annet lys for å se regnbuesirkelen som en hel ring, eller å se "the whole of the moon" i ett og samme bilde, eller folk som ser sitt eget liv i revy i Guds underfulle lys.

    Det er ikke uten grunn at sanne kristne kalles lysets barn. vi snakker ikke om solen, men det lys som kan åpenbare alt det skjulte

     

  22. On 2/28/2021 at 12:34 PM, hekomo said:

    Nei, tro er ikke forløper til viten. Tro er noe man slår seg til ro med uten bevis. For viten så må man være kritisk, tenkende, undersøkende og granskende. Viten krever bevis.

    Big Bang handler ikke om tro, og har aldri gjort det. Det er snakk om en vitenskapelig hypotese, ikke blind tro.

    Klart det er det. Alt begynner med tro også i vitenskapen. Det er ved en gryende tro på noe at man begynner å undersøke videre og det er veien fra det ufullkomne til det fullkomne, fra stykkesvis og delt til fullkomment og helt.

    En hypotese er en usikker teori, en form for tro, og tror man at hypotesen har noe for seg så undersøker man det vel nærmere?

    «For viten så må man være kritisk, tenkende, undersøkende og granskende»

    Det er det også Jesus sier og det er en del av veien til målet. Det må være sant og erkjent og her er troen begynnelsen. I mangel på viten formes historien vår på grunnlag av tro.

    Så når du sier at tro er noe man slår seg til ro med uten bevis, så er det en død tro og som Jakob sier i nytestamentet må troen ha gjerninger for å være levende. Man må aktivt delta i prosessen og bare da kan man få resultater.

    Tro er definitivt en forløper til viten og erkjennelse, men tvilen er troens tvilling og de er avhengi av hverandre om det skal bli bevegelse. Tvil gjør at vi undersøker nærmere, som når bibelen eller andre ting er tvetydige.

    Det er bare når vi leter etter svar at vi nærmer oss sannheten og det begynner med en hypotese, en vag teori, en tro på at ...

    • Innsiktsfullt 1
  23. On 2/28/2021 at 12:39 PM, hekomo said:

    Det sitatet ditt betyr ikke hva du tror det betyr. Det kan ikke tas til inntekt for tro på Gud. Han mente noe helt annet.

    Husk at Einstein ofte gjorde narr av religion og religiøs tro:

    https://www.theguardian.com/science/2008/may/12/peopleinscience.religion

    Når han brukte "religion" i det berømte sitatet sitt så hadde det en helt spesiell betydning, og man må se hvordan han definerte "religion" akkurat der:

    https://newrepublic.com/article/115821/einsteins-famous-quote-science-religion-didnt-mean-taught

    Så sorry, men Einstein støttet ikke den type religion du tenker på.

    Einstein var ikke ateist men hadde et noe annet gudsbilde enn jødedommen og kristendommen som han hevdet hadde menneskelige svakheter og var menneskets bilde av Gud og ikke det sanne. Så det var ikke så rart at han harselerte med dette motstridende gudsbilde. Det gjør jo nesten jeg også.

    Einstein sier at han tror på Spinozas Gud og som åpenbarer seg i den lovmessige harmonien i det værende. Utsagnet er hentet fra Einsteins biografi side 356.

    Spinozas Panteisme er en metafysisk filosofi og religiøs lære som hevder at Gud er alt og alt er Gud. Den vil dermed også hevde at alt er en enhet, dvs. Uendelig, altomfattende samt evigvarende og på en eller annen måte gudommelig selv om guddomen er immanent.

    Ikke så ulikt mitt syn og heller ikke så langt fra sentrale deler i kristendommen, men poenget er at Einstein ikke trodde at universet utviklet seg tilfeldig. Det er skapt og det ligger en vilje bak. Skal da vitenskapen kunne få sannheten i fokus, finne «the missing link», må de anerkjenne deler av religionen eller bekrefte den og jo mer sann religion er, desto lettere.

    Religion og vitenskap er to sider av samme sak og det som skiller dem er mangel på kunnskap. Vitenskap er detaljestyrt mens religion i større grad omhandler helhet, også det ytre og det indre, og det samme som tillegges henholdsvis det maskuline og det feminine prinsipp. I Filipevangeliet kalles moren for sannhet og faren for kjennskap, som fasit og utregningen, eller religion og vitenskap

    Men for at vitenskap og religion skal tiltrekkes av hverandre og det alltid halvfulle viten-skapet kan bli til et ekte-skap, hvor religion og vitenskap går hånd i hånd, eller som hånd i hanske, mangler begge en viktig hjørnestein. Den må på plass slik at begge har likt utgangspunkt, ellers vil vitenskapen, om den kommer frem til at universet er skapt, bare kunne bekrefte det samme kristendommen gjør, og det skyldes at vitenskapen mangler et annet viktig verktøy.

    Jeg kan bruke et Einstein uttrykk på det også; «As far as the laws of mathematics refer to reality, they are not certain, and as far as they are certain, the do not refer to reality»

    Matematikkens gyldighet opphører ved materiens grense og det maskuline prinsipp. Den kommer til kort og trenger det feminine prinsipp som gir en større målestokk, et slags barn av religion og vitenskap, av sann kunnskap.

    Det er utvikling eller evolusjon hvor både vitenskap og religion må forkaste gamle dogmer til fordel for nye og mer intelligente former, men du står selvsagt fritt til å komme med din egen versjon av hva Einstein mente

    • Liker 1
  24. Det er kanskje ikke russerne som er mest skremmende. Alt synes så korttenkt, uerfarent og tidvis idiotisk.

    Et russisk firma har nylig kjøpt Bergen Engines. Det er samme firma som har bygd motorene og har vedlikeholdsansvar for det norske høgteknologiske spionskipet «Marjata». Det tilhøyrer Etterretningstenesta og blir brukt til å følgja russisk aktivitet i Barentshavet. CIA har egen base ombord.

    Også USAs marine og flere NATO land bruker motorer fra Bergen og Liv Signe Navarsete sier at regjeringen er likegyldige til at utenlandske oppkjøp kan være en sikkerhetsrisiko

    Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har avdramatiserte bekymringene. Han sa at Norge skal ha dialog og samarbeid med Russland, og at man ikke automatisk kan tolke ethvert oppkjøp som fiendtlig.

    Snakk om å være naiv

    Salget av Olavsvern i 2013: Norge solgte hemmelig ubåtbase i nord og den ble utleid til russerne. Og så skal det gjenåpnes for militært bruk og forsvaret måtte lete etter spionutstyr, men vet de hvor og hva de skal lete etter?

    Helsemappene til alle sentrale folk på østlandet, politikere, forsvar, politi, etteretning, næringsliv, finans og mye annet, kan være på avveie. Det utgjør det meste av Norges ledelse og nøkkelpersonell og 2,8 millioner nordmenn. De ble flagget ut til et Amerikansk IT selskap og så solgt videre til et Bulgarsk selskap. Det betyr at over 100 IT-arbeidere i Bulgaria og Malaysia skal ha hatt mulighet til å gå inn i pasientjournaler og kopiere innholdet uten å legge igjen spor. Dette er gull verdt for organisert kriminalitet og fremmede makter, og det utgjør selvsagt en stor sikkerhetsrisiko.

    I 2018  publiserte Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) et kart over norske militærbaser. Dette legger de underlig nok ut på internett og en kinesisk droneprodusent har oppdatert det til å være mer detaljert med krigsskoler, satellittstasjoner, radarer og en NATO-kai.

    Og det har ikke manglet på slikt

    • Adressen til regjeringens hemmelige krigshovedkvarter er lagt ut på internett.
    • Det hemmelige tallet på ansatte i Etterretningstjenesten er lagt ut på nett.
    • Sensitiv informasjon om Forsvarets spesialkommando (FSK ) lagt ut på nett.
    • 38.000 personer har tilgang på navnelister over ansatte i E-tjenesten. ”Sikkerhetsbristen gjelder også ansatte i PST og NSM. Dette kan sette liv i fare mener NUPI-forsker.
    • Etterretningstjenester over hele verden ler av oss.

    Norge er et Nato land og russerne ville aldri angrepet oss sånn uten videre. Det jeg er mer bekymret for er de som skal ivareta sikkerheten vår og også forhindre at noen faktisk vil gå til angrep på oss.

     

×
×
  • Opprett ny...