Jump to content

superfastjellyfish

Medlemmer
 • Content Count

  169
 • Joined

Community Reputation

280 :)

Recent Profile Visitors

99 profile views
 1. Dette foregår under protestene. Legg merke til hvor lang tid det tar før politiet rundt reagerer til tross for fokuset på dette med "kne-mot-nakke", og hva protestene handler om. Advarsel: Sterke scener
 2. Er helt enig i det. Derfor mener jeg det er ekstra kritikkverdig, ettersom det var ikke bare kneets posisjon som som var farlig. Det var at han la hele sin kroppsvekt over, som kan gi pustestopp selv om kneet var posisjonert annerledes. At kneet var over nakken er bare ekstra provoserende.
 3. Dette med å holde kneet mot nakken er ekstremt provoserende å se, men man kan fint kvele noen ved å ha kneet i ryggen også, ved hjelp av kroppsvekten, slik at brystet/lungene ikke får utvidet seg. På engelsk heter det "postural asphyxia", og for noen med eksisterende helseproblemer så kan det gi akutt pustestopp.
 4. Noen vil kanskje synes det er motbydelig at jeg tar 2 av politibetjentene i forsvar, men jeg synes det har kommet dårlig frem at 2 av politimennene var rookies. Jeg mener det er gjør situasjonen mildere ettersom det sikkert er veldig vanskelig å stoppe politikollegaer med lang erfaring. Forsvarsadvokatenes argumenter for å senke kausjonen:
 5. Profiterer? Du får det til å høres ut som de er glad han er død. At etterlatte tar i mot donasjoner etter dødsfall er veldig vanlig, og de som har gitt penger har gjort det av egen ønske. Hva med dette da: Chicago Police Memorial Foundation: The Foundation provides support and assistance to the families of Chicago police officers who are killed or catastrophically injured in the line of duty. (https://www.cpdmemorial.org/) Er det også "ekkelt"?
 6. Så lenge en oppfører seg anstendig så har du rett, det skal ikke ha noe å si. Men rent praktisk, for å ikke unngå misforståelser så fungerer presskortet som et hvit flag. Det signaliserer at en ikke er aktiv deltaker, og at hensikten til å være "der man ikke har lov å være" er for å dokumentere, ikke gjøre opprør. Angriper man pressen så angriper man tilskuere.
 7. Forskjellsbehandlingen basert på hudfarge er én ting, men det mest problematiske i mine øyne er måten politiet håndhever loven generelt. Det virker som mange av dem ønsker å leke soldat og utøve unødvendig vold (når deres egen sikkerhet ikke er i fare). Dette er langt i fra et enkelttilfelle. Klarer faktisk ikke å se for meg at det vi ser i fra politiet i USA kan skje i Norge.
 8. Svensk journalist skutt med gummikule og norsk journalist siktet på med lasersikte
 9. Er eskalering til en slags borgerkrig egentlig helt utenkelig? Right of Revolution står ganske sterkt i amerikanske hjerter med tanke på bevepningen av sivilsamfunnet, og denne "black lives matter"-bevegelsen får stadig større oppslutning uten at man ser forbedringer innen politivold. Spørsmålet er om politikerne klarer å snu politikulturen før en liten gruppe sier "nå er det nok" og beleirer seg fast med våpen og krever endringer. Forhåpentligvis er jeg helt på jordet her og feiltolker situasjonen.
 10. Har det klikket for trump nå? Postet dette for et par minutter siden....
 11. Tror det kommer an på ordbruken. Men hvorfor skal myndigheter i det hele tatt bruke twitter for å nå ut slik informasjon, finnes det ikke bedre egnet måter å formidle slikt for dem som er dum nok til å ikke forstå det? Jeg hadde synes det var et overtramp av politiet dersom de hadde lagt ut en post på twitter hvor de hadde skrevet at de skyter for å drepe dersom de blir angrepet med våpen. Men til kjernen av problemet, er det fremlagt noen gode eksmpler på forskjellsbehandling, hvor twitter ikke håndhever reglene sine ovenfor demokrater, eller er dette bare en udokumentert påstand?
 12. Har en faktaadvarsel så mye å si da, når flertallet av følgerne hans ikke bryr seg om fakta?
 13. Hvem er denne Trump som bryr seg så mye om ytringsfriheten? Er det samme fyren som går til angrep og truer alle som kritiserer eller snakker ham imot? Og han er nå sur fordi han igjen blir snakket i mot? Dette er old news!
 14. Kjenner ikke igjen noe av det du påstår. Kan det være du feiltolker hva andre skriver?
 15. Du har helt rett, bra observert. For å sammenligne Island med Norge: I Norge utgjør dem i aldersgruppen 70+ kun 13% av alle bekreftede smittede. Likevel står aldersgruppen for 87% av alle dødsfallene. På Island utgjør dem i aldersgruppen 70+ kun 5% av alle bekreftede smittede. Hvis dem hadde utgjort 13% slik som i Norge ville antall dødsfall på Island vært ~26 (CFR hadde da økt fra 0,6% til 1,4%). Fun fact: Aldersgruppen 65+ år utgjør bare 3% av hele demografiet i Afrika. Kanskje det vil ha stor betydning for dødsraten der.
×
×
 • Create New...