Jump to content

superfastjellyfish

Medlemmer
 • Content Count

  248
 • Joined

Community Reputation

369 :)

Recent Profile Visitors

215 profile views
 1. Mulig det. En rettelse: Det var GW280T jeg hadde, så jeg vet ikke hvor sammenlignbar de egentlig er. Men jeg har vært borti flere BenQ skjermer og har aldri vært skuffet. Kan dog ikke uttale meg om nøyaktig den modellen som @Torgeirro kjøpte. Ser dog at den var priset til over 1500 i 2019, så den kan da ikke være helt ubrukelig?
 2. Er DYPT uenig med dette. Jeg ville selvsagt ikke kjøpt en slik skjerm for gaming; men for langvarig bruk, typ hjemmekontor/studier, hvor komfort er viktigere enn ytelse, så synes er @Torgeirro har gjort et godt valg. Selv har jeg hatt GL2480 med IPS-panel og "Eye-Care" før jeg oppgraderte og kunne ikke finne noe negativt med dem. Det er en grunn til at BenQ skjermene er dyre i forhold til specs.
 3. Tidligere i år skrev jeg et portrettintervju av Ivar Aasen som en skoleoppgave. Det er nå veldig relevant for denne tråden, så jeg håper noen får glede av å lese det. Hensikten var å menneskeliggjøre og gi uttrykk for synet hans på en mer interessant måte enn å bare skrive en artikkel. Jeg synes selv det ble ganske underholdene. Det ligger research bak hver setning, men jeg har ikke vedlagt kilder. Klikk på bildene for å forstørre teksten.
 4. Det var svært få som faktisk ønsket å beholde dansk, selv i byene. Det var et administrasjonsspråk som opprettholdte klasseskille og som gjorde det vanskelig å gjennomføre en alminnelig utdannelse.
 5. Har fått litt dilla på Raleigh Ritchie (skuespilleren som spiller Grey Worm i Game of Thrones). Synes det er litt fascinerende med slike multitalenter som klarer å prestere så bra på flere områder, og gjerne kombinere talentene. Noen av tekstene er også veldig gode. Liker spesielt denne sangen: Musikkvideoen stjeler litt mye fokus fra sangteksten i mine øyne, men ellers veldig bra utført. Spesielt klippingen i 1:50 er veldig kul. Det er et lyrisk vendepunkt i sangen i siste vers som gjør hele sangen for min del:
 6. Hei. Man trenger ikke veldig mange mange omdreininger til for at den skal henge godt. Det er nok et større problem dersom det er slakk mellom festet og baksiden av skjermen for da fordeles muligens vekten feil og du vil få en større horisontal kraft på selve skruene/skruefestene istedenfor regn vertikal kraft. Jeg vil ikke påstå at det er stor risiko å ha den hengende slik. Men hvis du er veldig uheldig og river til skjermen så kan du oppnå bevegelse i skjermen som kan gjøre at gjengene knekker. Løsningen er enkel: Bruk skrueskiver til å lukke gapet mellom festet og baksiden. Produsenten har trolig oppgitt for lange skruer fordi det finnes så mange ulike skjermfester (av ulik tykkelse).
 7. "Hva er vitsen..." kan man egentlig si om hva som helst. Hvorfor mange praktiserer tro og religion har nok et veldig sammensatt svar som selv de det gjelder vil ha vanskeligheter for å redegjøre for. Jeg vil tro at religion er viktig for mange fordi det skaper et indre lokalt fellesskap basert på samme verdier, som man ikke får i samfunnet forøvrig. Den knytter bånd på tvers av familier og skaper nye relasjoner gjennom en ganske unik sosial arena. Religion er OGSÅ splittende, men det bare forsterker gruppeidentiteten innover.
 8. Jeg nominerer Luis Suárez i angrep
 9. Er enig med deg at en kan føle seg dårlig ivaretatt dersom leger avskriver andre årsaker uten grundig undersøkelse, og eventuelt ikke tar beskrivelsene dine av symptomene godt nok i betraktning. Men samtidig, stress og engstelse fører det til fysiologiske endringer i kroppen i form av muskelspenninger og lignende, ikke bare i det øyeblikket man opplever stress og engstelse, så å skille fysiske og psykiske årsaker er ikke lett, så det kan være med god grunn at legene hopper på denne teorien. Men som sagt, det er svært få her i dette forumet som er kvalifiserte til å gi råd, og listen over hva som kan forårsake svimmelhet er veldig lang; Jeg siterte bare "angst/depresjon" fordi NHI oppgir at det er den vanligste årsaken blant unge, men det er som sagt mange andre årsaker som burde utredes. Lykke til videre. Jeg har troen på at legene finner ut av det til slutt; Av og til tar det bare litt lang tid.
 10. Først og fremst bra du har oppsøkt lege(r). Man skal være veldig varsom med å ta helseråd fra et nettforum. Når det er sagt så høres det ikke så veldig kraftig ut, slik som krystallsyken. Jeg har hatt den et par ganger og er veldig lett å diagnosere av lege, så det vil jeg tro de har undersøkt ørene dine allerede? Svimmelhet er som sagt ikke farlig men det kan være veldig mange årsaker så det er viktig å snakke med legen om allmenntilstanden generelt. NHI skriver forøvrig: Forekomst: Svimmelhet hos unge personer er oftest utløst av angst og uro, eller det kan være en følge av virusinfeksjon i det indre øret.
 11. Freemium apps. Er dritlei av at alle krever egen innlogging og abonnement for tjenester/apps, før i tiden kunne man kjøpe en mobilapp til 30-50 kr, og det var det... To clearify: I noen tilfeller, hvor man får tilgang til medieinnhold, så gir abonnementordningen mening. Det jeg klager på er at apputviklere ber meg om ~500 kr i året for tilgang til en simpel app/nettside.
 12. Bra det ordnet seg! Har ikke vært borti Optane mode, så synes det er litt rart om det er default. Støtter 100% valget av å kjøre VM fremfor å dual boote. Til tross for at man ikke får samme ytelsen, så er dual booting så upraktisk mtp. at man må lukke ned det man driver med for å restarte PC-en, og hvis man ikke har tilgang til de samme programmene i begge operativsystemene så ender man opp med å bruke kun ett av dem.
 13. Hva er det i såfall som projiseres? Kanskje at jeg generelt har lav interesse av å vite andres IQ? Jeg tør selv påstå at min egen IQ er vesentlig høyere enn gjennomsnittet, men jeg har også trolig mild autisme og definitivt sosiale vansker, som har hindret meg stort i livet, og vært destruktivt i form av selvhat og angst. Kunne jeg valgt bort litt intelligens i bytte for andre evner så hadde jeg gjort det, uten tvil. IQ er en liten del av sammensatte evner. Du må i så fall fortelle meg hva man kan bruke denne forskningen til for at det skal være interessant. Det virker nesten som du tror at man kan korrelerer gjennomsnitts IQ til sosiale forhold og levestandard i en populasjon. Jeg behøver vel ikke å forklare hvorfor man ikke kan dra slike konklusjoner at det har noe med IQ å gjøre.
 14. Jeg har heller ikke ønske om å hindre at det forskes på sammenheng mellom IQ og etnisitet, men resultatet er like uinteressant for meg som å rangere gjennomsnittlige skostørrelsen til etniske folkeslag. Det er som sagt, at interessen for temaet IQ-etnisitet er veldig avslørende for hvilket tankegods man opptas av.
 15. Jeg mener heller ikke det er rasistisk. Jeg mener at en høy interesse for å undersøke saken sannsynligvis er rasistisk motivert.
×
×
 • Create New...