Jump to content

Teyrannical

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)
 1. Godt mulig det var en innstilling jeg satt på og glemte av. Tusen takk for all hjelp og tips fra alle i tråden! Har fått lært en hel del! Kommer tilbake igjen og spør ved senere problemer!
 2. Rask oppdatering. Har fått installert Ubuntu på den nye SSDen. Prøvde et par ganger før det gikk, men fikk varsel om at Intel RST måtte deaktiveres. Måtte Google meg fram til å endre til AHCI fra Optane mode (?). Da lot Ubuntu seg installere. Deaktivert også M.2 Optane mode. Det ga et varsel om at Raid ville deaktiveres, så det hørtes ut som hva jeg hadde lest. Har altså fått OS tilbake på PCen nå. Vurderer å VM Win10 der.
 3. Heh... Skulle jo bare mangle om det viste seg at jeg bare måtte trykke på en enkel/åpenbar dings for å få det til å funke... Gir et par forsøk til før kvelden. Prøver å installere en enklere Linux, som Ubuntu. Leste på reddit at Kali kan fort straffe en for ikke å installere riktig.. Fikk jo kjenne på det første gangen
 4. Det jeg finner er at det skal være lagt opp til 1stk M.2 på hovedkortet. I følge BIOSen under System Status er pr nå SATA port1 med den gamle SSDen, resten av SATA portene er "Not present", som er rett, men M2_1 står og som "Not present". Jeg oppdaterte BIOSen til nyeste version, og det ser ut til å virke riktig det. Så jeg faller litt på tanken om at det er noe galt med hovedkortet? Kan det være gammelt? Usikker på hvor gamle de korta kan bli før de drar på åra. Er en MSI B250M BAZOOKA. Men så er det rart at jeg ikke får installert Win10 på den andre SSDen heller.. Ja, for dette gjør den under installasjon på den gamle SSDen, men da går den rett på gjennopprettelsesskjermen ?
 5. Ok, da har jeg koblet vekk de andre harddiskene, men hvordan booter jeg opp fra M.2 når jeg ikke ser den i BIOSen? Ved oppstart går den rett inn i BIOS. Ja! Resatte alle innstillingene i BIOS. Ser ut til at jeg trenger en fil for å oppdatere BIOS og ME(?). Jeg finner kanskje dette på nettsidene til leverandøren av hovedkortet? SSDen har ikke blitt brukt til operativsystem før, nei.
 6. Har fått ny ISO inn på minnepennen nå. Prøvde å installere på nytt, men endte tilbake til gjenopprettingsskjermen. Har nå koblet ut de andre harddiskene som ikke skal interfere. Ser ikke ut til at den nye SSDen blir oppdaget i BIOSen. De andre harddiskene kommer opp med identifiserbare navn under boot prio lista, men finner ikke den nye SSDen. Den kommer dog opp så jeg kan velge den disken for Win10 installasjonen. Kan det ha noe med at den nye SSDen er koblet til en M.2 port, hvor de andre diskene er koblet til SATA1 og SATA2?
 7. Ja okei! Forstår jeg rett da i at det ikke er nødvendig fordi under nyinstallasjon av OS så vil disken formateres på nytt, og de innstillingene som foretrekkes vil bli satt. Hvor en lagringsdisk vil man selv måtte konvertere og partisjonere etter hvordan man skal bruke den? Da gir jeg det et forsøk nå. Jobber med å få formatert den nye USBen, så skal jeg få oppdatert diskusjonstråden her etter hvordan det går!
 8. Mye mulig, jeg er som sagt helt grønn her, så her lærer jeg mens jeg går :-D! Tok utgangspunkt i at du nevnte at Win10 bør installeres på en GPT disk, og i lenken du viste til sto det at man etter clean/clean all kunne konvertere til MBR eller GPT, så jeg regnet med dette ville hvertfall sikre at den var GPT. Lastet ned via Media Creation Tool, men det er en gammel USB på 8 gig, så den er jo effektivt på 7,noe Har en annen på 16GB jeg kan formatere igjen og laste inn Win10 på nytt.
 9. Kom meg gjennom installasjonsprosessen, men kommer ikke inn på OS. Mener jeg brukte noen forsøk sist jeg installerte det og. Og ang VM så satt jeg meg mer inn i dette etter jeg fant ut at Windows booten min forsvant, så det blir nok det jeg går for når jeg først får win10 tilbake igjen! @superfastjellyfish Prøvde å installere igjen hvor jeg deleted partisjonene på SSDen uten å trykke "New" så det fikk meg et steg lengre! Det ble installert på disken, men boota rett opp til gjenoppretting. Den mener at en fil mangler: Fil: \Windows\system32\winload.efi Feilkode: 0xc000000e Med valgene: Enter for å prøve på nytt (får et par framnes hvor den laster før den er tilbake på samme gjennopprettingsskjerm) F1 for å åpne Recovery Environment (PCen slår seg av for å laste inn på nytt. Ender igjen inn på samme gjennopprettingsskjerm) F8 for Oppstartsinnstillinger (samme resultat som med "Enter") Esc for innstillinger for UEFI-fast are (PC slår seg av, og booster opp i BIOS/UEFI @Hårek Kjørte gjennom en "clean all", gikk fort nok. Ferdig nå mens jeg skriver dette! Planen nå er å konvertere SSDen til GPT via diskpart, for å prøve på nytt. Skal se å få oppdatert her løpende. For å peke raskt tilbake til gjennopprettingsskjerm, er det mulig at jeg ikke får dette til nå fordi ISOen er korrupt på noe vis?
 10. Fikk ISOen fra MS nettsider. Lastet det inn på minnepenn via programvaren Rufus. Ok! Skal få testet diskpart clean ila morgendagen. Takk! For ved kun den nye SSDen koblet til så kommer den ikke opp som et valg i bootrekkefølgen. For den skal komme opp som et alternativ der med identifiserbare navn? Pr. Nå står rekkefølgen med en generisk liste at den booter fra UEFI Hard Disk, UEFI CD/DVD, UEFI USB Hard Drive, osv.
 11. Hehe ja, jeg er nok såpass grønn innen feltet at jeg ikke har vært borti UEFI-begrepet før. Tok utgangspunkt i at det står MSI BIOS-CURSOR på toppen når den booter opp. La merke til at den ISO-filen jeg lastet inn på minnepennen var MBR. Må jeg fjerne den helt for å laste ISO inn igjen som GPT?
 12. Den går inn i BIOS. Med minnepenn går den inn i Kali Linux UEFI, så jeg kan velge 1. Graphical install 2. Install 3. Advanced options... 4. Acessible dark contrast installer menu.. 5. Install with speech synthesis Så ser ikke at det er noen valg for å boote opp rett fra, men skal det være det fra ISO install fil?
 13. Hei! For å få med bakgrunnen så er jeg ny på å bruke PC til stort mer enn spill og skole. I et forsøk på å skulle utforske og lære noe nytt, så kjøpte jeg inn en ny M.2 SSD som jeg tenkte å installere en Linux distro på. Satt i SSD'en og så til at jeg fant den så det var rett installert. Slik så det og ut. Da lastet jeg ned Kali Linux ISO på en minnepenn (tanken var å sette meg inn i IT-sikkerhet mm. og dermed se hva slags programmer som blir brukt av black hat hackere). Herifra skar det seg.. Under installasjonen la booten seg på feil harddisk, og dermed var Windows vekke. Det kan jeg leve med som sådan, tvungen til å bruke Linux betyr at jeg ikke kan droppe det bare fordi det skulle vært utfordrende. Jeg har nå brukt Kali i noen måneder, og det går forsåvidt greit. Nå må jeg ha PC'en tilbake til Window av praktiske grunner. Så jeg tok ut M.2 SSD'en for å bekrefte at Kali ble installert på feil harddisk, og det var rett. PC'en boota opp uten problemer til Kali. Satt så M.2'en inn i PCen igjen. Via en minnepenn med Windows 10 ISO skulle jeg da installere det på nytt til den nye harddisken, nå i frykt for å tulle noe til igjen, så koblet jeg ut hoved harddisken med Kali, slik at jeg kunne velge hvilken OS å boote opp ved launch. Kommer meg et stykke her. Får opp menyen om å velge språk for Windows, skriver inn produktkoden, og skal velge hvilken lagringsplass/partisjon å lagre til. Her måtte jeg da slette det som var på og formatere for å gå videre. Etter installasjon starter PCen på nytt, da tar jeg ut minnepennen, og så går PCen rett inn i BIOS'en, installasjonen ser ikke ut til å ha skjedd. Den vil ikke boote opp i Windows. Når jeg da kobler inn minnepennen igjen for å installere på nytt så kommer jeg meg inn til hvilken lagringsplass jeg vil installere på igjen, og der er det partisjonert inn 3 deler, hvor den eneste som ikke kommer med den advarsel-trekanten (om å ikke kunne installere på den markerte partisjonen), da får jeg opp et varsel om at det allerede er lagret Windows og at om jeg vil installere på nytt så vil den allerede installerte OS'en bli lagret som .old Her gikk jeg litt lei av at det ikke gikk, etter å ha fumlet litt i mørket i BIOSen hvor jeg ikke aner hva som må gjøres. Etter en stund koblet jeg da til den gamle harddisken igjen, og tenkte "F**k it, jeg prøver på denne. Om det ikke går, så installerer jeg bare Kali igjen og bruker den gamle lusne laptoppen min"... Nå virker ingen ting, det bootes rett opp i BIOS. Prøvde å installere Kali på nytt, men det går heller ikke, fortsatt rett inn i BIOS. Kan jeg ha ødelagt noe med harddiskene, eller lignende? Takker for alle tips og triks!
×
×
 • Create New...