Gå til innhold

Subara

Medlemmer
  • Innlegg

    4 243
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Subara

  1. Subara skrev (På 14.5.2024 den 4:40 PM):

    Ellers ser det ut som det kommer litt kondens (fuktdråper) bak høyre bakhjul når jeg har kjørt. Kan det være kondens fra eksosrøret?

    Det har det gjort i mange år.

    Spurte på et verksted nå, og de sa det kunne være AC-anlegget som kvitter seg med kondens, men da legger dråpene seg midt under bilen.

    Vindusspylervæske er det jo feks. ikke, da beholderen befinner seg på den andre siden.

    Fikk mer interesse for spørsmålet, da jeg sjekket i garasjen ved kjøpesenteret. Bare jeg hadde vanndråper utenfor bilen bak, om de ikke var tørket hos andre. Har undersøkt før også når det ikke har vært så varmt.

    Spørsmålet er om det har noen hensikt å forfølge saken, siden det bare er vanndråper - så langt jeg kan se- og det er dråper og ikke en vanndam.

    Spoiler

    IMG_4581.thumb.jpeg.e8f0abeb9e9cbb090bc7e4f4d52dc7b2.jpeg

    Jeg har ikke nr. 1 servostyringsolje.

    Spoiler

    IMG_4580.thumb.jpeg.2d1c2c3b2b4e96041c707c502caf21ac.jpeg

     

  2. Svein M skrev (På 14.5.2024 den 6:19 PM):

    Det skulle vel være en brukerhåndbok eller servicehefte som sier noe om intervallene. Men med lav kjørelengde (under 7500km) per år og 2 års service intervall så faller vel både motorolje, oljefilter, drivstoff-filter og bremsevæske på hvert 2. år.

    Ja, takk. Fant det i skjemaet som er brukt på service av bilen min.

    Spoiler

    Subaruserviceskjemabensin2013brukttilminbil.thumb.jpg.2a370cbcf0c77626fa70358343fa3bf5.jpg

    Motorolje og filter hvert år. Bensinfilter år 8. Bremse og clutchvæske annet hvert år.

    Ellers lite detaljer i serviceheftet, bare om garanti og skader.

    Spoiler

    IMG_4583.thumb.jpeg.25145e00af6edf859f1884cad46782bb.jpeg

    Men oppdaget i introduksjonsboken på 600 sider, at hele kapittel 11 er om vedlikehold og service! Drivremmer /drive belt det eneste om remmer her.

    https://www.bruksanvisningpdf.no/subaru/impreza-2015/bruksanvisning?p=535

  3. Entern skrev (På 17.5.2024 den 11:00 PM):

    Fedrelandet -2023

    Margaret Olin følger faren sin gjennom et år med vandring i naturen i hjemtraktene. Han snakker om livet og naturen og bygdas historie.

    Det er det som skjer i filmen.

    Den er fantastisk vakker med utrolige scener. Rett og slett kunst. Utrolig stemningsfull og.

    Alle må se.

    10/10

    Gleder meg til å se filmen. Ser at den ligger ute på nrk.no.

    https://tv.nrk.no/program/KOID75000121

    • Hjerte 1
  4. Jeg hadde endelig fått en fastlege som var veldig dyktig, og som var der da det virkelig gjaldt. Hun var flink til å informere samtidig med at hun fikk jobben gjort, og møtte alltid godt forberedt.

    En kveld tikker det inn en melding fra helsenorge. Jeg åpner den, og det står at fastlegen min har sluttet. Jeg har blitt tildelt vikaren, som jeg ikke synes er flink og ikke har så god kjemi med. Vikaren er ikke spesialist i almenmedisin, det tar jo noen år å bli det. Jeg har også hatt noen ublide møter med andre vikarer, så jeg vet forskjellen på en god og dårlig lege.

    De andre fastlegene på legesenteret har ca. 100 på venteliste og er rundt 65 år.

    Det er 36 fastleger i kommunen fordelt på 46 933 personer.

    Hvis det private helsevesenet koster omtrent det samme, så tja, jeg har begynt å vurdere det.

    • Hjerte 1
  5. En elev meldte saken til instagramkontoen Rasisme_i_Norge (Jamal Sheik), eller til den nye idelle antirasitiske organisasjonen Arbin, med bla. prinsesse Märtha Louise  og styreleder Geir Lippestad. Saken ble lagt ut på instagramkontoen, men fjernet  igjen, da de innså raskt at det var en misforståelse og prøvde å roe den ned med et nytt innlegg som forklarte det, også av hensyn til eleven.

    Rasisme har kommet i søkelyset, og vi får en diskusjon om rasisme i undervisningen. Det er bra.

    Jeg forstår lærernes reaksjon som føler seg presset, når elever bruker mobilkameraet til å kritisere dem eller å gå enda lenger - og spre det. Elevene har fått mer makt i klasserommet enn før. Det handler også om hvordan teknologi endrer samfunnet.

    Vi ser også at saken løste seg på en fornuftig måte. Ja, fornuften er i behold.

    • Liker 1
  6. Det viste seg at bilen har registerkjede og ikke registerreim, spurt på to steder. Det er kanskje greit å ha skriftelig, men tenker jeg kan stole på de jeg spurte. Bilen min er ikke nevnt i denne oversikten: https://autoreplacementcosts.com/subaru-forester-belt-or-chain/

    Da blir det oljeskift og bytte av drivstoffilter. Er oljefilter det samme som drivstoffilter, nei det er visst noe annet. Hvilken av dem bør skiftes ut?

    Fikk også anbefalt å skifte bremsevæske annet hvert år, så da er det på tide.

    Multireimene hvis de ser dårlige ut.

    Det kaltes for økonomiservice.

    Ellers ser det ut som det kommer litt kondens (fuktdråper) bak høyre bakhjul når jeg har kjørt. Kan det være kondens fra eksosrøret?

  7. Ministeren bekrefter: Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

    Sitat

    Sykehusene skal få ansvaret for rusbehandling av barn og unge, i stedet for barnevernet. Det bekrefter helseminister Jan Christian Vestre.

    Hva vil legalisering av cannabis bety for barnevernsbarn, uavhengig av Vestres planer?

    Egentlig hårreisende at barnevernet har hatt ansvar for rusbehandlingen til brukerne. Barnevernet høres jo mere ut som en istitusjon for rekruttering til rusmisbruk, hvis man har fulgt NRKs artikler, selv om de nok gjør så godt de kan, med de ressursene de har.

  8. Nye EU-regler tvinger staten til å ta eID-ansvar – krever individuell behandling i mellomtiden

    Sitat

    Både Finans Norge og diskrimineringsombudet mener det er uholdbart at bankene kan nekte folk tilgang til elektronisk ID

    Sitat

    – Det kommer et krav fra EU om at det er staten som skal ha ansvaret for å sørge for at befolkninga er utstyrt med elektronisk ID (eID) i framtida, sier Nergård.

    Sitat

     

    Akkurat nå er det en prosess i gang i Digitaliseringsdirektoratet.

    Her har ombudet gitt innspill om at arbeidet med en elektronisk ID på høyeste nivå må prioriteres, der alle gruppene som i dag er ekskludert fra BankID får tilgang.

    – Vi ser at utstedelse av BankID praktiseres noe ulikt fra bank til bank. Utstedelse av en offentlig eID som praktiseres likt fra ett sted vil være en veldig god løsning. Det er også veldig viktig at det lages en løsning for personer som har verger, sier Thon.

     

     

  9. Plagiat er ikke alltid juks og ikke all kunnskap kan plagieres

    Sitat

    Dagens oppfatning av hva som kalles plagiat kan føre til at skillet mellom det å stjele forskningsresultater og det å glemme en kildehenvisning til at jorden er rund blir utvisket. Det er ikke i akademias eller samfunnets interesse.

     

    Sitat

    Vitenskapelig plagiering i sin egentlige betydning vil være å stjele noens resultater eller ideer og utgi dem som sine egne. For at resultater og ideer skal ha vitenskapelig verdi, må de imidlertid være ferske og tidligere ukjente. Når det gjelder påviste tekstlikheter eller direkte «klipp og lim» må man derfor se på hva teksten beskriver for å avgjøre om det er snakk om forskningsjuks eller bare latskap. 

    Sitat

     

    Latskap kan godt straffes, men svindel er tross alt mer alvorlig.

     

    Sitat

    At flere studenter leverer ulike besvarelser med tekstlikheter kan bety at de nettopp har gjort det alle kunnskapsinstitusjoner oppfordrer til og er avhengige av: Lest relevant litteratur og samarbeidet.

    • Innsiktsfullt 1
  10. frohmage skrev (52 minutter siden):

    Sangen handler om terrorangrepet mot Israel, og Israels videre hevn mot Hamas. Før konkurransen ble teksten endret. Sangerinnen har uttalt at hun vil verve seg til hæren etter konkurransen. Tror du hun ikke vet hva som foregår?

    Såpass, ja. Det visste jeg ikke.

  11. Simen1 skrev (12 minutter siden):

    Prøv å marker teksten over tweeten, selve tweeten og teksten under tweeten samtidig, med hjelp av musepekeren. Så trykker du tilbakeknappen / del så skal det forsvinne. I hvert fall på PC med nettleser.

    Takk skal du ha! Nå ble det slettet.

    • Liker 1
  12. Simen1 skrev (1 minutt siden):

    Nederst i ditt innlegg er det en grå knapp, Endre. Trykk den osv.

    Du får ikke slettet sitatet som ligger i andres innlegg. Det må innleggs-eieren gjøre.

    Det går an å slette teksten, men ikke bildet/tweeten i innlegget. Jeg er innleggs-eieren til tweeten.

  13. fredrik2 skrev (1 minutt siden):

    The public voted for Croatia ... 

    Men vilken ekkel tweet du har funnit ... 

    Uff ja, burde kanskje slettet den. Jeg synes ikke det var så godt fotografi av vinneren. Men bildet av israeleren, ser virkelig ut som en frihetsstaue.

  14. Minner om uenighet i miljøet:

    Sitat

    Vår oppfatning er at vi må skille mellom plagiat av det som kan karakteriseres som unikt eller originalt formulert meningsinnhold, og formuleringer som gjengir standardiserte eller generelle innsikter om et tema. 

    I konteksten samfunnsvitenskapelig forskning vil unike tolkninger av teoretiske kilder, unike metodiske designgrep, og ikke minst originale analyser og forskningsfunn være eksempler på det førstnevnte. Hvis slike typer meningsinnhold tas fra andre og gjengis som sitt eget så er dette alvorlig plagiat. Det er kort sagt tyveri, og det rammer andre part, altså den som har utviklet dette meningsinnholdet. Slike former for plagiat skjer ikke nødvendigvis gjennom kopiering av tekst. Det trenger ikke engang å ha formulert tekst som kilde. 

    https://www.khrono.no/tekstlikhet-plagiat-fusk-samme-sak/865642

    Det trenger ikke engang å ha formulert tekst som kilde - hva det måtte bety.

    • Hjerte 1
  15. Gavekort skrev (26 minutter siden):

    Dette gir meg "alle som er uenige med meg er politiske shills" vibes. Ingen fagjuryer er like, og for alt det vi vet så satt Jan Hanvold i den norske juryen.

    Den norske juryen

    Sitat

     

    • Artisten Daniel Owen (24), som deltok i MGP i 2021.
    • Musikkprodusent Lars Horn Lavik (31), som produserte én av låtene i norske MGP i år.
    • Artisten Annprincess (32), som deltok i MGP i år.
    • Klassisk pianist Gunilla Sússmann (46).
    • Musikalartist Lisa Stokke (49), som var med i MGP i 2012.

    Klassisk ballade i uttrykket, så da må man like det. Frankrike enda mer klassisk ballade når jeg tenker meg om. Romantiske kjærlighet er temaet, og til slutt: "Thank you to love an peace, thank you so much".

    Egentlig er jeg i mot å blande politikk med kunst/musikk. Men spørs om det er mulig å la være.

  16. 0laf skrev (8 timer siden):


    Hen må jo nesten få et ekstra poeng for Britney-kostymet og den siste snurringen på platformen.

    Snurringen på platformen er imponerende og at 24-åringen klarte å synge samtidig. Fullt mulig å falle bakover der på slutten.

    Welcome to the show, let everybody know Et godt utført enmansshow, topp 10 underholdning og formidlingsevne. Og ikke minst er han god til å synge også.

    Kurdos til oss med norskkomponert bidrag. Innlagt rapp i sangen. Alt stemmer, også aktuelt med binær artist.

    • Liker 2
  17. Eddie_Peddie skrev (3 minutter siden):

    Digitalt førerkort er ikke godkjent om lovlig legitimasjon. Pass ville blitt akseptert, men når det er utgått er det ikke lovlig legitimasjon heller. Burde det være godt nok, egentlig ja, men om noe feil skulle skje ved at posten har akseptert ikke godkjent legitimasjon så lover jeg at det hadde vært førstesideoppslag på vg😅

    Ikke greit å være postansatt heller i disse dager, med andre ord.

    Og nå har de blitt butikk (post i butikk).

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...