Gå til innhold

Subara

Medlemmer
  • Innlegg

    4 328
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Subara

  1. shockorshot skrev (37 minutter siden):

    Jeg ser at dette gikk litt hus over hodet ditt. Tror du virkelig at jeg mener at høyreekstrem terror ikke er en trussel i Norge?

    Eksempelet ble brukt for å illustrere noe annet, nemlig antall selvmordsbombinger utført av palestinere. Hvorfor tror du jeg valgte tidsintervallet 2012 til 2024 for høyreekstrem terror i Norge? Kan det være fordi det illustrerte hvordan man kan bagatellisere terroraksjoner og terrortrussel fra en gitt gruppe ved å velge tidsperioder som maler dem i et bedre lys?

    God søndag.

    Ok. Jeg har ikke fulgt med på diskusjonen. Hvis jeg misoppfattet, beklager jeg.

    For meg er det viktig å poengtere at Manshaus utførte et drap dagen for terrorangrepet, nemlig på stesøsteren, selv om han ikke klarte å drepe noen i moskeen. Denne detaljen hadde du glemt å ta med.

    • Liker 2
  2. shockorshot skrev (På 21.6.2024 den 5:48 PM):

    Philip Manshaus klarte ikke å drepe noen i hans terroangrep, er det egentlig vits at vi bryr oss om det høyreekstreme miljøet i Norge når det kommer til terror? Mellom 2012 og 2024 har ingen dødd av terrorangrep i Norge fra det høyreekstreme miljøet.

    Svaret er ja.

    Du glemte å nevne at Manshaus drepte stesøsteren sin - Johanne Zhangija Ihle-Hansen - fordi hun ikke var etnisk norsk og hadde en annen hudfarge. Er ikke det et høyreekstremt drap? Et mislykket terrorforsøk er også terror.

    13 år siden Utøya.

     

    8 likes.

    God søndag.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  3. God reklame for hotell Union i Geiranger.

    «Blir et komplett kaos» Alt vi vet om bryllupet i Geiranger. Hilsen VG

    Sitat

    Nærmeste flyplass er Ålesund lufthavn, to og en halv times kjøretur fra hotellet.

    Sitat

    Luftrommet over Geiranger blir stengt mellom 30. august og 2. september.

    Politiet kommer også til å stenge veien gjennom Geiranger i perioder bryllupshelgen, opplyser Nordang.

    – Jeg har hørt at kongeskipet skal komme. Og dersom de for eksempel skal reise fra kongeskipet til hotellet, så vil veien bli stengt.

    Ordføreren råder tilreisende å ankomme sjøveien og begrunner det med at det ikke finnes nok parkeringsplasser i Geiranger.

    – Det er ikke lurt å ta privatbilen i håp om å få et glimt av Gwyneth Paltrow.

    Sitat

     

    Flere medier har skrevet at brudefølget skal ta båten fra Ålesund til Geiranger fredag 30. august, dagen før bryllupet.

    På Hotel Union står en rekke veteranbiler klare til å frakte brudefølget. Bilene har tidligere fraktet kongelige.

     

     

  4. Legene har innsett at psykosomatisk også havner på legekontoret, selv om de kroppslige symptomene antas å stamme fra psykologiske forhold.

    IBS tas på alvor på grunn av hjerneforskning? Hypokonderi avslås på helsenorge.

    Sitat

    Det er få organer som er koblet med så mange nerver til hjernen som tarmen. Signalene fra hjernen gir derfor helt reelle symptomer fra tarmen.

    https://www.helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/irritabel-tarm/

    Sitat

    Hjernen spiller en viktig rolle. Den går i beredskap når vi blir syke. Den tolker det som skjer i kroppen og det som kan skje videre. Men hjernen har ikke alltid rett. Likevel kan den aktivisere immunforsvaret, hormoner og nerver og pådra deg ulike symptomer.

    https://www.forskning.no/covid19-epidemier-influensa/er-long-covid-helt-normalt-en-ny-sykdom-eller-massehysteri/2311561

    Hvis hjernen tolker smertesignalene som farlige og med alvorlige konsekvenser for deg, forsterkes smerteopplevelsen. Motsatt dempes de hvis hjernen ikke oppfatter dem som viktige eller farlige, ja faktisk kan hjernen ignorere signalene helt.

    Men at man kan tenke seg smertefri... Si det til de kroniske smertepasientene. Spent på om de finner ut om ME er en fysisk sykdom, som vil føre til mindre stigmatisering. Og ikke minst at de finner en medisin som hjelper.

     

    Når det kommer til vaksiner og farlige virus, stoler jeg på vitenskapen og fagpersoner.

    Jeg er mer redd for at legen skal ta feil vaksine ut av skapet, på grunn av for høyt arbeidspress og nattevakter, enn innholdet i den. Når man vaksinerer seg, forhindrer man også at smitte utvikler seg. Det synes jeg er positivt. Mens Omikron gjorde som den ville. Og ja takk, til en mildere utgave av en hver sykdom.

    Det som var spesielt med korona var at vaksinen ble til midt i pandemien, og at den var redningen og løsningen. Så det var ingen tid å miste. Men mRNA teknolgi er heldigvis rask.

    Sitat

    Ved å lage fullsyntetiske mRNA-vaksiner, kan man nå målet svært mye raskere, noe Pfizer/BioNTech og Moderna nå har vist i praksis.

    Teknologi fra vaksiner skal lure kreften Hvis de får det til, vil vaksineskeptikere også ta i mot flere sprøytestikk? Man har allerede oppnådd mye med HPV-vaksinen.

    Sitat

    Me har høyrt skrekkhistoriene, og mange av dei har enda i svært tragiske utfall. Unge kvinner i Noreg som døyr av livmorhalskreft.

    Men i fjor kom ei god nyheit. Då vart det kjent at HPV-vaksinen har hatt god effekt. For i 2022 var det ingen tilfelle av livmorhalskreft blant norske 25-åringar.

    • Hjerte 1
  5. Tror at de fleste som kommer hit er folk med ressurser, for det er også en stor påkjenning å flytte fra landet sitt. De ønsker å jobbe, og når de har fått jobb blir de behandlet som vanlige nordmenn:

    Sitat

    Økonomisk støtte:

    Som asylsøker får du penger til å kjøpe mat og nødvendighetsartikler. Når man får bosted i en kommune, vil man få økonomisk støtte fra lokal administrasjon inntil man blir i stand til å forsørge seg selv.

    Det er vanskelig å få oversikt over hva flyktninger egentlig får når man leser på nettet, og man må ta i betraktning at de kommer hit med to tomme hender. Så jeg mener at støtten bør være god, i hvert fall det første året. Vi er dessuten veldig involvert i krigen. Ikke minst har vi Russland som naboer.

    Faktisk.no: Rett og galt i debatten om støtten til ukrainske flyktninger

    Sitat

    Hvor mye får ukrainske flyktninger i økonomisk støtte?

    Stønaden er på 2G i året, som nå betyr 237 240 kroner. Hvis man deler dette på 12, får man 19 770 kroner. De som er under 25 får utbetalt to tredjedeler av beløpet, altså 158 160 kroner i året. Hvis flyktningene har fått andre stønader kan introduksjonsstønaden reduseres. 12. feb. 2024

    Ser ikke ut som 500 000 i året.

    Sitat

    ...vi gir mer til flyktninger enn ordinær sats for minstepensjonister, sa stortingsrepresentant for Frp Erlend Wiborg

    https://www.nettavisen.no/nrk-politisk-kvarter/erlend-wiborg/frp/frp-om-norsk-stotte-til-ukrainske-flyktninger-vi-far-na-et-ansikt-pa-naiviteten/s/5-95-1872401

    Minstepensjon for enslige: 257 040 kroner i året. Minstepensjon for gifte eller samboere (lav sats): 187 801 kroner i året.

    Får flyktningene mer enn minstepensjonistene vil folk reagere. Milliarder går allerede ut av landet til humanitær hjelp og våpen til Ukraina. Bleiene blir ikke byttet ofte på sykehjemmene våre (om ikke ukrainerne får denne jobben). Satsene blir bestemt av politikere med lønn de kan leve av og det skaper politikerforrakt.

    Jeg har møtt lutfattige nordmenn med to tomme hender i slutten av måneden på NAV-kurs. Fellestrekk for fattige i Norge, er at mesteparten av stønaden eller inntekten går til å betale skyhøye husleier. Husleien i Norge må bli rimeligere, og det må bygges flere kommunale boliger.

    Sitat

    For å ha rett til fullt minste pensjonsnivå må du har minst 40 års trygdetid. Du har rett til fullt minstepensjonsnivå ved fylte 67 år.

    Men spørs om dette vil bli enden på visa for ukrainere som bosetter seg i Norge, hvis de får praksisplass gjennom NAV istedenfor jobb. Altså en stønad som er mindre enn minstepensjonen.

  6. FriskLuft skrev (På 16.6.2024 den 8:56 AM):

    Ut fra det vi har forstått så har det ulmet litt når brødrene flyttet ut og fikk seg kjærester. Kanskje spesiellt Jakob. 

    I serien som jeg så et par episoder av, bestemte faren hvor mye Jakob skulle få være sammen med kjæresten sin. Trening kom først.

    Når man har fylt 18 år og myndig, vil man gjerne bestemme over eget liv.

    FriskLuft skrev (På 16.6.2024 den 8:56 AM):

    Blir mye synsing her,men  samfunnet har endret seg og hva som var innenfor for 20 år siden mhp far/sønn og oppdragelse er nå på vei ut. Om man synes det er feil/rett kommer nok mye ann på hvilken generasjon man tilhører.

    Stemmer nok det. Ser ut til at det ble forbudt å slå barn først i 1987. En ørefik i ny og ne og litt ris på baken hørte med. Og barn hadde respekt for foreldrene og eldre. Før var det "bare sees men ikke høres".

    6 Forbud mot all form for vold mot barn

    https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/otprp-nr-104-2008-2009-/id567744/?ch=6

    Faren min fikk juling som barn hvis han kom hjem med dårlige karakterer, noe han tålte dårlig. Tøff barneoppdragelse skulle til for å herde barn til å takle livet. Unngå å bli pyse.

    Det man har kommet fram til, er vel at barn kommer lengst med kjærlighet hjemmefra. Og at mange foreldre i dag sliter med grensesetting.

    Utenlandske foreldre er forferdet over norsk lovverk, at barn kan melde foreldrene til barnevernet hvis de blir slått hjemme.

  7. Comma Chameleon skrev (15 minutter siden):

    Kan være litt av samme grunn som at det å klippe ut bokstaver fra aviser kontra å bruke håndskrift. Vanskeligere å kjenne igjen. Kan også være at de er flytende i noen av språkene, men nå blir det vanskeligere å vite hvilket språk de kan.

    Da har de klippet ut en og en bokstav, «vett»,»tidd». Hadde vært interessant med en språkforsker her også, som i trusselbrevet. Om de fortsatt snakker»samme språk».

  8.  

    Sitat

     

    Nakstad peker på flere årsaker til at overdødeligheten totalt sett i pandemien er ganske lik i Norge og Sverige:

    • Begge land hadde ganske like smittevernråd, testaktivitet og befolkningsatferd som bidro til å holde smitten under god kontroll fram til vaksinering – med unntak av det første pandemiåret, da Sverige registrerte mer enn 13.000 covid-dødsfall – Norge mellom 600–700.
    • Oppslutningen om vaksinasjonsprogrammet var veldig god i begge land, særlig sammenlignet med land i Øst-Europa.

     

    Sitat

    Regjeringen valgte en strategi med å beskytte de eldre gjennom å holde viruset borte fra hele befolkningen, sier Aavitsland.

    Sitat

    – Her fantes altfor dårlig kunnskap. Strategien i Norge, som i Sverige, var langt på vei et eksperiment, sier Aavitsland.

    Sitat

    Sverige hadde flere innleggelser på intensivavdelinger enn Norge det første året av pandemien.

    – Blant dem som overlevde oppholdet på intensivavdelinger, var det mange som sliter med varige skader. På den annen side opplevde nok svenskene større frihet og medbestemmelse enn nordmenn under pandemien, sier han

    https://www.vg.no/nyheter/i/EQBAO3/coronapandemien-doedeligheten-var-nesten-lik-i-norge-og-sverige

    • Innsiktsfullt 1
  9. https://www.helsenorge.no/koronavirus/senfolger-etter-covid-19/

    Sitat

    Du kan ha noe høyere risiko for å ha langvarige plager dersom du:

    Noen få personer trenger behandling for langvarige plager etter mild eller moderat covid-19. Dette gjelder også for barn.

    Er long covid helt normalt, en ny sykdom eller massehysteri?

    Sitat

    KOMMENTAR: Noen forskere leter i blod og celler, andre mener long covid er en psykisk og sosial sykdom. Fortsatt mangler vi svar. 

    Sitater i utvalg

    Sitat

    La meg slå fast med en gang: Forskere og leger er enige om at de med long covid ikke er friske. Symptomene er reelle. Mange sliter lenge etter covid 19-infeksjon...

    Det rammer fra 10 til 30 prosent av de som har hatt covid...

    Det er helt vanlig at noen bruker lang tid på å komme seg etter infeksjoner. Det gjelder alle typer infeksjoner, ikke bare covid-19...

    Noen forskere mener at long covid og ME ligner så mye på hverandre, at senfølgene  etter covid-19 egentlig er ME. De ser etter betennelser i kroppen skapt av et aktivert immunforsvar og hvordan cellene produserer energi...

    I flere studier har deltakere med long covid blitt testet, og det viste seg at de aldri har hatt covid-infeksjon. Det styrker argumentet om at det sosiale spiller inn...

    Hjernen spiller en viktig rolle. Den går i beredskap når vi blir syke. Den tolker det som skjer i kroppen og det som kan skje videre. Men hjernen har ikke alltid rett. Likevel kan den aktivisere immunforsvaret, hormoner og nerver og pådra deg ulike symptomer...

    Long covid-pasienter verden over har fortalt om opptil 200 ulike symptomer...

    To canadiske forskere gikk gjennom en rekke studier av long covid og konkluderte: Long covid er en psykosomatisk sykdom, altså reelle fysiske plager som ikke har medisinsk årsak. Long covid kommer av nocebo-effekten og overdreven fokus på symptomer og senfølger, mener de...

    Navforskere plasserer long covid inn under "trøtthet/slapphet".

    Høyt sykefravær etter pandemien skyldes psykiske plager og luftveissykdommer

    Sitat

    Det er tre hovedårsaker til at sykefraværet fremdeles er så høyt flere år etter pandemien:

    • Fravær med psykiske lidelser står for 43 prosent av økningen i sykefraværet. Økningen er særlig stor blant personer under 40 år
    • Vi er fremdeles mer syke med luftveissykdommer som korona og influensa. Økningen i luftveislidelser står for 33 prosent av økningen i sykefraværet
    • Det en betydelig økning i sykefravær med diagnosen «trøtthet/slapphet», som forklarer 15 prosent av den totale økningen i sykefraværet. Dette er den vanligste av diagnosene som settes ved «long covid».

     

  10. "Furia" på nrk.no.

    Den starter ganske heseblesende og rett på, med en far og datter som flytter/flykter til bygda for ikke å bli gjenkjent. Skuespilleren har ett ansiktsutrykk hele veien, som er å se bekymret ut. Handler også om tapet av kona. Utrykket går over til smil og varme når han er sammen med datteren sin. Han har fått ny jobb i politiet med hemmlig identitet (PST). I bygda er det et høyreektremist nettverk finansiert av russisk mafia, som han skal bekjempe. Nettverket driver med konspirasjonsteori og har et forvridd verdensbilde. Kulturkrig mot muslimer er målet.

    Jeg tenker, nordmenn er vel egentlig ikke kjent for å lage gode actionfilmer. På en måte litt Lilyhammer i starten av serien. Men kriminal får vi til. Så skjer flere drap på bestialske måter.

    Nrk har visst sluttet å bry seg om aldersgrense for vold.

    Handlingen flyttes til Berlin og til lagerbygninger. Politikere blir involvert. De høyreekstreme angriper en skole som de iscenesetter til å være IS.

    Furia spilt av Ine Marie Wilman, fikk kontakt med det høyreekstreme miljøet gjennom den falske bloggen Furia. Den gir henne tilhengere og muligheten til å gå undercover i gruppen, men må samtidig unngå mistanke. Spilt med et bekymret ansiktsuttrykk, men synes likevel Wilman gjør en god figur. Furia har traumer/glimt av søsteren som ble drept på Utøya.

    Jeg ser det som svært lite sannsynlig hvordan Furia nedkjemper hovedmannen/menn med kampsport og leverer kommunikasjon til "hovedkvarteret". Før det får vi mer vold og kalde mord som underholdning. Vi er nok innom spillverdenen også.

    Jeg klarer ikke helt å svelge denne komboen når terror skjer i virkeligheten.

    • Innsiktsfullt 1
  11. Grønnplante skrev (11 minutter siden):

    Folk med sosial angst/ensomme fikk det ikke verre nei. De følte seg likestilte med verden når alle måtte «gå i hi» og holde seg hjemme og isolert som mange med sosial angst lever med til vanlig. Beklager men det var fantastisk! 

    Så bra, folk er forskjellige.

    Jeg kjenner en som ble verre av det på grunn av hjemmekontor. Men skjønner tankegangen. Ikke noe sosialt press.

    • Liker 3
  12. Morromann skrev (23 minutter siden):

    Hvoirdan skal spriting av HENDENE forhindre kikHOSTE? Skaper antibac på hendene et slags magnetisk felt rundt en person som gjør at væsken fra andres hoste ikke når frem til vedkommende?

    Det var nok sagt i spøk, som vi nå fikk bekreftet.

    Husker på begynnelsen av pandemien en video fra et selskap hvordan viruset spredde seg på en fest, når en person var smittet, ved at alle forsynte seg av maten med de samme redskapene. Det var før man hadde blitt ordentlig kjent med viruset. Etterhvert fant FHI ut at luftsmitten var det vesentlige og at man hadde overdrevet håndvasken.

    Tenker også at luftsmitte er mer utfordrende og skremmende, derfor lurt å fokusere mindre på den. Man kunne ikke bygge om sykehus og skoler. Håndvasking ga kanskje de med helseangst litt mer følelse av trygghet/kontroll.

    Det verste med pandemien var ensomheten blant de som ikke hadde familie. Og folk med sosial angst fikk det verre. Eksponeringsterapi var ikke forenlig med lockdown og strenge smittevernsperioder.

    Introverte konsentrerte seg om nerde-hobbiene sine, mens utadvendte måtte finne seg i å dempe livsutfoldelsen. Særlig ble ungdom rammet. Derfor bra at skolene stort sett holdt åpent, mens lærerne måtte finne seg i å vente like lenge som andre i vaksinekøen.

    Tenker at anbefalinger og påbud måtte være strenge for å nå de som tok for lettvint på det. Heldigvis ble viruset mildere, noe man ikke kunne vite på forhånd.

    Hensikten var god, at sykehusene ikke skulle bli overfylte, færrest mulig dødsfall og for å beskytte risikogruppene.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  13. Har ikke glemt korona. Blir påminnet hver gang noen hoster.

     

    Jeg skal ta påfyll av barnevaksinene i morgen, som varer i 10 år: difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Kikhoste er mest alvorlig blant de yngste. Men kallenavnet «hundredagershoste» sier sitt.

    FHI: Største utbruddet av kikhoste på over ti år

    https://www.fhi.no/nyheter/2024/utbrudd-av-kikhoste-i-norge/

     

    Nye sykehjem bygges med individuell adkomst for familie til pasientrommene. "For pandemi får vi igjen", heter det.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  14. Crooked Cracker skrev (20 timer siden):

    Kjennetegn med woke er at det mangler underholdingsverdi og orginalitet, samt hva enn lidenskap som ligger bak er drevet av politikk fremfor kreativitet.

    Eller ja takk, begge deler.

    Politisk innhold trenger ikke gjør det kunstneriske dårligere, bare hvis man irriterer seg.

    Og jeg tenker at det er forskjell på propaganda/patriotisk film og det dere kaller for woke.

    • Liker 2
  15. 0laf skrev (13 timer siden):

    Gode poeng, men hvorfor vil Tom Hagen drepe sin kone på denne måten, og etterlate seg slike bevis?

    En mann som skyr rampelyset, og som har brukt et liv på å holde seg unna pressen, på tross av formue og gode forretninger, velger å iscenesette en falsk kidnapping, som han vet vil slås opp i alle riksmedier, og som vil gjøre han selv til hovedmistenkt, slik ektemannen alltid er, og hele Norges snakkis.

    Hvorfor ikke bare dra på hytta, dytte dama utenfor en skråning, og hevde hun falt?

    En mann som er unormalt ryddig og kalkulerende, som bokstavelig talt har tjent sin formue fordi han har stålkontroll på alt, og skriver ned alle detaljer, og planlegger for det meste, roter altså til kidnappingen på denne måten, glemmer at han har skilmissepapirer i huset, som han vet vil bli undersøkt av politiet som et åsted osv. kokain på teppet, blod på badet, og telefon som ligger igjen.

    Attpåtil så involverer han andre, som han knapt kjenner, for å ordne med kryptovaluta, ettersom han selv er teknologisk analfabet, og knapt kan sende en epost.

    Betaling til kidnapperne var det politiet som håndterte, så det må nesten de svare for.

    Det eneste svaret jeg kan komme på, er at tanken på kona, ville være mer uutholdelig enn rampelyset.

    Å dytte henne utfor en skråning. Da måtte han ha utført drapet selv, noe han kanskje ikke ønsket. Han kunne ha blitt mistenkt her også, selv om det så ut som en ulykke.

    Hagen tåler en del publicity når han lar seg intervjue på NRK i beste sendetid. Men kanskje ikke rart at han ville formidle sin egen versjon etter to år. I intervjuet trodde han, at han hadde et godt forhold til politiet inntil han ble arrestert utenfor hjemmet sitt. Det var et voldsomt sjokk.

    Media forteller derimot at han var lite samarbeidsvillig helt fra start. Det kan være fordi han syntes politiet gjorde en dårlig jobb.

    Han sier også han ikke visste om separasjonspapirene, bare underskrevet av Anne-Elisabeth, før politiet fant dem. Han beskriver det 49-årige ekteskapet for han selv og Lisbeth som godt, men med "humper i veien som alle andre".

    "Tror du hun ville skilles", spør reporteren. "Nei, da ville hun gjort det", svarer Hagen. Men kroppspråket viser at han ikke er helt sikker. Man kan aldri være 100 prosent sikkert på hva et annet menneske tenker, og kjærlighet kan ta slutt uavhengig av alder.

    En mann som liker å planlegge og å ha kontroll organiserer et bestillingsdrap med andre involverte? Oppsøker kriminelle miljøer? Kanskje kryptoselgeren gjorde det enklere.

    Han oppsøker i hert fall en rehabilitert MC-kriminell sammen med Holden og en venn, for å starte sin egen etterforskning. Tom Hagen gjør et dårlig inntrykk. – Ikke overrasket over at han er pågrepet

    Sitat

    Han var veldig jovial og avslappet. Det forventet jeg ikke.

    Den tidligere MC-kriminelle syntes også Hagen var for lite preget av kidnappingen og den alvorlige situasjonen. Og i hans miljø gjør de tingene på en annen måte. Eller at han fikk bedre betalt for intervjuet av å mene det.

    I TV-intervjuet, virker Tom Hagen som en mann av den gamle skolen, lite flink til å prate om følelser og naturlig nok sint/frustrert over siktelsen og over å ikke bli trodd. En gang på gråten og med tårer på vei.

    Politiets påstand om en fingert kidnapping og drap: for hver bevisgjenstand og for hver involverte person øker sjansen for å bli avslørt.

    Trusselbrevet var lite taktisk skrevet, i forhold til at han er opphavsmann til en milliardærbedrift.

    Sitat

    Forfatter: Politiet mener brevet mest sannsynlig er utformet av en eller flere personer med norsk som førstespråk, eller som av andre årsaker innehar gode norskkunnskaper. De andre språktrekkene vi ser i teksten antas med andre ord å være tilgjort eller tilsiktet.

    Bortføringen av Anne-Elisabeth var godt gjennomført. Man ser rett inn på gårdsplassen deres fra veien, og ingen var vitne til episoden. Ev. skjedde det på forsiden av huset ved Langvannet, men uvanlig å bruke båt på vannet, dessuten lett å oppdage. Her står det om et opptak av en bilen nyåpnet gangvei ved Hagens hus. Noen pixler beveger seg.

    Det har vært minimal kontakt med kidnapperne, noe som er uvanlig. Men hun kan ha blitt drept ved et ulykkestilfelle.

    Venninner og fastlegen mener at Anne-Elisabeth var på vei ut av ekteskapet. Mens andre ikke merket noe. Å opprettholde fasaden kan ha vært viktig.

    Partnerdrap er økende. Nå er det innført omvendt voldsalarm.

    En stor pris å betale, å leve med etterforskning av saken i årevis og med mulighet for å bli mistenkt selv. Men han kan også å spekulert i at saken ville bli henlagt til slutt.

    Man vil alltid ha støttespillere blant nære venner, og det er de som betyr noe, selv om man blir svertet i media og får uvenner i lokalmiljøet. Det virker også som barna støtter ham. Hadde konfliktene i ekteskapet vært større, er det vel naturlig at noen av barna hadde vendt ham ryggen.

    Pluss alt vi ikke vet.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  16. Comma Chameleon skrev (19 minutter siden):

    Godt mulig de vet noe som vi ikke vet som endrer på noe, men nå er det jo gått 6 år uten at de har sluppet noe som peker på at Tom Hagen står bak det.

    I hvertfall ikke nok til å felle Hagen. Bare ting som kan brukes mot en, som ikke holder som bevis på en kriminell handling.

    Nekter for skilsmisseplaner med separasjonspapirer i huset. En ekteskapsavtale der Anne-Elisabeth sitter igjen med nesten ingenting. Kontakter politiet med en gang og møtes i nærheten av bostedet, selv om det kan føre til at kona blir tatt av dage. Venter lenge med å betale kidnapperne. Språket i trusselbrevet. Oppdaget ikke mobiltelefonen hennes som lå igjen el. Jeg husker ikke mer.

    Samarbeidet med politiet har visst vært dårlig helt fra start. Men når han blir beskyldt for å stå bak, så er det kanskje ikke så rart.

    Tenker at saken fortsatt er samtalemne på Lørenskog, når eldre og venner av ekteparet møtes for å ta en kopp kaffe på senteret.

    Hadde hun bare blitt funnet...

    • Liker 1
  17. Baranladion skrev (12 minutter siden):

    Selvfølgelig har politiet mer på lager. Når en sak er under etterforskning eller uløst, så er det vel ytterst sjeldent at politiet frigir absolutt alt de har. 

    Jeg tipper de ikke har gått ut med kokainsporet tidligere, for å beskytte offeret, det er jo høy sannsynlighet for at det er henne selv som har vært i befatning med stoffet, og om det ikke er henne, så kan det bety at en gjerningsperson har brukt kokain. Begge deler er sannsynlig, og jeg kan ikke se at å frigi dette skal bidra til å sikre særlig gode tips. 

    Hvorfor forteller politiet til VG om kokainsporet akkurat nå. Politiet trengte vel ikke fortelle om kokain-sporet i det hele tatt, hvis det var for å beskytte offeret/familien.

    Det går mot å henlegge saken mot Tom Hagen, så kanskje politiet har behov for å vise at de jobber for å få bevilgninger til å fortsette etterforskningen.

    Og hvis de sitter på enda mer, kan jo saken en gang bli løst.

    • Liker 1
  18. Dragavon skrev (1 time siden):
    Sitat

    I tillegg reproduserer det klassiske narrativer fra russisk propaganda.

    Det er selvfølgelig fryktelig naivt å være pasifist.

    Men tviler på Ketil Bjørnstad er utsatt for russisk propaganda. En gammel mann hører(ser) på NRK.

  19. "Eric" på Netflix. Denne var i 6 episoder, men kunne holdt med 4. Når det er sagt, er den virkelig noe for seg selv. De siste episodene så jeg i ett, fordi den var så spennende. Eller at det må noen episoder til for å få karakterene ordentlig inn på livet.

    Her er det snakk om et ektepar som sliter i forholdet og deres lille sønn, som sporløst forsvinner på skoleveien. Faren er dukketeatermaker i et show, har rusproblemer og en diagnose som har blusset opp. Far-sønn forholdet er ikke det beste. Gutten havner ned i New Yorks underverden. En dukke/showfigur får en sentral rolle to skritt bak faren, uten at det gjør filmen mindre realistisk. En politimann som ikke gir seg, moren og noen flere i desperat jakt på å få hjem eller å få tak i gutten.

    Jeg tror det skal være 80-tallet. Meget dyktige skuespillere. Kan anbefales.

    • Liker 1
  20. Entern skrev (10 minutter siden):

    Får sterke 5. kolonist vibber av typen…

    Veldig sterke.

    Jeg tror Bjørnstad først og fremst er pasifist, som Jens Stoltenberg var i ungdomstiden. Og kanskje han har russiske kunstnervenner som han ikke vil slå hånden under.

    Samtidig som krigen herjer, er folk opptatt av å leve vanlige live.

    De som kan, flykter fra Ukraina og bosetter seg i andre land. Byer blir bombet og mennesker blir drept eller invalidisert på begge sider.

    Krig koster adskillig mer enn det smaker.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...