Gå til innhold

perpyro

Medlemmer
  • Innlegg

    13 607
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av perpyro

  1. Etter invasjonen i fjor har også antallet innkalte økt der mange av de som egentlig skulle slippe blei innkalt alikavel etter krigen hadde startet. Var mange av kompisene til junior her i huset som blei innkalt på tross av at de først hadde fått beskjed om at de ikke skulle inn.
  2. Regner med det er en sevfølge. Men en annen overhengende fare av at Ukraina mister støtten fra USA kan være at de blir desperate og velger å utvikle atomvåpen på egenhånd. Det er ikke akkurat vanskelig for en nasjon med flere aktive kjernekraftverk å lage plutonium til bomber om de virkeleig ønsker det. For Ukraina er det et være eller ikke være å vinne krigen for alternativet er at Russlkand kommer tilbake senere for å avslutte jobben de startet på.
  3. Aluminiumsverk og jernverk er to vidt forskjellige ting der man ikke bare kan tømme elektrolyseovnene til aluminiumsverket, der er pårosedyren å ha flere strømkilder slik at verket ikke blir stående uten strøm. Om du kjører forbi Sunndalsøra eller andre steder men aluminiumsverk, prøv å legge merke til hvor mange høyspentlinjer som går dit og at de kommer fra forskjellige retninger, det er prosedyren de har.
  4. Putin er etterlyst for krigsforbrytelser så det blir ingen business as usual før han har hatt sin rettsak i Haag eller er fjernet fra makten og krigen er over for det setter denne etterlysningen er effektiv stopper for.
  5. Om Zelensky sier fred i morgen vil de få alt annet en fred for som jeg har argumentert tidligere i tråden så er alternativet til å få gris bank nå å få grisebank senere. Så slik jeg ser det ville det at Zelensky sier fred i morgen bare bety at Ukraina får grisebank senere. Det vil bare være en spørsmål om tid før Russland angriper restene av Ukraina igjen og sluker dem hele når når de ha fått bygget seg opp nok til å gjøre det.
  6. Problemet med metalldetektormetoden er at der artilleri eller raketter har landet vil det være metallfragmenter over alt i områdene der dette har foregått, blir nesten som å lete etter vann i havet. Forresten har jeg denne rammestyrte robotklipperen og og den takler ikke veldig ugjevnt terreng selv om dette nok kan designes for. Løsningen blir årelang rydding med alle teknikker som benyttes og mineryddingskjøretøyer men med områdene som er minelagt så, ja det kommer til å ta tid.
  7. Når det kommer til reaktorene ved Zapirizjzja NPP så er disse reaktorene i motsetning til den som blåste ved Chernobyl helt nedstengt for lenge siden og alt radioaktivt jod i reaktorene halvert til ingenting for lenge siden fordi halveringstiden på radioaktivt jod er 8 dager og reaktorene stengt ned for flere måner siden. Ikke vil reaktorkjernene smelte ned på samme måte som den ved chernobyl nettop fordi de er stengt ned og stått under kjøling siden nedstengningen så sperengningen av reaktoprene vil skape lokale utslipp men ikke tilsvarende de som skjedde ved chernobyl der reaktorkjernen lå å brant som glødende lava åpend i dagen vil ikke kjernene i disse reaktorene gjøre det ettersom de er kalde. Så mye mindre utslipp vil finne sted på tross av at anlegget er større en Chernobyl.
  8. Det hele kan alikavel være en nøye orkestrert avledningsmaøver der informasjon "lekkes" og nå informeres fra Ukrainas hold at planene endres på grunn av lekkasjen. Det trenger ikke å ha noen operasjonell betydning i det hele tatt bortsett fra å gi inntrykk av det. Kan like gjerne være et høyt orkestrert spill som en uheldig lekkasje. Jeg velger i hvertfall å forholde meg nøytralt til informasjonen om lekkasje. Og som Ursus skriver så er nok dette infor begge sider med stor sansynlighet sitter på om det er sant.
  9. UK strømprisen finner du her. https://www.statnett.no/for-aktorer-i-kraftbransjen/tall-og-data-fra-kraftsystemet/#nordisk-kraftflyt
  10. Din påstand om at Gud eksisterer er nettop en påstand, ikke en teori. Ta for eksempel strengteorien. Det er en matematisk korrekt teori som så langt ikke er motstridt så den står selv. Den første som kan motstride den vil få den til å falle men så langt har ikke det skjedd. Din guds eksistens er ikke en teori men en ren påstand. At du ikke går god for evolusjonsteorien er mere ditt problem en evolusjonsteorien for den står seg godt for den sier nettop ikke det du og andre hevder den må gjøre, at en ny art brått og plutselig må komme fra en annen art.
  11. Det du her kaller for "teori" er faktisk en hypotese. En teori er en ikke falsifoserbar hypotese som ingen har klart og motbevise og dermed har blitt teori eller som du liker å kalle det, en vitenskapelig teori.
  12. Det er ingen som dytter Ukraina forran seg når Ukraina kjemper for sin eksistens støtte fra vesten eller ikke.
  13. Kan det hende at skribenten av dette mente at gud bare er en større versjon av jesus slik som et modellfly i riktig skala kun er en liten versjon av originalen og at man sånn sett kan si at har du sett modellel har du sett originalen fordi modellen er så lik?
  14. Europa vil ikke bli deindustrialiser men snarere tvert i mot fordi mange produsenter ser mørke skyer i Kina og flytter produksjonen sin bort derfra og noen sågar hjem. Når krigen er over ser jeg for meg et Europa som vil blomstre og være med på gjenoppbygginga av Ukraina. Van der Leyen prater her for sin syke mor (manglende russisk gass) mer en hun prater for Europas fremtid.
  15. Skal forsøke å få litt luft ut av djevelen uten at det er sikkert at jeg lykkes. Joda blokkene var nok ikke bygget av de beste materialene men et teggelbygg åpen for elementenen i 35 år gjør underverker når frosten får sprenge på en teggelvegg lenge nok. Ser ut som ytterveggen er i teggel og når den gir seg vil etasjeskillene falle av seg selv og teggelveggen er det svakeste elementet her.
  16. perpyro

    Elbil-tråden

    MG produseres av Saic motor, de samme som lager Maxus og har tatt et strategisk valg ved at revers ikke er noe man har mye bruk for og da skal det kjøres sakte så i hvertfall Maxus har svært redusert effekt i revers, så mye at om man skal rygge opp bratte bakker kommer man ikke i gang om bilen allerede står i bakken.
  17. Hva er det som får fyrverkeri til å gi deg glede? Er det det at du får sende ting opp i lufta, er det smellene eller er det den samlede opplevelsen. Liker du ting som flyr og lager lyd vil jeg påstå at modlellflyging være seg Helikopter, fly eller drone vil gi minst like mye glede for ikke å snakke om mestringsfølelsen når du lykkes. Og så er denne hobbyen noe du kan bedrive mye mer en bare noen skarve timer 31 desember og 1. januar og selv en kort flytur varer mye lenger en selv det dyreste batteriet du får kjøpt over disk.
  18. perpyro

    Elbil-tråden

    Bare sånn for å advare de som vil prøve seg på Maxus så holder AC radiatoren på Maxusen jeg har kjørt siden høsten 2020 å falle fra hverandre. Kjøleribbene som skal ligge mellom kanalene gassen går i er godt i gang med å smuldre opp og det hele begunner å ligne litt på et slitent trekkspill, og det på en bil som ikke er 2 1/2 år enda. En tidligere Australsk dom der en dieselversjon av Maxus Picup eller LDV som de kalles i Australia rustet i stykker etter kort tid der importør forsøkte å skyve kunden under bussen men i dommen beskrives det at bilen er laget av materialer av svært lav kvalitet. Dette gjaldt da en 2016 modell om jeg husker rett. Bare sånn om noen ønsker å utsette seg for en Maxus.
  19. Jeg skrev da at jeg kunne strekke meg til regulering med å erverve seg kompetanse og skaffe seg en lisens for å kjøpe og bruke fyrverkeri.
  20. Ja folk skader seg nok på skateboard men får neppe permanente øyeskader av det selv om noen av skadene man kan får av det kan gi permanente skader. Men i motsetning til fyrverkeri er også skateboarding fysisk aktivitet som kan gi en bedre helse så lenge man ikke skader seg, noe man neppe kan si om fyrverkeri. I tillegg er skateboarding noe de fleste gjør i ædru tilstand og ofte iført beskyttelsesutstyr som også unngå ulykker. Hvor ofte ser du folk benytte seg av beskyttelsesutstyr når fyrverkeri fyres opp på nyttårsaften.
  21. Det kom noe som kunne minne litt om skateboard for et par år siden som det har vært mye skriverier om og diskusjoner rundt og det har nå endt med full regulering, nemlig elsparkesyklene. Om skateboard hadde fått samme utbredelse som elsparkesyklene og skadeomfang ville nok enten et forbud eller regulering ha kommet også der. Bare se etter at hobbydroner kom for fullt for 10 år siden, det også gjennomregulert i dag med registrering i register, pålagt forsikring og kompetansekrav for å få fly en drone over 250 gram og dette blei også tredd ned over øra på oss som flyr modellfly. Så ikke se bort fra at det i den moderne verden kan komme minimum reguleringer på allskens greier som utgjør en potensiell fare.
  22. Kan du utdype litt horfor dette er vrøvel? Kan det være fordi jeg er uenig med deg og du ikke har noe bedre motargument. Eller kan det være fordi du er uenig i argumentene mine? Men du skal for all del få lov til å være uenig meg men å kalle det vrøvel bare fordi du er uneig eller ikke liker argumentene mine vil jeg kalle uredelig.
  23. 10 på en dag, fordi det bare er lov til å fyre opp fyrverkeri mindre en 24 timer av et helt åt. Om man hadde fått fyre opp fyrverkeri nårsomhelst ville nok antallet skader pr. dag gått ned men antallet pr. år skutt i været så derfor blir søkt regning med 10 pr. år feil. Ikke er dte verdens undergang heller selv om det nok for de som rammes av permanente øyeskader kan oppfattes som verdens undergang for for dem handler det om øyet som ser eller ikke ser i deres tilfelle. Men ja kanskje man skal finne flere ting å forby, men i motsetning til fyrverkeri blir alle de andre tingene du måtte finne på mye vanskeligere å få gjennomført en privat fyrverkeriforbud. Men for all del, det er bare å liste opp ting du vil ha forbudt på grunn av ulykker. Det jeg leser her mellom linjene blandt de som vil ha muligheten til å fyre opp fyrverkeri så er det mere en jeg vil jeg vil jeg vil en at det handler om fornuft for dette er totalt bortkastet.
  24. This. Etter siste flytur jeg tok der en av passasjerene var litt for full til å få servering ombord og litt småkranglete tenkte jeg at å ha flypersonale på stortingen ville ha en svært ædruelig effekt i det øyeblikket nettop dette utsagnet kommer fra talestolen fra en eller anne politiker som argument for de kan svare med å kommentere at dette er bullshit for de har sett hvordan alle disse ansvarlige menneskene oppfører seg etter å ha fått i seg alkohol når de skal på ferie. 10 øyeskader på en kveld, ikke ei uke, en måned eller et år men en kveld, det er 10 for mye om det kunne vært unngått. Med salg av fyrverkeri over disk til en hver hjernedød person over 18 år med tendenser til "hold my beer" mentalitet vil denne galskapen fortsette år etter år og koste meg, skattebetaleren meg uføretrygd eller andre ytelser fordi 10 fulle jævler skadet seg eller andre permanent og nå har krav på en eller anned økonomisk stønad fra nav på grunn av nedsatt arbeidsevne. Så jeg vil gjerne ta fra deg den rettigheten i form av et forbud på salg og bruk av privat fyrverkeri her hjemme. Jeg kan streke meg så langt at du må skaffe deg kompetanse med pyroteknikk og kun får kjøpt om du har lisens til å kjøpe og bruke det, en lisens som også kan taes fra deg om du ikke opptrer ansvarlig. Og selv om du kan argumentere med at ja men alkohol er jo fortsatt lov og skader mange flere, vel for min del kunne de ha forbydd det også uten at jeg tror det kommer til å skje.
  25. Semantikk. Jeg utelukker en signert våpenhvile med Putler så får du kalle det du vil.
×
×
  • Opprett ny...