Gå til innhold

Severin Suveren

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Severin Suveren

  1. Tester som er kjøpt og betalt av leverandørene.
    At f.eks. Momas Jason vinner sykkeltest er helt hinsides. Har selv hatt en slik sykkel og byggekvaliteten er så dårlig at denne er laget for å gå i stykker etter bare noen få tusen kilometer. Krankdrev og motor er kanskje noe av det dårligste jeg noen gang har opplevd på noen el-sykkel. Dette krever konstant etterstramming og vil med selv minste slark bli slitt ut i løpet av kort tid.
    Nå skal det samtidig sies at samme sykkel faktisk har "vunnet" i andre tester, men disse testene er svært overfladiske og tester på ingen måte slitestyrke, faktisk IP grad, batterilevetid etc.
    VG publiserer til stadighet "tester" av slike produkter som bare er annonsørinnhold. 

    Konklusjonen bør være svært enkel: styr unna disse nettstedene og bruk forum og trustpilot for erfaringer med selskaper og deres produkter. Brukeranmeldelser på Amazon er også en god kilde, men også her florerer dessverre mange falske anmeldelser.

  2. Telefonene har blitt så bra at det å bruke masse penger på å oppgradere bagateller er bortkastet. Kameraene er så bra som en trenger, de er mer enn kjappe nok, skjermene er mer enn gode nok. Og en får nå også toppspecs til langt under halv pris av mange av de dyreste. Gikk for en annen formfaktor, Flip 3 for ett år siden. Flip 4 frister absolutt ingenting, kun små og bagatellmessige endringer på en i utgangspunktet helt fantastisk telefon. Første gang jeg ikke skifter årlig, spesielt med tanke på at oppdatert telefon er 20% dyrere enn forrige generasjon.
  3. Hvis en ser på ytelsestallene på denne maskinen er det nok få windows bærbare, uansett prisklase, som klarer å konkurrere med ytelse sett i forhold til strømforbruk. Ang. produktivitet på Apple silicon: Gjorde selv stiching av 12K video på min 12900K/3080RTX stasjonære overklokket og på vannkjøling, og gjorte samme oppgave på min Macbook Pro 14 10 kjerner. Det som er litt overraskende er at laptopen brukte kun halvparten av tiden. Denne har riktignok aktiv kjøleløsning, men dette er nesten utelukkende den eneste ganger jeg har merket at denne maskinen har vifter, og lyden var så svak at det knapt merkes. Intel/AMD har definitivt noe å jobbe med fremover.
  4. Tror dere har bomma litt i tabellen med geekbench, dere viser single core under multicore performance. Fint hvis dere får inn korrekte tall i en test. Også veldig merkelig at testresultatet dere får er helt annerledes enn det andre teknologisider kommer frem til. Denne maskinen har stort sett får svært gode tester, og to på jobben min har denne og er superfornøyd med maskinen. Det er selvfølgelig et problem med temperaturer under hard ytelse over tid på maskiner helt uten kjøleløsning, men under 95% av all jobbing vil temperatur aldri være noe problem på denne.
  5. Norge burde hatt mange tusen 16MW turbiner i drift allerede. Vi bør sikte mot 50-100 tusen turbiner mot 2030 og bli en solid kraftleverandør i Europa. Strøm er vår nye olje, så dette er en ren investering for landet. Vi har også solid kunnskap om infrastruktur og operasjoner i nordsjøen fra oljebransjen.

    Politikere er og blir en bremsekloss som ikke ser muligheter for å tjene penger bærekraftig og på lang sikt, men lener seg på hvileputen som oljeinntektene nå er.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  6. Enkelt å hviteliste nødvendig ID fra bilen slik at 5 foreskjellige brikker virker på samme bil. Klones en brikke vil vil den ikke virke på andre biler en de som er godkjent i appen. Eier av bilen er ansvarlig for hvitelisten og kan administrere dette selv. En trenger kun en godkjenning fra ladeselskapet. En annen grei løsning er enkel 2FA mot mobil. Når en brikke brukes må en bekrefte på mobil. Dette er løsning som brukes nesten hvor som helst i dag.

    • Liker 1
  7. Audi gjør på e-tron det samme, bilene kommer med funksjoner som senere kan aktiveres som kjøp i bilen. På denne måten holder de produksjonskostnadene nede ved å slippe mange varianter. Har selv en e-tron men å kjøpe LED matrix lys koster f.eks. 20.000, noe jeg syntes er alt for dyrt når bilen i utgangspunktet har svært gode lys. Auto-masking automatikken alene er ikke nok til å forsvare denne prisen.

    Når det gjelder batterileie er jeg skeptisk til hvor mye dette er verd med tanke på at batteriene kommer til å leve mye lenger enn bilen noen gang vil klare. Og 6000KM årlig inkludert kjørelengde til en så høy pris er kanskje et merkelig valg fra produsenten.

    Med så mange sterke konkurrenter blir jeg overrasket om dette blir noen storselger. Jeg hadde aldri vurdert denne bilen med disse forutsetningene.

    • Liker 1
  8. Sier seg vel selv at skulle en hatt en ramme på tykkelse med kameraet ville jo skjermen blitt mye mindre. Godt designvalg av Apple, jeg vil gjerne ha bra kamera på toppen av maskinen, men mest mulig skjermareal. Alternativet er etterhvert under-skjerm kamera men foreløpig er ikke den teknologien så veldig bra og gir et mye dårligere web-kamerabilde.

    • Liker 3
  9. Nå har vel Audi vært de absolutt dårligste på selvkjøring. Tipper de ligger 10-12 år bak Tesla, har absolutt null tro på at de er i nærheten av å lage en bil tilbyr full selvkjøring. Har en e-tron som ikke engang klarer holde seg i kjørefeltet mer enn 2 sekunder før den oppfører seg som den har 2 i promille. 
    Forspranget ligger tydeligvis ikke i teknikken.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  10. Har du kilder til det du sier?

    I artikkelen skriver de følgende:

    "I juni i år kom til sammen 48 prosent av strømproduksjonen i landet fra sol, vind, biomasse og vann, hvor sol var den største energikilden, med en andel på 20,7 prosent".

    En enkel søk viser at bare solenergi i 2019 (og det bygges mange anlegg årlig nå i Tyskland pga insentivene staten gir) var på 8.2%.

    Vind utgjorde ca. 24% av totalen i 2020.

    Kilde:

    https://www.statista.com/statistics/421797/tracking-wind-power-in-germany/

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...