Jump to content

Gloomy arrow

Medlemmer
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Recent Profile Visitors

375 profile views
 1. Takk for hjelpen, måtte faktisk fjerne hele luken for å stenge stoppekranene, de var svarte ja, en for varmt og en for kaldt vann. Da kan jeg begynne med å bytte ut oppvaskmaskin. Takk for hjelpen folkens, da vet jeg hvor jeg skal om jeg mot formodning skulle få en vannlekkasje her i leiligheten.
 2. Hei, vi har nettopp kjøpt oss en leilighet i et borettslag og nå vil jeg gjerne bytte ut en oppvaskmaskin. Men for å gjøre det så tenkte jeg først å stenge stoppekranen. Etter litt lesing på borettslagets hjemmesider så fant jeg ut at stoppekranen ligger i en luke over toalettet. Det jeg ikke skjønner er hvordan jeg skal stenge den, må jeg virkelig ty til verktøy? og må jeg da skru på alle rør? er det noen som har peiling på dette her? det var ganske enkelt andre steder jeg har bodd, det var bare å skru for hånd. Jeg tenker også i tilfellet vi får en lekkasje en gang i fremtiden så er det greit å vite hvordan vi går frem. Er det noen som vet det?
 3. Vi har nok betydelig boligprisfall eller boligkrakk i sikte.
 4. Boligkrakk / betydelig boligprisfall er tilnærmet uunngåelig om krisen vi står i nå vedvarer. Under finanskrisen var styringsrenta kommet opp i 5,75 prosent, men før koronaviruset inntraff var den på 1,5 prosent (1 prosent pdd). Virkemidlene i form av kutt i rente er derfor mye mer begrenset i dag enn under finanskrisen selv om renta kan bli negativ. Oljeprisfallet har svekket den norske kronen mot euro og dollar betydelig. Norges Bank sliter med å stabilisere den norske kronen, kutt i styringsrente tilsier under vanlige omstendigheter ennå svakere krone noe man forsøker å unngå. Egentlig så burde man sette rente opp for å øke etterspørselen av den norske kronen, men slik situasjonen er nå er det ikke mulig da økonomien må stimuleres og man må ta hensyn til de høyt forgjeldede husholdningene. Løsningen for Norges Bank er å kjøpe NOK, men det kan være utfordrende. Ballen har allerede begynt å rulle: - de som driver med kortidsutleie (Airbnb) får ikke leid ut boligene sine selv om de har redusert utleieprisene med mer enn 50 % - de har derfor begynt å gå over til langtidsutleie noe som medfører økt tilbud og lavere leiepriser - på FINN kan du allerede se utleiere som kutter priser og tilbyr flere mnd. gratis leie - det er usikkert knyttet til utenlandske studenter i Norge som er 3 ganger så mange som det er norske studenter i utlandet, reiser disse hjem? - mange norske studenter som har jobbet ved siden av studiene har nå blitt permittert, disse (spesielt i Oslo) klarer ikke å dekke leiekostnadene med kun lån fra Lånekassen, nå har regjeringen iverksatt tiltak for å hjelpe disse, men basert på foreløpig informasjon vil ikke staten/Lånekassen dekke den tapte inntekten - betjeningevnen til disse er derfor svekket - i og med at den norske kronen har svekket seg så kraftig er det ikke like lønnsomt for østeuropeere å komme til Norge for å jobbe. I 2008 var situasjonen helt annen, det var stor arbeidsledighet og lave lønninger i Øst Europa. Dette er ikke tilfelle i dag. - i tillegg til det som er nevnt over og basert på mine kontakter i bygg- og anleggsbransjen sliter de å hente folk fra Øst-Europa i dag, for det er vanskelig å komme til Norge og selv om du kommer inn så må du sitter 14 dager i hjemmekarantene. - svenskene som har jobbet i restaurantbransjen og har blitt permittert, har begynt å fylle søknader om dagpenger, levere nøklene til utleiere og reise tilbake til hjemlandet sitt - det er så mange permitteringer at folk kommer til å slite med å få boliglån - med mindre du er heldig og jobber i den offentlige sektoren Boligkrakk / betydelig boligprisfall viker uunngåelig om dagens situasjonen vedvarer - mange husholdninger vil nok sitte med avdragsfrie boliglån om et par mnd. Likviditeten i boligmarkedet har allerede begynt å tørke inn. Verst er det selvfølgelig for mange i den private sektoren som har lånt til langt over pipa.
 5. Da har jeg bestilt den hos Elkjøp. Men får den sikkert ikke før 15. oktober eller noe. Elkjøp har den på hovedlager den 10. oktober også er det 5-10 dagers leveringstid. Første gang jeg kjøper en mobil til 15K
 6. Ikke i Oslo. Jeg ser at POWER har på lager i Tønsberg.
 7. Lurer på hva som går raskest, bestille Pro Max Space Grey 256G hos Elkjøp eller Power?
 8. Skjønner ikke poenget med skjermbeskyttere og dekslene med mindre man jobber i bygg og anlegg bransjen e.l. Det å ha det er samme som å ha sex med kondom. Det blir ikke helt den samme opplevelse som uten.
 9. Vurderer å kjøpe min første iPhone + airpods. Jobben sponser kun 3K, resten må jeg dekke selv. Det er vel ingen vits i å vente på prisfall for det kommer ikke? Eller hvis det kommer så er det ubetydelig prisfall uansett? Tenker å gå for Pro Max 256G stellagrå, men har ikke bestemt meg om jeg skal gå for airpods 2 med trådløs lading. Hva tenker dere, er det verdt å betale litt ekstra for det? Ellers hvordan virker Outlook på ios? Like bra som på Android? Jeg har i dag lg g7, så det blir deilig med oled-skjermen igjen.
 10. Hei, Jeg prøver å koble til oppvaskmaskin , men sliter med å skjønne hvilken overgangsnippel jeg skal ha. Er det mulig for noen å skjønne hvilken jeg skal ha basert på bildene under?
 11. Jeg tror at, om mange nok flytter sitt fond til Sbanken så vil sannsynligheten for et slikt scenarioet øke. Derfor anbefaler jeg alle å flytte sitt fond til Sbanken - om kostnaden i det aktuelle fondet er lavest. Setter Klp prisen som er lavere enn Sbanken så kommer jeg tilbake til Klp. Flytting er jo gratis uansett.
 12. Da har jeg fått svar fra Sbanken, ny pris er på 0,15 %. Dvs. 0,05 % billigere enn Klp. Da flytter jeg fondet mitt dit.
 13. Betyr ikke "hvor av" at den avgiften på 0,06 % allerede er innbakt i 0,15 %? Det er slik jeg tolker det. Jeg tok opp den uoverensstemmelsen mellom 0,15 % og 0,17 % med Sbanken, de holder og undersøker det nå.
 14. Har Sbanken nå de laveste kostnadene for en global indeksfond, i dette tilfellet Klp Akje Global indeks V? Ref. Dn-artikkel: https://www.dn.no/marked/sbanken/skandiabanken/magnar-oyhovden/sbanken-kutter-prisen-pa-over-400-fond/2-1-656093 Ref. Sbanken sin prisoversikt: https://sbanken.no/spare/fond/indeksfond/ Trykk på "Se total forvaltningshonorarfor alle fond." Eller har jeg misforstått noe? Ifølge DN-artikkel er forvaltningshonorar for dette fondet nå på 0,17%, men prisoversikten til Sbanken viser 0,15%.
 15. Designmessig ser den mye bedre ut enn S10.
×
×
 • Create New...