Gå til innhold

Vegard O

Medlemmer
 • Innlegg

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

1 799 profilvisninger

Vegard O sine prestasjoner

34

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hensikten med å separere PE og signaljord er for å eliminere jordfeil fra sterkstrømsutstyr skal blande seg borti svakstrøm. Jeg tror derimot ikke at skjerm og jord i en cat6 kabel går under signaljord da dette ikke brukes som nullpunktsreferanse. Da skal den kobles til jordskinne. Signaljord går mer på instrumenter hvor pluss og minus brukes, der minus brukes som nullpunktsreferanse. En jordfeil vil da heve nullpunktsreferansen på instrumentet og man vil få feil målinger, og i verste fall ødelegge svakstrømsutstyr. Sikkert andre ting jeg ikke har vært borti og... 🙂
 2. På korte strekk og hjemmebruk kommer du ikke til å merke noe ved å ikke jorde. Skal du bruke signaljord, skal denne separeres fra øvrig PE-jord. Lite hensiktsmessig for private 😄
 3. Hold deg unna, kontakt elektriker 🙂
 4. Jeg har watch 4 LTE, får inn tekstmeldinger og anrop uavhengig av om mobil er med meg eller ikke. Kan også ringe fra den selv om mobil ikke er med.
 5. Vegard O

  Elbil-tråden

  Ladepriser hos Tesla er visstnok basert på driftskostnader på hver enkelt stasjon. F.eks jo nærmere storbyer og serviceteknikere, jo billigere blir det å vedlikeholde / rykke ut på feil.
 6. Det er vanskelig å se på bilde, men det går vel ikke en kabel fra den røde skruklemma på venstre siden til wago klemma? Ene ledningen fra lampe skal i wago klemmen til høyre, andre ledningen ser det ut til skal kobles i den røde skruklemma til venstre. Jeg ville byttet de røde skruklemmene til wago. Wago klemma til høyre har samme funksjon som de røde skruklemmene. Alle kabler som settes inn der blir skjøtet sammen. Det er en grunn til at det strengt å koble el, det var mye merkelige svar i tråden. Begrenset hvor mye som kan skje ved å koble feil her da. Bare pass på at det er strømløst.
×
×
 • Opprett ny...