Gå til innhold

smthellan

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av smthellan

  1. smthellan

    esta

    Du skal ikkje bruke æ-å i esta-søknaden. Det står i passet ditt korleis du skal skrive namnet utan. F.eks ø = oe, om det er ei adresse er det berre å google korleis bokstavane skal skrivast
  2. Jupp. Vil ikkje koste deg ei krone bortsatt frå kurtasjen du betalar for å kjøpe/selge aksjar.
  3. ... Det er kun skatt av gevinst. Er dermed uproblematisk å selge og flytte pengane over på ein IKZ.
  4. Er du sikker på beløpet du får (sjekka med lånekassa)? Huska vi blei litt overraska når dama fekk ekstra for å vere over 30 år. Og so får du vel ekstra når du har ungar etc.
  5. Det flotte her er jo at han skal vere Executive producer, so han har jo ein fantastisk moglegheit til å påverka produksjonen.
  6. Dekk det til med plastfolie, problem solved
  7. 416kwh på ein bolig frå 50-tallet er jo veldig bra då.... Vi brukar 1000-1400 i ein tomannsbolig frå 1928 på 3 vaksne. Har vel og merke ingen plana om å legge om så mykje, vurdera ev. å bytte til ein nyare varmtvannsbereder.
  8. Skal ikkje sjå heilt vekk frå at dei som drive å flyr droner her, gjer det på eige initiativ, og tenkjer at dei kanskje skal kunne tjene noko pengar eller poeng med den russiske staten når dei overleverer sensitive bileter.
  9. At straumselskapa må ordne seg med tanke på finansiering på dette tidspunktet er ikkje nytt? Med tanke på kva som har utspelt seg i Sverige m.m. der staten måtte inn å garantere lån for å sikre straumselskapa, samt at det har vore nemnt i norske media at likande kan bli nødvending her i Noreg. Greitt nok at du syntest dei skulle vere tidlegare ute med å varsle, men om dei ikkje greidde å ta beslutninga tidlegare en dette, skulle dei då venta til november med endringa, og måtte nytte ei naudløysing? Då tar eg heller denne på kort varsel, og håpar det bidrar til låge driftskostnadar og låge prisar framover. Og om det er slik at dei har begått lovbrudd, som nemnt over, so har dei uansett ikkje hatt nok tid til å kvalitetsikre beslutninga si, som er uheldig for begge partar. Legge skuld på kunder? Eg legger ikkje skuld på nokon som helst. Eg syntest berre at folk klagar for mykje over en eingongs ekstrakostnad. Å klage på handteringa frå Tibber si side har eg ingen innvendigar mot, men den første veggen av kommentarar var hovudsakaleg angånde ekstrakostnad.
  10. Er Tibber kunde sjølv, og har ingen problem med korleis dette blei gjennomført. Syntest det er rart kor mange som tenkjer dette er verdens ende (ut frå å kjapt lese kommentarane på første side).... Ser at det kan vere problematisk for folk som lever fra lønning til lønning, og med fare for å tråkke på nokon sine tær her, vil eg seie at dei fleste i den kategorien har satt seg i den posisjonen sjølv, og har seg sjølv å takke. Bevist eller ubevist. So har du sjølvsagt ei meir sårbar gruppe som ikkje har personleg kapasitet til å ta vare på seg sjølv, men kor mange gjelder dette? Uansett, Tibber er fortsatt betre en alt det andre på markedet etter mi meining.
  11. Mest sannsynleg riktig det der. Varierar litt korleis dette blir gjort frå arbeidsplass til arbeidsplass, men i det kommunale veit eg at det er vanleg å bli trukke for full ferie i juni, og få utbetalt feriepengar opparbeida frå året før. Ettersom eg ikkje har dei eksakte tala dine, so blir utrekninga ca. slik: Feriepengar: 510 000--49 030=460970*0,12= 55 316. Og ferietrekk (for 5 veker ferie i år) er rett fram. 510 000/52 *5 =49 038 Feriepengane dine skal vere 12% av feriepengegrunnlaget (sjekk dette på desember lønnsslippen din). Tydeleg at eg ikkje har riktig feriepengegrunnlag i utrekning. Jobbar du i det offentlige? Og kva er ev. grunnen til at du ikkje skal få utbetaling i juli? Du er allereie no trukke for full ferie, so om du tenkjer det skal vere pga. ferie, so vil du få full utbetaling i juli.
  12. DB. sin direkte oversettelse var dessverre grusom å høyre på. Nokon som veit om andre plassar det går an å følgje denne med ein litt meir rein direkte oversetting?
  13. Dama studera grafisk design på noroff 2. året, og er godt fornøgd. Pros: Dei fleste veiledarane har god peiling Du får full støtte frå lånekassa Cons: Dyrt Krev god sjølvdisiplin (om du vil gjere det bra) Ser mange som påstår at det skal vere vansklegare å få seg jobb med ei utdanning frå Noroff i forhold til andre skular, utan å sett noko som underbygger denne påstanden. Har sjølv eit godt inntrykk av skulen, men ville nok uansett valgt eit universitet/høgskule om det var ein moglegheit, rett og slett pga. pris. Men som Milhouse seie, er du stort sett overlatt til deg sjølv, so det er viktig at motivasjonen er på plass.
  14. Takker for forslag. Ser ut som det blir ein airtag. Ser alle desse brikkene krever at den må vere i nærleiken til eit "internt" nettverk. Antar då at er apple sin mest sannsynlege har god "dekning". Tile har kun andre med appen å spore etter, mens Samsung og Apple sine brikker har alle telefonar.
  15. Er på jakt etter ei sporingsbrikke eg kan feste på ein ny grill, slik at vi kan finne den igjen om den skulle bli stjålet. Det har dessverre vore ein del tyveri i området dei siste åra, og eg ynskjer å forsikre meg om at den skal vere mogleg å finne igjen. Det viktigaste er dermed gps sporing, slik at rekkevidde ikkje blir eit relevant problem, samt at brikka er noko lunde kvalitet på med tanke på batteritid etc. Nokon som kjenner markedet godt og har forslag til kva som kan fungere her?
×
×
  • Opprett ny...