Gå til innhold

skygamer

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 298 profilvisninger

skygamer sine prestasjoner

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Som nevnt tidligere (beklager mye rot) Den BILLIGSTE løsningen er som følger 1. Ha altibox i vanlig modus 2. Koble inn 2 routere i hver sin lan port. 3. I hver routers innstilling må du finne ut hva din altibox sin op er (altså den lokale gw dette via cmd skriver du IPCONFIG og default gateway vil du ha ) 4. I ruteren du skal ha så setter du denne til feks 192.168.10.15 5. I routeren til leieboer kan du bruke 192.168.10.20 Det er viktig st du setter det opp slik fordi da vil de begge være avskilt, blir som å ha to linjer inn. Du lager ditt eget lille nettverks leverandør TILBYDER opplegg ( altså ISP ) Det koster ikke noe særlig mer heller for deg Faktisk kun den koblingen. Resten er jo software Så vidt jeg kjenner altibox sin sånt oppsett er det elendig og knotete. Vurder derfor en skikkelig router. Med skikkelig mener jeg en fra linksys cisco etc og ikke sånne jallaløsninger. Både telenor, canaldigital og altibox prakker på deg disse smartboxene og de er generelt forferdelig å sette opp. Selv har jeg skikkelig router system.
  2. Mulig jeg har litt feil oppfatning men trodde egt vlan var so om du kappa switchen i to. Altså at de ikke er på samme nett idetheletst dvs om du hadde to switcher er det samme.
  3. Pfsemse er et os som er veldig bra for brannmur og router DHCP osv
  4. Jeg tror det er litt samme som jeg tenkte Men fa må du ha to vlan dvs at altibox IKKE brukes Enklest er følgende å bruke dette Slik at altibx som gir ut 192.168.10 iper kan du sette DHCP til feks 100 til 150. Og deretter sette leietaker ruters ip (i altibox ) til feks 192.168.10.15 og din egen til 10.10. Da er alt bak denne ruteren skjult. Det er sånn altibox har det (men litt mer proff og sikrere) med mindre du har han gta 6 hackeren eller elliot fra mr robot som leieboer tror jeg ikke de bryter seg inn m vilje )
  5. Det beste er å skaffe seg en skikkelig switch. Nei ikke Nintendo men nettverks switch Litt avansert modell lar deg lage et slikt VLAN Ikke bare vil en sånn løsning være tryggere, du kan også hindre fullstendig tilgang til eget nettverk. Enkelt forklart blir det som å dele "hjemmesentralen" sitt wifi (den hvite boksen fra altibox. Har samme greiene jeg og ) Det eneste er at du bør sette den i bromodus. Deretter kobler du inn en wifi ruter på hvert av VLAN i switch. Du bør selv finne ut hva som passer best Alternativt få tak i en liten sånn pfSense router, de kan ha flere porter feks 4 stk og 1 inngang. Lag et nett på hvert av dem. Trekk kabler til hvert punkt og ferdig. Derfra får leietaker ordne. Imidlertid er det beste å benytte vlan. Om du har feks 192.168.10.1 og 192.168.20.1 med 24 submett på hvertfall Evt 10. Nettverk med 10.0.0.100 som DF GW og 10.0.10.1 for leietaker Eller benytt 172.16.100.1 tik 172.16.200.255 Og så fra 17.100.1 til 17.200.255 Om du trenger hjelp kan jeg guide deg mer detaljert
  6. For en drøy måned gjentok e. Episode seg. Sjåføren tømmer bussen uten grunn jeg var ikke involvert. Men jeg syns det var morro å lese om. Så jeg lurer på, hva er greia med så sure sjåfører. Hvorfor så gretne??? Kan de ikke bare ta seg en bolle??? Mange sjåfører er jo sure konstant type "beina på golvet/ikke spise osv" Men andre er jo helt tilfeldig sur. Hvorfor????
  7. hva skjer, dersom det er glatt eller lignende, og kjøreforholdene er uforsvarlig? Da må vel man innstille, evt. avente til strøbil/brøytebil osv har vært der? Men vi er ganske ute på viddene. At noen bøller eller småunger plinger burde være en småting og ikke noe sjåføren hisser seg opp for. Løsningen er å bare åpne døren, se i speilet, og går ingen av, rope over høytaler om noen skal av (Feks fru olsen osv) og om ingen melder seg, lukke døren. Skjer det flere ganger kan det sikkert bli irriterende, men ofte går det jo folk på anyway osv ... det er sånn 3-5 stopp av 10 stopp hvor kanskje det bare går folk på (feks på slutten av skoledagen) plinges det da på kødd så er det ikke problem ... samme om det plinges på 1-2 stopp langs traseen. De fleste busser har gjerne 15-20 stopp cirka, og da er det kanskje 3-5 stopp hvor ingen går på eller av. I morgen og kveldsrushet er det ofte stappfulle busser. Bare se på denne saken her https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/11ybl/rasende-bussjaafoer-kastet-av-alle-passasjerene Rasende bussjåfør kastet av alle passasjerene Da stoppsignalet lyste for tredje gang på bussen mellom Åssiden og Fjell i Drammen uten at noen gikk av, så sjåføren rødt. Han tømte bussen og forlot alle passasjerene på fortauet. her har jo han ingen grunn, folk kom sikkert borti osv.
  8. Er det fylkeskommunen som gir boten til tide? Og vis buss sjåføren tømmer bussen eller noe pga bråk, får han bot da? Eks som tullering og sjåføren går lei ...
  9. Bussjåfør kjørte forbi det stoppe som vedkommende skulle av, off kjørte forbi et stopp til (han skulle av på A og buss stoppet v V altså ingen stopp på A og B)
  10. de kan lett brytes opp, dersom en lemper dem i en pickup, kjører et diskret sted, bryter opp hvert individuelle rom, for deretter å lempe den tilbake en time senere. Med sånn thermal cutter kan det gjøres lydløst
  11. Ble tatt i billettkontroll, og nektet å gi fra meg noe personalia. Sa at jeg måtte rekke en legetime og at noen ville bli bekymret om jeg ikke dukket opp osv. De sa jeg ikke fikk gå. Ble holdt over 10 minutter før en av dem sa at jeg måtte få lov å gå. Var dette lovlig eller holdt de meg unødig lenge? Ble også nektet å gå av på korrekt buss-stopp og måtte ta bussen tilbake, denne gangen så fulgte jeg med. Irrelevant om jeg hadde billett eller ikke. Men hdde dem lov til og holde på sånn? jeg er over 18 ... Gjelder skyss i bergen. Vektergjengen virket ganske sure, og de hadde tydeligvis storkontroll for det sto sånn 10-15 stk der.
  12. Jeg har kopiert en lignende konvolutt og redigert slik at de får fakturaen uansett. Men har funnet en frekkere vri. La oss ta for oss Power og Elkjøp Power sender søppelpost, jeg sender videre til Elkjøp og merker power som avsender. Elkjøp blir jo selvfølgelig nødt til å gå gjennom dette og det koster dem ikke noe ifht posten, men power får fakturaen uansett...men da får de ikke vite hvem
  13. Jeg gjorde det en gang. Men sjåføren var jo rasende
  14. Bussjåføren har en jobb, å kjøre den jævla bussen fra a til å
  15. Var en sjåfør som nektet å ta med elsparkesykkel. Det var heller ikke mulighet til å betale i kontant pga korona. Minna han om at lovverket ang kontanter ikke var endret. Heldigvis kommer det en vakt på neste og han var enig med meg (sjåføren truet med å ringe vaktene) Bussjåføren fikk kjeft i dette tilfellet. Jeg tilbød både vakt og sjåføren penger og tok opp på video da han nektet. Viste dette til vakt ..
×
×
  • Opprett ny...