Jump to content

Eirik Magne

Medlemmer
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

1038 profile views
 1. Takk for svar, Var en lettelse å lese dette. Har hørt av flere at plasser som Equinor er veldig strenge på fravær og krever fravær tilnærmet null for å få sjangs på lærlingplass, men dette kommer fra usikre kilder som du nok kan forstå 😄 men hva er sjansen egentlig for å få lærlingplass på platform? Hva skjer hvis jeg stiller med veldig god søknad med gode refferanser osv? Regner med at en veldig stor del av lærlinger søker på platform, så hva er sjangsen for at jeg blir trukket ut hvis du forstår? 🙂 Jeg regner med at du kom inn med tanke på hva du skrev. Og da lurer jeg også litt på hva burde jeg vite før jeg faktisk vurderer Equinor? Har hørt at du må gjennomføre en haug med kurs. Jeg regner med at de betaler for dette? Hva består dagene som lærling på platform? Hvor lenge er du på platformen? Hva er slitsom, og hva er bra? Kan du ikke fortelle litt hvordan det er og hva du gjorde som lærling? Er meget interessert i å høre 😁
 2. Heisann, Som jeg beskrev i tittelen, hva må til for å bli en lærling hos Equinor? Det er jo den store drømmen. Jeg går EL1 akkurat nå og ønsker å videre ta fagbrev som automatikker og industrimekaniker. Har 5,25 timer fravær pga kjøretimer, er dette noe å bekymre seg over? Hva annet burde jeg tenke på hvis jeg ønsker å søke på sokkel når den tid kommer?
 3. Sperra tar jeg bare av hos forhandler når jeg blir 18 trenger ikke å gå fortere enn 45 km/t før jeg er 18 uansett
 4. Elektroingeniør og Automasjonsingeniør virker som noe midt i blinken for meg. Skal vurdere dette valget, men så lang virker det VELDIG lovende ut. Blanding av industri og data (Noe som jeg ønsker i min utdanning), spennende utdanning hvor jeg får være 2 år i bedrift og oppleve litt imens jeg går på videregående, godt betalt, kort utdanning som gir deg god kompetanse og god tittel, samfunnsnyttig utdanning. Dette må jeg virkelig vurdere!
 5. Jeg holder på å kjøpe meg en polaris 570 sportsman akkurat nå. Raskere, bedre i terrenget, enklere å bruke OG 1/3 av prisen av en UTV. Fikk en helt ny 2020 Polaris sportsman 570 for utrolige 47000kr. Utrolig hva å utgiftsfør og rabatt kan gjøre med prisen på noe slikt
 6. Jeg føler også at å jobbe som en programutvikler eller en koding relatert jobb kan være ett veldig ustabil jobb med en usikker lønn osv. I tillegg vil jeg være mye mere i aktivitet og mere inblandet i industri.
 7. Selv om det hørest ut som ett sporty leketøy er det også MYE bruk for den. Noen eksempel på dette kan være å brøyte nysnø, Sette påler i bakken, gjete dyr, komme seg på plasser en traktor ikke kommer seg og å generelt gjøre småe og enkle oppgaver en traktor ikkje har mulighet å gjøre.
 8. Du får ikke mye traktor for 85000 kr. I tillegg er en traktor alt for treg. ATV/UTV er det mere sportye alernativet som jeg ser det. 85 tusen + moms kan gi mening når noen av disse går for 110,000 kr. Vurderer å kjøpe en litt mere brukt Rzr for 60,000 eller lignende, Men de blir dessverre solgt veldig fort
 9. Jeg kan kanskje få faren min til å utgiftsføre UTVen for å gjøre den litt billigere. Til skolen er det ca 16 km og veldig mange bakker. Så på elsykkel før men konklusjonen var at elsykkel er lite verdi for pengene og den gjør ikke den samme jobben som en UTV. Med UTVen kan jeg kjøre på lange turer sammen med noen både på asfalt og offroad. i tillegg kommer det godt med å ha en UTV på gården til å gjøre diverse arbeid.
 10. Tanken er å kjøpe den å bruke den helt til den ikke fungerer lengre (10, 15 eller kanskje 20 år) Men det kan dukke opp en situasjon der jeg trenger pengene og må selge den. Det jeg er mest redd for er at den stryker ned etter noen år og jeg må koste på heftige summer på den. Når jeg snakker med foreldrene mine om dette referer de den som en "leke" men det har ikke noe å si egentlig fordi jeg har retten til å bestemme hva jeg vil bruke pengene mine. De sier også at jeg ikke er voksen nok til å ta slike valg på å bruke 80,000 kr på en "leke" Jeg har ikke noe jobb men jeg tar sommerjobb i år i kanskje i neste år i tillegg.
 11. Hei, Jeg er en 15 år gammel gutt som skal kjøpe opp i neste år. Derfor trenger jeg noe å kjøre frem og tilbake fra skolen ca hver dag. I tillegg skal den kunne holde godt til å jobbe hjemme på gården. Jeg vil veldig kjøpe meg en Polaris Rzr 570 2017 modell som går for 84000 kr på finn https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=166986830 Jeg kan si rett ut at jeg har underkant av 200,000 kr som jeg skal bruke videre i livet til jeg er ferdig utdannet. Er det en ansvarlig handling å kjøpe en ATV/UTV til 80,000 kr når man er 15 år? Jeg har tenkt på å kjøpt en ATV eller UTV i mange år nå og nå har tiden kommet. Hva er deres mening på dette?
 12. Hei, jeg er en gutt på 15 som tenker veldig mye på utdanningen min. Jeg går nå i 9. Klasse, men skal starte i 10 i sommer. I år skal jeg også velge hvilken linje og hva jeg vil gå videre. For meg er dette ett veldig stort valg. Jeg er veldig IT interessert og har brukt alt data relatert hele livet mitt, og derfor vurderer jeg å gå en data relatert linje. Men jeg er veldig usikker på om å gå en data relatert yrke er det smarteste valget. For det første er det veldig mye arbeid, mye stress, Mye tankegang og etter hvert du kan ende opp som den "nerden"Jeg er også veldig interessert i industri og automatisering. Karakterne mine er ikke på topp akkurat nå på grunn av veldig lite motivasjon og vansker med adhd. Jeg er redd for at for mye skole kan bli for mye for meg noe som er ett stort problem fordi Mastergrad, Ingeniør eller Sivilingeniør er nesten ett krav for meg. På VGS tenker jeg å en av disse linjene. Elektrofag, Informasjonsteknologi og medieproduksjon og studiespesialisering. Videre skole vil jeg skal handle mye om industri og data. Og helst ikkje så mange år skolegang. Forslag?
×
×
 • Create New...