Gå til innhold

Ar`Kritz

Medlemmer
  • Innlegg

    9 489
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Hjelpsomme svar

  1. Ar`Kritz's innlegg in feil i innstillinger på ruteren ble markert som svaret   
    Og test ytelsen etter å ha nappet strømmen ut av "forsterkeren". Hvor som helst, bare du fortsatt har dekning uten den....
  2. Ar`Kritz's innlegg in Trådløs ruter koblet mot ruter - sliter med hastigheten ble markert som svaret   
    Haha, den fungerer akkurat så godt som man kan forvente med 100 Mbit på alle nettverksporter (WAN og LAN).
     
    Kjøp en skikkelig router.
  3. Ar`Kritz's innlegg in Fjerne seg selv fra nettkataloger? ble markert som svaret   
    Dette er et interessant problem, og noe jeg har holdt på med med ujevne mellomrom i noen år (hadde enkeltmannsforetak før). Ja, du må kontakte nettkatalogene direkte for å få dem til å fjerne informasjon du ikke vil ha der. Noen av dem må du mase på også.
     
    Husk at informasjonen kan være søkbar lenge etter at den er fjernet pga. måten google og andre søkemotorer crawler på. Akkurat DET er det (så vidt meg bekjent) ikke mye å gjøre med, men før eller senere forsvinner det jo.
  4. Ar`Kritz's innlegg in Oppkobling av nettverksboks med 4 kun ledere ble markert som svaret   
    Det er en 2-pars telefonkabel, og er ikke tiltenkt/sertifisert til nettverksbruk. Når det er sagt, er det mulig at du får det til å fungere på 100 Mbit hastighet ved å kun koble til par 2 og 3 i kontaktene i begge ender (oransje og grønn).
  5. Ar`Kritz's innlegg in Altibox TV/Nettverk - Hvordan vil dette fungere i praksis? ble markert som svaret   
    Det stemmer i utgangspunktet at du kun kan bruke en om gangen, men hvis du kun kobler på par 2 og 3 i den ene kontakten, og kun 1 og 4 i den andre (men selvfølgelig på posisjonene til 2 og 3), og splitter på samme måte ved hjemmesentralen, kan du få 2x100 Mbit kontakter som fungerer uavhengig av hverandre. Det beste er selvfølgelig å trekke en ny kabel fra hjemmesentralen til den nye kontakten, men det er jo også mest jobb...
  6. Ar`Kritz's innlegg in [Løst] Problem med nytt trådløst nett ble markert som svaret   
    Telenor bruker et system som kalles "walled garden" hvor du ikke kommer på nett før SSID og passord er endret fra standardinnstillingene. Dette skal du ha fått opp første gang du koblet deg på nett. Det som KAN ha skjedd er at installatøren har klikket seg rett forbi dette uten å oppgi de nye innstillingene til deg. I praksis har dette ingen betydning, og du kan fint endre dem til hva du vil.
     
    En annen (og litt mer alvorlig) mulighet er at installatøren har koblet deg på feil DSLAM-port på sentralen. Da vil modemet automatisk laste ned innstillingene til kunden som EGENTLIG henger på denne porten (i tro om at denne kunden bare har byttet modem), og du har fått trådløse innstillinger som du ikke kjenner til.
     
    For å være sikker er det greiest å ringe til Telenor, og så nappe ut nettet mens de er tilkoblet ditt modem. Da vet du i alle fall at det stemmer.
  7. Ar`Kritz's innlegg in Gjestenett - sette ned internetthastighet ble markert som svaret   
    Kjøp en skikkelig jævlig range extender, som denne. Så setter du den opp med eget nettverksnavn (kjip-nett), og lar leieboerne koble seg til den. Siden den ikke gir ut mer enn 10 Mbps uansett, bør det passe perfekt...
     
    Når det gjelder WRT1900AC (har den søpla selv) så ser det ut til at du er begrenset til å sette B-only på hele 2,4 GHz-båndet. Så lenge du har kun 5 GHz-enheter selv, er det en mulig løsning. Heldigvis er DD-WRT endelig på vei til denne routeren.
  8. Ar`Kritz's innlegg in [Løst] Testing av fiber 9/125 med SC fiber Single mode med tester Central wavelength:650nm±10nm ble markert som svaret   
    Med CD RF-TV mener jeg Canal Digital's løsning med RF TV over fiber.
     
    Jeg har ikke målt effekten på fibre i transportnettet, kun i dBm, så jeg er ikke sikker på hvor stor effekt det er i forhold til en laserpeker. Hovedpoenget er at det ikke er synlig, så man vet ikke om det er lys eller ikke når man ser inn fiberen. Det finnes også utstyr som kun sender lys i intervaller (f.eks. hver 70. sekund). Så igjen; ikke se inn i fibre som det KAN være liv på.
     
    For å få synlig lys i en fiber må man ganske riktig sette på en rødlyskilde/lyspenn (basically laserpeker) i en av endene. Grensen på effekt en slik penn kan ha er 20 mW, for å unngå forstyrrelser. Jeg har sett kraftigere på eBay, men det bør man absolutt ikke bruke.
     
    20 mW er kraftig nok til at man blender skjøtemaskinen ved skjøting (med mindre man bøyer fiberen kraftig), og har en rekkevidde på opptil 2 mil, så det er i de fleste tilfeller nok.
     
    Hvis DU skal teste en fiber, er det tilstrekkelig med et effektmeter, hvor du sammenligner måleverdien med andre fibre/PON-kunder/leverandørens krav. Med en OTDR kan du i tillegg få opp hvor i kabelen det er tap, brudd, og hvor skjøtene er, men du kan ikke gjøre noe med det. Da trenger du en skjøtemaskin (vi bruker Fujikura og Fitel), og i transportnettet må den ha kjernesentrering (mindre tap). I tillegg trenger du skjematikk, kart, nøkler, kumspett, klatreutstyr for stolper og evt. sikkerhetsklarering for å komme til skjøtene.
     
    En hel jobb, med andre ord.
  9. Ar`Kritz's innlegg in Koble sammen router og skriver via switch ble markert som svaret   
    Routeren må kjøre som AP, med DHCP FORWARDING, ikke DHCP SERVER. Da vil alle enheter få IP av HJEMMESENTRALEN, og kunne snakke med hverandre. Skriveren gir du manuelt en IP i samme gruppe (for eks. 192.168.1.x), men UTENFOR rangen som hjemmesentralen deler ut adresser i. Ellers risikerer du at hjemmesentralen gir skriverens IP til en annen enhet, og det blir det snørr og tårer av.
  10. Ar`Kritz's innlegg in [Løst] 3TB+ på non-UEFI hovedkort som lagringsdisker ble markert som svaret   
    Ja, så lenge du lager GPT-partisjon.
     
    Den eneste begrensningen på hovedkortet er at du ikke kan kjøre en oppstartspartisjon på over 2 TB. Ikke at det blir aktuelt for deg, men du kunne hatt en partisjon på X GB til OS og resten til lagring på en 4 TB disk.
  11. Ar`Kritz's innlegg in [Løst] Oppgradering av Stasjonær gamer ble markert som svaret   
    Begynn med skjermkort og strømforsyning. Hvis du ikke er fornøyd, blir det hovedkort og prosessor. Mer RAM trenger du ikke.
     
    Når det gjelder prosessor til en gaming-PC, får du lov til å velge mellom disse to: https://www.komplett.no/search?q=devil%27s+canyon
  12. Ar`Kritz's innlegg in Kjøpe laptop med for "mye" videominne ? ble markert som svaret   
    840M kan helt fint benytte seg av 4 GB minne. Imidlertid er GPU'en ikke kraftigere enn at du vil få en elendig ytelse i oppløsninger og med instillinger som krever mer enn 2 GB minne. Det er altså ikke noe poeng å ha så mye minne på et 840M, men det heller ikke et problem.
×
×
  • Opprett ny...