Gå til innhold

Feh

Medlemmer
  • Innlegg

    7 454
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Feh's innlegg in Opptak til Innsatsstyrken i Heimvernet ble markert som svaret   
    3000m resultatet ditt er ganske bra, over norm. Push up ca. norm, sit-up over norm og hangup ca. norm. Hadde siktet på å klare mellom 30-40 pushups og oppmot 10 hangups for å være godt innafor (det er lett å trene seg opp til, tenk rekrutten der du måtte gjøre disse øvelsene flere ganger daglig hver eneste dag). Det er her de fleste ryker, så hver rep. teller
     
    Etter opptaket kommer seleksjonsøvelsen. Det er først og fremst en mestringsøvelse hvor fokuset er på hvordan hodet ditt fungerer snarere enn om du gjør ting riktig rent teknisk. Forberedelse til denne er egentlig bare å gå lange turer (gjerne med sekk) og øve på utholdenhet. Det er ikke forventet at det tekniske nivået ditt er så høyt her, det går mer på samarbeidsevne, ansvar, initiativ, lederskap, kreativitet og mestring. M.a.o. dine personlige egenskaper. Det blir gitt instruksjon/kursing om nødvendig avhengig av innholdet i øvelsen så det er ikke sånn at du blir kastet til ulvene første dagen HV har en del egne rutiner på ting så et godt tips jeg kan gi deg er å komme inn med litt lave skuldre. Forsvaret er og blir mer seriøst og strukturert enn HV uansett hvordan man ser på det og det var litt vanskelig å gi slipp på da jeg kom inn. De fleste folk i HV har en litt mer jovial tilnærming til f.eks properhet og slike ting. Det gis litt flere faen enn man er vant med fra forsvaret siden man i utgangspunktet er en gjeng med sivile som har på seg uniform en gang i ny og ne. Det eneste jeg aldri har opplevd at har blitt firet på er sikkerheten. Den har kanskje vært enda mer "nazi" enn jeg var vant med fra forsvaret. I tillegg til sanitet. Nivået i HV er prosentvis LANGT over hva man normalt ser i forsvaret.
     
    Om du kommer gjennom seleksjonsøvelsen (de fleste gjør det) så er det så godt som bankers så lenge du ikke driter deg fullstendig ut. I HV har de vel også en aspirantperiode (jeg er i SHV som ikke har dette), men den skal gå greit så lenge du er motivert og takler utfordringene på en god måte.
  2. Feh's innlegg in Fikk ikke intervju. Sannsynlig grunnet graviditet ble markert som svaret   
    http://www.virke.no/virkehjelperdeg/juridiskbistand/juridiskefagartikler/Sider/Graviditet-og-ansettelse.aspx
     
     
    Det de fleste gravide gjør er å søke på stilling, vente til de får tilbudt jobb, og deretter si at de er gravide. Det er forbudt å trekke et jobbtilbud eller sparke noen på bakgrunn av graviditet, og det er mange eksempler på gravide som har fått oppreisning der arbeidsgiver har trukket tilbake jobbtilbud når de har funnet ut at vedkommende er gravid.
     
    I en intervjusituasjon derimot (før man får tilbud) så står jo arbeidsgiver fritt til å velge andre kandidater uten at diskrimineringen nødvendigvis er åpenbar eller mulig å finne ut av dersom den har forekommet.
     
    Videre fra det har heller ikke arbeidsgiver rett til å spørre om søkeren er gravid, og hun er ikke pliktig til å informere om det.
     
     
    Hvordan diskrimineringssaker behandles der søkeren er ute etter intervjurunden (ikke fått tilbudt jobb) aner jeg ikke. Om loven sier at arbeidsgiver er pliktig til å utlevere opplysninger om de andre søkerne for deretter å se om den diskriminerte var bedre kvalifisert enn øvrige søkere som fikk jobb vet jeg ikke.
     
    Ref. innlegget til Ståle Nordlie: I en diskrimineringssak der det ikke har blitt gitt et konkret jobbtilbud er det opp til arbeidsgiver å sannsynliggjøre at diskriminering ikke har funnet sted.
     
    Edit: Det er likestillingsombudet som behandler slike saker
  3. Feh's innlegg in Fylle dropdown list utifra valg i en annen ble markert som svaret   
    Du kan jo begynne med å sørge for at du ikke har syntax errors i javascriptet ditt. Du hadde glemt tre semikolon og to parenteser. Koden under skal være uten feil. Jeg byttet også ut datastring variabelen din siden jeg synes metoden brukt under er mer oversiktig.
    <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $(".machine").change(function() { var id=$(this).val(); $.ajax({ type: "GET", url: "fetch_customers.php", data: {id:id}, cache: false, success: function(html) { $(".customer").html(html); } }); }); }); </script> Edit: Testet scriptene dine hos meg lokalt, bare uten databasetilkobling (hardkodet dropdown alternativene) og det fungerte fint.
  4. Feh's innlegg in [Løst] Hvordan unngå å måtte refreshe side ved nytt innhold? ble markert som svaret   
    Du kan sette f.eks.
    <meta http-equiv="cache-control" content="max-age=43200" /> Jeg har ingen ekspertise på dette, men såvidt meg bekjent vil denne sette at cachen skal bygges på nytt, 12 timer fra siden sist ble besøkt.
     
    Eventuelt kan du gjøre det via php:
    <img src="image.jpg?<?php echo time(); ?>" /> output (eks) <img src"image.jpg?1381957168" /> Det vil tvinge nettleseren til å hente inn bildene på nytt hver gang.
     
    Jeg har skrudd av all caching i min nettleser av utviklingshensyn så hos meg laseter siden din inn ca. 3 MB med data. Du kan med fordel kjøre en mye hissigere jpg komprimering på bildene, eller eventuelt lagre de som gif. F.eks 01.jpg fikk jeg redusert til en tredjedel av størrelsen ved å lagre som gif i photoshop uten at det forringet kvaliteten nevneverdig. Mener selvsagt thumbnailene dine, ikke fullversjonene.
     
    Siden du allerede bruker jquery kan du også se på en plugin kalt lazyload slik at brukeren slipper å laste inn alle bildene før han evt. scroller ned til de. Bruker den pluginen på så å si alle sider med mye bilder og det fungerer strålende i forhold til å redusere den initielle tiden det tar å laste inn en side som inneholder mange bilder.
×
×
  • Opprett ny...