Gå til innhold

2LK70DN1

Medlemmer
  • Innlegg

    595
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 2LK70DN1

  1. Det er vel ikke helt sant at vi mister 2000 fotballbaner med fruktbar jord i timen. Så vidt jeg vet gror de fleste ørknene i verden igjen, fordi plantene klarer seg med mindre vann når CO2-nivået øker. Matvareproduksjonen i verden øker jo også svært raskt, og raskere enn befolkningsveksten.

    Selvfølgelig er det kjekt hvis flere land blir selvforsynte med mat, men noe av det viktigste vi kan gjøre er å ta i bruk de store områdene med god matjord som ligger brakk i fattige land fordi de ikke har penger til å investere i produksjon og fordi de ikke har et marked å selge til. Noe av det beste man kan gjøre er å bruke penger på å kjøpe mat lokalt, slik at man bygger opp næringslivet. I dag undergraver i stor grad u-hjelp lands evne til å klare seg selv, fordi ingen kjøper mat hvis de kan få den gratis.

    • Liker 2
  2. Russerne kommer nok til å vinne denne krigen overlegent, og de har snart full kontroll. Ukrainas styrker er splittet og brytes raskt ned.

    Spørsmålet er hva russerne kommer til å gjøre når alle de viktige byene er beleiret. De kan velge å bli stående til de får viljen sin, eller de kan bombe seg inn vha tungt artilleri. Jeg tror de satser på beleiring, for så lenge Ukraina har en regjeringssjef er det lettere å forhandle og gjøre avtaler.

  3. Dette handler om mye mer enn russisk makt og eiendom. Både NATOs og EUs ekspansjon og undertrykkelsen av etniske russere er vanskelig for Russland å forsvare. Nazismen er definitivt på fremmarsj i Ukraina, og landet er gjennomkorrupt. Det bildet vi får servert i vestlige medier stemmer til dels dårlig med det som blir rapportert av russiske innbyggere.

    En sak har alltid to sider, men det betyr ikke at jeg er noen stor fan av Russland!

    • Liker 3
  4. Jeg er så utrolig oppgitt over at myndighetene ikke takler strømpolitikken bedre. Alle oppegående mennesker skjønner at hybridkabler er det beste fordi vi da kan importere billig strøm fra utlandet når det blåser og eksportere dyr strøm når det er vindstille. Problemet er at myndighetene ikke klarer å bruke de ekstremt høy ekstrainntektene til å skjerme norske forbrukere og bedrifter mot høye strømpriser. Staten sitter og ruger på ekstrainntekter i 100 milliardersklassen (inkludert ekstrainntekt fra gass), og betaler bare en liten brøkdel tilbake til samfunnet.

    • Liker 4
  5. Stemmer dette?

    "Forholdet mellom null og hundre prosent oppladet batteri og batterispenningen er ikke lineær. Om vi for enkelhets skyld antar at 10 prosent er 320 volt, vil en lader som leverer inntil 400 ampere gi en ladeeffekt på 128 kilowatt (320V x 400A=128 kW).

    Effekten vil da øke i takt med batterispenningen, frem til bilen begynner å begrense hvor mye strøm den vil ta imot."

  6. Når man tar hensyn til at dieselmotorer har lavere virkningsgrad enn elmotorer tilsvarer et batteri på 10 kwh omtrent energiinnholdet i 2,5 liter diesel. Det er latterlig lite, men kan selvfølgelig fungere hvis man bare vil sige rundt på byfjorden og spise reker. Å betale 150 000 kroner for å bygge om en snekke til eldrift virker helt vanvittig, hvis man ikke sitter i ledelsen i MDG.

    Ellers er det ingen tvil om at det på sjøen er farten som bestemmer drivstofforbruket, spesielt i båter som ikke planer. En snekke med 10 hk dieselmotor kan gå veldig mange timer på en tank med drivstoff.

    • Liker 4
  7. Det er helt ufattelig hvordan regjeringen kaster bort mange titalls milliarder av kroner i avgiftsfritak for elbiler eneste år for å pushe nordmenn til å kjøre elektrisk.

    I mine øyne er dette en fullstendig meningsløs sløsing med penger, fordi stadig strengere utslippskrav i EU uansett vil tvinge frem en subsidiefri overgang til elbiler. At det vil ta litt lengre tid å få et skifte uten avgiftssubsidiering betyr ingenting, fordi elbiler foreløpig har så høye produksjonsutslipp og er så fulle av konfliktmineraler at det er uetisk å kjøpe dem.

    • Liker 5
  8. Helt greit at vi er uenige om dette, men jeg registrerer at dere ikke imøtegår min påstand om råvaremangel. Tar det som et tegn på at dere også ser dette som et problem.

    Norge har som sagt helt spesielle forutsetninger for å satse på elbiler, fordi vi er styrtrike, har billig strøm og lave fartsgrenser (forbruket pr time firedobles når farten dobles).

    I USA koster bensin rundt 5 kroner literen, og amerikanerne kjører langt i store (og billige) biler. Å få amerikanerne til å gå over til elbiler vil kreve enorme batterier og massive subsidier, noe jeg tviler på at det er rom for.

    I Europa, Kina og velutviklede asiatiske land kommer kanskje elbiler relativt raskt. Ikke med hensyn til miljø, men av hensyn til forsyningssikkerhet og handelsbalanse.

    I resten av verden vil nok manglende infrastruktur og økonomi føre til at det går lang tid før elbiler kommer.

    Uansett tror jeg råvaremangel blir det største problemet.

  9. Før produksjonen av elbiler er kommet skikkelig i gang ser vi allerede en skrikende mangel på råvarer, uten at noen vet hvordan det problemet skal løses. Jeg tror skiftet til elbiler kan gå fort i Norge fordi vi har billig strøm, lave fartsgrenser og råd til svært kraftige avgiftsfritak. I de fleste andre land er penger en knapp ressurs og strømmen dyr og skitten, jeg tror derfor at det vil ta mye lengre tid en forespeilet å fase ut forbrenningsmotorne.

  10. Hvis man ikke merker forskjell på å kjøre BMW i forhold til Skoda, VW, Ford og Tesla, så er det jo ingen grunn til å kjøpe BMW. Hvis man derimot liker følelsen av å kjøre en premiumbil så kjøper man BMW. Selv blir jeg bare trist av å kjøre billigbiler med dårlige seter, dører som slamrer, hjuloppheng som knirker, stumpete fjæring, kjipe detaljer osv BMW velger kun de beste løsningene, og det koster selvsagt ekstra. Bare måten BMW integrerer sitt fantastiske Harmon Kardon anlegg på er grunn nok til å kjøpe bilen, ikke som i VW og Skoda hvor basshøytaleren spiser av bagasjerommet.

    Prisforskjellen er heller ikke så stor, fordi BMW inkluderer langt mer utstyr på iX3.

  11. Helt vanlig at klimapopulister fornekter sannheten, jeg har ingen grunn til å endre på noe som helst. 

    I 1987 skrev "The Worldwatch Institutt" (oversatt):

    De sammenbrudd som forårsakes av endret klima kan således skape nye sultområder, føre til tap av inntekt og nødvendiggjøre enorme kapitalinvesteringer som mange land vanskelig vil ha råd til.

    Ut fra det vi nå vet synes det som om en fordobling av CO2-nivået i atmosfæren (fra 1860-nivå) vil føre til en gjennomsnittlig temperaturøkning på 2-4 grader Celsius. I polområdene vil denne utviklingen forårsake en temperaturøkningen på 6-8 grader Cecius.

     

    NASA (Washington Post) skrev på samme tid:

    "Dersom de foreliggende beregningene er riktige vil det oppstå en alvorlig miljøkrisen innen levetiden til de fleste nålevende mennesker.  Omkring år 2020 vil temperaturen ha økt med 9 grader Fahrenheit ut fra NASAs beregninger."

     

    • Liker 4
  12. Vi har for mye penger og for lite problemer i en del vestlige land, samtidig som religionene er i tilbakegang. Da er det jo flott at myndighetene kan bruke tid og krefter på å skremme befolkningen med dommedagsprofetier om klimaendringer.

    Jeg var selv aktiv i miljøbevegelsen for 30 år siden, og den gangen trodde NASA at temperaturen ville stige med 5 grader og havet med 1,2 meter innen 2020. Heldigvis tok NASA feil, men det ble etterblert et klimabyråkrati som begraver feilslåtte profetier ved å skrike stadig høyere. Og som kjent er det den som skriker høyest som blir hørt.

    Politikere på venstresiden elsker klimapopulisme, fordi de mangler kampsaker som treffer folk flest.

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 2
  13. Når man er vant til å kjøre stor BMW er de aller fleste elbiler en nedtur når det kommer til akselerasjon fra stillestående. Elbiler er selvsagt bedre enn de fleste manuellgirede biler, men du får ikke det kraftige rykket fra stillestående som man får i store BMWer. Enkelte biljournalister omtaler riktignok BMW som ubehagelig rask fra start, men jeg liker å kunne komme raskt igang.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...