Jump to content

Zamiazm

Medlemmer
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 :)

Recent Profile Visitors

879 profile views
 1. Det eneste boligkjøperforsikring tilbyr er rettshjelp, noe man allerede har/får gjennom husforsikring eller innboforsikring. Dermed er det penger ut vinduet. Noen som mener noe annet? Tryg for eksempel: https://www.tryg.no/a-z/dekning-husforsikring.html
 2. Rar strategi å ringe til sivile og få dem til å evakuere før man angriper om man egentlig tror hamas er inn i bygget.
 3. Fant dette innlegget under "PM of Israel". Høres ut som Nazi tenkemåte for å være helt ærlig.
 4. NB! Sterke bilder! Israelsk TV viste «lynsjing» på direkten, trodde aldri at Israelere var så voldelige: https://www.tv2.no/v/1656327/
 5. Jeg er ikke noe ekspert i den saken, men etter å ha sett nyhetene og tallene (døds og skade tall) ser det ut som Israel har gått langt unna "self defense". De har såkallt "iron dome" som blokkerer det meste av rakettene, og tallene bekrefter dette, så hvordan kan man kalle det å bombe bygninger hvor det er veldig stor sannsynlighet at barn, kvinner og eldre dør for "self defense"? jeg forstår heller ikke hvorfor bombe media bygninger og hva dette har med "self defense" å gjøre.
 6. Forsto heller ikke hvorfor de valgte å bombe et internasjonalt mediebygg
 7. Det var det jeg ville frem til. Når man betaler fellesgjeld så er det ikke det samme som å kaste pengene ut fra vinduet. Man får pengene tilbake når boligen selges (hvis boligen selges til den pris)
 8. Hvis borettslaget tilbyr IN-ordning så kan man betale en del av fellesgjelden så blir det billigere per måned. Men det blir det samme tilslutt.
 9. Jeg vet at man kan selge boligen for hva man vil, men med tanke på meglerens verdivurdering, vil megleren vurdere boligen til totalt 2,500,000 hvor prisantydningen er på 1,500,000 og fellesgjeld 1,000,000, hvis vi går ut fra at: - Man betaler ned 500,000 av fellesgjelden sin (ekskludert andre kostnader) - Tilstanden på boligen er lik - Borettslaget ikke tar mer fellesgjeld i løpet av de 5 årene - Prisene i boligmarkedet ikke endrer seg i løpet av de 5 årene Eller vil megleren vurdere boligen til totalt 2,000,000, hvor prisantydning er på 1,000,000 og fellesgjeld til 1,000,000 (jeg vet at det er forskjell fra megler til megler, men la oss si at det er samme megler og bruker samme logikk brukt ved tidligere verdivurdering)
 10. Jeg så en annonse om en bolig bygd i 2008 der prisantydningen var på 1 000 000, og fellesgjeld på ca. 1 500 000. Men når jeg så hva denne boligen var solgt for tidligere så var den solgt for 1 000 000 tre ganger tidligere, i 2010, 2013 og 2016. Hva er grunnen til at den selges til samme pris hver gang? Et annet spørsmål: Hvis man kjøper en lignende bolig for 1 000 000, og 1 500 000 i fellesgjeld og bor der i ca. 5 år og betaler ned ca. 500 000 i fellesgjeld i løpet av de 5 årene man bodde der, deretter prøver å selge boligen, vil da man kunne selge boligen for 1 500 000 (summen kjøperen betaler uten fellesgjeld) da man betalte ned 500 000 i fellesgjeld? (hvis vi antar at prisene i boligmarkedet ikke endrer seg i løpet av de 5 årene og borettslaget ikke tar mer fellesgjeld i løpet av de 5 årene).
 11. Hei, Jeg lurer på om dette er legit eller svindel. Jeg bruker Nordnet for kjøp/salg av aksjer. I dag fikk jeg (og andre jeg kjenner som eier Microsoft aksjer) en automatisk melding i innboksen om at et selskap "Tutanota LLC" ønsker å kjøpe opptil 2 000 000 aksjer i Microsoft for 280 USD pr aksje. Nåværende pris på Microsoft aksjen er ca. 250 USD. Noen som har erfaring med lignende tilbud? Kan ikke de bare kjøpe for 250 USD fra markedet? og hvis dette er legit kan ikke jeg bare kjøpe mange for 250 USD og takke ja til tilbudet og tjene easy 12%? ting virker litt ulogisk.
 12. Hei, I 2020 var jeg student og skulle bort i et kort periode. Etter godkjenning fra eieren har jeg fremleid boligen til andre i et kort periode (ca. 2 uker), jeg har ikke tjent noe på dette da jeg måtte betale pengene videre til eieren. Er dette noe som skal legges inn i skatte meldingen? Hvis ja, hvordan går man frem til å legge det inn? under "Bolig og eiendeler" er det en knapp for å legg til utleie, men den gjelder "egen bolig" ikke fremleie, og den krever at man søker etter eiendom ved bruk av adresse, og akkurat den eiendommen jeg fremleide finnes ikke, så det er ikke mulig å legge den inn, får meldingen "Denne eiendommen finnes ikke" Noen som vet mer om dette?
 13. Skjønner, da venter til Norge blir en del av EU før jeg kjøper noe fra der.
 14. https://www.guidomaggi.com/accessories/pratesi-bags/ edit, leste info her: https://www.guidomaggi.com/shippin
×
×
 • Create New...