Jump to content

Zamiazm

Medlemmer
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

Recent Profile Visitors

468 profile views
 1. Hvilke nettmegler tilbyr lavest mulig kurtasje ved kjøp av amerikansk aksjer? Jeg kjøper aksjer flere ganger i uken får å "avrege" prisen. Det vil si at jeg kjøper litt hver uke isteden for mye med en gang. dermed er det viktig for meg å finne en nettmegler som tilbyr lavest mulig minste kurtasje. Nordnett's minste kurtasje er 49 kr ved kjøp. Dette er ikke bra for mindre kjøp.
 2. Aksjer er ikke gambling. Når du kjøper en aksje, så kjøper du en del av bedriften. Å si aksjer er gambling er samme som å si "å starte opp en bedrift er gambling". Ja du kan tape penger ved å starte en bedrift dersom ting går dårlig med bedriften din, men det er ikke gambling. Samme gjelder aksjer.
 3. Tilfelle 1: La oss si at jeg har 1 000 000 kr Jeg kjøper en bolig med de 1 000 000 kr. Jeg betaler 10 000 kr i månedlige kostnader Etter ti år så har jeg betalt 10 000 kr * 12 måneder * 10 år= 1 200 000 kr. (månedlige kostnader) Så selger jeg boligen for 1 500 000 kr. Da har jeg bare 1 500 000 kr totalt (verdien av boligen økte). Ingen av de månedlige kostnadene får jeg tilbake (1 200 000 kr). Tilfelle 2: La oss si jeg har 1 000 000 kr. Jeg velger å la de 1 000 000 kr i banken (eller investere i aksjer og tilsvarende for å ikke miste verdien i de 10 årene) Jeg leier for 10 000 kr månedlig. Etter ti år så har jeg betalt 10 000 kr * 12 måneder * 10 år= 1 200 000 kr. (månedlige kostnader) Så bestemmer jeg meg for å flytte. Da har jeg de 1 000 000 kr (mest sannsynlig mer fordi jeg investerte de) Det var sånn jeg tenkte. kanskje jeg tar feil med tanke på felleskostnader, minker de over tid kanskje? Jeg vet at husleie kan øke over tid. Men hvis felleskostnader øker også så er tilfelle 2 bedre synes jeg. For da kan jeg bruke pengene på noe annet enn å "låse de" ved å kjøpe boligen.
 4. Med tanke på økonomi, er ikke det billigere å leie enn å kjøpe bolig eller et hus? Man kommer uansett til å betale nesten like mye i månedlige kostnader i form av fellesgjeld eller tilsvarende ut fra de boligene annonsert i finn.no (kanskje litt mindre enn leiekostnader, men fortsatt ikke mye å spare, eller tar jeg feil?). Så hvorfor tenker mange å kjøpe isteden for å leie?
 5. Invadering skaper innvandring. Blander ikke noe
 6. På grunn av noe som heter USA. ved å invadere andre land, skaffer de seg ressurser "gratis. Da forblir de sterkest økonomisk og militært. Når de er sterkest økonomisk og militært så kan de beskytte deg fra utenlandske trusler som Russland. Militært så er Norge svak.
 7. Hei, Tenkte å kjøpte noen amerikanske aksjer som er fortsatt et godt stykke ned fra toppen. Problemet er at USD/NOK er på 10 kr fortiden. Om jeg venter så vil prisene på de aksjene mest sannsynlig øke. Men etter å ha gjort noen utregninger så kom jeg frem til at det billigste er å vente til USD/NOK er på rundt 9 kr, selv om aksje prisen kan øke. Dersom USD/NOK ikke går ned mens aksje prisen går opp så vil det være smarteste å kjøpe nå. Spørsmålet er hvor sannsynlig er det at USD/NOK går tilbake til det nivået den var i starten av 2020, noe rundt 9 kr? når jeg ser USD/NOK utviklingen over den siste perioden så ser jeg et "down-trend", hva tror dere? kan vi se noe nær 9 kr i midten av juni?
 8. Hus eller leilighet (spiller ikke rolle), i byen eller i nærheten av byen (kortere avstand til jobb).
 9. Når man har en fast jobb og en sidejobb, så blir det vel lite tid til å delta på møter. Selv om jeg velger å delta så er det ikke sikkert jeg klarere å påvirke noe.
 10. Ut fra det jeg leser så kan det være flere skjulte avgifter, og andre avgifter som kan komme etter hvert avhengig av boligens alder og borettslagets avgjørelser. Dette har jeg ikke tenkt på før. Hva bør jeg se etter når jeg velger en bolig? her snakker jeg om byggeår, bolig type, materiale, og andre ting . Jeg har ingen erfaring med boliger i det hele tatt. Jeg vil kjøpe en bolig med minst mulig total pris. Med "total pris" så mener jeg ikke bare den prisen jeg betaler ved kjøp, men alle avgifter som kommer etter hvert. eksempel: Bolig pris: 1 000 000 kr Total boligavgifter i 20 år: 1 200 000 kr Total bokostnader i 20 år: 2 200 000 kr (total pris etter 20 år) Noen anbefalte teknikker? for eksempel bør man selge boligen oftere og kjøpe nyere for å unngå høye avgifter?
 11. Sliter med å forstå noen ting ved kjøp av bolig. Eksempel: Bolig pris: 1 000 000 kr Fellesgjeld: 200 000 kr Felleskost/mnd: 3 000 kr Ved kjøp av bolig, betaler man 1 000 000 kr eller 1 200 000 kr? Hva med felleskostnad? betaler man 3 000 kr så lenge man eier boligen? Kan Felleskost/mnd øke over tid? hvor stor andel er økning i gjennomsnitt?
 12. Har også dobbeltsjekket valutaspread i prislisten, der står det 0.15%. helt nederst i prislisten så står det følgende: *Kursen du ser på nordnet.no er mer eksakt enn kursen vi utgår fra, da det kan skilles med noen hundredeler.
 13. Når jeg veksler så sjekker jeg ikke kursen med sentralbanken. Kanskje det er noe jeg burde ha gjort. Jeg er ikke noe ekspert innen økonomi, alt jeg gjør er å kjøpe aksjer for å spare på lang sikt. Når jeg skal veksle så sjekker jeg de preliminære kursene hos banken der jeg skal veksle, itillegg så får jeg et estimat på hvor mye det kommer til å koste, det er disse verdiene jeg bruker for å veksle. Det har fungert godt hele tiden, har alltid blitt belastet noe rundt det systemet estimerer.
 14. Hei, I slutten av mars, bestemte jeg meg å kjøpe noen amerikanske aksjer. For å kunne kjøpe amerikanske aksjer så måtte jeg veksle fra NOK til USD. Denne gangen bestemte jeg å brukte Nordnet for første gang (meldte meg som ny kunde osv...), tidligere har jeg brukt andre enn Nordnet. Nordnet har faste tidspunkter for valutaveksling, vekslingen skjer daglig (normale arbeidsdager) ca. 11.30, 17.00 og 22.00. Det var ca. 11.25 på morgen da jeg logget inn. Jeg hadde ca. 12500 NOK i kontoen og skulle veksle alt til USD. Jeg la mitt ordre om å veksle kl. 11.29. Systemene deres viste en preliminær vekslingskurs på 9.1484, og estimerte at jeg kan kjøpe 1365,00 USD for ca. 12500 NOK som jeg hadde. Så jeg la mitt ordre kl. 11.29. Noen få minutter etter, ble vekslingen gjennomført og jeg ble belastet litt over 16000 NOK for 1365 USD (altså jeg fikk negativt beløp i kontoen, ca . - 3500 NOK). Jeg fant ut at jeg fikk en kurs på 11,7241. Jeg vet at en preliminær vekslingskurs er forberedende eller foreløpig, men her var det et stort gap. Jeg har vekslet mange ganger før (ikke hos Nordnet) og har aldri blitt belastet mer enn noen hundre lapper enn det den preliminær vekslingskursen viste. Så jeg tok straks kontakt med kundeservice. Etter noen dager fikk jeg svar. Svaret kort oppsummert var: "beløpet som vises er basert på en preelimærkurs og vil ikke være den kursen du får". Det vet jeg, men gapet var stort!. Så tok jeg kontakt igjen, og fikk ny svar: "Gapet skyldes overgangen fra en kursleverandør til en annen og de prelimære kursene vil først blir rettet når valutakontoen kommer på nye Nordnet nå snart." til slutt fikk jeg en melding om at kunde service har ferdigbehandlet saken min. Nordnet hadde en eller annen feil som viste helt feil preliminær kurs. Jeg må nevne at det var en mandag da jeg vekslet, det vil si at ingen vekslinger skjedde siden fredag, så her er det helt mulig at data ikke ble oppdatert eller hentet fra API. Men det er ikke min feil. Som kunde så går jeg utfra at prisene er riktige. Tror dere at jeg har rett til økonomisk kompensasjon?
×
×
 • Create New...