Jump to content

Jokkmokk med sokk

Medlemmer
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

1335 profile views
 1. I denne sammenheng trenger du ikke måle latency hele veien til spillservere din. Det er bare forskjellen på det siste stykket ut huset ditt vi trenger å sammenligne. Bruk ping mot vg.no for eksempel, så ser du hva forskjellen er mellom adsl og mobilnettet. For å se jitter kan du sjekke ping mange ganger, og se hvor mye den varierer.
 2. Har ikke hørt begrepet rubberbanding før, men har. Har bare kalt det lag, men rubberbanding gir mer mening Tipper jitter/latency spikes er en vanlig grunn til det. Med varierende latency kommer datapakkene fram litt ujevnt, og d blir det vanskelig for spillene å skjønne akkurat hvor du er og hva du gjør til riktig tidspunkt. Vanligste grunn til det er vel Wi-Fi.
 3. Ikke nødvendigvis. Varierer veldig mye fra sted til sted hvor godt mobilnettet fungerer. Mål latency, hastighet og jitter direkte på mobilen, ikke via Wi-Fi til PC. Wi-Fi gir ofte en god del ekstra latency og jitter.
 4. Joa, men uten interleavling på en linje med mye forstyrrelser fører til pakketap. Pakketap fører til retransmisjon, iallfall for TCP, som i praksis vil si at det tar enda lenger tid for trafikken å nå helt fram. Da kan det kanskje gå å få satt hastigheten lavere. Hvis ikke er interleaving eneste praktiske løsning.
 5. For spilling vil jeg ikke anbefale mobilt bredbånd. En ting er at latency er høyere enn DSL og fiber, men den varierer mye mer også (jitter). Mye jitter kan være skikkelig irriterende under spilling. Oppleves som lagg. Fungerer sikkert bra nok mesteparten av tiden, men ikke like stabilt som DSL, og iallfall ikke like stabilt som fiber. Uansett, for vurdere å latency på ulike internettaksesser opp mot hverandre må du sjekke mot en server som ligger geografisk så nærme deg selv som mulig, men for enkelhets skyld bruker vel de fleste ping mot vg.no
 6. Jeg er nok heller ikke den rette til å svare på de spesifikke spørsmåla dine, men har 3 tips som kanskje er verdt å nevne: - ICMP (ping) pakkene er normalt lavt prioritert, og er ofte det første som blir ignorert hvis man nærmer seg full utnyttelse av ulike nettverksfunksjoner. Pakketap med icmp trenger derfor ikke bety at noe er galt. - Min erfaring er at det er en veldig stor fordel å kunne se på akkurat hvilke tidspunkt pakketapene skjer. Så hvis du får lagt til en timestamp på hver ping, og får skrevet resultatene til en fil fortløpende kan du se om det er noe system på pakketapet. F.eks. om de kommer i "bursts", er spredd mye utover, kommer på spesifikke tidspunkt, eller om de kommer samtidig med andre hendelser på nettverket. - Det finnes verktøy som også sjekker signalintegriteten på ethernetkabler
 7. Og sjekk helsa til disken. F.eks. med Crystal Disk Info. Der kan det også være greit å sjekke temperaturen til disken mens du laster ned via steam.
 8. Ikke nødvendigvis ved kontinuerlig skriving med rimelige/gamle SSD disker. Husker ikke hvor tregt det kan bli, men tror det noen ganger kan bli tregere enn tradisjonelle snurredisker. Hvilket merke, modell og størrelse har du?
 9. Kan være andre deler av PC enn nettverket. Ikke helt sikker på om problemene kan bli like ille som hos deg, men for sikkerhetsskyld, sjekk: - Mange spill på Steam er komprimerte og må dekomprimeres av CPU. Sjekk hvor hardt CPU jobber mens du laster ned. Er den på 100% kan CPU være flaskehalsen. - Sjekk også hvilken klokkehastighet/frekvens den går på når problemene er der. F.eks. hvis den går ned til noen hundre MHz istedenfor noen GHz kan det være grunnen. Det kan skje hvis den blir for varm - Hva slags harddisk lagrer du på? SSD uten dram kan bli ganske trege under kontinuerlig skriving. Eller hvis du skriver til en HDD, særlig hvis det er samme HDD som Windows kjører fra - Kan være harddisken begynner å bli ødelagt. Sjekk S.M.A.R.T statusen til den
 10. Har du sjekket at du har nyeste driver for nettverkskortet?
 11. Ikke for å kryssjekke heller? Ville gjort det mye lettere for å avgrense om problemet følger nettverkskortet eller noe annet. Kan du evt. bytte om nettverkskort med din andre PC for å se om problemet flytter seg til den andre da?
 12. Akkurat hvilken feilmelding er det du får når du går til http://192.168.1.1? Mulig det er en sikkerhetsadvarsel, som du må klikke på noe for å komme deg forbi. Er det evt. andre rutere på nettverket?
×
×
 • Create New...