Gå til innhold

digimator

Medlemmer
  • Innlegg

    472
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av digimator

  1. 15 hours ago, Diablos said:

    Blir fort problematisk om man skal legge til rette for 5 års deler/levetid som et minimum. For det første kan man forvente betydelig dyrere mobiler, færre modeller, for ikke å nevne at sikkerheten i EU vil bli betydelig dårligere, med mindre det samtidig kommer et krav om 5 år med sikkerhetsoppdateringer samtidig, som igjen vil gjøre mobilene dyrere.

    Det same blei sagt for noen år siden når det blei fastslått at USB diskar kom under 5 års reklamasjonsrett. Ingenting skjedde anna enn at norske forbrulkarar fikk betre reklamasjonsrett.

    Levetid er for det meste eit spørsmål om design og ikkje nødvendigvis større produksjonskostnader. Tekologien er no så langt utvikla at 5 års levetid burde vera heilt kurant.

  2. 9 hours ago, Rune_says said:

    Nettopp kjøp av en ny SIM-brikke der id-sjekken ikke gjøres (om man har utro tjener i telefonselskap) eller gjøres mangelfullt ved kjøp blir noen hakk enklere da.   

    Det legger da til rette for at en svindler kan bruke ditt navn, adresse og personnummer knyttet til en ny SIM-brikke.  Noe du selv ikke umiddelbart vil oppdage. 

    Evt hvis det er samme tlf-nr (at svindleren har portert ditt nr til ny SIM-brikke) vil vise seg ved at telefonen din slutter å virke mens svindlerens virker. Kan fort gi en kinkig situasjon der du selv er uten BankID og det blir et kappløp ift å blokkere svindleren fra å registrere ny BankID.

    Kan du vera grei å beskriva alle trinn i din tenkte prosess, og korleis du skal komma rundt alle sikkerhetstiltak?

  3. 1 hour ago, evilGuy said:

    Vent dette er jo ikke gode nyheter i det hele tatt. Slik jeg leser saken fjerner de helt støtten for å flytte filer over på kindle med mindre man sender filen til amazon for inspeksjon og konvertering.

    Eg ser ingen slik informasjon i artikkelen. Manuell flytting via USB til filsystemet blir vel ikkje fjerna?

    Elles så hadde Amazon program for konvertering av epub filer (kindlegen) tilgjengelig til for få år siden.

  4. 26 minutes ago, Viking1 said:

    Enhver leverandør som i all hemmelighet velger proprietære løsninger burde umiddelbart tas ut av alle innkjøpslister.

    Dette er vel ikkje meire proprietært enn å lodda modulane på hovedkortet?

    Med denne typen modular så er det i det minste teoretisk mulig å oppgradera minnet.

    Elles så vil jo ikkje dette vera hemmelig når PCane blir tilgjengelig. Så blir det jo opp til den enkelte å avgjøra kor viktig det er. Min erfaring er at oppgradering av minne på laptop er noe som skjer i veldig liten grad, så det blir neppe eit stort problem uansett.

  5. 2 hours ago, Villfaren said:

    Hvorfor skrives det aldri om en kamp for kvinnene om å bli grøftearbeider eller renovasjonsarbeider? 

    Det burde vera overflødig å peika på det, men du les altså ei IT avis...

     

    Elles så finst det faktisk eit del artiklar om kvinner i andre mannsdominerte yrker også. At du ikkje har fått det med deg tyder kanskje på at du bør utvida horisonten. 

  6. 2 minutes ago, The Avatar said:

    To faktor er nyttig i mange samanhengar, men det er ei utfordring at ein blir veldig avhengig av å heile tida ha tilgang til den rette dingsen, oftast mobiltelefonen.

    Ettersom dei fleste vel brukar mobiltelefonen til mange av desse tenestene, så blir det rart om det er eit problem at ein må ha mobiltelefonen for å bekrefta tofaktor.

  7. On 1/29/2022 at 12:27 PM, qualbeen said:

    Men at kompasset er delt inn i fire hovedretninger og ikke sju, er bare noe som ble bestemt en gang. Uten noen videre god grunn. Eller jo: når man sitter med firkantet kart foran seg, er det sikkert praktisk at kompasset også har akkurat fire hoved-retninger. Sju-kantet kart kunne vi også fint trykket opp, men ...

    Fire himmelretningar kan jo lett relaterast til kroppen, og er såleis temmelig naturlig: Fram og bak, høgre og venstre er lett å definerar ut frå kroppen. Skal ein dela opp meire, så blir det meire omtrentlig, og då er det enklast med halvering. I så måte er kompassretningane så logiske som ein kan få det til på enkelt vis.

    • Liker 1
  8. On 1/29/2022 at 7:54 AM, Ove Kvam said:

    Jeg synes man burde kuttet ut tidssonene. I et internasjonalt samfunn er det mer praktisk at alle bruker samme tid, enn at klokken 12 er midt på dagen lysmessig.

    Kun ein veldig liten minoritet bryr seg om kva klokka er utafor eigen tidssone. At 99+% av verden skulle fjerna tidssoner fordi eit lite mindretall skulle forenkla tidssoneberekninga si er vel i beste fall arrogant.

    I tillegg så er det praktisk at når ein snakkar med folk i andre verdensdelar (hos meg skjer det daglig), så veit vi at når klokka er 6 på ettermiddagen hos dei, så er det ettermiddag der, og at dei difor helst vil avslutta møtet og gå heim. Eller når ein sjekkar tida i California, og ser at klokka er 3am, så forventar ein ikkje at noen er våkne.

    • Liker 1
  9. On 1/23/2022 at 12:07 PM, Simen1 said:

    Samme problem som med utflagging av lokal lagring til hvilke som helst andre responskrevende digitale arbeidsprosesser. F.eks fil-lagring kun i sky og ikke lokalt i bedriften. Ikke bare blir responstiden styrt av avstand og utstyr mellom bedriften og "skyen", men det gjør også bedriften mer sårbar mot brudd i nettforbindelsen. Det være seg pga naturkatastrofer, brann i sentraler, strømbrudd lengre enn UPS-tida til alle koblingssentralene eller på grunn av framtidig krig eller andre katastrofer eller politisk innblanding.

    Jobb med filene lokalt - ta heller backup/datautveksling via eksternt nett.

    Filene? Joda.

    Problemet er at majoriteten av data ein bedrift har ikkje lenger er i "filer" men i applikasjonar, som i stadig større grad kun er tilgjengelig som skybaserte tenester. Dette blir forsterka av at bedriftar stadig vil ha meire funksjonalitet, og ein skal vera temmelig stor for å ta seg råd til å ha ekspertise på drift av alt bedriften ønskar seg.

    Og om bedriften har tatt i bruk Microsoft365 så har jo toget gått for lenge siden.

×
×
  • Opprett ny...