Gå til innhold

Itholia

Medlemmer
  • Innlegg

    199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Itholia

  1. Kraftverk er den godkjente termen å bruke som navn på energiverk på norsk. Om du vil endre det får du ta det opp med språkrådet. At feilaktige termer brukes av fagfolk får du adressere på utdanningene rundt om i det ganske land.

    Problemet du nevner er energibransjen ikke alene om, og jernbanen i media er et mareritt av ikke-eksisterende ord som slenges rundt.

  2. 6 hours ago, Simen1 said:

     

    Problemet med 250 er at man kommer over en "terskel" som krever krengetog med lukket kupé. En enorm kostnads-terskel. Klarer man å holde hastighetene under den terskelen så blir det mye billigere. En annen ting er at mange strekninger kan oppgraderes til en viss grad uten å bygge NY og svært kostbar rettere bane. Det gjør at man får en enorm kostnadsterksel mellom å enten utbedre dagens baner til f.eks 160 eller å bygge ny og kostbar bane på f.eks 200. Det blir vanskelig å argumentere for at de 40 km/t skal være verdt den enorme merkostnaden det er å bygge NY bane. Samme med terskelen derfra opp til krengetog og lukket kupé bare for skarve 25% høyere topphastighet (noe som betyr 10~15% høyere gjennomsnittshastighet). Særlig ettersom det går ut over rutetilbudet mellom endestoppene. Kort sagt: MYE penger for at byboerne skal kutte noen titalls minutter på reisen, mens distriktene vil lide av redusert rutetilbud. Dette tilspisser by-land-konflikten. Derfor mener jeg det er bedre å oppgradere eksisterende traseer (rimelig) fra f.eks 120 til 160 km/t, beholde togsettene (rimelig) og beholde mye av rutetilbudet i distriktene (god tjenestetilbud).

    Man kan ikke utbedre dagens baner, mer enn de allerede er gjort uten å legge store deler av dem i nye traseer. Det er i dag kun over Dovrefjell og Saltfjellet at man forholdsvis enkelt kan gjøre det, og over Dovrefjell er man i gang med det. Dessuten er det å bygge dobbeltspor det man sparer tid på, ikke å øke hastigheten fra 80 til 160. 

    Det er ingen krav til krengetog over visse hastigheter, det er dog krav om trykkabin i hastigheter over 200 km/t, uten at dette er særlig fordyrende. Det stiller andre krav til inngangspartiene (blant annet at delte dører ikke kan brukes). 
     

    På fjerntogene er mesteparten av trafikken by til by trafikk i området som nevnes (Oslo - Trondheim/Bergen/Kristiansand).

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  3. 22 hours ago, OlaML said:

     

    "AC-lading som reiselading er rimelig dødt. 43 kW ble det aldri noe mer av, AC-stolpene er ofte 11 kW eller lavere enn de er 22 kW og DC lading bygges ut i stor stil. "

    Til det sier jeg at elbil og ladenettverkindustrien bør ta en titt på togverdenen, om hvordan vi har løst ladeproblemer i 100 år. 
    Vi lader opp til 1000kW over en AC-enfase kabel med spenning på 1000v, hver forbruker på kabelen tar ut effekten de trenger, og det er nok til alle vogner. 

     

     

  4. Men hvorfor 7 år? På 7 år klarte Sveitser å grave ut 100km tunnel i alpene mens i Norge klarer vi ikke grave en hull i bakken engang. See bare på Storgata skal de også holde på i flere år.. Bygg nå for fremtiden og ikke for hva behovet er idag som er vanlig siden norske politikere er så glad i å klippe snorer 

     

    Gotthardttunnelen tok 16 år å bygge, ikke 9.

    • Liker 1
  5.  

    Jernbanen vil allerede bekoste en del av byggingen av ny bro. Stasjonstomten under brua kan ikke senkes, da den allerede ligger lavere enn flomsonene rundt Drammenselva tilsier at noe skal legges.

    Siden den allerede ligger for lavt kan man jo legge den enda lavere, og så beskytte med ytterligere flomsikring. Denne kostnaden får jernbanen ta og ikke innbyggerne.

    Flomsikringen ligger i å heve deler av stasjonstomten, spesielt i området rundt tunnelinngangene til Vestfoldbanen, for å få til dette, samtidig som plattformer forlenges, må bybrua rives. Den har pillarer som står helt feil i forhold til nye Drammen stasjon.

  6. Det er jo relativt meningsløst å bygge ny bro når så mange andre prosjekter skriker etter penger. Jernbanen får betale ny bro eller så får de sørge for at togene går litt ned i grunnen så broen ikke må bygges om.

     

    Det er liksom allment vedtatt at nå skal det bygges broer og gud vet ikke hva, men ny Svelvikvei og andre veier skal likevel vurderes bompengefinansieres. Ren idioti og det hele bør vente til neste kommunevalg slik at innbyggerne på nytt får si sitt i denne saken.

     

    Jernbanen vil allerede bekoste en del av byggingen av ny bro. Stasjonstomten under brua kan ikke senkes, da den allerede ligger lavere enn flomsonene rundt Drammenselva tilsier at noe skal legges.

  7. Hvorfor ikke 5G? Uansett så er det ikke mobildekning som er det viktigste, men å få opp gjennomsnittshastigheten på strekningene. Bergensbanen har en gjennomsnittsfart på litt over 70 km/t. Om man får den over 100 km/t i første omgang for så å få på plass et lyntog med over 200 km/t så vil det gjøre tog mye mer populært enn i dag.

     

    Lyntog med snittfart på 200 km/t Oslo - Bergen får du neppe, men grep som Ringerikebanen og utbyggingen av dobbeltspor Arna - Voss vil kutte reisetiden betraktelig. Her er det vel snakk om ca 100-110 minutter tilsammen på de to prosjektene.

×
×
  • Opprett ny...