Gå til innhold

Herr Akkar

Medlemmer
  • Innlegg

    266
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Herr Akkar

  1. Våre avgiftskroner som tas inn for å fremme energisparende tiltak stjeles fra husholdningene og gis til spekulanter som vil bruke opp alt strømoverskuddet vårt.

    På toppen av dette er bransjen avhengig av kontinuerlige subsidier og langtidskontrakter på strøm til priser vi bare kan drømme om. Dette er industri med få ansatte, som aldri ville kunne drive med strømprisene vi andre må betale. 

    Det er rent tyveri fra våre avgiftskroner og vår strøm. 

    • Liker 3
  2. 9 hours ago, Ketill Jacobsen said:

    Om en sammen med en ekspert på solcelleanlegg/elanlegg kan klare å kjøpe inn paneler billig og gjøre mye egeninnsats og bruke utrangerte batterier fra biler (gjerne nye batterier fra kondemnerte elbiler) kan dette bli en kjempeinvestering. Selv planlegger jeg neste år å installere et anlegg med en produksjon på ca 14.000 kWh (har 123 m2 flatt tak). 

    Selv regner jeg at kostnaden vil være ca 65.000 kr (etter støtte fra Enova på ca 40.000). Støtten inkluderer både støtte til solcellene og kjøp av varmtvannsbereder med innebygd varmepumpe (henter luft fra baderom) til ca 20.000 kr. Sammen med eksisterende varmepumpe regner jeg å komme ned på 8.000 kWh per år (bare elektrisk varme) i mindre, eldre enebolig.

    Jeg vil i tillegg kjøpe et et 28 kWh bilbatteri til ca 1.000 kr per kWh. For å investeringen tar jeg ut 93.000 kr fra banken som jeg nå får 0,6% rente på (årskostnad ca 550 kr). Om jeg får 1 kr per kWh for overskuddstrømmen (6.000 kWh) gir det en inntekt på 6.000 kr per år. 

    Om jeg er optimistisk kan jeg regne 30 års levetid på anlegget, altså avskrivning på ca 4.000 per år. Så over 30 år vil jeg sitte med gratis strøm og netto inntekt på ca 45.000 kr (regner null prosent forrentning på inntekt). Ikke verst det!

    Er ikke dette litt utopisk? Det er svært begrenset hva man kan gjøre lovlig selv. Også 12V-anlegget må monteres av autorisert installatør, og det er svindyrt. 

    Har du ikke alt gjort etter boka (dvs svindyrt) får du vel ikke koplet til måleren. 

    Og Enova gir vel ikke en krone hvis du har egeninnsats, med mindre du får skjult dette vha den autoriserte eksperten din. 

    Otovo skal ha 180000 kr for én side av taket mitt etter Enova-støtte, husker ikke om det var 8 eller 11 kW. Det er i hvert fall uaktuelt. Særlig når jeg vet at selve solcellene nok koster en fjerdedel. 

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 2
  3. Enova spytter milliarder av våre avgiftskroner til "ny teknologi", dvs teknologi som hydrogen som ØKER energibruken i landet dramatisk! Enova forverrer situasjonen og gir utbytter til spekulative selskapers investorer. 

    Dette er veldig feil, alle kronene skulle vært dedikert energisparing, med fokus på husholdninger. 

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  4. Så fort som teknologien utvikler seg nå i forhold til når patentsystemet oppsto, bør tiden for et patent drastisk reduseres, kanskje til 10 år eller mindre. Patenter hindrer teknologisk utvikling. 

    Software-patenter må forbys, da disse bruke utelukkende for å hindre konkurrenter og ta ned mindre firmaer.

    • Liker 1
  5. 4 hours ago, Salvesen. said:

    Jeg er veldig fornøyd med støtten, denne måneden hadde jeg strømregning på 2895,49 og støtte på 2113,64. Altså må jeg betale skarve 782 av nesten 2900 kroner. 

    Skulle dog sett det slik at de fokuserte på de fattigste og støttet der det er stort behov og ikke til de som sånn sett ikke trenger det(meg selv inkludert).

    Jeg betalte totalt 2650 kr for 1030 kWh for juli. 

    Da blir det nesten 32000kr for et år med kun sommerforbruk og sommerpris, etter skatt.

    Vinteren krever 3-4 ganger så mye for å ha lunk i huset, og da må gudene vite hvor høye prisene vil være. Med sommerprisen på 260 øre/kWh og et årsforbruk på 25 000 kWh blir det i beste fall 65 000 kr på å et år. I praksis ser det ut til at prisimporten fra EU vil stige til langt mer enn økningen fra 80 til 90% kan kompensere for. Ser vi 50 kroner pluss avgifter vil det gå galt for mange selv med 90% støtte.

    "Støtte" er forkastelig. Stjel mye og lever noe tilbake, for vår egen strøm.... Ekstrabeskatning kalles det. 

    • Liker 1
  6. Å skatte av ballongverdier synes ikke riktig. Kjøper krypto for 1000 kr, blåses opp til 50000 kr, skatter av disse i 5 år, deretter faller verdien til 100 kr. Hva har man skattet av?

    Skatten må være kun når man tar ut fortjeneste. Det er ingen formue så lenge det er i form av krypto som kan miste all sin verdi før man tar det ut. Det er luft inntil det veksles inn.

    • Liker 1
  7. Man har mange muligheter på skjermen. Virtuelle knapper som er fast plassert kan være omtrent like trygge å bruke som fysiske knapper, man kaster gjerne et kjapt blikk mot en fysisk knapp også for å sikre at man treffer den riktige. Og på skjermen ligger de ofte høyere slik at øynene ikke må flytte seg så langt. 

    Men alt som inkluderer multi-nivå menyer samt navigasjon og valg av musikk rører jeg aldri mens jeg kjører. Å skrive inn en destinasjon eller bla i lister kan ta sekunder man ikke har. 

    Heldigvis er det to løsninger for å unngå skjermbruk under kjøring, nemlig rattkontroller og stemmestyring. Hvis man gidder å sette seg inn i det styrer stemmen fint klima (temperatur, vifte, avising, bakrutevarmer), setevarme (styrke, selektivt for ett eller alle seter), viskere, lys, musikk og navigasjon. 

    • Liker 1
  8. Det er forklaringen som blir repetert som av papegøyer: "Norske strømpriser er i veldig stor grad påvirket av strømprisene i Europa".

    Det virker naturgitt. Som befalt av gud. Men sammenkoplingen mot Europeiske priser er et kunstig fenomen som dyrkes av politikerne og deres rådgivere fra energibransjen / NVE.
    Folket vil ikke ha denne sammenkoplingen, så det er på tide å si den opp. 

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  9. Det ville være et vanvittig sløs med ressurser å rive disse nå som det er ofret så mye penger og natur på å bygge dem. Vi får aldri naturen tilbake til original stand.

    La dem stå, men overfør rettigheter til utbytte til samene. Da bedrer vi livsgrunnlaget deres, og lar vedlikeholdet stå på de som bygget dem urettmessig, og får la kraftoverskuddet komme samfunnet til gode.

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  10. Tja, at WiFi er uegnet for IoT er da en sannhet med modifikasjoner. Jeg har en baderomsvekt som er tilkoplet via WiFi og som varer 1-2 år mellom hver opplading. Samme med Grohe vanndetektorer. Så strømmessig ser det ikke ut til at det _må_ være et problem. Jeg har også god stabilitet med en haug med andre WiFi-tilkoplede enheter (20 smart switches med strømmåling, 6 kontinuerlig strømmende overvåkningskameraer, Tesla, laserprinter, 4 tablet'er, 4 mobiler, 12 Google Nest enheter, 2 sett med Logitech Harmony controller hub, 3 Chromecast video, 2 chromecast audio, smart TV, gjesters mobiler). Men stabilitet kan ikke garanteres med en vilkårlig aksesspunkt/ruter. Jeg har for eksempel hatt både Asus og Netgear modeller som har vært stabile men blitt særdeles ustabile etter firmware-oppgradering. Valg av riktig firmware-versjon er viktig.
  11. Tja, at WiFi er uegnet for IoT er da en sannhet med modifikasjoner. Jeg har en baderomsvekt som er tilkoplet via WiFi og som varer 1-2 år mellom hver opplading. Samme med Grohe vanndetektorer. Så strømmessig ser det ikke ut til at det _må_ være et problem. Jeg har også god stabilitet med en haug med andre WiFi-tilkoplede enheter (20 smart switches med strømmåling, 6 kontinuerlig strømmende overvåkningskameraer, Tesla, laserprinter, 4 tablet'er, 4 mobiler, 12 Google Nest enheter, 2 sett med Logitech Harmony controller hub, 3 Chromecast video, 2 chromecast audio, smart TV, gjesters mobiler). Men stabilitet kan ikke garanteres med en vilkårlig aksesspunkt/ruter. Jeg har for eksempel hatt både Asus og Netgear modeller som har vært stabile men blitt særdeles ustabile etter firmware-oppgradering. Valg av riktig firmware-versjon er viktig.
×
×
  • Opprett ny...