Jump to content

Fiat600

Medlemmer
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Hei, Skal prøve å beskrive prosjektet vårt med motorbytte i veteranbuss og problemet med vacuumpumpe. Vi er et gjeng entusiaster som driver en Volvo veteranbuss fra 1946, som originalt var utstyrt med bensinmotor, men tidlig byttet til dieselmotor, en Volvo VDA , som var Volvos første dieselmotor. På tur til Ekebergmarkedet våren 2019 havarerte motoren. Det viste seg at den var helt utgått på dato og umulig å skaffe deler til. Vi fikk tak i en Volvo D50 fra en N84 lastebil som vi har montert inn og nå startet problemet med vacuumet. Bussen har vacuumbremser og lastebilen hadde luftbremser og det viser seg at vakumpumpen som er påhengt dynamoen på den "nye" motoren er for liten for å betjene vacuumbremsene. Vi har jo vacuumpumpe fra den gamle mototen som har drev til registeret, men som det ikke er mulig å montere på den "nye" motoren. Her kommer ideen vår om å drive den gamle vacuumpumpen med en 24V el-motor, og plassere den på egen stand "hvor som helst" Håper det er noen som har synspunkter på dette. Takker for alle svar.
 2. Bildeler.no er det beste jeg har brukt, men om de er billigst er jeg usikker på. Retur av feile varer uten omkostninger, og pengene tilbake på konto uten problem Har byttet bremser på tilsvarende Leaf (ikke US). Når reg.nr legges inn er det 2 alternativer på klosser og skiver. Demonterte og målte og da er man garantert riktig. Levering samme dag om du er i nærheten av pick UP punktene Komplett Torp eller Lier (kanskje flere) Har vært svært fornøyd med flere leveringer og 2 returer. Lykke til
 3. Hei, Skal prøve å beskrive prosjektet vårt med motorbytte i veteranbuss og problemet med vacuumpumpe. Vi er et gjeng entusiaster som driver en Volvo veteranbuss fra 1946, som originalt var utstyrt med bensinmotor, men tidlig byttet til dieselmotor, en Volvo VDA , som var Volvos første dieselmotor. På tur til Ekebergmarkedet våren 2019 havarerte motoren. Det viste seg at den var helt utgått på dato og umulig å skaffe deler til. Vi fikk tak i en Volvo D50 fra en N84 lastebil som vi har montert inn og nå startet problemet med vacuumet. Bussen har vacuumbremser og lastebilen hadde luftbremser og det viser seg at vakumpumpen som er påhengt dynamoen på den "nye" motoren er for liten for å betjene vacuumbremsene. Vi har jo vacuumpumpe fra den gamle mototen som har drev til registeret, men som det ikke er mulig å montere på den "nye" motoren. Her kommer ideen vår om å drive den gamle vacuumpumpen med en 24V el-motor, og plassere den på egen stand "hvor som helst" Håper det er noen som har synspunkter på dette. Takker for alle svar.
 4. Takker for svar, akkurat hva jeg var ute etter 👍
 5. Takker for svar, akkurat hva jeg var ute etter👍👋👋
 6. Hei, har fått nytt Kindle lesebrett i julegave og prøver å utnytte det maksimalt. Hører rykte om at det skal være mulig å dele en bok som f.eks. kona har på sitt brett og motsatt?? Klarer bare ikke å finner ut av dette 🥴 Noen der ute som kan hjelpe???
 7. Hei, har fått nytt Kindle lesebrett i julegave og prøver å utnytte det maksimalt. Hører rykte om at det skal være mulig å dele en bok som f.eks. kona har på sitt brett og motsatt?? Klarer bare ikke å finner ut av dette 🥴 Noen der ute som kan hjelpe???
 8. Hei, har prøvd å finne ut hvordan det skiftes olje på hydrostat systemet på en Honda HS760 snøfreser, uten å lykkes Noen som har gjort det eller kjenner til info om det? Oljetype finner jeg ut av fra forhandler.
 9. Takker for svar handprint, utrolig enkelt når man vet knepene.
 10. Hei, hvordan får jeg tilbakestille melding i displayet (due for service) Har prøvd alle muligheter uten å lykkes🤨 Nissan qashaiu 2011 cdi. Noen som kan hjelpe her???
 11. Hei, har byttet PC, og har nå en HP Elitebook 8560w med Window10. å få skjermene til å slukke når maskinen ikke er i bruk har jeg funnet ut av, men hvordan får jeg stengt ned hele maskinen automatisk når den ikke er i bruk??
 12. Hei, jeg har en Honda HS760 snøfreser som jeg er svært fornøyd med, men skal oppgradere til neste størrelse som er HS(S) 970. Klarer ikke å finne forskjell på HS HSS, er også usikker på ET og EW. Noen der ute som har synspunkter??
 13. Hei,har en bil som har endel lakkrust som jeg ønsker å gjøre noe med før det er for seint. Har sandblåse utstyr som jeg fjerner rusta med. Hva anbefales å smøre på det bare metallet før lakking. Tror endel av hemmeligheten ligger her for å få et godt resultat. Rengjøring, sandblåsing,riktig type primer og skikkelig lakk. Noen som har erfaring??
 14. Hei, Vi jobber med en veteran bil (Borgward Arabella (Lloyd P900)) som vi håper å få godkjent til våren En av utfordringene våre er frontruten som har mye merker etter vinduspussere. Det er svært begrenset med deler å få tak I til denne bilen, og frontrute er helt umulig. Har hørt at det er et firma I Drammen som polerer ruter, men har ikke klart å spore det opp, noen som kjenner til det?? Har sjekket mye på nettet og kommet fram til at 3M har et produkt 3M Glass Polishing Compound som blir anbefalt. noen som kjenner til det?? Det ligger også en snutt på YouTube når jeg søker på "fosse240 rutepolering" Noen som kan hjelpe, blir vi svært takknemmelige!
 15. Hei Det står en Transit Connect her med havarert registetreim som jeg har mulighet til å få billig. Er det stor sannsynlighet for at motoren er havarert eller er det reparer bart?? Byttemotor....
×
×
 • Create New...