Jump to content

Sportsidiot

Medlemmer
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 :)
 1. Jeg skal til et område som hører til et helt annet land enn det landet det geografisk er en del av. Dette området har eget landslag i fotball og for stille i kval til internasjonale mesterskap (Dog er det vel tvilsomt om de noen gang vil kvalifisere seg). Det som er ganske spesielt er at det er et annet land som faktisk har fått godkjent at de ikke skal kunne trekkes til å møte dette landslaget i kvalik-kamper. Hvilket område snakker jeg om?
 2. Skal vi til den russiske republikken Kalmykia?
 3. Er det Bruvik brygge ved Bruvikvoll på Kvaløya?
 4. Jepp din tur til å lage oppgave
 5. Nope, byen er oppkalt etter en tidligere President på Filipinene.
 6. Ja da, og du er i rett land. Men byen vi skal til er altså en forstad til Manilla. Google ivei.
 7. Et skudd fra hofta. Hoddevika på Stadtlandet.
 8. Ja Hint dette landet hadde et presidentpar hvor kona og hennes sko nok var minst like kjent som presidenten selv.
 9. Jeg skal til en by (ikke i Europa). Byen er egentlig en forstad til landets hovedstad. Men det er et par spesielle ting med denne byen. For det første så er den idag større enn byen den er forstad til. Og går vi noen tiår tilbake i tid. Var denne byen landets hovedstad en periode. Relgionen som flesteparten av landets innbyggere tror på er i absolutt mindretall i verdensdelen. Kun 2 eller 3 andre land i verdensdelen har et flertall av befolkningen som bekjenner seg til denne relgionen.
 10. Jepp, broen ligger mellom bydelen Vansee i det som under den kalde krigen var Vest Berlin og byen Potsdam, som strengt tatt ikke er en del av Berlin men som under den kalde krigen lå i DDR. Utvekslingen som det vises til i filmen skjedde på 60 tallet og var den første av flere utvekslinger av spioner og disidenter mellom øst og vest under den kalde krigen. Bilder er tatt av meg mens jeg var i Berlin for å se på EM i friidrett i 2018. Din tur til å lage oppgave.
 11. Hvilken bru er dette? Hint, brua spilte en viktig rolle i en film som bygde på reelle hendelser.
 12. Er det museet i Bletchley Park vi skal til?
 13. Eller er det Testa Grigia mellom Zermatt og Cerevina? Selv om jeg ikke trodde det var så stor høydeforskjell der siden begge de stedene ligger ganske så høyt.
×
×
 • Create New...