Gå til innhold

Woff

Medlemmer
  • Innlegg

    2 051
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Woff

  1. minim skrev (Akkurat nå):

    Har du funnet en som virker?

    Nei, har ikke det. Går vel greit uten også, har jo et sånn skinn kortholder sak utapå.. Og S24U har ansiktsgjenkjenning som fungerer bra da, prøvde aldri med glassdekselet.. Kan godt hende det fungerer der, men liker finger-leser som er ultrakjapp! 🙂

     

  2. _R2D2_ skrev (4 minutter siden):

    Når trådstarter lurer på om Fiber er en flopp, så skjønner han jo ikke fordelene med Fiber, det blir litt sånn at fungerer det for meg, så er det mer enn bra nok for alle andre.

    Noe tråden her viser at så ikke er tilfelle. For min del skal trådløst bredbånd veldig LANGT ned i pris for å i det heletatt få meg til å vurdere å bytte en gang til.. Den første testen fra Telia var en skrekkelig opplevelse som neppe blir gjentatt. Greit nok med 5G på mobilen, men det holder!

  3. Kajac skrev (26 minutter siden):

    Jeg tilhører dem som nå kun kjøper film på DVD og Bluray.

    Jeg er også der, men kjøper også 4k... Skal jeg absolutt se på youtube så har pc'en min null reklame takket være adblocker..
    Men er jeg dum nok til å prøve å høre en fin melodi på nyeste tv her så er det 10 sekunder med musikk før dritten blir kuttet til fordel for idiotisk reklame.. Frister ikke mye det nei! 

  4. Erlend0_o skrev (19 minutter siden):

    en selger som kom til døra mi for å selge mobilnett istedenfor fiber sa at det var begrenset med antall ledige plasser

    Svarte jeg i din tråd? Husker ikke, men har i dag fiber 150/150 fra Eidsiva bredbånd. De leverer NESTEN riktig hastighet, men jeg klager av og til da hastigheten konsekvent er på 147 ned..
    Jeg fikk besøk av en selger fra Telia som skulle selge meg mobilnett og det var jo ikke måte på alle besparelsene han lovte.
    Jeg hadde svineriet en helg før jeg bestilte tilbake fiber, så dårlig vare burde det vært forbud mot!
    Og ja, oppkoblingen fungerte den, men tiden dette tar må folk bare se selv for å tro det! Det var så elendig at jeg fikk nesten nervøst sammenbrudd! (Satt litt på spissen der.)
    Akkurat nå fikk jeg 146 Mb ned med Ping: 6 ms |ISP Speed Potential: 103% som er absolutt hva jeg kan leve med..

  5. Smule8o skrev (På 9.6.2024 den 11:55 PM):

    Man skal vel helst ikke befinne seg i mellom noen av høyttalerne og mikrofonen. Om man feks fester mikrofonen på nesa vil hodet blokkere lyder fra bakhøyttalere og det blir dermed overkorrigert for det. Oppå hodet blir for høyt.

    Gøy teori det der, men altså: er det NOEN her som vet hva som anbefales når det gjelder lydmålinger?
    Jeg mener seriøst, ikke en ymse dummy med mikrofonen i nesa eller noe.
    Jeg får fint til å måle utrolig grundig ved å ta plass i sweet-spot-stolen og holde mikrofonen på anviste plasser de få minuttene dette tar. Har en stol som lar seg regulere i alle retninger så å få millimeter-presisjon på høyden er ingen problemer.   
    Dette er jo ikke en øvelse du trenger å gjøre veldig ofte heller, men er dette tatt hensyn til i måleprogrammene? At det sitter en der som skal ha glede av korrekt lyd? Dette må jo være greit å vite for de av dere som setter merker i gulv / vegg for å plassere høyttalere etter at kona har tatt støvtørkingen? 😲 

    Nå er jo ikke høyttalerne jeg bruker delt opp med millimeterpapir heller så der ER det jo en variabel du neppe kan måle deg til? Hvor er absolutt senter for lyden fra en "Arendal 1723 Tower, completely custom built 2.5 way lineup of bass drivers, mid bass drivers and waveguide tweeter" (Altså 5 høyttalere stablet over hverandre og med porter på baksiden.)? 
    Nå er det jo et par habile lydentusiaster her, noe dere VET om temaet eller er dette også et felt for synsing?
    Og, nei, jeg skal IKKE bruke mye ekstra resurser for å måle, men kunne vært gøy å vite! 🙂
     

  6. Ikke ment som noen oppfordring til å handle snake-oil, men jeg MÅ ha et par HDMI-kabler og landet på disse fra Temu (Kina).. Virker som om kvaliteten er absolutt på topp og det beste av alt: de funker!
    Kan ikke gjøre MYE feil for en femtilapp ferdig levert heller da..

    (Sjekka disse fantastiske pluggene da, de var nok av riimeligste sort jern-plate..)

    https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099524826961&sku_id=17592252988331&_x_sessn_id=ska51ly6ye&refer_page_name=bgt_order_detail&refer_page_id=10045_1718217302041_ehlyp22wdo&refer_page_sn=10045

    Er det lov å gå ut fra at siden det står 8k på de så dobler de output'en? :evil:

  7. Karltorbj skrev (6 minutter siden):

    Ser det er en svenske her for tiden, nynorsk gaar det i ogsaa. Du faar fikse det, tenker aa kjoepe ny, om ikke saa lenge. Har ikke du vaert backpacker da?

    Neppe meg du tenker på der.. Jeg har vært i Sverige noen ganger, men jeg er nok absolutt Norsk ja, og har heller aldri vært backpacker heller...  🙄

  8. Woff skrev (På 9.6.2024 den 10:07 PM):

    Du fikk med deg at din lege må søke for at du skal beholde Ozempic?

    Da har jeg fått svar fra min "lege": Han siterer det som står:

    "Regjeringen har foreslått at leger må søke om individuell stønad etter blåreseptforskriften § 3 for de som skal ha Ozempic på blå resept fra 1. juli 2024. Helfo kan ikke behandle søknader om stønad til Ozempic før Direktoratet for medisinske produkter (DMP) har besluttet å overføre legemiddelet fra forhåndsgodkjent refusjon til individuell stønad.
    Endringene er foreslått for å sikre at pasienter med diabetes type 2 får tilgang til Ozempic, og for å redusere folketrygdens utgifter."

    Altså var det etter min leges mening ikke noe han skulle søke på da dette kun var et forslag og DMP må først flytte Ozempic fra forhåndsgodkjent refusjon til individuell stønad,,

    Forøvrig får jeg 'så hatten passer' med følgende kommentar:

    Jeg ser også at du har meget lav HbA1c (langtidsblodsukker) der du hadde 31 på siste måling 23/4. Grensen for normalt HbA1c går ved 42 og for diabetes er grensen 48. Det tyder da på at du tar litt for mye Ozempic.

    Han mener at jeg må redusere Ozempic, men har neppe engang fått med seg at jeg i tillegg fortsatt bruker Insulin, to typer daglig..

    Dette er av alle ting en vikar, en vikar fra Sverige.. Og som altså prøver å endre dosene jeg tar uten at han vet noe som helst om meg!
    Er det noen her som vet hva jeg bør gjøre for å få klaget på fyren? Med fastlege-mangel i byen vil jeg jo ikke sparke fyren, selv om det er det som burde skjedd..
    NOEN TIPS?

  9. Karltorbj skrev (4 minutter siden):

    Du faar det ikke saa bra frem paa bildet, men skal si den ble toeff, med den belysningen paa

    Han kompisen din på Kjell hadde ikke et rimelig tastatur til deg da? Med ÆØÅæøå?  Gjør skriveriene dine lettere å lese vetttu.. 😊

  10. RamGuy skrev (7 timer siden):

    Og foreløpig så har ikke DNB skakkjørt konseptet såpass at det er noe poeng å bytte,

    Ikke enda nei, men så har de jo ikke hatt all verdens tid på å ødelegge heller da...
    Er selv i samme situasjon, har enda ikke byttet, dette grunnet at alternativene er få og arbeidet som kreves er rimelig stort. Men de skal ikke gi MEG mange flere grunner før det er farvel! 😒

    • Liker 1
  11. Gjest MKII skrev (4 timer siden):

    Det er også folk som "har gjort research" både på at jorda er flat, mennesker ikke har vært på månen, at jetfly slipper ut chemtrails, at det er øglevesen fra verdensrommet forkledd som mennesker på jorden og mye mer.

    Heldigvis er flertallet av oss mennesker blitt produsert med et hode som fungerer veldig bra til logisk og fornuftig tankegang! I tillegg finnes det tilgang på utrolig bra data om de aller fleste tema i dag som kun er noen få tastetrykk unna.
    Har du ikke fått utlevert veldig mye mellom ørene så finner du ut det ganske fort når du åpner munnen og proklamerer at du er enig i galskapen. DA bør du kanskje vurdere hva du er enig i og hvor logisk det er eller ikke!
    Når det gjelder naturen og dyrelivet så bør vi uansett ikke være uforsiktige med dette som resurs og helst prøve å ta vare på det så godt vi kan. Det betyr kanskje IKKE at naturen bør belastes unødvendig med all slags forsøk på å skifte ut god gammel teknologisk løsning på kraftforsyningen som nevnt tidligere!

  12. Gjest 73c13...d0a skrev (8 minutter siden):

    Det er begrenset hva jeg får i meg nå, og mye går jo rett ut igjen. Men tar heller perioder med mye flying på do, enn å gå opp igjen.

    Synd du er anonym, får jo ikke gitt deg velfortjente 'liker.!  Men enig med deg, alt er bedre enn fortiden min iallefall, å slippe å dra med seg over 50 kilo er enkelt og greit en drøm! Litt gøy å finnefram igjen gamle klær som skulle vært kastet for mange år siden, de passer jo utmerket nå da! 🙂
     

    • Liker 1
  13. Gjest 73c13...d0a skrev (4 minutter siden):

    Det er begrenset hva jeg får i meg nå, og mye går jo rett ut igjen. Men tar heller perioder med mye flying på do, enn å gå opp igjen.

    Så ja, den dagen jeg slutter med Ozempic, og evt har en dårlig periode ift spising, så går jeg antakelig rett opp igjen.

    Hei TS!  Godt at du er innom! Du fikk med deg at din lege må søke for at du skal beholde Ozempic? Regner vel med det!
    Har nok vert innom en dårlig periode eller tre selv, så jeg er utrolig glad for at medisinen er der og hjelper meg i tunge stunder! Ingen trøstespising her lenger, jeg ORKER enkelt og greit ikke! (Heldigvis!)

    • Liker 1
  14. Smule8o skrev (29 minutter siden):

    Det viktigste er at mikrofonen er ca i ørehøyde.

    Men skal målene gjøres med det absolutt viktigste I ROMMET? Med andre ord, skal legemet ditt sitte i stolen og målingene gjøres rundt hodet? Det bør vel være sånn da kroppen med klær utgjør en vesentlig endring i lyden i rommet.. Har ikke funnet ut om programmet tar hensyn til dette?

  15. Duriello skrev (Akkurat nå):

    Man må jo fortsatt ha ganske sterk viljestyrke tenker jeg, både for at det skal ha en effekt, og ikke minst at man skal klare å leve med bivirkningene.

    Det har du rett i! Husk at nedturen er bare første del, du skal holde deg der også, til tross for bivirkningene som for noen er et lite helvete. Jeg har nok en gang valgt å bli 'skutt' (sliten) de tre fire neste dagene da ukas Ozempic-dose på 2 mg ble inntatt tidligere i dag.
    Det som gleder meg veldig er at Insulin-inntaket nå er utrolig lett å beregne og det er stabilt og lavt! Før så kunne jeg bruke 250 enheter daglig (faktisk PLUSS litt ved behov!) men nå er jeg nede på 30-40 enheter i døgnet! DET er deilig å slippe unna den mengden jeg brukte før! Og det er jo gledelig at vekta fortsatt går litt ned, jeg nærmer meg datoen da Ozempic-dosen skal halveres og matinntaket skal forsiktig økes!

    Men som du sier, du skal ha viljestyrke ja! Dette er ingen 'quick fix' og ikke noe du bare tester ut for å ha noe å skrive om på bloggen din!

    • Innsiktsfullt 1
  16. Evil-Duck skrev (3 minutter siden):

    Jeg går ikke rundt å fortelle folk medisinlisten min rundt andre medisiner jeg går på, så hvorfor skal en måtte informere om at en tar slankesprøyte? 

    Og det hele koker ned til at det er journalistene som produserer problemer, problemer vi veldig godt kan klare oss uten! Hvorfor skal dette slås opp som nyheter? Hvorfor er det ikke verdt for journalistene å grave litt i HVORFOR leger kan skrive ut Ozempic som slankemidler til de de vil hjelpe? Hvorfor får 'influencere' flest resepter på et legemiddel som de IKKE skal ha? Jeg irriterer meg over at landets leger kan skrive ut dette uten konsekvenser for de! Jeg liker IKKE at det legemidlet jeg er nødt til å få tak i er på mangellista takket være journalistenes vinkling om vidundermidlet som alle skal få på blå resept!
    Underlig nok så slipper iallefall jeg å kjøpe en og en sprøyte enn så lenge, men det er vel bare et tidsspørsmål.

    Finner kanskje ut litt mer tirsdag, da skal jeg innom fastlegen for å få søkt om tilgang til dette framover (takk til @Brother Ursus). Forøvrig en heller udugelig VIKAR for fastlegen dette, vet ikke om han er klar over kravene..

  17. Og da var det NOK en overskrift som skal selge Ozempic.. Har ikke lest stykket, men SLANKEMEDISINEN heter Wegovy og IKKE Ozempic, den siste er for diabetes 2 pasienter. NÅR skal folk og fe (og journalister) lære??
    https://www.tv2.no/aktualitet/na-kan-man-fort-fa-sporsmalet-men-hvorfor-prover-du-ikke-bare-ozempic/16730782/

    Denne har jeg kanskje linket til før?
    https://www.tv2.no/nyheter/amalie-27-fikk-sjokkresultat-pa-ozempic-matte-slutte-pa-dagen/16507500/

  18. Jada, bor i lillehammer, er urgammel, fyller 65 år om noen få dager og er gutt / mann.. Er du på jakt etter livsledsager så stiller jeg uansett ikke, lykkelig gift i snart 50 år...
    Det var eventuelt som en du kunne prate med, du kunne få hjelp av fra en med erfaringer over mange år jeg tenkte på da! 🙂

    Når det gjelder angst for bilkjøring så BØR du nok bare prøve å utfordre deg selv litt, spesielt hvis du bor der ingen skulle tru at buss eksisterer! Det blir ikke lettere ettersom tiden går dette med å kjøre...

    • Liker 2
  19. Morromann skrev (7 timer siden):

    100%. Den tyske energikrisen er 100% selvpåført grunnet komplett idioti og propaganda om at "atomkraft" er så livsfarlig.

    Det ER jo absolutt livsfarlig, spesielt om du oppholder deg inni reaktoren når den går for fullt, men hvem gjør det?
    Selv tyskere har garantert statistikk over hvor FÅ som har blitt skadet av disse kraftverkene og også hvor MANGE som har satt livet til i forbindelse med kølkraft.. Heller ikke solceller eller vindturbiner er frie for sine offer og vi vet jo nå at det utryddes alt for mange fugler og insekter, verden har ikke RÅD til å miste mer av mangfoldet i dyreverdenen. Jepp, mennesker er det en enorm overflod av, hadde det kun gått ut over de (oss) så hadde det ikke vært det store problemet lenger! 
    Nå er vi jo veldig heldige i Norge, vi har en enorm resurs i vannkraften, vi KAN bruke denne også som kjøling til atomkraftverk og har da også en nødforsyning av strøm hvis det behøves. Det vi MANGLER i Norge er fornuftig politisk ledelse noe som har gitt utslag i at vi er bundet av ACER og andre avtaler til EU, avtaler det norske folket stemte et klart og tydelig NEI til de gangene vi ble spurt før de fant ut at å spørre folket var dumt!
     

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  20. dTd skrev (38 minutter siden):

    følge tegningen så godt det lar seg gjøre

    Er godt nok. Du kan jo ikke følge alt til punkt og prikke da, her er det ofte den fornuftige plasseringen som gjelder.
    Audyssey opererer selvsagt med ideal-rommet og med ideal-høyttalere.. Noe ingen har tipper jeg..

     

    Husk at disse målingene er noe du vil gjøre MANGE ganger, etter hvert som du endrer utstyr, plasseringer og endringer i rommet som påvirker lyden. Har du fronthøyttalere som har en akseptabel bass så er det heller ikke galt å la de få spille dypt i tillegg til en subwoofer. 
    Jeg har satt mine tre fronter til large selv om jeg har to subwoofere, veldig fornøyd med den løsningen. Har også et oppsett hvor alt under 80 og 100 Hz går til subwoofere. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...