Gå til innhold

baldviking

Medlemmer
  • Innlegg

    1 165
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av baldviking

  1. Jeg har litt samme problem. Hovedkortet tok kvelden. Nå har jeg koblet systemdisken med blant annet Mine Dokumenter på nytt hovedkort i ny PC, som slave. Den vises ok og jeg får tilgang til den, men jeg får ikke tilgang til Mine Dokumenter. Antagelig fordi den mappen ikke var delt på det gamle systemet. Windows XP Pro på det gamle systemet. Windows Media på det nye. Noen som har forslag til hvordan jeg kan få tilgang?

     

     

    Edit

     

    Problem løst. Fikk tilgang/byttet eier under Avanserte sikkerhetsinnstillinger for mappene jeg ønsket tilgang til.

  2. Skulle 1,3 millioner nordmenn dø i en epidemi og situasjonen være tilsvarende i resten av verden, tror jeg vi står overfor litt andre prioriteringer enn hvem som skal få vaksine, som hvor fort klarer regjeringen å få mobilisert hæren til å opprettholde et visst minimum av sikkerhet, videre organisere helsevesen, brannvesen, el-forsyning, vann og kloakk/renovasjon med enorme hull i mannskapsrekkene, videre skaffe mat til Norge (bytte olje/gass i mat eller legge om vårt eget jordbruk helt...) videre sikre strategiske lagre av motordeler, maskiner og annet utstyr til transport og industriell produksjon (verdenshandelen har nok på dette tidspunktet gått til H...) o.s.v...

  3. Raggie skrev:

    Synd med Iran egentlig, de var jo på så god vei mot å bli et demokrati og "vestlig" land, inntil shahen mistet makten på slutten av 70-tallet...

    Vel...

     

    Iran hadde demokratiske valg på 50-tallet, til Shaen grep makten ved et kupp støttet av USA. Shaen brukte så mye av landets ressurser på militær opprustning og et heller brutalt undertrykkelsesapparat. Han var en korrupt og svak leder, ute av takt med sitt eget folk. Regimet hans falt nesten uten motstand, enda det hadde stridsvogner, hærstyrker og tungt bevæpnet politi til disposisjon. Han forsøkte å modernisere Iran på tekniske og økonomiske områder, men gjorde dette på en slik måte at han la seg ut med folket. Revolusjonen var faktisk ganske populær, d.v.s hadde bred, folkelig støtte. Nå ser det ut til at prestestyrets posisjon er svekket. Iranerne har høy utdannelse og ønsker mer frihet. Så det er egentlig ingen grunn for å gå til krig mot dem.

     

    Washington Post og Newsweek tok opp diskusjonen rundt mulige, amerikanske aksjoner mot Irans atomanlegg for over et år siden. Såklart amerikansk etterretning overvåker Irans ulike fasiliteter for utvikling av diverse våpensystemer, inkl ABC-våpen, men uavhengige, militære analytikere anser det iranske atomvåpenprogrammet til å ha kommet for langt til at det kan settes tilbake ved presisjonsbombing. Iran kan uvikle atomvåpen i kjente anlegg over jorden, eller de kan utvikle atomvåpen i ukjente anlegg under jorden, eller det kan være de bløffer og overdriver egen styrke. Amerikanske angrep kan svekke viljen til å utvikle atomvåpen eller den kan intensivere Irans bestrebelser. Alt i alt taler det meste for at den militære nytten av slike angrep vil være liten.

     

    Det beste er nok å søke samarbeid i dette tilfellet. Iran har heller ikke opptrådt særlig agressivt i regionen, selv om de har bedrevet en del politisk og militær innblanding i Libanon.

  4. Seixon skrev:

    USA har "contingency" planer for militaerte aksjoner mot de fleste land. Dette betyr ikke at de er i ferd med a brukes. Iran legger opp til krig hvis de bidrar hjelp til folk som angriper amerikanere i Irak. Det er en "act of war" og USA vil da anse dette som akkurat dette.

    USA har vel - som stormakt - planer for militære aksjoner i alle land. Den sovjetiske generalstaben hadde planer for invasjon av Mexico og forsvar mot angrep fra rommet. Det betyr ikke at Moskva på noe tidspunkt planla å invadere Mexico eller trodde romvesener skulle til å angripe dem. Det er bare sånt generalstaber sysler med.

  5. På den andre side stiller det en god del av oss. I praksis vil en iverksettelse av artikkel 5 (som vil si at Nato er under angrep) føre til at Nato overtar kommando og kontroll over våre styrker. Dvs at hvis det blir en konflikt med f.eks Libya, så kan NATO bestemme at Norge skal sende ned personell.

     

    Velger regjeringen å erklære unntakstilstand ifølge med en aktivisering av paragraf 5 etter NATO-pakten, vil generalinspektørene for h.h.v Hæren, Luftforsvaret og Marinen gå over til å fungere som Øverstkommanderende for h.h.v Hæren, Luftforsvaret og Marinen. Sammen med Forsvarssjefen, FD og Kongen i Statsråd vil så disse ha kommandoen over norske styrker på norsk jord, inkludert de tre gjenværende brigadene våre, om man velger å mobilisere disse og HV, om man velger å mobilisere og bevæpne dette. NATO kan så kreve av Norge at vi skal avgi militære enheter, samt at Norge kan velge å avgi tropper i Norge til NATO-kommandoer, men det er ingen automatikk i noen av delene, såfremt man ikke har endret praksis helt de siste få årene.

     

    Den eneste endringen jeg har fått med meg som går på dette, er at man har slått sammen FO (Forsvarets Overkommando) og FD (Forsvarsdepartementet).

  6. CAIRO CONFERENCE

     

    November, 1943

     

    (Dept. of State Bulletin, Vol. IX, p. 393)

     

    Released December 1, 1943

     

    The several military missions have agreed upon future military operations against Japan. The Three Great Allies expressed their resolve to bring unrelenting pressure against their brutal enemies by sea, land, and air. This pressure is already mounting.

     

    The Three Great Allies are fighting this war to restrain and punish the aggression of Japan. They covet no gain for themselves and have no thought of territorial expansion. It is their purpose that Japan shall be stripped of all the islands in the Pacific which she has seized or occupied since the beginning of the first World War in 1914, and that all the territories Japan has stolen form the Chinese, such as Manchuria, Formosa, and the Pescadores, shall be restored to the Republic of China. Japan will also be expelled from all other territories which she has taken by violence and greed. The aforesaid three great powers, mindful of the enslavement of the people of Korea, are determined that in due course Korea shall become free and independent.

     

    With these objects in view the three Allies, in harmony with those of the United Nations at war with Japan, will continue to persevere in the serious and prolonged operations necessary to procure the unconditional surrender of Japan.

     

    Du får eventuelt søke på Kairo konferansen, om du ønsker dypere forståelse av de alliertes disposisjoner for tiden etter andre verdenskrig i Asia. Andre søkeord kan være Kwantung Army eller Soviet Manchuria offensive. Med forbehold om stavefeil.

  7. Militært er vi avhengige av USA, særlig siden vi står utenfor EU og som følge av et stadig svekket NATO. Dette gjenspeiles vel også i de fleste sikkerhetspolitiske valg vi tar, som deltakelsen i Afganistan, deltakelsen i Irak, deltakelsen i beskyttelsen av baltisk luftteritorium, treningen av baltiske soldater i NATO-regi, omleggelsen av hæren i retning bedre egnethet for å delta som støttestyrker i amerikanske operasjoner et.c.

  8. Olethros @ 10/01/2005 : 05:21

    Men for hver dråpe verdens oljeproduksjon må økes med for å dekke vestens stadig voksende energibehov...

     

    Nå er det Kinas, ikke Vestens, økende forbruk og import av olje, gass, mat og halvfabrikata (metaller, papir, kjemikalier) som drar verdens økonomi i akkurat disse dager. Ikke at jeg er så uenig i resten av analysen/innlegget, men det blir galt å utelukke Kina fra denne ligningen.

     

    Mad Wolf Magnux @ 10/01/2005 : 14:29

    (La oss si at USA faller og trekker med seg det meste av verden. Hvordan vil så en historiker om f.eks. 500 år se på dette? Kanskje han ser på disse andre landene som en del av det amerikanske imperiet. Og som kjent, store riker/ nasjoner reiser seg og faller. Det er et historisk faktum)

     

    En slik historiker vil antagelig snakke om det tyvende århundre som en epoke preget av eksplosiv vekst i invidualisme, produksjon/forbruk, folkeforflytninger og demokrati - og plassere USA i sentrum for denne utviklingen. Skulle denne utviklingen på en eller annen måte kræsje, vil dermed USA bli stående som et symbol på det feilslåtte i denne tidsepoken. I så fall vil denne historikeren antagelig leve i helt anderledes samfunn enn vårt, med andre verdier. Kanskje i et samfunn med lavere og mer kontrollert forbruk, større begrensninger fra fellesskapets side, mindre individuell frihet og mer vekt på fellesskapet, mer hiearkiske strukturer et.c og vurdere vårt samfunn ut fra verdiene i sitt samfunn.

  9. Klientifisering er alltid et problem når man hjelper på feil måte. Man ser det med individer, og man ser det med organisasjoner, og til og med hele nasjoner som blir uhjelps-klienter i stedet for å (få hjelp til å) klare seg på egen hånd.

     

    Et aspekt er den kravmentalitet du nevner. Men jeg tror det er like viktig å se på mentaliteten til de som hjelper. Det å kunne bidra styrker egen selvfølelse. Det har vi sett ganske mye av i det siste. Dette fører gjerne til ukritisk bistand, hvor det å hjelpe kommer først, mens det å få folk til å klare seg selv kommer i andre rekke. Dette kan man se tydelig uttrykt når noen foreslår å gi mindre i hjelp, men heller stiller krav og forsøker å tilrettelegge for at folk skal klare seg selv. Da kommer beskyldningene om egoisme og manglende solidaritet.

     

    En variant av den ukritiske bistanden er det å overbeskytte. Dette skaper i lengden svake individ som er lite egnet til å ta vare på seg selv når de møter problemer de ikke er vant til å takle. Og dermed er disse igjen avhengig av mer hjelp og beskyttelse.

     

    Jeg har lenge vært av den oppfatning at staten skal trekke seg mer ut av folks liv, og ta på seg et større og klarere ansvar for å bevare folkets grunnrettigheter. Mindre inngripen og klarere ansvar, og ikke et sånt ad-hoc system vi har idag, hvor ansvaret er uklart, og mye av ansvaret dyttes ned på et rotete kommuninivå der tilfeldighetenes spill ofte avgjør om man får det man har krav ... host ... om man får de tjenester man trenger.

    Jeg kan faktisk aldri huske å ha vært så enig i et utsagn... :thumbup:

  10. USA har verdens beste sykehus. Det er allment akseptert. Det betyr dog ikke at helsevesenet deres er all verden å skryte av. Det gjør da heller ikke amerikansk helsepersonell. De er tvert om meget bekymret for utviklingen.

     

    Dog tror jeg ikke USA faller som supermakt p.g.a svikt i helsevesenet...

     

    En ting man bør tenke over er at den dagen USA faller, vil det nok trekke med seg de landene som utgjør deres "sfære", hvilket i dag vil si hele verden. F.eks vil nok økonomien i Kina falle i kjølvannet av et evt krakk i USA, siden USA og Kina handler med hverandre i enormt omfang og deler teknologi og økonomiske systemer.

  11. Hvem vet - etter en million år med utvikling har de kanskje glemt hele konseptet krig...?

     

    Teoretisk kan de ha reist i hundre tusen år gjennom rommet og brukt tiden til å lage stor kunst og tenke dype tanker, bare for å bli møtt av amerikanske og russiske missiler, som de ikke lenger klarer å forestille seg at er skutt ut med vilje og for å skade dem.

  12. Litt merkelig at det ser ut som om at aliens liker seg best i Amerika..

    Det er jo der de har blitt sett flest ganger og der store deler at myten har oppstått...

    Den vil jeg bestride. Russerne er veldig opptatt av UFOs og aliens. Det sovjetiske luftforsvaret planla for invasjon fra rommet, alt fra evakuering av sivilbefolkningen i angrepne områder til bruk av ABM-systemene rundt Moskva og andre bakke til luft og luft til luft missiler ladet med atomvåpen for å blåse vekk evt fiendtlige UFOs. Det russiske luftforsvaret hevder å ha skutt ned to eller tre UFOs med konvensjonelle missiler og har sågar vist frem et metallstykke som "bevis". Mange russere mener også at det som hevdes å være en meteoritt som traff Sibir ved forrige århundreskifte og svidde av skog tilsvarende mange ganger Norges flateinnhold, egentlig var en UFO.

     

    UFOs i hytt og pine over det tidligere Sovjet

     

    Hvorfor skal alltid en UFO være rund?

    Mest sannsynlig fordi tyskerne eksperimenterte med et diskformet magnetsvevefartøy mot slutten av andre verdenskrig. Hvorvidt det fløy vet vi ikke. Mange påstår at de fikk det i luften og at amerikanerne/russerne stjal teknologien, som så viste seg å være rimelig ubrukbar. Tysk, militær forskning under andre verdenskrig er veldig myteomspunnet og inneholdt alt fra det latterlige (betongskip) til det tragiske (raseforskning) til det geniale (ballistiske raketter) til det helt sære, som magnetsvevefartøyer og alternative breeder-atomvåpen.

  13. Hermann Göring, Idi Amin og Saddam Hussein ville ha glidd rett inn i barokken, men ellers har vel akkurat denne tidsepoken få felles trekk med vår egen, som er til de grader preget av minimalisme og funksjonalisme...

     

    Edit

     

    Kanskje dyrkelsen av rockestjerner, TV-idoler og silikonpupper kan kalles barokk...?

  14. Rubber Skrevet 08/12/2004 : 12:47

    1992 besøkte David Cole Auschwitz for å selv etterforske det ene "beviset" for jødeutryddelsen; det påståtte gasskammeret i hovedleiren Auschwitz...

     

    For de av oss med genuin interesse for tysk krigshistorie og Det tredje riket, og som av den grunn kan mistenkes for å være politiske suspekte, bl.a fordi vi har endel gjenstander merket med hakekors o.l fra krigens dager, finnes det overveldende og utallige beviser for at Holocaust fant sted ->

     

    http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=23396

  15. Det finnes i alle fall to alternativer til "norsk" demokrati. (= sentralisert parlamentarisme...?)

     

    Det ene vil være å overføre makt fra staten til regionene etter europeisk modell. Mot dette taler historie og geografi. Norge er langstrakt, tynt befolket og værhardt. I tillegg holder vi på å fryse ihjel seks måneder i året. Hvilke sterke regioner det skulle gå an å bygge opp i Norge er vanskelig å se. Vi har derfor alltid hatt sterk sentralmakt, mye sterkere enn nesten alle sammenlignbare land.

     

    Det andre vil være å innføre mer valg etter amerikansk modell. D.v.s velge statsoverhode, regjering og embetsverk i tillegg til nasjonalforsamling. Mot dette taler at det vil komplisere valgprosessen. I stedet for en valgliste, med ett parti, vil du få separate valg for statsoverhode, regjering, nasjonalforsamling, brannsjef, politisjef og to, tre folkeavstemninger i samme valg.

  16. krister461 Skrevet 03/12/2004 : 21:33

    (baldviking @ 03/12/2004 : 21:18)

    Undersøkelsen viser faktisk at 55 % viste hva Auschwitz var... 

     

    Men, bare 40% av damene og personer under 35...

    Floydiac Skrevet 03/12/2004 : 21:19

     

    Likevel - jeg synes tallene er imponerende. Jeg tviler på at du ville ha fått så utrolig høyere prosent om du hadde utført undersøkelsen i Norge. Svært, svært få går rundt og tenker på slikt til daglig. Unge mennesker og damer er i tillegg mindre engasjert i historie enn eldre menn. (Sjekk bare ut nærmeste historielag...)

     

    Det som ville ha vært interessant er ellers hva disse 40 % mente kunnskapen om Auschwitz hadde gitt dem. Spør du en polakk vil han muligens svare at der ble masse polakker drept av nazistene. Spør du en fra Israel vil han svare at der ble mange jøder drept etter å ha blitt forrådt av Europa. Spør du Zygmunt Bauman vil han svare at Auschwitz var en logisk konsekvens av vår tro på rasjonalitet, fornuft og vitenskap.

  17. Codename_Paragon Skrevet 27/11/2004 : 00:21

    Bombefly:

    Igjen ser dette ut til å være en selvpålagt begrensning. Det er ingen tvil det er dyrt, men jagerfly er heller ikke billige.

     

    Hvis Norge noengang seriøst kommer til å vurdere den offensive kapasiteten som ligger i bombefly, ville det vel være mer kostnadseffektivt å investere i utviklingen av bakke til bakke kryssermissiler, evt kjøpe noe pent brukt fra russerne, fremfor å bygge ut f.eks Bardufoss for en skvadron B-2 (B-52 er nok ikke å få kjøpt lenger...).

  18. Ansvarsfraskrivelse og troen på at bare vi ignorerer verdens problemer, så ignorerer verdens problemer oss.

    Svenskene har jo god tradisjon for slikt. Hvem solgte jernmalm, kulelagre og kjemikalier til tyskerne under andre verdenskrig, mens de delvis drev og sendte norske flyktninger tilbake til Norge til man hadde forsikret seg om at de allierte kom til å vinne krigen? Jo, det gjorde svenskene.

     

    Edit

     

    Ikke at vi var noe bedre. Vi ville gjerne også være nøytrale, selge til begge sider og oppleve økonomisk boom, som vi hadde gjort under første verdenskrig, men tyskerne var som kjent ikke enige i det...

  19. Ser ut til at systemdisken min holder på å ta ferie... :(

     

    Hvis jeg vil bytte systemdisk - hvordan får jeg da lagt innholdet av den gamle disken over på den nye, Windows, programmer, registeroppføringer, hele pakken, slik at jeg evt slipper å installere/laste ned tusen oppdateringer på nytt...?

  20. Okdioki. Brenne ut kopier av alle data, så sjekke vifter og ledninger. Det er nå jeg angrer at jeg aldri kjøpte den DVD-brenneren...

     

    Det røk en tre år gammel (IBM) harddisk for meg forrige måned (i en annen maskin...). Disse er to år gamle Western Digital. Jeg trodde harddisker skulle vare i snitt fem år. Ser ikke slik ut i så fall.

     

    Takkar for alle tips og råd!

  21. Den siste uken har jeg fått en mekanisk hylelyd ved oppstart av maskinen. Jeg har big tower med flere harddisker, og det har alltid vært endel vibrasjoner ved oppstart, men nå også en hylelyd. Den gir seg ca idet windows begynner å laste, d.v.s etter ca fem sekunder. Kan det være et lager i en av viftene som holder på å gå?

  22. Perpyro skrev:

    Vi kan snakke når det blir 2 meter og klage når det blir 2,5 meter.

    Vinteren 97...? :yes:

     

    Men JBlack hadde rett i at:

    Det fine med å øremerke midler til et formål er at man kan redusere utgiftene til dette formålet på det vanlige budsjettet.

     

    For Trondheim kommune burde ha både maskiner og mannskap nok til å rydde bort snøen...eller er det vi som har blitt bortskjemte og sytete? Burde vi starte en kampanje - ja, til tøffere trøndere?

×
×
  • Opprett ny...